QUOTE(Flos @ 2011 10 25, 21:58)
Aš bandžiau bičių vašką derinti su skystu emulsikliu. Planus kiek pakoregavo emulsiklio pritrūkimas, bet kremas gavosi. Ir visai malonus, gerai susigeria, tik man vaškas turbūt kemša poras.. Manau daugiau vandens kremas priimtų, jei skysto emulsiklio būtų daugiau
O čia mano receptas.
Juodgrūdės al. (25 %) 7,5 ml, argano al. (29 %) 8,7 ml, apelsino z. hidr. (18,2 %) 5,46 ml, alijosiaus gelis (15%) 4,5 ml, biciu vaskas planuota (3%) - 0,6 g, gavos 0,7-0,8 g., skystas emulsiklis planuota (6%) 1,6ml, gavos 1 ml, edelveiso ekstraktas (2%) 15 l., coscardas (0.6 %) 6l, juniper barba co2 2 l., morku ea 3 l.
Ačiū, bet man reikia atvirkščių procentų... Veidui vaškas gali kimšti poras, tą kur aš darau skirtas galvos odai, kūnui, toms vietoms, kur žvynelinės žvynai, ten poras užkimšti šansų nėr, kitokia oda, kitaip gyvenanti. Pirmą tokios paskirties buvau padarius su virš 10 proc. vaško, labai buvo gerai, tik nežinau tiksliai kiek vaško liko kreme, nes košiau nuo šiukšlių per merliuką, kažkiek ant jo liko ir išsimetė, dabar į tai nebekreipiau dėmesio, kad žinot tiksliau kiek ko...
O jūsų kremuke gali kimšti ir didelis aliejų procentas, nebūtinai vaškas kaltas gali būt. Sakyčiau, abi priežastys. Aš skaitau ir ką randu "už", ir "prieš" natūralią kosmetiką, tai jos priešininkai rašo kad bet kuris natūralus aliejus gali kimšti poras, nors yra kurie ypatingai dažnai tą daro, viskas priklauso nuo jo ir kitų dalių kiekio ir konkrečios odos savybių. Kiek dariau, veidui man užtenka sumoj 20-30proc. aliejų, plius emulsiklis, vasarą jau su 30 buvo negerai, atidaviau sesei...