Turiu pasuku milteliu ir nesugalvoju kur juos panaudoti. Patarkit
QUOTE(zuikute24 @ 2011 10 23, 17:28)
Turiu pasuku milteliu ir nesugalvoju kur juos panaudoti. Patarkit
Dėk į kaukes
Mergaites, gal kuri paaiskins man neismanelei Dabar tiek daug skirtingu parduotuveliu tiek internete tiek mieste prekiauja "ekologiskais ir paciais paciausiais" eliejais ir pan, ir visi sako kad tikrai su sertifikatais, patikrinta, kokybiska, nerafinuota ir t.t. Bet is kur tiksliai zinoti, jau visai pasimeciau kuom tiketi kuom ne Kiek girdejau apie www.rudugys.lt kad nera gera kokybe ju alieju, o as nuo sios imones ir pradejau, tai kokosu ir sviestmedzio aliejai buvo mano pirmieji pirkiniai ir man labai jie patiko, tik aisku neturiu ju su kuo palyginti. Gal galit pasakyti kas gali buti blogai, ka ten tie gamintojai tokio negero gali pridaryti pvz su kokosu sviestu? Juk nemanau kad ji padarys is kazkokios kitos medziagos, ten vistiek bus nerafinuotas kokosu aliejus, tik kas ten gali buti, kitokiu priemaisu, ar ko? Zinau kad reikia sertifikatu ieskoti ir visokiu zenklu, bet dazniausiai buna tik nurodyta kas ispilste ir kad ojojoj koks cia geras nerafinuotas Draugei nupirkau is naujosios barmunes sviestuku, kaina dvigubai didesne, tai vadinasi ir kokybe dvigubai geresne? Nu as cia labai primityviai klausiu, zodziu laukiu Jusu pasisakymu, aciu
QUOTE(zylute_ @ 2011 10 24, 10:23)
zodziu laukiu Jusu pasisakymu, aciu
sia tema labai daug sneketa ankstesnėse tamose ir alieju tema
kiek pamenu tai mergaites perka daugiau ir kvapu manu,aroma natural,akomos man labai patinka ir svietai ir aliejai ir zinoma ju kaina
o jusu minetu parduotuviu kiek is atsiliepimu ,tai as net neziurejau ju produkcijos ir kainu man uztenka tu kur isvardijau
O as norejau pasiteirauti gal kuri nors zinote kaip pasigaminti indu plovikli
Negaminau indų ploviklio, gal tiktų bandyt prausimo bazę iš AZ šitą (bet irgi nebandžiau, negaliu komentuoti), gautųsi nebrangiai, tik neaišku kiek gerai indus plautų, kaip nuo jų nusiskalautų
http://translate.goo...k6nRdSWEvX8z_OA
Alioniuk, ar radai mimozų vaško HLB? Pabandžiau paieškoti, tik be rezultatų. Radau tik kad žemas HLB, kaip gėlinių vaškų. Užtat radau pasakojimą apie naują patentuotą emulsiklį, super duper gerą, drėkinantį, iš trijų vaškų suderintą - mimozų, jojobos, saulėgrąžų. Bet net bandyt pabeždžioniaut neišeis, nes saulėgrąžų vaško niekur nemačiau pirkti...
Gal kas žinote, su kokiu emulsikliu tiktų derinti natūralų bičių vašką, kad būtų galima vandeninės dalies dėti bent 60 proc. ir būtų stabilus kremas? Baiginėjasi agurkinis, noriu kūdesnį padaryt. Cetilo alkoholis tiktų ar nelabai? Vandeninę dalį stabilizuoja MF emulsiklis, bet kaip tik jo neturiu, nes gali dirgint odą ir nepirkau Galima būtų vaško dėt truputį prie Olivem, bet aš norėčiau vaško daug, o emulsiklio mažai kad būtų. Jei kas bandėt -patarkit
Alioniuk, ar radai mimozų vaško HLB? Pabandžiau paieškoti, tik be rezultatų. Radau tik kad žemas HLB, kaip gėlinių vaškų. Užtat radau pasakojimą apie naują patentuotą emulsiklį, super duper gerą, drėkinantį, iš trijų vaškų suderintą - mimozų, jojobos, saulėgrąžų. Bet net bandyt pabeždžioniaut neišeis, nes saulėgrąžų vaško niekur nemačiau pirkti...
Gal kas žinote, su kokiu emulsikliu tiktų derinti natūralų bičių vašką, kad būtų galima vandeninės dalies dėti bent 60 proc. ir būtų stabilus kremas? Baiginėjasi agurkinis, noriu kūdesnį padaryt. Cetilo alkoholis tiktų ar nelabai? Vandeninę dalį stabilizuoja MF emulsiklis, bet kaip tik jo neturiu, nes gali dirgint odą ir nepirkau Galima būtų vaško dėt truputį prie Olivem, bet aš norėčiau vaško daug, o emulsiklio mažai kad būtų. Jei kas bandėt -patarkit
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 24, 10:12)
Negaminau indų ploviklio, gal tiktų bandyt prausimo bazę iš AZ šitą (bet irgi nebandžiau, negaliu komentuoti), gautųsi nebrangiai, tik neaišku kiek gerai indus plautų, kaip nuo jų nusiskalautų
nerandu dar HLB , bet gal kaip ir biciu vasko 4? jei skaiciuoti vanduo aliejuje emulsijai . Tiesa sakant tik neseniai suzinojau, kad kai kuriu emulsikliu ir alieju HLB skyriasi nuo emulsijos tipo. Pvz. biciu vasko HLB - 12 jei emulsija aliejus vandenyje, ir HLB - 4 jei vanduo aliejuje. Neturiu Olive protection vasko, bet labai noriu isgauti griztamosios emulsijos apsaugini kremuka
Jums tikriausiai irgi reiktu HLB paskaiciuoti, jei norite biciu vaska derinti su kitu emulsikliu ir gauti lengvesni kremuka . Cetyl alcohol veikia kaip stabilizatorius, tirstiklis, bet vien jis nelabai pagelbes vaskui, reikia dar kokio emulsiklio. Bet naudojant cetyl alcohol reik maziau emulsikliu/vasku, kas yra gerai galutiniame varinate, ir dar pastebejau, kad jis nekemsa poru . O kaip biciu vaskas su Olivem?nezinau, kaip tik siuo metu pati kapstausi vasko derinimu su kitais emulsikliais
Kazkodel man atrodo, kad su daugiau vasko ir siek tiek kito emulsiklio kremas nesigaus su 60%vandens
O su bičių vašku galima padaryt emulsiją aliejus vandenyje? Kažko tokio ir noriu. Bandysiu derint su Olivem1000, skaičiuosiu kaip du kremus, vieną su vašku kokiais 4 proc. ir 55 aliejine dalim, kitą su Olivem ir daugiau vandens, tada sudėsiu kartu ir kas gausis, tas... Teks nedaug daryt pabandymui, dar lecitino įdėsiu. Bičių vašką kiek supratau AZ galima su kitais emulsikliais derint. Čia planai vakarui, paskaičiuosiu dar, pagalvosiu. Aišku vandenį dar būtų galima ksantanu tirštint, rišt bandyt, bet kažko nenoriu jo tam kreme.
Vakar su degutu konstravau. Kvapelis... Dar ir šiandien jaučias.
Vakar su degutu konstravau. Kvapelis... Dar ir šiandien jaučias.
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 24, 13:12)
Gal kas žinote, su kokiu emulsikliu tiktų derinti natūralų bičių vašką, kad būtų galima vandeninės dalies dėti bent 60 proc. ir būtų stabilus kremas?
Aš visada gaminu su AZ emulsikliu nr.2 bičiu vašku ir vandeninės dalies būna apie 70proc. Viskas visada pavyksta kuo puikiausiai
Turėdama omeny bičių vašką, tai tėčio bitininko duotą man, ne pirktinį. Tiesa, jo dedu nedaug, nes "pariebina" kremą ar kaip čia išsireiškus...
Isiviriau makiazo valikli ir jis man per tirstas (para pastovejo ir patirstejo). Ar galiu pasigaminti porcija skystesnio ir pasildzius juos tarpusavyje sumaisyti? Kaip manot gerai isimaisys? Ar geriau tiesiog gaimintis naujo?
QUOTE(Tendre @ 2011 10 25, 11:17)
Aš visada gaminu su AZ emulsikliu nr.2 bičiu vašku ir vandeninės dalies būna apie 70proc. Viskas visada pavyksta kuo puikiausiai
man irgi patinka sis derinukas
bet jei naudoti biciu vasko daugiau negu emulsiklio tai vandenines dalies man neiseina 70% , koks pas jus vasku % ?
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 24, 14:57)
O su bičių vašku galima padaryt emulsiją aliejus vandenyje?
Kiek esu skaičiusi apie bičių vašką, neturėtų gautis ar būti stabili emulsija aliejus vandenyje. Gerai nepamenu, bet bičių vaškas išlaiko iki 50proc. vandeninės dalies...
Papildyta:
QUOTE(alioniukas @ 2011 10 25, 14:23)
man irgi patinka sis derinukas
bet jei naudoti biciu vasko daugiau negu emulsiklio tai vandenines dalies man neiseina 70% , koks pas jus vasku % ?
Man, tiesą pasakius, patinka kremai kur kuo mažiau emulsiklių. Taigi, vis eksperinmentuodavau mažindama emulsiklio kiekį ir tinkamiausia proporcija man yra 3proc. emulsinio vaško AZ nr.2 ir 0.3proc. bičių vaško veiduo gaminiams, 3proc. em. vaško ir 0.5-0.6proc. bičių vaško kūno gaminiams. Žiemą gal bičių vaško ir daugiau dėsiu, gal riebinsiu ir pačius produktus, nes kosmetiką gaminu jau metus, bet tik dabar nusipirkau pirmą sviesmedžio indelį
Bičių vaškas labiau tinka gaminiams, kurių aliejinė dalis didesnė nei vandeninė, todėl jei dedat jį kaip pagrindinį emulsiklį plius AZ nr.2 ar kt, tai natūraliai ir nebesigauna...