Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 13

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 24, 15:42)
taip,tada reikia ieskotis kad idarbintu 0.75 etato,tada birzoj papildomai stovet nereikia.

dar prie to pacio paklausiu blush2.gif zmogus buvo pradejes tvarkytis dok del kompensaciju,deja va situacija jo nekokia,nes neranda darbo,ir abejoja ar bespes rasti sia savaite.tai jo dokumentai nuplauks del tvarkymosi kompensacijoms?o jei jis susiranda lapkricio menesi,galima tada tvarkytis uz lapkriti(tai butu jau gruodi)?gal jei lapkriti susitvako,gal bus imanoma ir kompensacijas tvarkytis,ir soc pasalpa gal gaut uz spali(kada labai mazai pajamu buvo vienam nariui seimos)?
tik va dar beda-buves darbdavys niekaip neatsiuncia darbo pazymos uz rugseji ir likusi spali kelias dienas.nuo menesio pradzios zadejo,deja,dabar ir i tel skambucius neatsako.kaip elgtis?i darbo inspekcija eit?algos aisku visos neatsiskate,pervede biski lt.bet siaip rugpjucio pajamu uz ta menesio darbo negavo...
Atsakyti
QUOTE(rrasius @ 2011 10 24, 16:13)
dar prie to pacio paklausiu blush2.gif  zmogus buvo pradejes tvarkytis dok del kompensaciju,deja va situacija jo nekokia,nes neranda darbo,ir abejoja ar bespes rasti sia savaite.tai jo dokumentai nuplauks del tvarkymosi kompensacijoms?o jei jis susiranda lapkricio menesi,galima tada tvarkytis uz lapkriti(tai butu jau gruodi)?gal jei lapkriti susitvako,gal bus imanoma ir kompensacijas tvarkytis,ir soc pasalpa gal gaut uz spali(kada labai mazai pajamu buvo vienam nariui seimos)?
tik va dar beda-buves darbdavys niekaip neatsiuncia darbo pazymos uz rugseji ir likusi spali kelias dienas.nuo menesio pradzios zadejo,deja,dabar ir i tel skambucius neatsako.kaip elgtis?i darbo inspekcija eit?algos aisku visos neatsiskate,pervede biski lt.bet siaip rugpjucio pajamu uz ta menesio darbo negavo...

kompensacija gales tvarkitis uz du menesius atgal,bet soc.pasalpa priklausis tik nuo to menesio,nuo kurio parasis prasima ir pristatys visus reikiamus dokumentus.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 24, 16:51)
kompensacija gales tvarkitis uz du menesius atgal,bet soc.pasalpa priklausis tik nuo to menesio,nuo kurio parasis prasima ir pristatys visus reikiamus dokumentus.

bet tai vistiek bus uz spali sumoketa,gi nemoket tai nesamone butu...ir tu sumoketu lt negrazins niekas...ar as kazka ne taip suprantu,2men atgal"
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rrasius @ 2011 10 24, 17:02)
bet tai vistiek bus uz spali sumoketa,gi nemoket tai nesamone butu...ir tu sumoketu lt negrazins niekas...ar as kazka ne taip suprantu,2men atgal"
4u.gif

Kompensacijas išminusuoja vėliau, man vat buvo susitvarkiau, ir gavosi kai paskaičiavo virš 200lt permoka, tada vis kiekvieną mėnesį nuskaičiuodavo iš permokos. Tik rodmenis reikėdavo pranešti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rrasius @ 2011 10 24, 16:13)

aciu 4u.gif bet va tada gal nebevarkt su ta negauta dar pazyma(del jos tektu vaziuot i vilniu,o cia jau buvu is vieno lt galo i kita lt gala),jei siom dienom neisidarbina,o pavyksta lapkriti,tada ir tvarkytis...nors npagalvojus vistiek tektu uz spali parodyt duomenis...kaip isgaut ta pazyma zmogui,neisivaizduoja doh.gif i darbo inspekcija kreiptis?
Atsakyti
QUOTE(rrasius @ 2011 10 24, 17:15)
aciu 4u.gif  bet va tada gal nebevarkt su ta negauta dar pazyma(del jos tektu vaziuot i vilniu,o cia jau buvu is vieno lt galo i kita lt gala),jei siom dienom neisidarbina,o pavyksta lapkriti,tada ir tvarkytis...nors npagalvojus vistiek tektu uz spali parodyt duomenis...kaip isgaut ta pazyma zmogui,neisivaizduoja doh.gif  i darbo inspekcija kreiptis?

socialinis kaip bebutu prasys 3 menesiu pajamu- nes juk negali zinoti, gal jam kokios milziniskos iseitines priskaiciuotos, del kuriu nepriklausytu soc. pasalpa.
gaus tikrai kazkur kreiptis- kad ir i pamineta darbo inspekcija- tik su ja irgi nieko greitai nebuna, bet jau kai bus - tuomet pazyma ir pristatys. svarbiausia parasyti prasyma, o trukstamus dokumentus galima atnesti berods 3 menesiu laikotarpyje (aisku ir paskaiciavimai bus tik tuomet, bet pliusas tame, kad jau uz visus tus 3 menesius priklausys (jei priklauso) soc. parama ir dar papildomai uz 2 (3+2) atbulinius kompensacija uz sildyma - kaip sake viena mamyte, kompensuojama permoka butu isdalinama kitiems menesiams ir tiesiog gera pusmeti nereiktu moketi uz karsta vandeni (ir dali sildymo, jei pritaikius kompensacija kazkiek tenka moketi)- tik nurodyti jo rodmenis.
Atsakyti
Ar jau kas nors matėte pranešimą apie socialinės stipendijos paskyrimą? Prisijungiau ir radau, kokia suma bus skiriama ir likau nieko nesupratus: sūnui studentui skirta 2340 Lt (už 6 mėn), o man tik 1170 (už 3 mėn). Studijuoju neakivaizdiniu, bet iki šiol visada būdavo visam rudens arba pavasario semestrui - t.y. nuo rugsėjo iki sausio ir nuo vasario iki rugpjūčio. Dabar išeina, kad tik rugsėjo-lapkričio mėnesiais gausiu verysad.gif Ir kodėl ne vienodai visiems g.gif O kaip pas jus?
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2011 10 25, 16:25)
Ar jau kas nors matėte pranešimą apie socialinės stipendijos paskyrimą? Prisijungiau ir radau, kokia suma bus skiriama ir likau nieko nesupratus: sūnui studentui skirta 2340 Lt (už 6 mėn), o man tik 1170 (už 3 mėn). Studijuoju neakivaizdiniu, bet iki šiol visada būdavo visam rudens arba pavasario semestrui - t.y. nuo rugsėjo iki sausio ir nuo vasario iki rugpjūčio. Dabar išeina, kad tik rugsėjo-lapkričio mėnesiais gausiu  verysad.gif Ir kodėl ne vienodai visiems  g.gif  O kaip pas jus?

o man paskirta uz 5menesius stipendija g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurakormanskiene @ 2011 10 25, 20:50)
o man paskirta uz 5menesius stipendija g.gif

man irgi uz 5 menesius smile.gif o ar ne tiek ir turi buti?
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2011 10 25, 16:25)
Ar jau kas nors matėte pranešimą apie socialinės stipendijos paskyrimą? Prisijungiau ir radau, kokia suma bus skiriama ir likau nieko nesupratus: sūnui studentui skirta 2340 Lt (už 6 mėn), o man tik 1170 (už 3 mėn). Studijuoju neakivaizdiniu, bet iki šiol visada būdavo visam rudens arba pavasario semestrui - t.y. nuo rugsėjo iki sausio ir nuo vasario iki rugpjūčio. Dabar išeina, kad tik rugsėjo-lapkričio mėnesiais gausiu  verysad.gif Ir kodėl ne vienodai visiems  g.gif  O kaip pas jus?

mano suma 1950lt?? taip pat idomu kas ja sitaip itakojo? nes gaunasi lygiai uz 5 menesius..... (o prasyma rasiau rugsejo menesi)
Papildyta:
QUOTE(waidoshele @ 2011 10 25, 20:58)
man irgi uz 5 menesius  smile.gif  o ar ne tiek ir turi buti?

na jei viena is mamayciu nebutu parasiusi, kad paskyre virs 2ooo, tai buciau ir sakiusi, kad 5 menesiams, o pavasario semestras likusiems 7, bet dabar suabejojau...

tai gal uz praktikos laika nemoka? g.gif bet irgi nesamone..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 26 spalio 2011 - 08:03
QUOTE(vikosiuks @ 2011 10 26, 09:53)
mano suma 1950lt?? taip pat idomu kas ja sitaip itakojo? nes gaunasi lygiai uz 5 menesius..... (o prasyma rasiau rugsejo menesi)
Papildyta:

na jei viena is mamayciu nebutu parasiusi, kad paskyre virs 2ooo, tai buciau ir sakiusi, kad 5 menesiams, o pavasario semestras likusiems 7, bet dabar suabejojau...

tai gal uz praktikos laika nemoka? g.gif bet irgi nesamone..

kadangi sekanti semestra prasymai paduodami bus vasario menesi, tai ir turetu buti uz 5 menesius. o del 7 kazkaip nesitiki kad ir vasara mokes.. nors as tik siuos metus pirmus gausiu, tai nezinau kaip cia budavo ta tvarka..
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2011 10 26, 09:45)
kadangi sekanti semestra prasymai paduodami bus vasario menesi, tai ir turetu buti uz 5 menesius. o del 7 kazkaip nesitiki kad ir vasara mokes.. nors as tik siuos metus pirmus gausiu, tai nezinau kaip cia budavo ta tvarka..

Na bent jau anksciau pavasario semestra mokedavo visus 7 menesius (birzeli, liepa, rugpjuti iskaitant) , tai kai vakar gavau pranesima, kad man paskirta stipendija 1950 LT tai pasiskaiciavau, kad uz penkis menesius paskirta ir nekilo minciu, kad kazkas blogai. BEt kai sicia viena mamyte parase , kad vaikui paskyre virs 2000 o jau tik uz 3 menesius stipendija, tai idomu pasidare, nuo ko priklauso.

Gautame pranesime rasoma, kad stipendija skirta semestrui skaiciuojama pagal aukstaja mokykla kurioje mokomes, tai gal skirtingai semestrus skaiciuoja pas mus mokyklos....?
Atsakyti