Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 13

QUOTE(LinaGustė @ 2011 10 03, 09:55)
Dėkui už pagalbą  4u.gif
Į biržą vyras nelabai gali registruotis, nes kartas nuo karto dirba su verslo liudijimu, tai tuomet jį iš biržos gi išbrauktų, ane? Ir reikėtų kaskart vis eiti iš naujo registruotis  g.gif
Darbdavys nenori "forminti" pusę etato, nes lyg mokesčiai tuomet didesni  g.gif  Vyras dirba ne pilną darbo laiką.
Žodžiu, reikia gerai pasigilinti šiuo klausimu  g.gif

su verslo liudijimu isbraukia tik jei jis isimtas ilgiau nei 6 menesiams, kitu atveju sustabdo stovejima ir nereikia is naujo registruotis, aisku statusa keitaliojasi (atrodo)
Atsakyti
Pasidalinkite, kas ejo pazymos i birza? Kad uz rugseji paskaiciuotu? Man liepe ateiti 10diena, 11d.duos pazyma,jei ta diena sutvarkai socialine, juk iki 15d. Nieks nesutvarkys. Tai ir soc.stipendija nuplaukia. Gal kazkam kitaip?
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2011 10 03, 09:27)
su verslo liudijimu isbraukia tik jei jis isimtas ilgiau nei 6 menesiams, kitu atveju sustabdo stovejima ir nereikia is naujo registruotis, aisku statusa keitaliojasi (atrodo)

nezinau,ar statusas pasikeicia. Vyras turejo 2men darbo, po savaite i menesi. Tai deklaravo pajamas, bet soc.turejom gauti, tik del manes, gavom isimties tvarka.
Atsakyti
QUOTE(Jolirta @ 2011 10 03, 12:11)
Pasidalinkite, kas ejo pazymos i birza? Kad uz rugseji paskaiciuotu? Man liepe ateiti 10diena, 11d.duos pazyma,jei ta diena sutvarkai socialine, juk iki 15d. Nieks nesutvarkys. Tai ir soc.stipendija nuplaukia. Gal kazkam kitaip?
Papildyta:

nezinau,ar statusas pasikeicia. Vyras turejo 2men darbo, po savaite i menesi. Tai deklaravo pajamas, bet soc.turejom gauti, tik del manes, gavom isimties tvarka.

as siandien ejau i birza- kad paskaiciuotu uz rugseji, gavau identiska atsakyma, ju programa nustatyta, kad paskaiciavimus darytu tik nuo 9 dienos (kas iseina sekmadienis) taigi ateiti turiu 10 diena (pirmadieni) lygiai tada kada nurodyta (o nurodyta pas mane po pietu- pasiankstinti neisejo, konsultante atsiprase, kad niekuo negali padeti, sako toks istatymas, o del paankstinimo sako as tokiu kaip jus -kas 10 minuciu sulaukiu doh.gif )
tai zodziu ateisiu spalio 10 po pietu i birza, paskaiciuos- suves duomenis i programa, tada bandysiu eiti i socialini be eiles (teks aisku visiems isrodinet, kad pristatau tik trukstamus dokumentus, nes prasyma uzpildziau jau rugseji- truksta tik kad paskaiciuotu). jei spesiu- tai susitvarkysiu ta pacia 10 diena vakare...
skambinausi tuo paciu vigelienei, tai sake paskutinis stipendiju pazymu patikrinimas 15 diena (sestadieni) - taip suprantu kad bus 14 diena nes sestadieniais nedirba... sake jei iki tos dienos nesimatys programoje duomenu apie soc. remtinuma- stipendijos negausiu.... dar liepe nuejus i soc. skyriu darytis paskaiciavimo tuo paciu issiimti pazyma apie soc. remtinuma- bet pazyma tik del viso pikto, jei netycia programoje nesimatytu- tai duotu 3 dienas pazymai atsiusti.....
bet manyciau, kad birzoje susitvarkysiu 10d. socialiniam 10 arba 11diena (kaip jau iseis) - tik kas abydna, kad pas mus pasalpas moka 10 diena, tai galiu likti be pasalpos.......... doh.gif nes jei padarys paskaiciavima vakare, kazin ar vien del manes puls ta pavedima daryti? g.gif abejoju... (bet kita menesi gausiu uz du)..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 03 spalio 2011 - 12:39
Užpildžiau prašymą soc.stipendijai rugsėjo 30d. Prisijungus rodo Stutusas: Tikrinamas. Bet paspaudžius ant "Klaidos" rašo: "VSF duomenimis, jūs nesate socialinės pašalpos gavėjas. Prašome pasirinkti kitą socialinį kriterijų arba pateikti įrodantį dokumentą, patvirtinantį jūsų paraiškoje nurodytų duomenų teisingumą iki paraiškų teikimo pabaigos į Valstybinį studijų fondą (A. Goštauto 12-407, 01108, Vilnius)."

Tai nesuprantu ar jau patikrino ar ne doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo monkey-love: 03 spalio 2011 - 14:05
Gal zinot kada birzoj pradetu moketi pinigus,jeigu po dekretiniu iskart iseinu is darbo ir stoju i darbo birza, ar iskarto ar po puses metu?
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2011 10 03, 15:30)
Gal zinot kada birzoj pradetu moketi pinigus,jeigu po dekretiniu iskart iseinu is darbo ir stoju i darbo birza, ar iskarto ar po puses metu?

Bedarbio pasalpa moketu iskarto,kita menesi gautumete pinigelius,socialine pasalpa jeigu gaudinesit bedarbio pasalpa irgi galit iskart tvarkitis,jeigu neiseis vienam asmeniui 350 lt.
Atsakyti
QUOTE(monkey-love @ 2011 10 03, 15:04)
Užpildžiau prašymą soc.stipendijai rugsėjo 30d. Prisijungus rodo Stutusas: Tikrinamas. Bet paspaudžius ant "Klaidos" rašo: "VSF duomenimis, jūs nesate socialinės pašalpos gavėjas. Prašome pasirinkti kitą socialinį kriterijų arba pateikti įrodantį dokumentą, patvirtinantį jūsų paraiškoje nurodytų duomenų teisingumą iki paraiškų teikimo pabaigos į Valstybinį studijų fondą (A. Goštauto 12-407, 01108, Vilnius)."

Tai nesuprantu ar jau patikrino ar ne  doh.gif

nepatikrino 4u.gif aš lygiai taip pat, tik dar ir skambinau, sakė siųsti pažymą, nes mano tai nematė sistemoje, kad atitinku kriterijų smile.gif jau išsiuntusi senai, o statusas nepasikeičia, bet sakė viskas gerai. tiesiog labai daug darbo ten joms doh.gif Šiaip dar turėtumėte gauti pranešimą į el. paštą, kad reikia atsiųst 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(monkey-love @ 2011 10 03, 15:04)

Tai nesuprantu ar jau patikrino ar ne  doh.gif

o jus statusa jau gavote ar dar ne? nes jei truksta kokiu dokumentu- tarkim kaip pilno rugsejo pajamos- tai uzrasas "tikrinama" ir nepasikeis kol negausite statuso...
Papildyta:
QUOTE(Nettle @ 2011 10 03, 18:47)
nepatikrino 4u.gif  aš lygiai taip pat, tik dar ir skambinau, sakė siųsti pažymą, nes mano tai nematė sistemoje, kad atitinku kriterijų smile.gif jau išsiuntusi senai, o statusas nepasikeičia, bet sakė viskas gerai. tiesiog labai daug darbo ten joms doh.gif  Šiaip dar turėtumėte gauti pranešimą į el. paštą, kad reikia atsiųst 4u.gif

as pildziau rugsejo 15d. gavau jau du tokius laiskus....
siandien skambinausi i vsf ir sakau ka daryti jei uz rugseji niekaip per birza neiseis iki 10 dokumentu suspeti susitvarkyti, sake svarbu, kad sistemoje (socialinio) iki 15 dienos butu irasytas mano vardas (tiksliau iki 14- nes 15-sestadienis). ir del viso pikto liepe is socialinio pasiimti popierini varianta soc. remtinumo, nes jei sistemoje nebus- gausiu laiska prasanti popierinio patvirtinimo, kuri reikes speti nusiusti per 3 dienas. o dabar dar sake nieko nesiusti, laukti tos 10 kol birza paskaiciuos, ir eiti iskart i sovcialini paskaiciuoti.....
o siaip manau, kad spalio 11 diena pasiskambinsiu ir paklausiu ar mato - del visa ko... tikiuos jau busiu susitvarkiusi.
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2011 10 03, 18:47)
nepatikrino 4u.gif  aš lygiai taip pat, tik dar ir skambinau, sakė siųsti pažymą, nes mano tai nematė sistemoje, kad atitinku kriterijų smile.gif jau išsiuntusi senai, o statusas nepasikeičia, bet sakė viskas gerai. tiesiog labai daug darbo ten joms doh.gif  Šiaip dar turėtumėte gauti pranešimą į el. paštą, kad reikia atsiųst 4u.gif

į el.paštą nieko negavau..
Jei vis dėlto trūks kokių dokumentų, kaip reikės siųsti? El.paštu, paprastu paštu ar galima bus tiesiai nuvažiuoti į Goštauto g. ir priduoti pažymą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(monkey-love @ 2011 10 03, 20:32)
Jei vis dėlto trūks kokių dokumentų, kaip reikės siųsti? El.paštu, paprastu paštu ar galima bus tiesiai nuvažiuoti į Goštauto g. ir priduoti pažymą?  g.gif

Kadangi aš esu ne iš Vilniaus, tai siunčiau paprastu laišku, gavo 4u.gif O jūs kadangi vilnietė galite ir nuvykti, bet Vilnius juk nemankas biggrin.gif jei visai nepakeliui tikrai nebus nieko blogo jei siūsite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2011 10 03, 09:55)
Dėkui už pagalbą  4u.gif
Į biržą vyras nelabai gali registruotis, nes kartas nuo karto dirba su verslo liudijimu, tai tuomet jį iš biržos gi išbrauktų, ane? Ir reikėtų kaskart vis eiti iš naujo registruotis  g.gif
Darbdavys nenori "forminti" pusę etato, nes lyg mokesčiai tuomet didesni  g.gif  Vyras dirba ne pilną darbo laiką.
Žodžiu, reikia gerai pasigilinti šiuo klausimu  g.gif

Na man atrodo kitaip. Mano žiniomis, stovint darbo biržoje ir pasiimant verslo liudijimą , tai dar gauni ir subsidijas, t.y. grąžina apie pusė sumos sumokėtos už Vl. Tik reikia pastoviai tęsti tą VL ir iš biržos niekas neišmeta .... na jum turėtų aiškiau kas paaiškinti, bet jau kažkur čia forume apie tai diskutuota.
Papildyta:
QUOTE(monkey-love @ 2011 10 03, 20:32)
Jei vis dėlto trūks kokių dokumentų, kaip reikės siųsti? El.paštu, paprastu paštu ar galima bus tiesiai nuvažiuoti į Goštauto g. ir priduoti pažymą?  g.gif

VSF tinklalapyje radau štai tokią info:

"Ar užpildžius elektroninę paraišką socialinei stipendijai gauti reikia pateikti socialinius kriterijus įrodančius dokumentus?

Studentai, kurie savo paraiškose pažymi, jog yra socialinės pašalpos gavėjai arba jų darbingumas neviršija 45 proc., pažymas fondui turi pateikti per 3 dienas tik gavę žinutę iš fondo. Fondui neprašant, jokių dokumentų teikti NEREIKIA.

Studentai, kuriems iki pilanmetystės buvo nustatyta globa/rūpyba arba kurių abu tėvai (vienintelis, kurį turėjo) yra mirę, iki registracijos termino pabaigos (spalio 10 d.) PRIVALO fondui pateikti šias aplinkybes įrodančius dokumentus arba jų patvirtintas kopijas."
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 03, 15:38)
Bedarbio pasalpa moketu iskarto,kita menesi gautumete pinigelius,socialine pasalpa jeigu gaudinesit bedarbio pasalpa irgi galit iskart tvarkitis,jeigu neiseis vienam asmeniui 350 lt.

neiseis jau tada, nebent ta bedarbio pasalpa prisiskaiciuos tai tada aisku kad iseis.
Vadinasi naudingiau stot i birza , nei rasyti dar atostogas iki 3 metu g.gif
Atsakyti