Na, prastudijuosiu Maksimoje lubrikanto sudėtį, įdomu pasidarė. Neįrodinėju, kad aliejų negalima naudoti, tik norėjau perspėt, kad jai tenka draugaut su prezervatyvais, tada aliejų negalima, gali gautis didelis bum. Aišku, kai kas jo irgi laukia nesulaukia... Tas pats apšnekėtas alavijo gelis jau kaip gatavas lubrikantas, jei negrauš ir nealergizuos. Galima patobulint truputį, pridėt ko norisi. Ne veidas, kai išberia nesimato, bet gi žiauriai nemalonu... Jautri vietelė ir elgtis reikia jautriai Man nuo riebesnių kūno kremų arčiau patepus niežėt ima, tai aš ir saugaus.
QUOTE(nikofija @ 2011 10 18, 17:37)
Merginos, gal kuri gaminote lubrikantą? Kažin ko reiktų dėti? Galvoju, kad silikonas slydimą duotų. O kame jis tirpsta neparašyta AN. Kitur neskaičiau dar.
pati negaminau, bet prisimenu uzkliuvo bazinis receptukas:
vanduo 50ml
ksantanas iki norimos konsistencijos
ersketuogiu aliejus 1ml
pieno rugstis 1%
D-pantenolis 0,5ml
konservantas ir EA
Jei aplamai kalbeti apie intymios higienos priemones, tai naudoja ir vien alieju misinius, gelius su EA ir be.
Kai gaminau sau prausimosi geliuka naudojau varnalesu ekstrakta, alantoina, bisabolola..Bet prausimosi geli naudoju mm metu, kitomis dienomis TIK PAPRASTAS VANDUO, ispradziu buvo keistas jausmas, bet istikruju tai tokia organizmo vietele, kuri viduje valosi pati. Atsiprasau uz toki atviruma . Prausiantis tik vandenuku mikroflora atsistato, ir pradeda geriau pati valytis, nezinau kaip paaiskinti...vienu zodziu pirmomis dienomis buvo labai keista pereiti nuo prausikliu, bet paskui neapsakomas svaros jausmas atsiranda. Jokiu problemeliu...Bet cia zinoma individualiai
sveikos,
zaviuosi jumis
norejau paklausti ka manote apei Iherb produkcija, na klausiu, nes dabar tikrai nerasiu laiko, auginu lelius, uzsiimti gamyba, nes vos speju jiems pietus isvirt.. tai noreciau arba is ten pirkti, pvz dantu pasta, sampuna bandyti kazkoki, kuno prausikli, tik noriu naturalaus visiskai, o gal jus galetumete parduoti savo gaminius?
noriu "keistis" tik pradzioj laiko truksta, tai butu idomi jusu nuomone, aciu
zaviuosi jumis
norejau paklausti ka manote apei Iherb produkcija, na klausiu, nes dabar tikrai nerasiu laiko, auginu lelius, uzsiimti gamyba, nes vos speju jiems pietus isvirt.. tai noreciau arba is ten pirkti, pvz dantu pasta, sampuna bandyti kazkoki, kuno prausikli, tik noriu naturalaus visiskai, o gal jus galetumete parduoti savo gaminius?
QUOTE(Akutee @ 2011 10 19, 19:16)
sveikos,
zaviuosi jumis
zaviuosi jumis
Cai daugiau info apie savarankiska kosmetikos gamyba . Tema apie iherb produkcija yra pas bendramincius http://www.supermama...howtopic=779373 ir dar ten rasite visa blog'a atsiliepimu
Merginos, gal kuri nors bandėte gamintis blakstienų tušą? Man reikia konsultacijos. Pabandžiau pasigaminti tušą. Sudėtis - vanduo, ricinos aliejus, ramunėlių vaškas, medžio anglies milteliai ir konservantas GSE. Ir gavosi š... Nepatvarus, labai greitai nusitrina ir tepa odą aplink akis. Neįmanoma naudoti. Kur galėjau padaryti klaidą?
QUOTE(M.A.M.A @ 2011 10 19, 20:12)
Merginos, gal kuri nors bandėte gamintis blakstienų tušą? Man reikia konsultacijos. Pabandžiau pasigaminti tušą. Sudėtis - vanduo, ricinos aliejus, ramunėlių vaškas, medžio anglies milteliai ir konservantas GSE. Ir gavosi š... Nepatvarus, labai greitai nusitrina ir tepa odą aplink akis. Neįmanoma naudoti. Kur galėjau padaryti klaidą?
parasykite tikslias proporcijas , as tusa tik is 8 karto pagaminau toki kokio norejau
QUOTE(alioniukas @ 2011 10 19, 23:19)
parasykite tikslias proporcijas , as tusa tik is 8 karto pagaminau toki kokio norejau
Tiesą sakant, nežinau Dėjau iš akies, nes mažas kiekis, o mano matavimo įrankiai labai primityvūs, aš juk ne pardavimui kosmetiką gaminu. Bet aliejaus ir vandens dėjau apylygiai.
QUOTE(M.A.M.A @ 2011 10 19, 20:43)
Tiesą sakant, nežinau Dėjau iš akies, nes mažas kiekis, o mano matavimo įrankiai labai primityvūs, aš juk ne pardavimui kosmetiką gaminu. Bet aliejaus ir vandens dėjau apylygiai.
nezinant proporciju, sunku kazka patarti , bet gaminant tusa, reikia tirstiklio: ksantano, guaro, acacia. Taip pat geriausiai naudoti keleta skirtingu vasku, emulsikliu, kad apgaubtu blakstiena ir greiciau isdziutu.
Ačiū už patarimus, bandysiu iš naujo.
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 19, 10:48)
Na, prastudijuosiu Maksimoje lubrikanto sudėtį, įdomu pasidarė. Neįrodinėju, kad aliejų negalima naudoti, tik norėjau perspėt, kad jai tenka draugaut su prezervatyvais, tada aliejų negalima, gali gautis didelis bum. Aišku, kai kas jo irgi laukia nesulaukia... Tas pats apšnekėtas alavijo gelis jau kaip gatavas lubrikantas, jei negrauš ir nealergizuos. Galima patobulint truputį, pridėt ko norisi. Ne veidas, kai išberia nesimato, bet gi žiauriai nemalonu... Jautri vietelė ir elgtis reikia jautriai Man nuo riebesnių kūno kremų arčiau patepus niežėt ima, tai aš ir saugaus.
http://ekopirk.lt/ek...os-lubrikantas/
va radau lubrikanta alieju pagrindu. Cia tokia sudetis, kad lengvai galima namie pasigaminti.
Man idomu, kodel ten tas bum turi atsitikti? Aliejai sargi sueda? Apsvieskit mane...
Labai teisingai, tas ekologiskas netinka su sargiais (pabaigoj parašyta yra), o kurie tinka, neturi riebalų. Aš gi nesakau kad aliejų negalima, tik kad ne visada galima juos naudot dėl tokių praktinių priežasčių. Dar kitas variantas(taip ant mano kremuko parašyta pirktinio), kad sargį galima naudot kai įsigeria, po pusvalandžio maždaug. Žodžiu, pagal situaciją Bet jei apsauga labai svarbu, aš nerizikuočiau...
Padėkit prašau susigaudyti
Ar šis emulsinis vaškas "Cetearyl wheat straw glycosides (and) cetearyl alcohol" yravienas ir tas pats su šiuo "Cetyl alcohol"
Ar šis emulsinis vaškas "Cetearyl wheat straw glycosides (and) cetearyl alcohol" yravienas ir tas pats su šiuo "Cetyl alcohol"