Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

QUOTE(Liurda @ 2011 10 10, 15:59)
Pasigaminau ir isbandziau pagal Alioniuko recepta veido krema:
http://naturaltouch....arjera/1-1-0-71
Lazdynu al. keiciau i nakvisu, o rozmarinu EA i roziu ir jasminu absoliutus. Na dar saltalankiu al. ilasinau, kad veido spalva pagyvintu, tik gaila, kad jo kvapas "uzmuse" rozes ir jasminus, nes pries tai atrodydavo, kad veidas pakvepintas  wub.gif
Alioniuk, tu genijus  thumbup.gif  4u.gif  4u.gif Kremukas superinis ir dar karta aciu, kad daliniesi savo receptais, nes turbut daug brangaus laiko sugaisti atradimu ieskodama  4u.gif
Galiu tik prisideti prie Alioniuko pagyru sitam kremui  thumbup.gif Jis neturi to balto "mozojimo" jausmo ant veido. Atrodo, kad veida dengi kazkuo dregnu, o ne riebiu. Tiesa, blizgesio kazkiek lieka, bet jei tepuosi po duso, tai man gerai susigeria. Jis man taip patinka, kad tepuosi ir ryte ir vakare  thumbup.gif
Alioniuk, rasei, kad su lecitinu kremai greit genda. Gal uzfiksavai, kiek laiko jis tau issilaiko? Nes as gaminau puse porcijos pagal tavo nurodytus kiekius, nes ilgai man kremai naudojasi, nes ne viena bunu pasidariusi.

T.p. pasigaminau "micelini vandeni" , bet labiau i AZ recepta orientavausi, nes ten i sudeti dar aliejaus ieina. http://naturaltouch....vanduo/1-1-0-76
Tai irgi labai patiko, nes as nemegstu nuplaunamu prausikliu. Man labiau patinka su kuriais uztenka veida nusivalyti. O makiaza jis puikiai nuvalo  thumbup.gif Ant veido riebumo jausmo nelieka ir odos netraukia. Tik nesuprantu kodel, kai purskiu ji ant vatos tamponelio man tarsi kazkas kvepavimo takus pradeda dirginti  unsure.gif Del ko taip galetu buti  g.gif

aciu uz pagyras blush2.gif , bet man atrodo nemazai kas is merginu daug laiko atradimams skyria, tiesiog ne visos turi laiko papasakoti...
Kremuka su lecitinu stengiuosi sunaudoti menesio begyje, ir laikau saldytuve (kaip ir daugeli gaminiu). O micelini vandeni irgi bandziau su 3%aliejaus, bet man kazkodel patino paakiai unsure.gif , tai naudoju be alieju rolleyes.gif

merginos, kurios irgi kuriate savo receptu puslapius, i jus kreipesi TV3 laida "Ka manai?"
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 10 11, 10:18)

merginos, kurios irgi kuriate savo receptu puslapius, i jus kreipesi TV3 laida "Ka manai?"

taip biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
esu pradedancioji kosmetikos gamyboje, kolkas turiu pasigaminus tik viena labai parasta kremuka is laz.r. aliejaus, arbatmedzio hidrolato, kedru, ciobreliu, arbatmedzio ea, konservantu...
mano oda misri, kitaip sakant nesvari,yra raudonu demeliu likusiu nuo spuogu, atspalsvis netolygus, taip pat linkusi sauseti... kol orai buvo dar pusetini mano pasigamintas kremas kuo puikiausiai tiko, bet dabar kai orai darosi zvarbesni, noretusi, kad oda butu labiau sudrekinta, nes nuo vejo, salcio labai greitai sudirgsta oda, pradeda rausti, persteti. taigi noriu pasidaryti nauja krema, su jau isbandytais produktais tik noriu ji papildyti su kazkuo drekinanciu, bet kadangi nelabai dar nusimanau sioje srityje, kreipiuos i jus smile.gif
nusiziurejau siuos priedus:
glicerinas,
alantoinas,
vit. C,
medetku fitolis,
taukmedziu sviestas,
AHA vaisiu rugstys.

kaip manot ar jie tinka mano odai, ar galima viska naudot kartu, gal kuris nors priedas turi specifiniu savybiu?
butu labai malonu jei padetumet isilieti i jusu rata 4u.gif nors pasidariau tik viena krema, manau, kad "sirgsiu sia liga" ilgai biggrin.gif
Atsakyti
pasidalinkite prasau, kas balintu pigmentines demes ant veido 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(donatiki @ 2011 10 11, 18:23)
nusiziurejau siuos priedus:
glicerinas,
alantoinas,
vit. C,
medetku fitolis,
taukmedziu sviestas,
AHA vaisiu rugstys.

Sirk į sveikatą, daugiau galvų-daugiau žinių thumbup.gif
Iš tavo priedų efektyvių drėkiklių nelabai yra, AHA gali prisidėti prie drėkinimo, bet pats nedrėkina, jis daugiau odos atnaujinimui, valymui, balinimui, nusluoksniavimui, ir tai atsargiai labai reikia naudoti, greit gali nudeginti, sudirginti, nusausinti, didesni kiekiai kancerogeniški. Glicerinas nedideliais kiekais tarnauja kaip savotiškas barjeras, kuris palaiko odos drėgmę, bet sausoje patalpoje gali pats pradėt traukt drėgmę iš odos, žiemai nelabai geras pasirinkimas, šildymui prasidėjus oras būna labai sausas, šaltyje jis irgi nieko gero neduos. Medetkos, taukmedis - gerai, bet tai riebalai, apsauga, ne drėkinimas. Man sviestai veidui netinka, jei jums gerai, naudokit po nedaug, kad porų neužkimštų. Vit C su AHA naudočiau nebent rūgštiniam pylingui, valikliui, bet ne dėl drėkinimo, rizikingas variantas, mano galva, gali gautis. C gerai, bet tikrai ne visoms odoms, jautrioms dažnai netinka. Vėlgi - priklauso nuo kiekio. Drėkina hialurono rūgštis(bet irgi nereikia persistengt, nes perdaug ims sausinti kaip glicerinas), kolagenas, drėkinantis kompleksas, daugelio augalų akstraktai( orchidėjų, edelveisų, agurkų, lelijų ir t.t.), šilkas, inulinas, medus, fitokeratinai ( bet daugiau plaukams naudojami), pantenolis- vit. B5, silikonas, lecitinas gal būtų taip pat gerai... Alantoinas ne drėkiklis, bet nepamaišys. Pasirinkit du-tris, ar daugiau, ir bandykit, kiekvienam savo variantas geriausias, odos ne vienodos juk. Man gerai pantenolio (B5), hialurono, šilko ir kokio ekstrakto derinukas, dar mėgstu fitosterolius, riebalas, šaltam orui gerai. Ramina, tvarko odą ir vit. E, dedu visur visada 4u.gif
MaGre... Įsivaizduoju, nervina tos dėmės, bet aš taisau padėtį lengvai pamaskuodama, manau taip odai sveikiau negu stengtis bet kokia kaina išnaikinti neišnaikinamus dalykus... Balins AHA, vit. C, reikia ieškot aprašymuose veikliųjjų medžiagų, kas turi tokį poveikį, kai kurie aliejai gal gali kažkiek padėt. 4u.gif
Mergaitės, nepamirškit pranešti kada bus laida, kad nepražiopsotumėm, laaabai įdomu bus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 12 spalio 2011 - 09:10
As jau mastau apie ziemini krema. Kokie aliejai, eteriniai jam labiausiai tinka?
Atsakyti
Sveikos mergaites,
Gal kas gaminat kremus pardavimui? Lauksiu info i AZ.
Atsakyti
QUOTE(MaGre @ 2011 10 12, 09:10)
pasidalinkite prasau, kas balintu pigmentines demes ant veido  4u.gif

ka tik studijuodama AZ puslapi radau, kad leliju maceratas ir salieru ea tam tinkamas. smile.gif http://translate.goo...eHVLysblanc.asp
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 07, 22:20)
Vit. E daug turi kviečių gemalų aliejus, (AZ duomenys)1300mg/kg, tiek pat erškėtrožės, opuncijos (opuntia ficus india, kur 5ml. buteliukas AZ, jis brangus) 1000mg/kg, daugiausia kiek radau aviečių sėklos, jei nesuklysta rašant skaičiukus(o kartais AZ akivaizdžiai pasipainioja) net 5600mg/kg, dar argano aliejuje daug.
Glicerinas grindų ploviklyje tirpina nešvarumus ir blizgina, minkština vandenį, skudurą, rankų nesausina, jei plauni be pirštinių, EA jame tirpsta jei lašini... Daug ką daro, pabandykit jei turit trupučiuką įpilt ir matysis ar rezultatas patinka.  4u.gif
Nusipirkau varpotųjų santalų KN, jis švelnesnis negu baltasis santalas. Kaip sakiau - visi skirtingi, man patinka visi, tik ne visus iškart sudėsi, nes bus per daug... Ir vetiverijos nesmirda, kvepia, savotiškai, bet kompozicijoj labai bus gerai. O vetiverijų ir čampos absoliutas(du viename) - išvis fantastiškas, ir vyriškus kvepalus pagardinti, ir moteriškus galima, juo ir vienu galėčiau kvėpintis, tik neįdomu... Prasimuša "šlapias šuo" trupučiuką, bet manęs ta animistinė nata nenervina... Vėl pavariau reklamos, blush2.gif  bet kad kvapai patinka, nieko sau negaliu padaryti... Nesusilaikau. 4u.gif

sveikos mergaites,

as tik gryzus is atostogu, einu skaityt ka priraset smile.gif

kvieciu gemalu aliejus man visai netiko, naudojau 10% kreme (kapsulem), nuserpetojo oda (bet cia pas mane gal tik taip jautru) nors apie ji labai jau gerai prirasyta.

o glicerino pora saukstu as dar pilu i koki 5 l vandens su trupuciu ploviklio valydama odine sofa - liuks isvalo ir sofkutes odai gerai. glicerina perku litrais nes vaikams muilo burbulams naudoju biggrin.gif

einu darytis naujo kremo, atsalo orai ir mano visa vasara naudotas 30% riebumo kremas nebe(pa)tinka.
Atsakyti
QUOTE(verux @ 2011 10 12, 18:54)
ka tik studijuodama AZ puslapi radau, kad leliju maceratas ir salieru ea tam tinkamas.  smile.gif  http://translate.goo...eHVLysblanc.asp

o as kazkada dar skaiciau kad gerai emu aliejus+ricinos aliejus+ersketuogiu aliejus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2011 10 13, 14:43)
o glicerino pora saukstu as dar pilu i koki 5 l vandens su trupuciu ploviklio valydama odine sofa - liuks isvalo ir sofkutes odai gerai. glicerina perku litrais nes vaikams muilo burbulams naudoju  biggrin.gif 

o kas dar ieina i sudeti? bigsmile.gif
Atsakyti
gal patarsite kur galima isigyti glicerino? Taip pat gal pasidalinsite patirtimi koki muila naudojate. Nejaugi naturalius galima pasigaminti tik su sarmu, kazkaip mane gasdina jo kenksmingumas, ta prasme garai ir pan, bijociau ji namie laikyti blush2.gif Nejaugi nera kazko panasaus i skysta muila, i kuri galima isilasinti patinkanciu e.a ar prisideti kitu priedu? Dekui uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti