Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 09 27, 16:05)
Gal galite paaiškinti, kuo skiriasi rožių EA ir absoliuto naudojimas ( kad skirtingai išgauta žinau)?
Man AZ rožių EA - tai tas pats, kaip seniau parveždavo iš Bulgarijos vadinamą "Rožių aliejų", o absoliutas - daug švelnesnis, gaivesnis.

Aš manau, kad absoliutai skirti kvepalams daugiau, o EA plačiai naudoju viskam: į masažinius aliejus įsilašinu, į kremus, į aromalempą, į oro gaiviklį ir visur kur tik sugalvoju.
Gal kas nors imsite iš čia? http://silkyscents.c...se_otto.htm#Top susikooperuotumėm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nikofija: 27 rugsėjo 2011 - 15:42
AZ du EA ir abu skirtingi, tas aliejinis tikrai toks senobinis, o tas skaidriam buteliuke kitoks, kvapas panašesnis į absoliuto. Buvau radus toje nuorodoje aromamedical, kad absoliutai gali būti naudojami, bet niekaip neatrandu kurioj vietoj. Naudojimas iš esmės nesiskiria, absoliutą reiktų skiesti. Duos kvapą nevienodai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2011 09 27, 15:15)
Darysiu sau uzsakyma is NT, gal kaunietes norite prisideti?  4u.gif

mielai prisijungčiau su keliais indeliais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2011 09 27, 16:15)
Darysiu sau uzsakyma is NT, gal kaunietes norite prisideti?  4u.gif

Butinai prisidesiu, labai noriu indeliu, o kada darysi uzsakyma ? Gal reik rasyti i

http://naturkosmetik...ml#comment-4003
Atsakyti
g.gif Užsiminiau kad benzoinas nėra saugus kosmetikos ingredientas, turbūt ne visos pasiskaitėt, kad gali ne tik sudirginti odą, bet įjautrinti organizmą - t. y. nebuvot alergiškos, galit tapt... Man labai patinka benzoino kvapas, prisiskaičiau lietuviškam internete koks gėris odai, ir naudojau plačiai. Kai KN mergaitės pasakė kad sutrinta derva gerai į kremus, irgi dėjau, nors po nedaug,nes niekur nebuvau girdėjus kad gali būti kenksmingas. Muilininkių temutėj perskaičiau kad benzoinas(cheminis elementas) stiprus alergenas ir nuodingas - susimąsčiau, susiradau jo saugos lapą, įsitikinau kad taip, bet save raminau - ai, natūralus juk ne grynas, nieko baisaus, ir AZ juo negąsdina labai, pamiršau iki tos dienos kol perskaičiau čia...
http://www.aromamedi...es/benzoin.html
Neišmesiu iš namų, bet jei dar kada į kremą dėsiu - tik mikroskopines dozes ir retai. Čia vienas iš pavyzdžių, kada pardavėjai gal ir ne iš blogos valios nepasako visko. Problema tame, kad prekybos EA griežtai niekas nekontroliuoja, kaip ir maisto papildų, yra daug nesąžiningų pardavėjų, kurie deklaruoja apie EA nebūtus dalykus... O žmonės, ypač turintys sveikatos problemų, ieškodami natūralių priemonių, lengvai jais patiki... Ai, skaitykit tą aromamedical, tikrai geras. Galite sakyt kad ir ten meluoja, nes ten pateikiama informacija dažnai prieštarauja intenete ir aromaterapinėj literatūroj labiausiai paplitusiai, bet gi ne visada dauguma yra teisi... Skaitykit, o išvadas darykitės pačios, ką ir kaip naudoti, ko pasisaugoti. 4u.gif
Atsakyti
esu skaičius strapsniuką, kad geriausi aliejai , kurie jau šimtmečius išbandyti 4u.gif

paskaitykit
http://www.homosanit...uvu_tauku_mitai
ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andrearoma: 27 rugsėjo 2011 - 21:45
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 27, 20:07)

Perskaiciau straipsni, bet nelabai issigandau as to benzoino biggrin.gif pritariu issakytai nuomonei, kad ne viskas kas naturalu yra saugu ir veiksminga, bet tai juk mes zinome. Juk ne tik benzoinas mus gali sualergizuoti, bet kuris musu organizmui netinkamas ingridientas tai gali padaryti, ir didziausia beda tame, kad mes tos alergijos galime net nepastebeti, o ji sau tyliai griaus tarkim musu imunine sistema.
4u.gif uz nuoroda, idomu visokios nuomones.
Atsakyti
bigsmile.gif Oi ten daug neskaityto radau... Apie žuvų taukus buvau girdėjus kad juos vartojantys gyvena trumpiau, bet ne tame esmė, o kad viskam perskaityti kam noriu man keturių akių reikia!!! Ačiū, Andrearoma, geras puslapėlis thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 27 rugsėjo 2011 - 22:29
Bet va sitas straipnis priverte susimastyti rimtai g.gif straipnis
Teigiama, kad EA mazai arba nepakankamai rezorbuojasi per oda, ir netgi straipsnio autorius iskele tokia teorija, kad beveik visi EA patenkantys per oda, imunines sistemos priimami kaip priesai unsure.gif Cituoju:"My investigations of dermatological literature have led me to the following conclusion: When a few natural chemicals in essential oils are absorbed by the skin, with a few exceptions, it is found that those same essential oils are well documented as causing adverse dermal and systemic reactions. This seems to me to indicate that many essential oils are alien to the immune system when they are taken into the body via the skin."
Nugi baisu... doh.gif Dauguma aromaterapeutu turetu supykti biggrin.gif bet mintys destomos gan argumentuotai ir itikinamai, tai va ir zinok zmogau kuo tiketi....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo witulee: 27 rugsėjo 2011 - 23:18
[quote=andrearoma,2011 09 27, 22:42]
esu skaičius strapsniuką, kad geriausi aliejai , kurie jau šimtmečius išbandyti 4u.gif

yra tiesos... ypac sitoje pastraipoje:

Noras išsunkti pinigėlių atsirado ne tik aliejingus augalus auginantiems. To paties griebėsi ir žuvų augintojai – išgryninti riebalus galima ne tik iš tų žuvies dalių, kurias noriai perka, bet ir iš tų, kurios eina į atliekas. Prasukę plačiai ir garsiai reklaminę kompaniją, kad žuvų taukai labai sveika, jie juos pardavinėja sėkmingai ligi šiol. Jų dabar tiek prigamino, kad nebespėjame jų suvartoti – nuolaidos jų pirkimui brukamos jau ir eiliniuose prekybos centruose. Plaukia taukeliai į platesnius vandenis, galutinai apsemdami žmogelių smegenis kaip tas išsiliejęs naftos gaivalas Floridos pakrantėse, tik skirtingai nuo pastarojo, šios dėmės beveik niekas nebando sugraibyti, kad galutinai neužgožtų galutinius blaivumo likučius.

Atsakyti
Abiejose nuorodose straipsniai įdomūs, o kai kurie apverčiantys supratimą aukštyn kojom. Reiks išsistudijuoti. Ačiū už nuorodas.
Viename iš straipsnių rašoma, kad oksiduojantis monoterpenoliui linalool, kurio daug yra mėgstamuose levandų ir nerolio eteriniuose, susidaro pavojingi peroksidiniai junginiai, tokių EA nerekomenduoja naudoti ant odos, jei jie saugomi ilgiau, kaip 6 mėn. AZ levandų eteriniam nurodomas galiojimo laikotarpis - 4 metai.
Atsakyti
QUOTE(andrearoma @ 2011 09 27, 22:42)

paskaitykit
http://www.homosanit...uvu_tauku_mitai
ax.gif

labai idomus puslapelis thumbup.gif thumbup.gif

agne/ramune tavo irgi thumbup.gif jau siandien matau, kaip 'dirbsiu' doh.gif lotuliukas.gif gerai, kad turiu tokio polaisvio laiko blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti