Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

QUOTE(zylute_ @ 2011 10 13, 16:16)
gal patarsite kur galima isigyti glicerino? Taip pat gal pasidalinsite patirtimi koki muila naudojate. Nejaugi naturalius galima pasigaminti tik su sarmu, kazkaip mane gasdina jo kenksmingumas, ta prasme garai ir pan, bijociau ji namie laikyti  blush2.gif  Nejaugi nera kazko panasaus i skysta muila, i kuri galima isilasinti patinkanciu e.a ar prisideti kitu priedu? Dekui uz atsakyma  4u.gif

Jei jums nedaug reikia, tai galiu pasidalinti, nes nusipirkau visą litrą, bet jaučiu, kad man tiek daug nereikės.
O šiaip bent jau aš viską perku AZ:)

o dėl skysto muilo, tai AZ turi bazę, iš kurios daromi šampūnai, dušo želės ar muilai, priklauso nuo dedamų priedų.
Buvau pasidariusi iš jos skystą muilą, bet man nelabai g.gif
dabar esu nusipirkusi alepo muilą, tai vienas iš geriausių, kurį turėjau:)
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 09 29, 13:09)
mano oda taisosi, bet aš labai daug ką dėl jos darau, tai ar konkrečiai dėl šito mišinuko man taisosi, negaliu pasakyt.
ką gero darai odai?smile.gif man padaugėjo poodinių baltų inkštiriukų, kaip jie vadinasi. neišmanau kaip greičiau sudoroti, ant kaklo iš abiejų pusių irgi yra doh.gif

QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 09 30, 09:12)
Oooo...čia jau įdomu:) jei ir nepatiks, vis tiek lauksiu komentarųsmile.gif
nes aš paskutiniu metu naudoju Beyu pudrą..man ji žiauriai gera, bet kai perskaičiau sudėtį, tai vos nenualpau sad.gif  o man su pudrom tragedija - beveik nieks netinka sad.gif
nebandei mineralinių pudrų? lily lolo pvz

Dėl to mišinio su pelargonijom krūtinės didinimui-visai realu, jei veikia hormoninę sistemą. kaip ir kontraceptikus vartojant, sako, pasipučia krūtinė. Bet jei viskas tinkamai funkcionuoja, kad ir su tais nekaltais EA nebūčiau linkusi lįsti, kur nereikia ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Tendre @ 2011 10 01, 20:22)
Kaip tik dabar esu didelėse paieškose krempudros smile.gif Gal dėl to ir nerandu,kad pačiai reikia pačiai ją meistrautis  biggrin.gif Ačiū už receptuką 4u.gif
Patarsiu tik dėl spalvos-jei nesinori žaisti su micom, oksidais, galima naudotis mineralinės pudros milteliais-EM, LL ir t.t. mėginukų yra, puikiai pasitarnauti gali mirksiukas.gif

QUOTE(MaGre @ 2011 10 12, 09:10)
pasidalinkite prasau, kas balintu pigmentines demes ant veido  4u.gif
erškėtrožių al., citrinų EA, petražolės, salierai, bazilikas

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 12, 09:58)
Mergaitės, nepamirškit pranešti kada bus laida, kad nepražiopsotumėm, laaabai įdomu bus thumbup.gif

kažką praleidau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2011 10 13, 16:07)
ką gero darai odai?smile.gif man padaugėjo poodinių baltų inkštiriukų, kaip jie vadinasi. neišmanau kaip greičiau sudoroti, ant kaklo iš abiejų pusių irgi yra doh.gif

Ir pas mane tas pats, kaklas išvis tragiškas doh.gif , nebeišmanau, ką daryti. verysad.gif Jei atrasi kokį "stebuklą" brūkštelėk 4u.gif
Atsakyti
Aciu Agnei/Ramutei uz atsakymus smile.gif
visgi uzsisakiau glicerina, taukmedzio sviesta, alantoina, vit. C. surizikuosiu.. o gal but ir tiks patiks smile.gif
tai dabar atkeliavau vel su klausimais 4u.gif
noriu pasitikslinti del kremo gamybos eigos smile.gif
pirmiausia susiskaiciavau viska... :

aliejine faze 30 proc., vandens - 70 proc.
30 ml kremui

7ml lazd.r. aliejus
2ml taukmedzio sviesto (kaip pasiversti i gramus)
12 levandu hidrolato
9 arbatmedzio hidrolato
2.1 ml olivem1000 (kaip paversti i gramus)
0.3 ml alantoino (kaip pasiversti i gramus)
0.3 ml glicerino (kaip apskaiciuoti, kad ipilti butent tiek)
0.6 ml vit. C (kaip paversti i gramus)
2 lasai GSE
4 lasai vit. E.
3 lasai kedru EA.

Ar as viska teisingai skaiciuoju?
Sviesta kaip suprantu deti i aliejaus faze kartu su emulsikliu, o i vandens faze alantoina, bet jo negalima kaitinti daugiau nei iki 40 laipsniu. tai jei man viska bekaitinant, emulsiklis dar nebus istirpes, o temperatura jau bus virs 40, ka tada? kaip tiksliai naudoti alantoina? kur ir kaip deti glicerina ir vit. C?
GSE, EA ir vit. E reikia lasinti tik visiskai atvesus kremui?

Nepykit uz tiek klausimu, supraskit kad dar menkas ziogelis cia esu blush2.gif 4u.gif smile.gif
is anksto aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2011 10 13, 17:07)

nebandei mineralinių pudrų? lily lolo pvz

Dėl to mišinio su pelargonijom krūtinės didinimui-visai realu, jei veikia hormoninę sistemą. kaip ir kontraceptikus vartojant, sako, pasipučia krūtinė. Bet jei viskas tinkamai funkcionuoja, kad ir su tais nekaltais EA nebūčiau linkusi lįsti, kur nereikia ax.gif
Papildyta:
Patarsiu tik dėl spalvos-jei nesinori žaisti su micom, oksidais, galima naudotis mineralinės pudros milteliais-EM, LL ir t.t. mėginukų yra, puikiai pasitarnauti gali mirksiukas.gif

erškėtrožių al., citrinų EA, petražolės, salierai, bazilikas
kažką praleidau bigsmile.gif

Sveika:)
na praktiškai nebevalgau kepto maisto, arba bent jau kuo rečiau stengiuosi. Ir stengiuosi vakarais mažiau valgyt, bet tas sunkiai išeina, nes aš vėlai einu gultis, tai kartais neiškenčiu. Apskritai neįsivaizduoju, kaip galima nevalgyt nuo 18h, kai aš 1-2h einu miegot doh.gif
Tada visiškai atsisakiau vynuogių, nes jos man tikras peilis. Nuo saujos paskui savaitę vargdavau. Šokoladų ir saldainių minimaliai vartot pradėjau.
Tada darausi įvairias kaukes ir man savi kremai tikrai padeda:)
vandens kibirais tai visada išgerdavau. Tada geriu chromo, cinko ir silicio papildus, gal dar jie šiek tiek padeda. Na kas ten žino:)

O dėl mineralinių, tai joa..LL man labai patiko, kol kas naudoju Benecos, tai irgi visai nieko:) Dabar norisi Lakshmi išbandyti.

O dėl krūtinės padidėjimo, tai man deja net kontraceptikai jos nedidina biggrin.gif jaučiu, kad nelemta man biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(donatiki @ 2011 10 13, 21:26)
Aciu Agnei/Ramutei uz atsakymus smile.gif
visgi uzsisakiau glicerina, taukmedzio sviesta, alantoina, vit. C. surizikuosiu.. o gal but ir tiks patiks smile.gif
tai dabar atkeliavau vel su klausimais  4u.gif
noriu pasitikslinti del kremo gamybos eigos smile.gif
pirmiausia susiskaiciavau viska... :

aliejine faze 30 proc., vandens - 70 proc.
30 ml kremui

7ml lazd.r. aliejus
2ml taukmedzio sviesto (kaip pasiversti i gramus)
12 levandu hidrolato
9 arbatmedzio hidrolato
2.1 ml olivem1000 (kaip paversti i gramus)
0.3 ml alantoino (kaip pasiversti i gramus)
0.3 ml glicerino (kaip apskaiciuoti, kad ipilti butent tiek)
0.6 ml vit. C (kaip paversti i gramus)
2 lasai GSE
4 lasai vit. E.
3 lasai kedru EA.
Ar as viska teisingai skaiciuoju?
Sviesta kaip suprantu deti  i aliejaus faze kartu su emulsikliu, o i vandens faze alantoina, bet jo negalima kaitinti daugiau nei iki 40 laipsniu. tai jei man viska bekaitinant, emulsiklis dar nebus istirpes, o temperatura jau bus virs 40, ka tada? kaip tiksliai naudoti alantoina? kur ir kaip deti glicerina ir vit. C?
GSE, EA ir vit. E reikia lasinti tik visiskai atvesus kremui?

Nepykit uz tiek klausimu, supraskit kad dar menkas ziogelis cia esu  blush2.gif  4u.gif  smile.gif
is anksto aciu  smile.gif

prasau pagelbekit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2011 10 13, 13:38)
o kas dar ieina i sudeti? bigsmile.gif

koks puse litro vandens puode uzvirt, prideti puodeli fairio, saukstuka cukraus, saukstuka sodos, glicerino pora geru saukstu. palikt per nakti, ryte ziuret kaip puciasi, jei per silpnas pridedu glicerino. cia receptas dideliem burbulam, dar kai kur galima rast kad reik aliejaus saukstuka pilt
Atsakyti
Šiandien neturėsiu kada atsakyti, išvažiuoju. Tik dėl vitamino C papildysiu, geras jis daiktas, padeda odai gaminti kolageną, bet reikia kad būtų tas stabilios formos, ir kolageno gamybą veikia kai naudojamas pakankamai didelis procentas ( apie 5). Bet (čia mano nuiomonė) net ir su tuo stabiliu reiktų gamintis priemonės nedaug, kaip pas pramoninius gamintojus, veiksmingi vit. C serumukai dažniausiai būna ampulėmis, kapsulėmis, kad atidarius max per savaitę susinaudotų.
Aš C naudoju neteisingai ir po mažiau, nes - turiu jautrią odą, veiksmingas jo kiekis man kaip ir daugeliui kitų sukelia perštėjimą, deginimą, ora rausta ir sudirgsta. Taip pat tokias odas veikia AHA, pieno rūgštis, benzoino rūgštis, ir radau tokį dermatologų pastebėjimą - jei perštėjimą sukelia viena kuri iš jų, didelė tikimybė, kad panašiai oda reaguos ir į kitas...
Visoms sėkmės kūryboje ir gamybinėj veikloj... 4u.gif
Donatiki, pasimatuok vienkartiniu švirkštu, ir Olivem gali į jį subarstyt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 14 spalio 2011 - 11:27
Pastebėjau Donatiki pagalbos šauksmą smile.gif . Atsakyčiau taip: proporcijas kremo geriau skaičiuok gramais, gausi 30 g kremo. Tūris jo gali būti ir didesnis kaip 30 ml, tai priklausys nuo purumo. Skaičiuojant gramais, į ml beliks paversti hidrolato ir aliejų kiekį. Jei priimti, kad hidrolato tankis kaip vandens, tuomet 1 ml=1g. Skystų aliejų tankis gali būti 0,8-0,9 g (gal galima atrasti ir tikslų dydį savo pasirinktas aliejui), taigi skaičiuoti taip: 1g aliejaus =1/0,8(arba 0,9)=1,1-1,25ml.

Alantoiną AZ rekomenduoja dėti į kremą pabaigoje ir gerai išsukti. Vit. C aš nenaudoju, bet jei naudočiau, bandyčiau ištirpinti keliuose lašuose hidrolato ir įmaišyti į pravėsusį kremą.

Komponentų tankius, lydymosi temperatūras, naudojimo rekomendacijas labai išsamiai pateikia AZ, jei kyla neaiškumų ir reikia skubaus atsakymo - galima paskaityti ten. smile.gif
Papildyta:
Ir dėl emulsiklio: aš mėgstu lengvus kremus, tai į tokį kiekį dedu žymiai mažiau Olivem 1000 (dedu 0,7-0,8 g). Rekomenduočiau dėti mažiau, gal 1,5 g, nebent mėgtum labai standžius kremus.
Atsakyti
QUOTE(Sidabražolė @ 2011 10 14, 12:33)
Pastebėjau Donatiki pagalbos šauksmą  smile.gif . Atsakyčiau taip: proporcijas kremo geriau skaičiuok gramais, gausi 30 g kremo. Tūris jo gali būti ir didesnis kaip 30 ml, tai priklausys nuo purumo. Skaičiuojant gramais, į ml beliks paversti hidrolato ir aliejų kiekį. Jei priimti, kad hidrolato tankis kaip vandens, tuomet 1 ml=1g. Skystų aliejų tankis gali būti 0,8-0,9 g (gal galima atrasti ir tikslų dydį savo pasirinktas aliejui), taigi skaičiuoti taip: 1g aliejaus =1/0,8(arba 0,9)=1,1-1,25ml.

Alantoiną AZ rekomenduoja dėti į kremą pabaigoje ir gerai išsukti. Vit. C aš nenaudoju, bet jei naudočiau, bandyčiau ištirpinti keliuose lašuose hidrolato ir įmaišyti į pravėsusį kremą.

Komponentų tankius, lydymosi temperatūras, naudojimo rekomendacijas labai išsamiai pateikia AZ, jei kyla neaiškumų ir reikia skubaus atsakymo - galima paskaityti ten.  smile.gif
Papildyta:
Ir dėl emulsiklio: aš mėgstu lengvus kremus, tai į tokį kiekį dedu žymiai mažiau Olivem 1000 (dedu 0,7-0,8 g). Rekomenduočiau dėti mažiau, gal 1,5 g, nebent mėgtum labai standžius kremus.

labai aciu, kas pasisaket, tikrai pagelbejot thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 10 13, 15:21)
Jei jums nedaug reikia, tai galiu pasidalinti, nes nusipirkau visą litrą, bet jaučiu, kad man tiek daug nereikės.
O šiaip bent jau aš viską perku AZ:)

o dėl skysto muilo, tai AZ turi bazę, iš kurios daromi šampūnai, dušo želės ar muilai, priklauso nuo dedamų priedų.
Buvau pasidariusi iš jos skystą muilą, bet man nelabai  g.gif 
dabar esu nusipirkusi alepo muilą, tai vienas iš geriausių, kurį turėjau:)

aciu uz atsakyma 4u.gif as irgi galvoju isigyti alepo muila.
gal kas zinote apie svetaines www.ekogija.lt siulomu produktu kokybe? Kainos tikrai sakyciau nesikandzioja smile.gif Gal esate kuri moteryte isbandziusi kazka is ju produkcijos? Gal kas bandete vietoj plauku sampuno naudoti gasulo moli? Kokie atsiliepimai? Aciu labai uz atsakymus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Turiu klausimeli: kas yra citrinu rugsties esteris? blush2.gif
Atsakyti