Na aš vėl eksperimentavau. Kažkas gavosi, tobulint reiks, naudot galima. Bet visai kitaip iš esmės negu Tendrė daro, nes pats tikslas buvo kitoks.
Taigi recepto esmė - 8proc. bičių vaškas, tikras, su medaus ir korio likučiais, nefiltruotas, nevalytas. Jo reikia šiek tiek daugiau,nes lieka tokių neištirpusių šiukšlių, paskui didesnes išrenku ir išmetu. Olivem1000 3 proc, lecitinas 1 proc. Vandeninė dalis 60 proc., kas liko, 28 proc. - aliejai.
Iš pradžių gavosi kaip pienelis, skystokas, nes vaškas elgėsi kaip vienas iš aliejų. Šiandien patirštėjo truputį, galėtų būt dar tvirtesnis, o geriasi gerai, riebumo nelieka visai, apsauginę plėvelę gerą duoda. Stabilumo gali trūkti, matosi tokie kaip mikro aliejaus lašeliai skystyje, tikrai ne vienalytė ideali emulsija, greičiau dispersiją primena... Kitą kartą darysiu panašiai, vaško nemažinsiu, Olivem didinsiu iki 4,5-5proc. Čia skirtas tepti po deguto kremo kaukės, kad gerai sudrėkintų, nuramintų ir saugotų nuo džiūvimo.
Kai dariau su degutu, irgi bandomąjį variantą, tas gavosi gerai - 3 proc. MF emulsiklis ir 2 proc. cetilo alkoholis. Degutas veikia emulsavimąsi, sakyčiau kažkiek net gerina tekstūrą. Kaip būtų be jo nežinau, o su degutu niekas niekur neatsiskiria. Ne namie rašau, bet lyg ir tokie buvo procentai.