Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 26, 21:02)
O, Palomina, nepamačiau. 4u.gif Jau atrodo taip neišlendu... Sau kosmetikai deguto nenaudoju, tokių problemų neturiu, ir smirdalas, nors manęs tas kvapas nenervina, nešlykštus. Vyrui, žvynelinei. Pabandžiau į seno kremo likutį 5 maždaug proc. įdėti, neerzino, gerai buvo, tada padidinau iki 10 ir naują pagaminau, palaiko kelias valandas kiek išeina, tada nuplauna. Su tokiu kvapeliu niekur eit negali, ir rūbai įsigeria... Nuo spuogų gali būt gerai, o gali labiau pabloginti, tam nerizikuočiau. Daugiau informacijos apie degutą skaičiau rusiškuose puslapiuose, mūsuose apie jį nedaug radau. Pirkau internetinėj parduotuvėj lietuvoj. Etiketėj rašo kad netoksiškas, o aš kiek skaičiau dar ir kaip toksiškas, degėsis juk, naudot reikia su saiku, atsargiai. Ilgai, dideliais kiekiais naudojant, didelius plotus tepant, reikia daryt kraujo, šlapino tyrimus, kepenis stebėt. MB ketinu tokį mėnesio-dviejų kursą patepliot, ne kasdien. Stengiuos apie viską ką naudoju kuo daugiau sužinot, kad neprisidirbti problemų. Taip kad tokio rizikingo daikto niekam siūlyt ir reklamuot nenoriu, nors labai sena liaudiška gydomoji priemonė. Jei dar kas įdomu, klausk. Jei išbandysiu sau (nebent plaukams prieš plovimą kaip kaukės vieną iš sudedamųjų nuo slinkimo, bet abejoju ar norėsiu smirdintis), papasakosiu 4u.gif

4u.gif as tai net minties neturiu deguta naudoti.. tiesiog siaip idomu buvo kokiais tikslais tu ji naudoji.. tik tiek.. 4u.gif
Atsakyti
Viską darau su kokiu nors tikslu, tik Dilgėlinis gimė netyčiukas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 27 spalio 2011 - 18:31
Agnė/Ramutė, va cia tai sutapimas bigsmile.gif , truputi kitaip, bet pradejau bandyti gaminti emulsikli nuo "0", idomumas cool.gif .
Kiek supratau, tai pas jus tikrai gali gautis emulsiklis. Alyvuogiu aliejus+dilgeles (jos suveike vietoje citrinu rugsties, nes irgi yra rugscios)+dar reiktu sorbitolio = sorbitan olivate.
Namu salygomis gelisucre: sucraus esteris+aliejus+glicerinas. Cia ne nuo "0", bet irgi idomiai gaunasi mirksiukas.gif
[/quote]

Sveikos, žiūriu ir lietuviškų forumų grožio "gamintojos" artėja prie emulsiklių gamybos. malonu, kad mes taip sparčiai vejamės užsienietes. Aš jau vasarą esu išbandžiusi pasigaminti įvairius emulsiklius: iš alyvuogių aliejaus, bičių vaško, acid stearique ir pan. Kai kas gaunasi, kai kas nelabai. Galiu vieną pacituoti ir jums, jei įdomu. blush2.gif
25 g cukraus +25 g acid stearique (iš AZ). Abu sumali kavos malūnėliu iki pudros konsistencijos ir viskas, gali naudoti. Naudojimo proporcijos: 60 proc vandens+10 proc šito emulsiklio + 30proc. aliejaus. Gamybos ypatumas: emulsiklį gerai išplakti su vandeniu ir palikti, kad ištirptų/išbrinktų 24 h. Po to įplakti aliejinę dalį. Ir viskas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2011 10 28, 09:08)
25 g cukraus +25 g acid stearique (iš AZ). Abu sumali kavos malūnėliu iki pudros konsistencijos ir viskas, gali naudoti. Naudojimo proporcijos: 60 proc vandens+10 proc šito emulsiklio + 30proc. aliejaus. Gamybos ypatumas: emulsiklį gerai išplakti su vandeniu ir palikti, kad ištirptų/išbrinktų 24 h. Po to įplakti aliejinę dalį. Ir viskas. biggrin.gif

cukraus tai kokio? cukranendriu rudo ar balto? ar kokio kitokio?
Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2011 10 28, 09:08)
Aš jau vasarą esu išbandžiusi pasigaminti įvairius emulsiklius: iš alyvuogių aliejaus, bičių vaško, acid stearique ir pan. Kai kas gaunasi, kai kas nelabai. Galiu vieną pacituoti ir jums, jei įdomu.

Žiauriai įdomu, ačiū labai. Kokiam forume skaitai apie naminių emulsiklių gaminimą? Daug jų, kaži kurį čia naudingiausia paknaisioti g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 28 spalio 2011 - 09:38
QUOTE(Palomina @ 2011 10 28, 10:13)
cukraus tai kokio? cukranendriu rudo ar balto? ar kokio kitokio?

Pačio paprasčiausio biggrin.gif - balto. Rudas (sucre de cane) neveikia taip gerai ir sukelia kažkokių papildomų problemų.
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 28, 11:07)
Žiauriai įdomu, ačiū labai. Kokiam forume skaitai apie neminių emulsiklių gaminimą? Daug jų, kaži kurį čia naudingiausia paknaisioti g.gif  biggrin.gif

Labiausia tuo klausimu man patinka prancūzų blog'ai, net ne forumai. Šitą receptą paėmiau iš čial'emulsifiant au sucre fait maison
Kažkada turėjau minčių netgi prašyti blog'o šeimininkės leidimo jį versti į lietuvių kalbą ax.gif , bet šiek tiek patestavau aplinką (tarp kitko supermamose) ir buvau nusivylusi, nes niekas nesusidomėjo. kažkaip tada visos ėjo kita kryptimi... o aš tiesiog buvau dėl jo pamišusi blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krepsyte: 28 spalio 2011 - 09:30
notworthy.gif Va ir prancūzų teks mokytis, juokauju, skaitysiu su vertėju. Nerandu info prancūziškuose puslapiuose, nes tos kalbos nemoku... Ir kremus tik prieš kelis mėn. pradėjau gamint, tai pirmiausia reikėjo išsiaiškint kas per žvėris emulsikliai ir kaip su jais kremą išburti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 28, 12:08)
notworthy.gif Va ir prancūzų teks mokytis, juokauju, skaitysiu su vertėju. Nerandu info prancūziškuose puslapiuose, nes tos kalbos nemoku... Ir kremus tik prieš kelis mėn. pradėjau gamint, tai pirmiausia reikėjo išsiaiškint kas per žvėris emulsikliai ir kaip su jais kremą išburti 4u.gif

Aš moku, galėsiu pagelbėti biggrin.gif Bet geriausiai į az rašyti...
Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2011 10 28, 06:08)
Sveikos, žiūriu ir lietuviškų forumų grožio "gamintojos" artėja prie emulsiklių gamybos. malonu, kad mes taip sparčiai vejamės užsienietes. Aš jau vasarą esu išbandžiusi pasigaminti įvairius emulsiklius: iš alyvuogių aliejaus, bičių vaško, acid stearique ir pan. Kai kas gaunasi, kai kas nelabai. Galiu vieną pacituoti ir jums, jei įdomu.  blush2.gif

idomus receptukas 4u.gif , aciu 4u.gif

esu bandzysiu INCI: glyceryl stearate VE (kaip AZ)
25g stearino rugsties
25g glicerino
7,5g citrinu rugsties tirpalo

Cia toks paprastas, o ester de sucre brandinasi dar bigsmile.gif . Labai nori pasigaminti OLIVEM1000, bet niekur nerandu kur dar isigyti sorbitolio g.gif

Idomumas tikrai neapsakomas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 10 28, 11:26)
25g stearino rugsties
25g glicerino
7,5g citrinu rugsties tirpalo

kokios koncentracijos citrinu rugsties tirpalas?
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 10 28, 09:40)
kokios koncentracijos citrinu rugsties tirpalas?

puse arbatinio saukstelio citrinu rugsties istirpinti 7,5g karsto vandens. Tirpala, citrinu rugsti ir glicerina kaitinti vandens voneleje ant labai mazos ugnies apie 1valanda. Kai atves, palaikyti saldytuve, atsiskyria vanduo. Ji nupilti, palikti diena dziuti ir sumalti.
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 10 28, 11:26)
idomus receptukas 4u.gif , aciu 4u.gif

Idomumas tikrai neapsakomas thumbup.gif

Pridėsiu ir aš savo trigrašį:

Namų gamybos emulsiklis sodium stearate (irgi iš prancūžisko "blogo"), labai aiškus muilo virėjoms:

28 g stearic acid
20 g glicerino
30 g distiliuoto vandens
3,4 g NaOH

Stearic acid, glicerinas ir 15 ml vandens išmaišyti, šildyti, kol ištirps.

15ml vandens ištirpinti NaOH.
Supilti stearino tirpalą į NaOH tirpalą (apie temperatūras nerašė, bet dariau , kad būtų vienodos), maišyti kol atvės.

Tinka naudoti kaip pagrindinis emulsiklis arba kartu su cetyl alkohol, vašku, stearic acid.
Atsakyti