Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 13

QUOTE(smiltukas2011 @ 2011 09 29, 00:10)
Sveikos,turiu toky klausima,auginu du vaikus pametinukus,gaunu soc.pasalpa,uz menesio sunui sueis 2 metai,dukrytei dar tik 8 men.Pries tai stovejau dabro birzoj,ar gausiu soc.pasalpa kai sunui sueis 2 metukai? Ar reikia vel stoti y darbo birza,kad gauciau soc.pasalpa? Buvau bedarbiu birzoj,tai as skaitausi,kaip bedarbe ir isbraukta is darbo birzos,tai nieko nebesuprantu... O soc.man sako,kad jeigu mane ismes is darbo birzos tai negausiu pasalpu 630 uz abu vaikus,o darbo birzoj aiskina ,kad esu isbraukta g.gif Tikiuosi supratot,mano klausima 4u.gif

prie ko cia tie vaiko du metai, juk jus auginate 8 menesiu mergyte, kuri nelanko jokios ugdymo istaigos....

motina (tėvas) arba globėja (globėjas) namuose augina:
- nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 3 metų;

- pagal gydytojų rekomendaciją nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 8 metų arba dėl to, kad nėra vietų ikimokyklinėse ugdymo įstaigose arba šeima gyvena kaimo vietovėje didesniu kaip trijų kilometrų atstumu nuo ikimokyklinio ugdymo įstaigos;
http://www.socmin.lt....php?1189177490

jolanciuks gal sioj sferoj aiskiau isdestys, nes turi kudikeli ir daug bendro su birza...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 30 rugsėjo 2011 - 09:07
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 30, 09:51)
prie ko cia tie vaiko du metai, juk jus auginate 8 menesiu mergyte, kuri nelanko jokios ugdymo istaigos....

motina (tėvas) arba globėja (globėjas) namuose augina:
- nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 3 metų;

http://www.socmin.lt....php?1189177490

jolanciuks gal sioj sferoj aiskiau isdestys, nes turi kudikeli ir daug bendro su birza...

na matai,pas mane kitokia situacija,as dirbanti,t.y darbas isleido i dekreta,todel nelabai zinau ar reikia birzoj stovet,man sake socialiniam,kad reikia birzoj stoveti,jei nesi VPA,kitos mamos sako,kad nereikia,jie ir taip gauna soc.pasalpa,nes augina vaika namie,tai vat ir suprask,visur skirtingai aiskina. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 30, 10:02)
na matai,pas mane kitokia situacija,as dirbanti,t.y darbas isleido i dekreta,todel nelabai zinau ar reikia birzoj stovet,man sake socialiniam,kad reikia birzoj stoveti,jei nesi VPA,kitos mamos sako,kad nereikia,jie ir taip gauna soc.pasalpa,nes augina vaika namie,tai vat ir suprask,visur skirtingai aiskina. smile.gif

bet is tikro, koks tikslas stoveti birzoje, jei vistiek negalesi eiti dirbti, nes mazyles nebus kur palikti, man atrodo kad galima kazkaip per ligoniu kasas susitvarkyti kad nereiktu moketi sveikatos draudimo mokescio ir sedet sau namuose, bent jau iki 2 metu...
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 30, 10:07)
bet is tikro, koks tikslas stoveti birzoje, jei vistiek negalesi eiti dirbti, nes mazyles nebus kur palikti, man atrodo kad galima kazkaip per ligoniu kasas susitvarkyti kad nereiktu moketi sveikatos draudimo mokescio ir sedet sau namuose, bent jau iki 2 metu...

Man irgi taip atrodo.
Atsakyti
Jei neveda vaiko į darželį, iki 3 metų biržoje stovėti nereikia. Nebent tėtis yra VPA, tuomet jau mama turi kažką veikti, ar biržoje būti registruota, ar dirbti.
Atsakyti
Ačiū 4u.gif Kadangi,jau nebesuprantu.Esu vieniša mama. Man irgi soc.aiskina,kad jei nestovesiu,darbo birzoj neteksiu soc.pasalpos... O ten kitaip aiškina...Ir suprask tu man.Nors darbo biržoj registruota nesu.
Atsakyti
Sveiki, o gal kas zino kiek laiko galima pretenduoti i socialine ismoka? Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Jolancik @ 2011 09 30, 13:59)

trukmė šiaip nėra ribota, priklauso nuo to pagal kokį punktą gaunate
Atsakyti
QUOTE(Jolancik @ 2011 09 30, 14:59)

kol atitiksit reikalavimus jai gauti ir nevirsis pajamos 350 lt/zmogui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 30 rugsėjo 2011 - 16:47
Laba 4u.gif Gal kas pagelbės susigaudyti...
Pastaraisiai mėnesisi ženkliai sumažėjo šeimos pajamos, nesigauna 350 lt vienam asmeniui, tad svarstau, ar priklausytų mums kokia parama. Auginame 2,5 ir 6 metų vaikus, abu jau lanko darželį. Ar pašalpa priklauso, tik jei vaikas nelanko ikimokyklinės įstaigos? Ir dar, vyras dirba pilnu etatu, tačiau jau nebegauna minimumo, tai, kaip suprantu, kad priklausytų kompensacija už šildymą ar kokia pašalpa, jis turėtų registruotis biržoje, kaip ieškantis papildomo darbo? Ar privaloma "išstovėti" ten 6 mėn.?
Dar dėl kompensacijos už darželio mokestį. Jei mūsų šeimos šiuo metu tokios mažos pajamos, tai 100 proc. turi kompensuoti ar 50 proc.?
Dėkui atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2011 10 01, 17:41)
Laba  4u.gif  Gal kas pagelbės susigaudyti...
Pastaraisiai mėnesisi ženkliai sumažėjo šeimos pajamos, nesigauna 350 lt vienam asmeniui, tad svarstau, ar priklausytų mums kokia parama. Auginame 2,5 ir 6 metų vaikus, abu jau lanko darželį. Ar pašalpa priklauso, tik jei vaikas nelanko ikimokyklinės įstaigos? Ir dar, vyras dirba pilnu etatu, tačiau jau nebegauna minimumo, tai, kaip suprantu, kad priklausytų kompensacija už šildymą ar kokia pašalpa, jis turėtų registruotis biržoje, kaip ieškantis papildomo darbo? Ar privaloma "išstovėti" ten 6 mėn.?
Dar dėl kompensacijos už darželio mokestį. Jei mūsų šeimos šiuo metu tokios mažos pajamos, tai 100 proc. turi kompensuoti ar 50 proc.?
Dėkui atsakiusioms  4u.gif

o jus ka veikiat?nes jeigu vaikas mazesnis jau eina i darzeli,jus turit arba dirbt arba birzoj stovet.Kiek vyras tyksliai gauna,jam stovet birzoj nereikia,nes jis dirba pilnu etatu.Kompensacija uz sildima priklausis,kaip ir soc.pasalpa,jeigu atitiksit reikalavimu.Jei busit soc.remtina seima,tai kompensuos uz darzeli 100%,o dabar turi kompensuoti 20%,nes lanko abu vaikai.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 01, 18:13)
o jus ka veikiat?nes jeigu vaikas mazesnis jau eina i darzeli,jus turit arba dirbt arba birzoj stovet.Kiek vyras tyksliai gauna,jam stovet birzoj nereikia,nes jis dirba pilnu etatu.Kompensacija uz sildima priklausis,kaip ir soc.pasalpa,jeigu atitiksit reikalavimu.Jei busit soc.remtina seima,tai kompensuos uz darzeli 100%,o dabar turi kompensuoti 20%,nes lanko abu vaikai.

Aš prieš savaitę užsiregistravau DB ir intensyviai ieškau darbo (jei nerasiu, manau, kad gausiu kažkokią bedarbio pašalpą). Vyras gauna apie 300 lt į rankas (kartais vienkartinį Verslo liudijimą įsigyja). Kai prieš metus aiškinausi, ar mums priklausytų kompensacija šildymui, tai man seniūnijoje aiškino, kad vyras negauna minimumo, todėl jam reikia biržoje registruotis ir lyg pusę metų turi ten išbūti, kad gautume ką nors g.gif
Dar dėl tos kompensacijos mokinio reikmėms paskaičiau, tai, kaip suprantu, galėčiau dėl dukros (ji eina į priešmokyklinę grupę) kreiptis? g.gif O čia reikia į savivaldybę eiti, ne į seniūniją?
Atsakyti