Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 13

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 11 24, 11:41)
Man atrodo kad tik soc.remtini gali nemokamai pasus daritis.

idomu, o vaikui pasa irgi nemokamai galima daryti pasa(cia jeigu kelione kokia)?
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2011 11 24, 11:44)
idomu, o vaikui pasa irgi nemokamai galima daryti pasa(cia jeigu kelione kokia)?

taip,jei seima soc.remtina.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 11 24, 11:49)
taip,jei seima soc.remtina.

oj, kaip gerai. reikia uzsiimti kol namuose sedziu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 11 24, 11:41)
Man atrodo kad tik soc.remtini gali nemokamai pasus daritis.

QUOTE(slavlanta @ 2011 11 24, 11:44)

Taip, aš pasinaudojau ta galimybe, gaila nežinojau kai sūnui pasą dariau, tai vis tiek teko puse kainos mokėt, o sužinojau, kai pati sau dariau. Gavau nemokamai.

Tik dabar jau kiek kitaip nei kai aš dariau........................................... Jei yra šeima soc remtina, tuomet visai šeimai jei reikia daro juos nemokamai, bet jei tik soc pašalpa, gauna vienas šeimos narys, tai tik tam šeimos nariui. Pvz, alimentai nepriteisti, ir soc. pašalpa vaikui skirta, tuomet tik vaikui daromas pasas nemokamai.

Už asmens tapatybės kortelės ir paso išdavimą bei pakeitimą nuo valstybės rinkliavos atleidžiami:

asmenys, turintys teisę gauti piniginę socialinę paramą įstatymų nustatyta tvarka;
vaikai, kuriems nustatyta globa ir rūpyba;
valstybės išlaikomi stacionariose globos įstaigose asmenys;
vieniši asmenys, sukakę senatvės pensijos amžių;
asmenys, kuriems nustatytas 0–40 procentų darbingumo lygis;
senatvės pensijos amžių sukakę asmenys, kuriems teisės aktų nustatyta tvarka nustatytas didelių ar vidutinių specialiųjų poreikių lygis;
asmenys iki 18 metų, kuriems nustatytas neįgalumo lygis;
asmenys, kurie pagal Lietuvos Respublikos asmenų, nukentėjusių nuo 1939-1990 metų okupacijų, teisinio statuso įstatymą pripažįstamas nuo okupacijų nukentėjusio – represuoto asmens teisinis statusas.
Atsakyti
Sveikos. Nedirbu, stoviu biržoj (ieškau darbo) nuo rugsėjo pirmų dienų, dirbau viešuosius iki lapkričio. Vaikui rugpjūtį suėjo 2m., lanko darželį. Su tėvu alimentų nesiteisiau. Kol galėjau dukrą išlaikyt pati, leidau jam ramiai susirast darbą, žada atidaryt sąskaitą vaikui. Gyvenu su tėvais. Turto neturiu. Pajamų nebegaunu, ką daryt iki to laiko kol susirasiu kokį nors užsiėmimą, leidžiantį uždirbt?
Kur realiai galiu kreiptis dėl kokios nors pagalbos? Tie visokie paskaičiavimai, išskaičiavimai dėl prisiteistų alimentų, nemokamų alimentų, dėl pašalpų ir visų kitų dalykų, su kuriais aš dar nebuvau susidūrusi visai susuko galvą. Ar išvis mano atveju kokios nors nuolaidos priklauso, nes kai prispaudžia, jau nebežiūri ar gėda ar kas. pakomentuokit, prašau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murlyka: 24 lapkričio 2011 - 11:36
QUOTE(Nettle @ 2011 11 24, 11:59)
Taip, aš pasinaudojau ta galimybe, gaila nežinojau kai sūnui pasą dariau, tai vis tiek teko puse kainos mokėt, o sužinojau, kai pati sau dariau. Gavau nemokamai.

uzsiregistravau i paso posk. O reikes kokios pazymos is socialinio? Kaip ta pazyma turi atrodyti?
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2011 11 24, 12:43)
uzsiregistravau i paso posk. O reikes kokios pazymos is socialinio? Kaip ta pazyma turi atrodyti?

Nueisi į socialinį skyrių ir paprašysi pažymos. Adresuotos tavo miesto pasų poskyriui. Pasitikslink pavadinimą kur kreipsiesi dėl paso. O pažyma tokia pati kaip ir bet kur. Pvz. į darželį. Tekstas šeima socialiai remtina, nuo...iki... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2011 11 24, 12:54)
Nueisi į socialinį skyrių ir paprašysi pažymos. Adresuotos  tavo miesto pasų poskyriui. Pasitikslink pavadinimą kur kreipsiesi dėl paso. O pažyma tokia pati kaip ir bet kur. Pvz. į darželį. Tekstas šeima socialiai remtina, nuo...iki... 4u.gif

hm..bet jeigu as eisiu i pasu posk gruodzio pradzioje, tada blogai. Nes dabar soc. paskirta mums iki lapkricio 1. O gruodzio viduri jau ptratesti reikes. Tai tik po gruodzio turbut ir reikia eiti del pasu?
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2011 11 24, 13:06)
hm..bet jeigu as eisiu i pasu posk gruodzio pradzioje, tada blogai. Nes dabar soc. paskirta mums iki lapkricio 1. O gruodzio viduri jau ptratesti reikes. Tai tik po gruodzio turbut ir reikia eiti del pasu?

jums jau reikia eiti pratesineti,o ne gruodzio laukti.
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2011 11 24, 13:06)

Taip reikia, kad pažyma galiotu tuo metu, o jums kaip ir nebegalios, reikia eiti po pratesimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 11 24, 13:10)
jums jau reikia eiti pratesineti,o ne gruodzio laukti.

ne, reikes gruodi, nes uz lapkriti pajamos tik gruodi gi bus. Uz spali neseniai tik sutvarkem.
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2011 11 24, 13:26)
ne, reikes gruodi, nes uz lapkriti pajamos tik gruodi gi bus. Uz spali neseniai tik sutvarkem.

mes tai visada einam pratesinet ta menesi iki kada paskirta pasalpa.Nu nebent reikia pazymu is darbo,tada jo,tik gruodzio menesi.
Atsakyti