Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 06, 16:37)
biggrin.gif  Eikit eikit, santalmedis dumblas? Na, dėl skonio nesiginčjama, bet kur pirkot? Skirtingi santalai įvairių pardavėjų. Kad smilkalais paduoda tai sutinku, bet dumblo neprimena...  Derint su kuo nors reikia, tik nepadauginkit, ir bus gerai - santalas dera su basiliku, pipirais, frankincense, pelargonija, levanda, citrina, neroliu, rože, vetiverijom. Jo nedaug reikia, jei į kremą tai vieno-dviejų lašų, nors rašo kad "baltas" kvapas, bet jei daugiau įlašini, kiti išsivadėja ir jis lieka dominuoti, čia kiek aš išsibandžiau. Nutilau kad jūs pasisakytumėt, o kvepalai bandinsis ilgai, jei teisingai supratau, tai kokius keturis mėnesiukus... Nusibos tylėti. Šiandien darysiu kietą šampūną sūnui, pasidėliosiu vyriškesnį kvapą, nes seniau darytą baigė. 4u.gif
  Apie benzoiną dar pasakyt ar nebepriminti? biggrin.gif

O kur pasiskaityti kas su kuo dera?
Atsakyti
gavau siandien kruvele 'pagardu' biggrin.gif kazka reiks meistraut artimiausiom dienom wub.gif

idomiai cia apie kvapus pakalbejot bigsmile.gif
Atsakyti
Sandalmedžio eterinį pirkau iš eBay, iš angliškos aromaterapijos parduotuvės. Gal ir be reikalo, bet labai užsikepiau, norėjau greičiau. Ko gera, verta pasitikėti žinomais pardavėjais.
Uostau dabar užsilašinus ant riešo ir įdomiai kvapas skleidžiasi, atsiranda kitokių priekvapių. Jei įvardint, tai, sakyčiau morkų, chalvos, dar po kurio laiko kažkoks bažnyčios..Ir dar kažkoks...sunkus toks.Kaip kaučiukas lydomas (teko kažkada uostyti).
Tik neįsižeiskit už tą "dumblą", kas taip gražiai aprašėt. Tikiuosi priprasiu ir atrodys kitaip. Pabandysiu į ką nors įlašinti pamaišant. Matyt, neturiu kvapams pojūčio doh.gif , gal dar išsivystys. Kai pradėjau domėtis eteriniais, man smirdėjo visi, išskyrus rožes. dabar jau nemažai kvepiančių, ypač tie, kuriuos turiu.
Atsakyti
smile.gif Lietuviškai pasiskaityti - patys geriausi aprašymai, be abejonės, Kvapų namų, prie daugumos yra ir su kuo tinka. Ir kremui kvapą kuriant, reiktų dėt po eterinį ar kelis iš kiekvienos natos grupės, buvo Palomina dėjus nuorodą arba KN puslapyje rasit, kur apie kvepalų gaminimą.
Angliškai prie kiekvieno EA yra parašyta kuri nata ir su kuo maišyt tinka silkyscent parduotuvėje, na tai kas kad angliškai, pavadinimai girdėti, yra lotyniškas, nesunku rast, galima nekreipt dėmesio į aromaterapinius aprašymus, o tik pasitikrint, špargalke pasinaudot dėl maišymo- genialu gal nebus, bet vis kažkiek apsaugos nuo nonsensų, ant kelio užves... Pasirinkit kas patinka, paderinkit ar viens su kitu "nesipjauna". Va santalas, iš ten nurašiau ax.gif
http://silkyscents.c...dalwood.htm#Top
Atkakliai skaitau apie kvepalus, užsisakiau knygų, bus ką veikt visą žiemą, nes angliškai studijuot ne romaniuką pervaryt... Bet man teorija be praktikos nepatinka. Rytoj siaubsiu KN, ko dar neturiu, pasiimsiu vetiverijų būtinai, jei tik ten ne tas mano pats baisiausias gyvenimo kvapas - pauostysiu prieš pirkdama. Buvo toks atsitikimas vaikystėje, kai dar darželį lankiau: atėjo sesuo, ji vyresnė, manęs pasiimti, kažkuo išsikvėpinus, o man tas kvapas buvo SIAUBAS, tai ji eina prie manęs, o aš rėkdama bėgu tolyn, ji nesupranta kas darosi, aš rėkiu SMIRDI NEGALIU NEIK PRIE MANĘS, namo parėjom per atstumą, nesidaviau nė už ką vedama, iki dabar jo nepamiršau. Prieš metus laiko gal parduotuvėj prasilenkiau su kažkuo panašiu pasikvėpinusia moterim, net atsisukau... 4u.gif
Na ir šitoj vietoj kiek beskaitytum, vis tiek kiekvienam patinka kiti dalykai, todėl pats teisingiausias kvapo receptas gali nepatikt. Teoriškai bus gerai, o nosiai netiks... Apie kvapą negalima spręsti pauosčius buteliuką, ant odos tampa kitoks, deriny su kuo nors dar kitoks. Pastovėjęs su kuom nors sumaišytas irgi keičiasi, ir net geriausi parfumeriai kartais klysta, ir rezultatas nesigauna kokio norėtųsi...
Pareklamuosiu KN renginį - pati turbūt negalėsiu paklausyti, gal jūs kuri papasakotumėt. Sekmadienį Oze bus nemokama paskaita apie rožes, labai norėčiau sudalyvaut, rožės man nepaprastai tinka odai. O japonės geria rožių miltelių tabletes, kad prakaitas kvepėtų rožėmis... wub.gif
Va va, santalas būna Australijos, Indiškas, Naujosios Kaledonijos, ir kokybė įvairi, tai kvapas pas jus koks - nežinau, neįsižeidinėju aš, juk čia skonio reikalas... Daug padirbto būna, brangus, apsimoka... O gal ir man jūsiškis nepatiktų, nes turiu tikrai puikius iš AN ir AZ. Vienas lašas prie rožių turėtų tikti puikiai, jos taps tokios saldesnės, rytietiškesnės, ir kvepės ilgiau. Na, man toks derinys patinka. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 06 spalio 2011 - 17:49
sveikos 4u.gif

gal kas galite pasidalinti kokių išbandytu receptu vyriško losjono po skutimosi? ax.gif
Nepamenu ar buvo aptarti lūpų blizgesiai po ilgesnio naudojimo. ar viskas patiko ir t.t. Kad kažkas darė tai tikrai atsimenų, bet atsiliepimų nepamenu blush2.gif
Atsakyti
Tai mano yra Amyris balsamifera, iš pigesnių. Gal ir ne apie tą patį kalbam.Čia nuorodoj skirtingų augalų eteriniai. o jūsų iš kokio augalo? Ačiū už patarimus.
Atsakyti
Turiu Amyris iš AZ, jis kitoks, ne tai kad prastesnis, tiesiog kitoks, kartais šitą EA vadina Vest Indijos santalmedžiu, bet tai ne santalas, nors panašumų yra. Santalas Santalum album, baltasis santalas, iš East Indijos, N. Kaledonijos, arba Santalum spicatum, varpotasis santalas iš Australijos. Bet jei jums tokie kvapai nepatinka, negaliu garantuot kad tikras santalas patiks 4u.gif Bet juos naudot verta kaip kvapo fiksatorius, na ir rašo kad odai labai naudingi. 4u.gif Neaprašinėsiu kaip man skiriasi kvapai, nes juos lygint panašiai kaip rožes su erškėtrožėm - daug bendrumų, daug skirtumų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 07 spalio 2011 - 09:16
Esu taip suintriguota tos kvapų analizės, matyt nusipirksiu Santalum album iš AZ.
Atsakyti
Turiu klausimeli: jei darausi veido kauke su moliu, hidrolatu, aliejumi ir EA ka deti kaip konservanta? Ar tinka vitE + GSE arba Cosgard is AZ?
Atsakyti
Agne/Ramute, kam grindims plauti pili gliceriną? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikute24 @ 2011 10 07, 15:09)
Turiu klausimeli: jei darausi veido kauke su moliu, hidrolatu, aliejumi ir EA ka deti kaip konservanta? Ar tinka vitE + GSE arba Cosgard is AZ?

o gaminiesi kauke, kad ji butu ilgesniam laikui? Jei taip, tai tada geriau dek Cosgard ir Vit.E..
o jei vienam kartui kauke, tada konservantu nereikia, bet vit.E gali ilasinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 10 07, 17:01)
o gaminiesi kauke, kad ji butu ilgesniam laikui? Jei taip, tai tada geriau dek Cosgard ir Vit.E..
o jei vienam kartui kauke, tada konservantu nereikia, bet vit.E gali ilasinti smile.gif

Dekui, uz atsakyma. Noriu padovanoti draugei, kad uztektu ne vienam kartui 4u.gif
Atsakyti