Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 13

QUOTE(jaginta @ 2011 10 05, 19:17)
padekit susigaudyti, buvau siandien seniunijoje tai skaiciavo turima turta, tai skaiciavo  6 a, musu 4 seimos nariai 2 registruoti mieste , 2 rajone, o zemes sklypas rajone, kazin ar gerai paskaiciavo
mes turim sklypa su nebaigtos statybos namu   [musu sklypas pakeistas is zemes ukio paskirties ]

[ namų valdos žemės sklypo ploto: miestuose – 6 arai, miesteliuose ir kaimuose – 25 arai;

3. Šeimai arba vienam gyvenančiam asmeniui, gyvenamąją vietą deklaravusiems (gyvenantiems) mieste, didesnio kaip 1 hektaro žemės ūkio paskirties žemės sklypo, žemės sklypo, kurį sudaro tik vandens telkinys, ir miškų ūkio paskirties žemės sklypo ploto normatyvas yra 6 arai. ]

dar cia siandien skaitinejau nezinau ar gerai supratau kad i nekilnojamo turto normatyva, ten kur apskaiciuoja zemes verte raso arba 6 a arba 25 a[jei turi zemes sklypa] verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaginta: 06 spalio 2011 - 17:11
Ar galima tiketis kokios pasalpos,jei jau metus esu registruota birzoj ?
Atsakyti
QUOTE(delfinarija @ 2011 10 06, 19:02)
Ar galima tiketis kokios pasalpos,jei  jau metus esu registruota birzoj ?

Jau galėjote pretenduoti po 6 mėn stovėjimo DB, jei pajamos šeimos mažos.... Paskubėkit, dar gausit kompensaciją šildymui, vandeniui..
Atsakyti
As buvau issiuntus klausima del soc. stipendijos,tai gavau atsakyma,jog privalo ir pats studentas ja gauti,o jei gauni tik uz vaikuti,tai nesiskaitai..nezinau,gal reiktu pasiskambinti.. g.gif taip ir nesuprantu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vesta:6: 07 spalio 2011 - 07:46
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 10 06, 22:31)
Jau galėjote pretenduoti po 6 mėn stovėjimo DB, jei pajamos šeimos mažos.... Paskubėkit, dar gausit kompensaciją šildymui, vandeniui..

Bet tada abu seimos nariai turi stoveti birzoj ,kad gauti kokia pasalpa ?Nes puse metu kol abu buvom registruoti gavom tik doh.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinarija @ 2011 10 07, 09:29)
Bet tada abu seimos nariai turi stoveti birzoj  ,kad  gauti kokia pasalpa ?Nes puse metu kol abu buvom registruoti gavom tik doh.gif

tai taip,visi seimos nariai turi atitikti reikalavimu,jei nors vienas neatitinka,tai nei pasalpa nei kompensacija nepriklauso.
Atsakyti
QUOTE(vesta:6 @ 2011 10 07, 08:37)
As buvau issiuntus klausima del soc. stipendijos,tai gavau atsakyma,jog privalo ir pats studentas ja gauti,o jei gauni tik uz vaikuti,tai nesiskaitai..nezinau,gal reiktu pasiskambinti.. g.gif taip ir nesuprantu..

aš gaunu tik už vaiką socialinę pašalpą, ir socialinė priklauso, gal tiesiog ne taip suprato tave mirksiukas.gif nes kai eini pažymos, gauni, kad šeima yra socialiai remtina, toliau dar kartais parašo, kad pašalpa paskirta už sūnų ir t.t.
jei tu gauni už vaiką socialinę pašalpą, tikrai turi gauti ir stipendiją 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, vel kreipiuosi i jus su klausimais..kai nesunku,gal kuri atsakysit,busiu labai dekinga..
esam triju asmenu seima vyras dirba 2metus,as namuose priziuriu vaikuti(3metu)nes darzelis uz 6km, vyro alga minimumas,gaudavom soc.pasalpa-bet siuo metu negaunam nes buvo permoka,tai soc darbuotoja pasiule 3men nesikreipt del soc ir ta permoka nusirasys. dabar situacija tokia kad vyrui gali tekti iseiti is darbo.,klausimas ar istojus i birza gaus jis kokia pasalpa?
dar gyvename name su dviem bendrasavininkais,tai mums uz siluma kompensacijos nepriklauso,nes bendrasavininku paklausus ar sutiktu tvarkytis dok-jie pasako kad jiems nereikia.. o mes tvarkytis labai noretumem?
aciu atsakiusiems..
Atsakyti
O as noreciau issiaiskinti toki klausima: Esu registruota darbo birzoje 2 metus, is jos pasalpu negaunu, guanu is socialinio ir kompensacijas uz busta, laukiuosi antro vaiko, kaip dabar bus? Ar man reiks iseiti is DB, o jai isbrauks ar begausiu is socialinio pinigelius?
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2011 10 07, 13:52)
aš gaunu tik už vaiką socialinę pašalpą, ir socialinė priklauso, gal tiesiog ne taip suprato tave mirksiukas.gif  nes kai eini pažymos, gauni, kad šeima yra socialiai remtina, toliau dar kartais parašo, kad pašalpa paskirta už sūnų ir t.t.
jei tu gauni už vaiką socialinę pašalpą, tikrai turi gauti ir stipendiją 4u.gif  4u.gif

Tai viskas čia aišku,tikriausiai mamai nepriklauso soc pašalpa, jai ji nesusitvarkius vaiko išlaikymo iš buvusiop vyro, tada priklauso tik vaikui soc, ir mama į jokias lengvatas pretenduoti negali 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Wildberry @ 2011 10 07, 20:34)
Tai viskas čia aišku,tikriausiai mamai nepriklauso soc pašalpa, jai ji nesusitvarkius vaiko išlaikymo iš buvusiop vyro, tada priklauso tik vaikui soc, ir mama į jokias lengvatas pretenduoti negali  4u.gif

tai ir cia parase,kad gauna tik uz vaika soc.pasalpa,bet soc.stependija jai priklauso vistiek.
Atsakyti
QUOTE(ramuneki @ 2011 10 07, 13:52)
Sveikos merginos, vel kreipiuosi i jus su klausimais..kai nesunku,gal kuri atsakysit,busiu labai dekinga..
esam triju asmenu seima vyras dirba 2metus,as namuose priziuriu vaikuti(3metu)nes darzelis uz 6km, vyro alga minimumas,gaudavom soc.pasalpa-bet siuo metu negaunam nes buvo permoka,tai soc darbuotoja pasiule 3men nesikreipt del soc ir ta permoka nusirasys. dabar situacija tokia kad vyrui gali tekti iseiti is darbo.,klausimas ar istojus i birza gaus jis kokia pasalpa?
dar gyvename name su dviem bendrasavininkais,tai mums uz siluma kompensacijos nepriklauso,nes bendrasavininku paklausus ar sutiktu tvarkytis dok-jie pasako kad jiems nereikia.. o mes tvarkytis labai noretumem?
aciu atsakiusiems..

* Nutraukus darbo santykius nedarbo socialinio draudimo išmoka skiriama, jeigu iki įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje asmuo turi ne mažesnį kaip 18 mėnesių nedarbo draudimo stažą per paskutinius 36 mėnesius. Nedarbo draudimo išmoka, turintiems į ją teisę bedarbiams, skiriama nuo aštuntos po įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje dienos. Bedarbiui, atleistam iš darbo (tarnybos) šalių susitarimu ir gavusiam kompensaciją, nedarbo draudimo išmoka skiriama ne anksčiau kaip praėjus tiek kalendorinių mėnesių po darbo sutarties nutraukimo (atleidimo iš tarnybos), už kiek mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio kompensacija jam buvo išmokėta. Jos dydis priklauso nuo bedarbio draudžiamųjų pajamų per 36 mėnesius, bedarbio darbo stažo, valstybės remiamų pajamų dydžio ir kitų faktorių.
O dėl bendrasavininkų tai deja, jai jie tvarkytis neketina, tai jūs nieko pakeisti negalit ir kompensacijų negausit.
Atsakyti