Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 13

QUOTE(ewacka @ 2011 10 26, 13:39)
Na bent jau anksciau pavasario semestra mokedavo visus 7 menesius (birzeli, liepa, rugpjuti iskaitant) , tai kai vakar gavau pranesima, kad man paskirta stipendija 1950 LT tai pasiskaiciavau, kad uz penkis menesius paskirta ir nekilo minciu, kad kazkas blogai. BEt kai sicia viena mamyte parase , kad vaikui paskyre virs 2000 o jau tik uz 3 menesius stipendija, tai idomu pasidare, nuo  ko priklauso.

Gautame pranesime rasoma, kad stipendija skirta semestrui skaiciuojama pagal aukstaja mokykla kurioje mokomes, tai gal skirtingai semestrus skaiciuoja pas mus mokyklos....?

Tai va, kad semestras kaip visur - nuo rugsėjo iki sausio. Parašiau laišką su klausimu kodėl skirta tik trims mėn., tai gavau standartinį atsakymą-pranešimą, kad skirta pagal aukštosios mokyklos nurodytą semestro trukmę. bandysiu dar su kursiokai pasitikslint, kam kiek skirta verysad.gif
Atsakyti
Ar yra kas nors neakivaizdiniu (ištęstinė forma) studijuojančių? Kiek mėnesių žada jums mokėti?
Aš pati studijuoju neakivaizdiniu, būdu, bet praėjusiais metais buvo skirta visam semestrui, t.y. rugsėjui-sausiui ir vasariui- rugpjūčiui. O dabar tik rugsėjui-lapkričiui. O juk niekas nepasikeitė - nei studijų forma, nei semestro trukmė. Kur gali būti problema ir koks atsakymas unsure.gif Kur jo ieškot, jei Vigelienė atsiuntė tik nuorodą į IS Parama su informaciniu pranešimu, jokio konkretaus atsakymo. verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2011 10 26, 23:05)
Ar yra kas nors neakivaizdiniu (ištęstinė forma) studijuojančių? Kiek mėnesių žada jums mokėti?
Aš pati studijuoju neakivaizdiniu, būdu, bet praėjusiais metais buvo skirta visam semestrui, t.y. rugsėjui-sausiui ir vasariui- rugpjūčiui. O dabar tik rugsėjui-lapkričiui. O juk niekas nepasikeitė - nei studijų forma, nei semestro trukmė. Kur gali būti problema ir koks atsakymas  unsure.gif Kur jo ieškot, jei Vigelienė atsiuntė tik nuorodą į IS Parama su informaciniu pranešimu, jokio konkretaus atsakymo.  verysad.gif  verysad.gif

as istestinese. paskirta 5 menesiams. pabandyk gal universitete pasidomet.
Atsakyti
[U]
QUOTE(waidoshele @ 2011 10 27, 11:01)

Ačiū, bandysiu ieškot atsakymo ten
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2011 10 26, 22:05)
Aš pati studijuoju neakivaizdiniu, būdu, bet praėjusiais metais buvo skirta visam semestrui, t.y. rugsėjui-sausiui ir vasariui- rugpjūčiui. O dabar tik rugsėjui-lapkričiui. O juk niekas nepasikeitė - nei studijų forma, nei semestro trukmė. Kur gali būti problema ir koks atsakymas  unsure.gif Kur jo ieškot, jei Vigelienė atsiuntė tik nuorodą į IS Parama su informaciniu pranešimu, jokio konkretaus atsakymo.  verysad.gif  verysad.gif

as istesninese studijuoju - paskirta 5men. gaunate eiti ir aiskintis, kad mokymo istaiga ne trimestrais, o semestrais padalintu... ir siustu pakartotinai duomenis i vsf... nes kitu atveju visa mokymosi istaiga negaus priklausanciu pinigeliu uz likusius 2 menesius, nes vsf perskaiciavimu nedaro... nebent pati mokymosi istaiga pripazintu suklydusi ir vietoj semestro- trimestus nurodziusi.. o jus turit gal kokias atostogas? (nes vieni juk mokosi 3 savaites per pusmeti, kiti 3 dienas kas menesi)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 27 spalio 2011 - 12:22
kaip dabar su tuo pataisytu istatymu
[9) gautos (negrąžintos) paskolos ar jų dalis, jei jų bendra suma viršija 2 000 litų, išskyrus aukštųjų mokyklų studentams teikiamas valstybės paskolas arba valstybės remiamas paskolas, kreditus būstui atnaujinti (modernizuoti), jei daugiabučio namo butų savininkai įgyvendino ar įgyvendina valstybės ir (ar) savivaldybės remiamą daugiabučio namo atnaujinimo (modernizavimo) projektą ir gautas (negrąžintas) paskolas nekilnojamajam turtui pirkti (statyti);]
21) gautos (negrąžintos) paskolos ar jų dalis (išskyrus įskaitomas į turtą, aukštųjų mokyklų studentams teikiamas valstybės paskolas arba valstybės remiamas paskolas, kreditus būstui atnaujinti (modernizuoti), jei daugiabučio namo butų savininkai įgyvendino ar įgyvendina valstybės ir (ar) savivaldybės remiamą daugiabučio namo atnaujinimo (modernizavimo) projektą ir gautas (negrąžintas) paskolas nekilnojamajam turtui pirkti (statyti));
ar reikia suprasti kad paskolas nekilnoj turtui pirkti statyti nebeskaiciuos prie turimu pajamu ir turto g.gif bigsmile.gif ,
gal kas geriau nusimanot paaskinkit aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uneja: 27 spalio 2011 - 13:03
QUOTE(waidoshele @ 2011 10 27, 11:01)

Grupiokui irgi 3 mėn. paskyrė verysad.gif Spėju, kad nieko nelaimėsim. Dar tikėjausi, kad pas mane įsivėlė klaida, bet dabar netikiu, kad suma bus atstatyta verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2011 10 27, 14:21)
as istesninese studijuoju - paskirta 5men. gaunate eiti ir aiskintis, kad mokymo istaiga ne trimestrais, o semestrais padalintu... ir siustu pakartotinai duomenis i vsf... nes kitu atveju visa mokymosi istaiga negaus priklausanciu pinigeliu uz likusius 2 menesius, nes vsf perskaiciavimu nedaro... nebent pati mokymosi istaiga pripazintu suklydusi ir vietoj semestro- trimestus nurodziusi.. o jus turit gal kokias atostogas? (nes vieni juk mokosi 3 savaites per pusmeti, kiti 3 dienas kas menesi)

na, man paskaitos vyksta po vieną mėnesį per rudens ir pavasario semestrą, kasdien, dažnai nuo 9 ryto iki 9 vakaro. Taigi, atidirbam su kaupu doh.gif Po to dar vieną mėn. būna egzaminai. Jeigu galvojant, kad stipendiją moka tik už auditorinio darbo laiką, man vistiek galai nesueina - tuomet kodėl 3 mėn., o ne 2 g.gif O juk neakivaizdininkai mokosi ne tik paskaitų, bet ir laisvu metu - tada reikia visus rašto darbus atlikt. Šis laikotarpis bent jau pernai irgi buvo įtrauktas į semestro trukmę
Ir kodėl tuomet už rugsėjį pervedė pinigus, nors nei paskaitų nei egzaminų nebuvo g.gif
Ir kodėl praėjusiais metais buvo skirta visiems 5 mėn. (rudens semestrui) Prirašiau kaip koks Kodėlčiukas - kodėl, kodėl, kodėl doh.gif Nepykit, mane užgriuvo klausimų lavina doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elfė: 27 spalio 2011 - 16:44
QUOTE(elfė @ 2011 10 27, 17:43)
na, man paskaitos vyksta po vieną mėnesį per rudens ir pavasario semestrą, kasdien, dažnai nuo 9 ryto iki 9 vakaro. Taigi, atidirbam su kaupu doh.gif  Po to dar vieną mėn. būna egzaminai. Jeigu galvojant, kad stipendiją moka tik už auditorinio darbo laiką, man vistiek galai nesueina - tuomet kodėl 3 mėn., o ne 2  g.gif O juk neakivaizdininkai mokosi ne tik paskaitų, bet ir laisvu metu - tada reikia visus rašto darbus atlikt. Šis laikotarpis bent jau pernai irgi buvo įtrauktas į semestro trukmę
Ir kodėl tuomet už rugsėjį pervedė pinigus, nors nei paskaitų nei egzaminų nebuvo g.gif
Ir kodėl praėjusiais metais buvo skirta visiems 5 mėn. (rudens semestrui) Prirašiau kaip koks Kodėlčiukas - kodėl, kodėl, kodėl  doh.gif  Nepykit, mane užgriuvo klausimų lavina  doh.gif

bandykit eit visi grupiokai pas savo vadovus ir klausti, nes tikrai turi priskaiciuoti visus 5 menesius, matomai bus ivele klaidele ir uzrase kaip trimestra, kas 3 men....
jei mokykla pataisys - tai ir vsf pataisys visiems jos nariams... mirksiukas.gif
jusu vietoje begciau kuo greiciau, kol dar vsf litu turi ir kol pakartotinio nepaskelbe...
siandien gavau stipendija uz 2men thumbup.gif - bet pastebejau, kad nebegaunu laisko i pasta, kaip seniau... ar jus gavote- ar ju nebesiuncia?
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 10 27, 21:01)
bandykit eit visi grupiokai pas savo vadovus ir klausti, nes tikrai turi priskaiciuoti visus 5 menesius, matomai bus ivele klaidele ir uzrase kaip trimestra, kas 3 men....
jei mokykla pataisys - tai ir vsf pataisys visiems jos nariams... mirksiukas.gif
jusu vietoje begciau kuo greiciau, kol dar vsf litu turi ir kol pakartotinio nepaskelbe...
siandien gavau stipendija uz 2men  thumbup.gif - bet pastebejau, kad nebegaunu laisko i pasta, kaip seniau... ar jus gavote- ar ju nebesiuncia?

Dabar visi pranešimai talpinami IS Parama
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2011 10 27, 20:04)
Dabar visi pranešimai talpinami IS Parama

bet i pasta gaudavau zinte, kad "parama" tinklapy yra gauta zinute g.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 10 27, 21:19)
bet i pasta gaudavau zinte, kad "parama" tinklapy yra gauta zinute g.gif

Tokią žinutę gavau rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos,
Nors dar ne laikas, bet norisi iš anksto žinotis ką reiks darytis..
Mano darbovietė bankrutavusi, o kovo mėn mažajai sueina 2m..Kadangi jau nebemokės sodra, galvoju ieškotis darbelio, o ir mažają norėčiau leisti į darželį..Vis smagiau su vaikučiais..Tačiau leisti planuoju ne nuo kovo, o pavasari, kai jau gerokai atšils orai..Bet kai aš ją tik išleisiu į darželį, aš prarasiu ir soc pašalpą (šiuo metu gaunu)..Skaičiau kad galima stoti į biržą po VPA, tai jei aš atsistosiu tada man nereiks išstovėt 6mėn ar vis dėl to reikės?..Ir ar reiks kažkokių dokumentų kad įmonė bankrutavusi ar pan?..Būčiau dėkinga už atsakymą.. 4u.gif
Atsakyti