Lietuviškai pasiskaityti - patys geriausi aprašymai, be abejonės, Kvapų namų, prie daugumos yra ir su kuo tinka. Ir kremui kvapą kuriant, reiktų dėt po eterinį ar kelis iš kiekvienos natos grupės, buvo Palomina dėjus nuorodą arba KN puslapyje rasit, kur apie kvepalų gaminimą.
Angliškai prie kiekvieno EA yra parašyta kuri nata ir su kuo maišyt tinka silkyscent parduotuvėje, na tai kas kad angliškai, pavadinimai girdėti, yra lotyniškas, nesunku rast, galima nekreipt dėmesio į aromaterapinius aprašymus, o tik pasitikrint, špargalke pasinaudot dėl maišymo- genialu gal nebus, bet vis kažkiek apsaugos nuo nonsensų, ant kelio užves... Pasirinkit kas patinka, paderinkit ar viens su kitu "nesipjauna". Va santalas, iš ten nurašiau
http://silkyscents.c...dalwood.htm#Top Atkakliai skaitau apie kvepalus, užsisakiau knygų, bus ką veikt visą žiemą, nes angliškai studijuot ne romaniuką pervaryt... Bet man teorija be praktikos nepatinka. Rytoj siaubsiu KN, ko dar neturiu, pasiimsiu vetiverijų būtinai, jei tik ten ne tas mano pats baisiausias gyvenimo kvapas - pauostysiu prieš pirkdama. Buvo toks atsitikimas vaikystėje, kai dar darželį lankiau: atėjo sesuo, ji vyresnė, manęs pasiimti, kažkuo išsikvėpinus, o man tas kvapas buvo SIAUBAS, tai ji eina prie manęs, o aš rėkdama bėgu tolyn, ji nesupranta kas darosi, aš rėkiu SMIRDI NEGALIU NEIK PRIE MANĘS, namo parėjom per atstumą, nesidaviau nė už ką vedama, iki dabar jo nepamiršau. Prieš metus laiko gal parduotuvėj prasilenkiau su kažkuo panašiu pasikvėpinusia moterim, net atsisukau...
Na ir šitoj vietoj kiek beskaitytum, vis tiek kiekvienam patinka kiti dalykai, todėl pats teisingiausias kvapo receptas gali nepatikt. Teoriškai bus gerai, o nosiai netiks... Apie kvapą negalima spręsti pauosčius buteliuką, ant odos tampa kitoks, deriny su kuo nors dar kitoks. Pastovėjęs su kuom nors sumaišytas irgi keičiasi, ir net geriausi parfumeriai kartais klysta, ir rezultatas nesigauna kokio norėtųsi...
Pareklamuosiu KN renginį - pati turbūt negalėsiu paklausyti, gal jūs kuri papasakotumėt. Sekmadienį Oze bus nemokama paskaita apie rožes, labai norėčiau sudalyvaut, rožės man nepaprastai tinka odai. O japonės geria rožių miltelių tabletes, kad prakaitas kvepėtų rožėmis...
Va va, santalas būna Australijos, Indiškas, Naujosios Kaledonijos, ir kokybė įvairi, tai kvapas pas jus koks - nežinau, neįsižeidinėju aš, juk čia skonio reikalas... Daug padirbto būna, brangus, apsimoka... O gal ir man jūsiškis nepatiktų, nes turiu tikrai puikius iš AN ir AZ. Vienas lašas prie rožių turėtų tikti puikiai, jos taps tokios saldesnės, rytietiškesnės, ir kvepės ilgiau. Na, man toks derinys patinka.