Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 13

QUOTE(poison @ 2011 11 26, 18:50)
Turtas skaičiuojamas pagal Registrų centro įvertinimą. Jei butas įvertintas 90 000, tiek ir prideda, plius paskola kiek negrąžinta, plius automobilių vertė, plius žemės ir t.t. Vieno asmens turto normatyvas yra apie 231 000, kiekvienam kitam šeimos nariui prisidės mažiau. Žinau, kad 4 asmenų turtas turi neviršyti apie 340 000 litų. Tiksliai paskaičuoti tikrai yra sunku, nes skaičiuoja programa.
Nesvarbu kur vyras yra deklaruotas, ar tame bute, ar  ne, kompensacijos dydis nesikeis. Juk jos skaičiuojasi pagal asmenų skaičių.
Gyvatukui kompensacijos tikrai netaikomos.

Aisku. Dekuj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(poison @ 2011 11 26, 17:50)

Gyvatukui kompensacijos tikrai netaikomos.

koks jūsų miestas? na man įdomu kaip čia taip vienur taiko kitur ne, nes man tikrai taiko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2011 11 26, 21:13)
koks jūsų miestas? na man įdomu kaip čia taip vienur taiko kitur ne, nes man tikrai taiko g.gif

O Jus is kur? ax.gif
Atsakyti
Gal galit pakomentuoti - šeima gauna soc. pašalpą, pajamos nesiekia 350lt vienam asmeniui, dabar dukrai paskirta kompensacija už mokamas studijas už 2 metus, tai turėtų būti virš 4000 lt. Šie pinigai įsiskaičiuos į šeimos pajamas ir jie nebeteks visų kompensacijų? Ar ne? Ačiū jei kas atsakys...
Atsakyti
QUOTE(audiga @ 2011 11 27, 10:30)
Gal galit pakomentuoti - šeima gauna soc. pašalpą, pajamos nesiekia 350lt vienam asmeniui, dabar dukrai paskirta kompensacija už mokamas studijas už 2 metus, tai turėtų būti virš 4000 lt. Šie pinigai įsiskaičiuos į šeimos pajamas ir jie nebeteks visų kompensacijų?  Ar ne? Ačiū jei kas atsakys...

o kas cia per kompensacija?ja viena karta ismoka,ar kas menesi?jei kas menesi,tai po kiek gauna?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 27 lapkričio 2011 - 10:41
Ją skiria studijų fondas pažangiems studentams po dviejų mokymosi metų... vienkartinė išmoka, bet kaip supratau grąžins visą sumokėtą už mokslus sumą...
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2011 11 26, 23:19)
O Jus is kur? ax.gif

Šiauliai
QUOTE(audiga @ 2011 11 27, 10:30)
Gal galit pakomentuoti - šeima gauna soc. pašalpą, pajamos nesiekia 350lt vienam asmeniui, dabar dukrai paskirta kompensacija už mokamas studijas už 2 metus, tai turėtų būti virš 4000 lt. Šie pinigai įsiskaičiuos į šeimos pajamas ir jie nebeteks visų kompensacijų?  Ar ne? Ačiū jei kas atsakys...

Šiaip kiek bandžiau domėtis, turėtų nesiskaičiuoti, man tas pats, nes juk šie pinigai gražinami VSF. Jei imta paskola iš banko tai praktiškai tų pinigų juk ir nepaturėsi, nes jam ir gražinsi. Bet čia dar reiks domėtis šiuo klausimu, nes tikslios info kaip ir niekur nėra. Bet logiškai mąstant, kadangi studento paskolos, neskaičiavo prie turto, kaip daro su būsto paskolom, tai turėtų ir kompensacijos neskaičiuot. g.gif Bent jau man ji nė nepasijaus, nes bankui iškarto ir grąžinsiu.
Papildyta:
QUOTE(audiga @ 2011 11 27, 11:57)
Ją skiria studijų fondas pažangiems studentams po dviejų mokymosi metų... vienkartinė išmoka, bet kaip supratau grąžins visą sumokėtą už mokslus sumą...

gražiną visą tik tiems kurių mokamos studijos neviršija tam tikro normatyvo.
Atsakyti
Sveikos,gal pas kurią panaši situacija buvo?

Dabar turime kūdikėlį, mano draugas dirbo su patentu, po gimdymo nuėjome i soc.rūpybos centrą ir mūsų šeimai trims mėnesiams buvo paskirta socialinė pašalpa, mums su draugu po 315 lt kas mėnesį,o vaikeliui tik 97 lt.

Dabar,gruodžio mėn.vėl reiks kreiptis dėl socialinės pašalpos pratęsimo,tačiau mano draugas nebeturi patento ir nėra įsiregistravęs darbo biržoje. Kas tokiu atveju mūsų laukia? Ar socialinės pašalpos nebegausime?
Atsakyti
QUOTE(Laola @ 2011 11 27, 14:08)
Sveikos,gal pas kurią panaši situacija buvo?

Dabar turime kūdikėlį, mano draugas dirbo su patentu, po gimdymo nuėjome i soc.rūpybos centrą ir mūsų šeimai trims mėnesiams buvo paskirta socialinė pašalpa, mums su draugu po 315 lt kas mėnesį,o vaikeliui tik 97 lt.

Dabar,gruodžio mėn.vėl reiks kreiptis dėl socialinės pašalpos pratęsimo,tačiau mano draugas nebeturi patento ir nėra įsiregistravęs darbo biržoje. Kas tokiu atveju mūsų laukia? Ar socialinės pašalpos nebegausime?

taip,soc.pasalpos negausite,tegul isidarbina bent 0.75 etato.Cia kaip suprantu bendrai jus gaudavot 630 lt,nes vyras gaudavo kazkiek uz tai kad dirbo su patentu,turejot pajamu kazkiek?Nes negali taip buti,kad jums su vyru soc.pasalpa skyre,o vaikui ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 27 lapkričio 2011 - 13:41
Dra noriu pasitikslinti viena dalyka, pries einant del tu kompensaciju ir pasalpos.
Ar vaiku pinigai yra skaiciuojami , as gaunu uz abi mergytes po 52 Lt, tai jei gausiu gruodi is darbo birzos 650 Lt, dar tuos 104 Lt ir vyras gaus 701 Lt, tai mums priklausys tik kompensacija zu sildyma, ir maistas? Jau pasalap nepriklausys, ar as klystu?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Asveja @ 2011 11 27, 15:52)
Dra noriu pasitikslinti viena dalyka, pries einant  del tu kompensaciju ir pasalpos.
Ar vaiku pinigai yra skaiciuojami , as gaunu uz abi mergytes po 52 Lt, tai jei gausiu gruodi is darbo birzos 650 Lt, dar tuos 104 Lt ir vyras gaus 701 Lt, tai mums priklausys tik kompensacija zu sildyma, ir maistas? Jau pasalap nepriklausys, ar as klystu?
Aciu

Vaiko pinigai nesiskaiciuoja.
Gausit ir kompensacijas ir soc.pasalpa.O maisto paketams,tai tik kitais metais reikes prasima pildyti.
Atsakyti
Aveikos,turiu klausimam,na ir idomu,o neto;imoj ateiti ir aktualu bus biggrin.gif Siuo metu uz vaikuti gaunu soc pasalpa,ketinu susitvarkyti dokumentus su VIF ir soc sau.(Su vaiko teciu kaip suprantant esam ne kartu) Klausimas butu toks,jei pvz apsigyvenciau su draugu(antraja puse) kaip butu tada su pasalpom?Ar ju netektume su vaiku ar jei draugas atitiktu reikiamas salygas iseitu ir tryms pasidaryti?Pas vaika pavarde vt.Dekoju 4u.gif 4u.gif
Atsakyti