Gal kuri prisimenate kuriame aliejuje daugiausiai vit. E yra?
Vit. E daug turi kviečių gemalų aliejus, (AZ duomenys)1300mg/kg, tiek pat erškėtrožės, opuncijos (opuntia ficus india, kur 5ml. buteliukas AZ, jis brangus) 1000mg/kg, daugiausia kiek radau aviečių sėklos, jei nesuklysta rašant skaičiukus(o kartais AZ akivaizdžiai pasipainioja) net 5600mg/kg, dar argano aliejuje daug.
Glicerinas grindų ploviklyje tirpina nešvarumus ir blizgina, minkština vandenį, skudurą, rankų nesausina, jei plauni be pirštinių, EA jame tirpsta jei lašini... Daug ką daro, pabandykit jei turit trupučiuką įpilt ir matysis ar rezultatas patinka.
Nusipirkau varpotųjų santalų KN, jis švelnesnis negu baltasis santalas. Kaip sakiau - visi skirtingi, man patinka visi, tik ne visus iškart sudėsi, nes bus per daug... Ir vetiverijos nesmirda, kvepia, savotiškai, bet kompozicijoj labai bus gerai. O vetiverijų ir čampos absoliutas(du viename) - išvis fantastiškas, ir vyriškus kvepalus pagardinti, ir moteriškus galima, juo ir vienu galėčiau kvėpintis, tik neįdomu... Prasimuša "šlapias šuo" trupučiuką, bet manęs ta animistinė nata nenervina... Vėl pavariau reklamos, bet kad kvapai patinka, nieko sau negaliu padaryti... Nesusilaikau.
Glicerinas grindų ploviklyje tirpina nešvarumus ir blizgina, minkština vandenį, skudurą, rankų nesausina, jei plauni be pirštinių, EA jame tirpsta jei lašini... Daug ką daro, pabandykit jei turit trupučiuką įpilt ir matysis ar rezultatas patinka.
Nusipirkau varpotųjų santalų KN, jis švelnesnis negu baltasis santalas. Kaip sakiau - visi skirtingi, man patinka visi, tik ne visus iškart sudėsi, nes bus per daug... Ir vetiverijos nesmirda, kvepia, savotiškai, bet kompozicijoj labai bus gerai. O vetiverijų ir čampos absoliutas(du viename) - išvis fantastiškas, ir vyriškus kvepalus pagardinti, ir moteriškus galima, juo ir vienu galėčiau kvėpintis, tik neįdomu... Prasimuša "šlapias šuo" trupučiuką, bet manęs ta animistinė nata nenervina... Vėl pavariau reklamos, bet kad kvapai patinka, nieko sau negaliu padaryti... Nesusilaikau.
QUOTE(zuikute24 @ 2011 10 07, 19:12)
Dekui, uz atsakyma. Noriu padovanoti draugei, kad uztektu ne vienam kartui
Dariausi iš molio-aliejaus-hidrolato, tai likutis sutirštejo po kažkiek laiko ir pabijojau naudoti, išmečiau.
QUOTE(adusia @ 2011 10 08, 19:03)
Dariausi iš molio-aliejaus-hidrolato, tai likutis sutirštejo po kažkiek laiko ir pabijojau naudoti, išmečiau.
Tai, kad sutirštėjo - nereiškia, kad sugedo. Skystis su laiku garuoja gi.
Jei jau pakeistų kvapą, tada tai tikrai sugestų
Darydavau mamai krema su roziu ir levandu hidrolatu ir paprastu emulsiniu vasku, dabar pakeiciau vaska i olivem1000, o hidrolata naudoju pirkta is AZ. Ir po keliu dienu naudojimo mamai pasireiske alergija (ji alergiska daug kam). Ar gali buti kad hidrolatu sudetis skiriasi is AZ ir pirktinio cia? O gal alergija olivem pasireiske? Nors alyvuogiu aliejui nealergiska
Gali alergija būti ir tam ir tam, ir net nupirkus iš to paties gamintojo skirtingų partijų hidrolatai gali trupučiuką skirtis( sesuo buvo pirkus tris kartus tą patį rožių, vieną kartą buvo labai gerai, kitą kartą pusė velnio, trečią kartą smirdėjo metalu nuo pat pradžių ir netiko). Vieniems labiau tinka Lietuvoj pirkti, kitiems parsisiūsti.
AZ labai kvapnūs, ir man kyla šioks toks klausimėlis, ar jie tikrai nėra papildomai aromatizuoti. Olivem iš alyvuogių, bet jos gi jau perdirbtos. Bet man kažkaip labiau hidrolatas atrodo kad gali kaltas būti. Jei oda labai jautri, reiktų po trupučiuką daryt su viena nauja sudėtine dalim ir išsibandyt, kai kelios naujos, nebeaišku kas kaltas. Teks tau sunaudoti arba mamai kūnui, jei galės... Dabar ruduo, sezonų kaita, alergijos ūmėja tokiu metu.
AZ labai kvapnūs, ir man kyla šioks toks klausimėlis, ar jie tikrai nėra papildomai aromatizuoti. Olivem iš alyvuogių, bet jos gi jau perdirbtos. Bet man kažkaip labiau hidrolatas atrodo kad gali kaltas būti. Jei oda labai jautri, reiktų po trupučiuką daryt su viena nauja sudėtine dalim ir išsibandyt, kai kelios naujos, nebeaišku kas kaltas. Teks tau sunaudoti arba mamai kūnui, jei galės... Dabar ruduo, sezonų kaita, alergijos ūmėja tokiu metu.
QUOTE(Sidabražolė @ 2011 10 09, 13:05)
Dviejuose iš mano AZ pirktų hidrolatų atsirado tokių plaukiojančių baltų drumzlių, greičiausiai pelėsinių, nors turėjo galioti dar metus, o laikiau šaldytuve. Reikia pažiūrėti prieš šviesą, gal ir jūsų užsiteršę.
Patikrinau savuosius, nu neuzsiterse, be to tik ka pradaryti. Kremuka naudosiu pati, nes jis man tinka ir patinka, o mamai darysiu nauja BAndysiu det po viena nauja komponenta. Dekui uz patarimus
Norejau gan kvailai cia paklausti Ka Jus naudojate vietoj muilo ar duso zeles. Jei pabandyti i skysta muila ilasinti kelis lasus patinkancio kvapo e.a?
Ka manote apie si muila:
http://www.ekogija.l...-muilas-meducio
Gal kuri esate bandziusi, o gl galite pasiulyti kazka kita? Aciu uz pagalba
Ka manote apie si muila:
http://www.ekogija.l...-muilas-meducio
Gal kuri esate bandziusi, o gl galite pasiulyti kazka kita? Aciu uz pagalba
apsvieskite mane prasau-kiek ml bus 100 g. sviestmedzio?