Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

QUOTE(zydrem @ 2011 10 25, 21:55)

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Gal kas darote vaikams putas į vonią? Ką naudojate? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2011 10 25, 21:58)
Aš bandžiau bičių vašką derinti su skystu emulsikliu. Planus kiek pakoregavo emulsiklio pritrūkimas, bet kremas gavosi. Ir visai malonus, gerai susigeria, tik man vaškas turbūt kemša poras.. Manau daugiau vandens kremas priimtų, jei skysto emulsiklio būtų daugiau wink.gif
O čia mano receptas.
Juodgrūdės al. (25 %) 7,5 ml, argano al. (29 %) 8,7 ml, apelsino z. hidr. (18,2 %) 5,46 ml, alijosiaus gelis (15%) 4,5 ml, biciu vaskas planuota (3%) - 0,6 g, gavos 0,7-0,8 g., skystas emulsiklis planuota (6%) 1,6ml, gavos 1 ml, edelveiso ekstraktas (2%) 15 l., coscardas (0.6 %) 6l, juniper barba co2 2 l., morku ea 3 l.

Ačiū, bet man reikia atvirkščių procentų... Veidui vaškas gali kimšti poras, tą kur aš darau skirtas galvos odai, kūnui, toms vietoms, kur žvynelinės žvynai, ten poras užkimšti šansų nėr, kitokia oda, kitaip gyvenanti. Pirmą tokios paskirties buvau padarius su virš 10 proc. vaško, labai buvo gerai, tik nežinau tiksliai kiek vaško liko kreme, nes košiau nuo šiukšlių per merliuką, kažkiek ant jo liko ir išsimetė, dabar į tai nebekreipiau dėmesio, kad žinot tiksliau kiek ko...
O jūsų kremuke gali kimšti ir didelis aliejų procentas, nebūtinai vaškas kaltas gali būt. Sakyčiau, abi priežastys. Aš skaitau ir ką randu "už", ir "prieš" natūralią kosmetiką, tai jos priešininkai rašo kad bet kuris natūralus aliejus gali kimšti poras, nors yra kurie ypatingai dažnai tą daro, viskas priklauso nuo jo ir kitų dalių kiekio ir konkrečios odos savybių. Kiek dariau, veidui man užtenka sumoj 20-30proc. aliejų, plius emulsiklis, vasarą jau su 30 buvo negerai, atidaviau sesei... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 26, 09:50)
Ačiū, bet man reikia atvirkščių procentų... Veidui vaškas gali kimšti poras, tą kur aš darau skirtas galvos odai, kūnui, toms vietoms, kur žvynelinės žvynai, ten poras užkimšti šansų nėr, kitokia oda, kitaip gyvenanti. Pirmą tokios paskirties buvau padarius su virš 10 proc. vaško, labai buvo gerai, tik nežinau tiksliai kiek vaško liko kreme, nes košiau nuo šiukšlių per merliuką, kažkiek ant jo liko ir išsimetė, dabar į tai nebekreipiau dėmesio, kad žinot tiksliau kiek ko...
O jūsų kremuke gali kimšti ir didelis aliejų procentas, nebūtinai vaškas kaltas gali būt. Sakyčiau, abi priežastys. Aš skaitau ir ką randu "už", ir "prieš" natūralią kosmetiką, tai jos priešininkai rašo kad bet kuris natūralus aliejus gali kimšti poras, nors yra kurie ypatingai dažnai tą daro, viskas priklauso nuo jo ir kitų dalių kiekio ir konkrečios odos savybių. Kiek dariau, veidui man užtenka sumoj 20-30proc. aliejų, plius emulsiklis, vasarą jau su 30 buvo negerai, atidaviau sesei... 4u.gif

et, kaip butu gerai tureti sarasa alieju ir sviestu, kurie kemsa poras.. ax.gif
Atsakyti
Sąrašas platus ir kiekvienam gali būt kitoks, aš čia skaičiau. Kalti gali būt emulsikliai, riebiosios rūgštys ir t.t. Jei turit šitą problemą, paskaitykit viską
http://www.beautiful...enic-skin-deep/
Čia kad dažniausiai kemša kokosai ir kakavos sviestas, ir mano mylimos alyvuogės...
Oils (natural and artificial) – Often used as moisturizing agents in various skin care products. Most of them, either vegetable or animal, ARE comedogenic. Some of the most harmful are coconut and cocoa butter, grape seed oil, olive oil, sesame oil and to a lesser degree safflower oil, avocado oil, jojoba oil.
O aš atrodo netyčia atradau kad emulsiklio (irgi netyčia) pasigaminau. Perkošinėjau dilgėlių fitolį alyvuogių aliejuje, ploviau rankas ir pamačiau kai sušlapo ir patryniau kad kremas gavosi. Dabar ką tik suplakiau 10 gramų to turto su 17g. hidrolato, dar pabandžiau įpilt aviečių aliejaus 1 gramą, irgi priėmė, tirštutėlis kremukas, plakiklis nebepaveža. Dabar skandinsiu, tik nežinau, kas išplaukt turi lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Agne/Ramute, gal praleidai mano klausima wink.gif

QUOTE(Palomina @ 2011 10 25, 16:17)
praeita karta kai kazka apie deguta rasei, tai pagalvojau gal siaip kazka ten chimicini, bet ne is kosmetikos.. o dabar kaip suprantu deguta naudoji kosmetikai?  blush2.gif  g.gif
tai gal tada placiau apsviesk ta tema  biggrin.gif

Atsakyti
O, Palomina, nepamačiau. 4u.gif Jau atrodo taip neišlendu... Sau kosmetikai deguto nenaudoju, tokių problemų neturiu, ir smirdalas, nors manęs tas kvapas nenervina, nešlykštus. Vyrui, žvynelinei. Pabandžiau į seno kremo likutį 5 maždaug proc. įdėti, neerzino, gerai buvo, tada padidinau iki 10 ir naują pagaminau, palaiko kelias valandas kiek išeina, tada nuplauna. Su tokiu kvapeliu niekur eit negali, ir rūbai įsigeria... Nuo spuogų gali būt gerai, o gali labiau pabloginti, tam nerizikuočiau. Daugiau informacijos apie degutą skaičiau rusiškuose puslapiuose, mūsuose apie jį nedaug radau. Pirkau internetinėj parduotuvėj lietuvoj. Etiketėj rašo kad netoksiškas, o aš kiek skaičiau dar ir kaip toksiškas, degėsis juk, naudot reikia su saiku, atsargiai. Ilgai, dideliais kiekiais naudojant, didelius plotus tepant, reikia daryt kraujo, šlapino tyrimus, kepenis stebėt. MB ketinu tokį mėnesio-dviejų kursą patepliot, ne kasdien. Stengiuos apie viską ką naudoju kuo daugiau sužinot, kad neprisidirbti problemų. Taip kad tokio rizikingo daikto niekam siūlyt ir reklamuot nenoriu, nors labai sena liaudiška gydomoji priemonė. Jei dar kas įdomu, klausk. Jei išbandysiu sau (nebent plaukams prieš plovimą kaip kaukės vieną iš sudedamųjų nuo slinkimo, bet abejoju ar norėsiu smirdintis), papasakosiu 4u.gif
Va čia yra komedogeniškumas labai daugelio priemonių įvertintas skaičiukais. Vienas iš variantų, viena iš teorijų, gal kam susigaudyt pravers. Ir visi reklamuoja, kad jų produktas tai bus geras, kitoks, bet kai mergaitės gamina pačios, duomenis pasinagrinėt pravartu
http://www.dermaxime...ingredients.htm
4u.gif
Atsakyti
Ka naudojate vietoje skalbiniu minkstiklio.
Ar gerai naudoti tik acta su megiamais eteriniais aliejais
Atsakyti
QUOTE(rakali @ 2011 10 26, 21:07)
Ka naudojate vietoje skalbiniu minkstiklio.
Ar gerai naudoti tik acta su megiamais eteriniais aliejais

Man gerai biggrin.gif . Skalbiu savo gamintu skalbikliu, skalauju actu. Be to, jis ir kalkes tirpdo, nereikia jokių calgonų.
Atsakyti
Agne/R, kaip ten su emulsikliu iš savos gamybos fitolio? Baisiai įdomu. Gal alyvuogių aliejus suriša vandenį? Ar čia dilgėlės tokių savybių suteikia? Ar išsilaikė kremas?
Atsakyti
Manau kad dilgėlių ir alyvuogių derinys. Labai labai tirštas fitolis, pastovėjo virš dviejų mėn., dilgelių buvo daug pridėta, ir net ne jį patį, o tai kas liko filtre naudojau, tokia košelė likusi. Su kitom žolėm taip nebuvo, gal nuo melisų kažko panašaus filtriuke mačiau, bet nepagalvojau bandyt tokius burtus ir išmečiau tiesiog... Dėl juoko dar vandens pridėjau, dabar maždaug 20 g. vandens, įmečiau ir pagerinimų, laikosi tirštutėlis. Plakta viskas šaltai. Jei nesitingės, šiandien pamakaluosiu su daugiau kitų aliejų skystų, pažiūrėt kas gausis. Gaila, neišeina paskaičiuot, kiek ko galima bandyt dėt. Žodžiu, gavosi OlivemDilgėlinis lotuliukas.gif 4u.gif O juokingiausia, kad dar prieš kelis mėn. nebūčiau patikėjus kad skystą aliejų galima sujungt su vandeniu... Gyveni ir mokaisi, niekad nesakyk niekada 4u.gif Gal taip paveikė dilgėlėse esantis krakmolas, raugai. Daug jose visko, kai chemijos neišmanau, nesuprantu kas įvyko. Reikės pasigalvot kažką su juo veidui, dabar tik rankas tepiau, veidą dėl didelio dilgėlių medžiagų kiekio pabijojau, reiktų pradėt nuo mažesnių Dilgėlino procentų. Ir žinoma kažką plaukų šaknims įtrint reikės galvotis. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 27 spalio 2011 - 07:34
QUOTE(Gladiola @ 2011 10 26, 15:59)
et, kaip butu gerai tureti sarasa alieju ir sviestu, kurie kemsa poras.. ax.gif

greiciausiai sarasiukas butu kiekvienam skirtingas rolleyes.gif , nors zinoma yra keleta kurie visiems kimstu.
Nesu salininke tiesiog mono-aliejaus naudojimo veidui. O jei tai alieju misinys, kremuose ar paprastai, reikia bent jau mazdaug derinti tarpusavy alieju rugstis, ne tik savybes, tada bus mazesne tikimybe kad kims poras (veid. Pvz.: linoleno ir oleino rugsties mazdaug perpuse, sociuju riebalu visai nedaug (kalba eina apie veido oda, kunui as kazkaip taip nederinu rugstis blush2.gif )
Zinoma visko buna, bet dar pastebejau, kad svarbu pasirinkti tinkama prausikli, tada irgi maziau kemsasi poros nuo vasku ir t.t.

Agnė/Ramutė, va cia tai sutapimas bigsmile.gif , truputi kitaip, bet pradejau bandyti gaminti emulsikli nuo "0", idomumas cool.gif .
Kiek supratau, tai pas jus tikrai gali gautis emulsiklis. Alyvuogiu aliejus+dilgeles (jos suveike vietoje citrinu rugsties, nes irgi yra rugscios)+dar reiktu sorbitolio = sorbitan olivate.
Namu salygomis gelisucre: sucraus esteris+aliejus+glicerinas. Cia ne nuo "0", bet irgi idomiai gaunasi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alioniukas: 27 spalio 2011 - 07:55