QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 11 24, 11:41)
Man atrodo kad tik soc.remtini gali nemokamai pasus daritis.
QUOTE(slavlanta @ 2011 11 24, 11:44)
idomu, o vaikui pasa irgi nemokamai galima daryti pasa(cia jeigu kelione kokia)?
Taip, aš pasinaudojau ta galimybe, gaila nežinojau kai sūnui pasą dariau, tai vis tiek teko puse kainos mokėt, o sužinojau, kai pati sau dariau. Gavau nemokamai.
Tik dabar jau kiek kitaip nei kai aš dariau........................................... Jei yra šeima soc remtina, tuomet visai šeimai jei reikia daro juos nemokamai, bet jei tik soc pašalpa, gauna vienas šeimos narys, tai tik tam šeimos nariui. Pvz, alimentai nepriteisti, ir soc. pašalpa vaikui skirta, tuomet tik vaikui daromas pasas nemokamai.
Už asmens tapatybės kortelės ir paso išdavimą bei pakeitimą nuo valstybės rinkliavos atleidžiami:
asmenys, turintys teisę gauti piniginę socialinę paramą įstatymų nustatyta tvarka;
vaikai, kuriems nustatyta globa ir rūpyba;
valstybės išlaikomi stacionariose globos įstaigose asmenys;
vieniši asmenys, sukakę senatvės pensijos amžių;
asmenys, kuriems nustatytas 040 procentų darbingumo lygis;
senatvės pensijos amžių sukakę asmenys, kuriems teisės aktų nustatyta tvarka nustatytas didelių ar vidutinių specialiųjų poreikių lygis;
asmenys iki 18 metų, kuriems nustatytas neįgalumo lygis;
asmenys, kurie pagal Lietuvos Respublikos asmenų, nukentėjusių nuo 1939-1990 metų okupacijų, teisinio statuso įstatymą pripažįstamas nuo okupacijų nukentėjusio represuoto asmens teisinis statusas.