Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 13

QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 10 03, 22:44)
Na man atrodo kitaip. Mano žiniomis, stovint darbo biržoje ir pasiimant verslo liudijimą , tai dar gauni ir subsidijas, t.y. grąžina apie pusė sumos sumokėtos už Vl. Tik reikia pastoviai tęsti tą VL ir iš biržos niekas neišmeta .... na jum turėtų aiškiau kas paaiškinti, bet jau kažkur čia forume apie tai diskutuota.
Papildyta:

VSF tinklalapyje radau štai tokią info:

"Ar užpildžius elektroninę paraišką socialinei stipendijai gauti reikia pateikti socialinius kriterijus įrodančius dokumentus?

Studentai, kurie savo paraiškose pažymi, jog yra socialinės pašalpos gavėjai arba jų darbingumas neviršija 45 proc., pažymas fondui turi pateikti per 3 dienas tik gavę žinutę iš fondo. Fondui neprašant, jokių dokumentų teikti NEREIKIA.

Studentai, kuriems iki pilanmetystės buvo nustatyta globa/rūpyba arba kurių abu tėvai (vienintelis, kurį turėjo) yra mirę, iki registracijos termino pabaigos (spalio 10 d.) PRIVALO fondui pateikti šias aplinkybes įrodančius dokumentus arba jų patvirtintas kopijas."

Super, ačiū už informaciją drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2011 10 03, 22:46)
neiseis jau tada, nebent ta bedarbio pasalpa prisiskaiciuos tai tada aisku kad iseis.
Vadinasi naudingiau stot i birza , nei rasyti dar atostogas iki 3 metu g.gif

bedarbio pasalpa skaiciuojasi prie pajamu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 04 spalio 2011 - 08:35
Kiek žinau, juk pagal piniginės paramos įstatymą, dokumentai renkami iki 25 dienos. Tuomet spausdinami sąrašai žmonių ir ruošiamas įsakymas pagal kurį jau asmuo skaitosi soc. remtinas. Ir tik tuomet gali išduoti pažymą ir tik tuomet matosi, kad asmuo ar šeima gauna soc. pašalpą.
Atsakyti
QUOTE(poison @ 2011 10 04, 10:48)
Kiek žinau, juk pagal piniginės paramos įstatymą, dokumentai renkami iki 25 dienos. Tuomet spausdinami sąrašai žmonių ir ruošiamas įsakymas pagal kurį jau asmuo skaitosi soc. remtinas. Ir tik tuomet gali išduoti pažymą ir tik tuomet matosi, kad asmuo ar šeima gauna soc. pašalpą.

tai, kad ne, jei klystu, atsiprašau.
Aš užpildžiau šiandien prašymą, dar kitą savaitę pristatysiu trūkstamą pažymą už rugsėjį paskirtą darbo biržos išmokos dydį, ir po dienos kai apskaičiuos už rugsėjį, tada parašys pažymą, kad praeitą mėnesį, buvom socialiai remtini.
Atsakyti
QUOTE(Jolirta @ 2011 10 04, 17:14)
tai, kad ne, jei klystu, atsiprašau.
Aš užpildžiau šiandien prašymą, dar kitą savaitę pristatysiu trūkstamą pažymą už rugsėjį paskirtą darbo biržos išmokos dydį, ir po dienos kai apskaičiuos už rugsėjį, tada parašys pažymą, kad praeitą mėnesį, buvom socialiai remtini.

neklysti- taip ir yra. pristatai trukstamus dokumentus ir paskaiciuoja.
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 30, 09:07)
bet is tikro, koks tikslas stoveti birzoje, jei vistiek negalesi eiti dirbti, nes mazyles nebus kur palikti, man atrodo kad galima kazkaip per ligoniu kasas susitvarkyti kad nereiktu moketi sveikatos draudimo mokescio ir sedet sau namuose, bent jau iki 2 metu...

aš kai buvau vaiko priežiūros atostogose po dekreto tai per ligoniu kasas susitvarkiau: nunešiau ten vaiko gimimo liudijimą ir sakė iki kol sueis 8 metai man sveikatos draudimo mokescio nereikės mokėti. Dabar kai pasiėmiau Verslo liudijimą tai mokų už tiek dienų kiek dirbau PSD.
Atsakyti
padekit susigaudyti, buvau siandien seniunijoje tai skaiciavo turima turta, tai skaiciavo 6 a, musu 4 seimos nariai 2 registruoti mieste , 2 rajone, o zemes sklypas rajone, kazin ar gerai paskaiciavo
mes turim sklypa su nebaigtos statybos namu [musu sklypas pakeistas is zemes ukio paskirties ]

[ namų valdos žemės sklypo ploto: miestuose – 6 arai, miesteliuose ir kaimuose – 25 arai;

3. Šeimai arba vienam gyvenančiam asmeniui, gyvenamąją vietą deklaravusiems (gyvenantiems) mieste, didesnio kaip 1 hektaro žemės ūkio paskirties žemės sklypo, žemės sklypo, kurį sudaro tik vandens telkinys, ir miškų ūkio paskirties žemės sklypo ploto normatyvas yra 6 arai. ]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaginta: 05 spalio 2011 - 18:25
Laba diena,

zinau, kad tikrai kazkada skaiciau, bet dabar susimaise. blush2.gif Paprasta stipendija i pajamas skaiciuojasi ar ne? g.gif Esme tame, kad sese gaus paprasta, bet jei ji nesiskaiciuoja, tada priklauso ir socialine g.gif Kazin galima gauti abi blink.gif

Aciu labai uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smale @ 2011 10 06, 12:06)
Laba diena,

zinau, kad tikrai kazkada skaiciau, bet dabar susimaise. blush2.gif  Paprasta stipendija i pajamas skaiciuojasi ar ne?  g.gif Esme tame, kad sese gaus paprasta, bet jei ji nesiskaiciuoja, tada priklauso ir socialine g.gif Kazin galima gauti abi blink.gif

paprasta stipendija tikrai skaičiuojasi į pajamas, čia skatinamosios, už mokslų rezultatus vadinamosios.
Atsakyti
QUOTE(smale @ 2011 10 06, 13:06)
Laba diena,

zinau, kad tikrai kazkada skaiciau, bet dabar susimaise. blush2.gif  Paprasta stipendija i pajamas skaiciuojasi ar ne?  g.gif Esme tame, kad sese gaus paprasta, bet jei ji nesiskaiciuoja, tada priklauso ir socialine g.gif Kazin galima gauti abi blink.gif

Nuo sausio 1 d. nesiskaičiuos, o iki to laiko stipendijos (išskyrus socialinę) dar skaičiuojasi į šeimos pajamas
Atsakyti
MB nežino ar apiforminus palikimą , kurį gavo kartu su kitais dviem giminaičiais Trakų rajone (trečdalis t.y. 1 ha žemės ūkio paskirties žemės ir 6 arai žemės su 1/3 namo) šeimai nenuimtų soc. paramos, gal kas nors žino ?
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2011 10 06, 17:37)
MB nežino ar apiforminus palikimą , kurį gavo kartu su kitais dviem giminaičiais Trakų rajone (trečdalis t.y.  1 ha žemės ūkio paskirties žemės ir 6 arai žemės su 1/3 namo) šeimai nenuimtų soc. paramos, gal kas nors žino ?

nenuims,jei nevirsis normatyvo.
Atsakyti