QUOTE(jalka @ 2011 10 20, 09:27)
sveiki
noriu pasiteirauti del pasalpu...vyksta skyrybos su vyru...darbe pranese ,kad nuo sausio nuims uz valyma...dirbu bibliotekininke + 0,25 etato turiu valytojos...nuemus uz valyma begausiu kokius 800 lt.su vyru esam sutare kad butas lieka man ir as atsisakau alimentu.sakykit ar priklausys kokios soc,pasalpos man? nes man su dukra jau neiseis 525 vienam asmeniui?
gal bent butu kazkokia lengvata darzeliui??
noriu pasiteirauti del pasalpu...vyksta skyrybos su vyru...darbe pranese ,kad nuo sausio nuims uz valyma...dirbu bibliotekininke + 0,25 etato turiu valytojos...nuemus uz valyma begausiu kokius 800 lt.su vyru esam sutare kad butas lieka man ir as atsisakau alimentu.sakykit ar priklausys kokios soc,pasalpos man? nes man su dukra jau neiseis 525 vienam asmeniui?
gal bent butu kazkokia lengvata darzeliui??
O tai įmanoma? Nes civilinis kodeksas sako:
ANTRASIS SKIRSNIS
SANTUOKOS NUTRAUKIMAS ABIEJŲ SUTUOKTINIŲ
BENDRU SUTIKIMU
3.51 straipsnis. Santuokos nutraukimo sąlygos
1. Sutuoktinių bendru sutikimu santuoka gali būti nutraukta, jeigu yra visos šios sąlygos:
1) nuo santuokos sudarymo yra praėję daugiau nei vieneri metai;
2) abu sutuoktiniai yra sudarę sutartį dėl santuokos nutraukimo pasekmių (turto padalijimo, vaikų išlaikymo ir pan.);
3) abu sutuoktiniai yra visiškai veiksnūs.
3.53 straipsnis. Santuokos nutraukimo tvarka
3. Teismas, savo sprendimu nutraukdamas santuoką, patvirtina ir sutuoktinių pateiktą sutartį dėl santuokos nutraukimo pasekmių, kurioje sutuoktiniai turi aptarti savo nepilnamečių vaikų ir vienas kito išlaikymo, nepilnamečių vaikų gyvenamosios vietos ir dalyvavimo juos auklėjant klausimus bei kitas savo turtines teises ir pareigas. Sutarties turinys įtraukiamas į teismo sprendimą. Iš esmės pasikeitus aplinkybėms (vieno buvusio sutuoktinio liga, nedarbingumas ir kt.), buvę sutuoktiniai arba vienas iš jų gali kreiptis į teismą dėl santuokos nutraukimo pasekmių sutarties sąlygų pakeitimo.
4. Jeigu sutartis dėl santuokos nutraukimo pasekmių prieštarauja viešajai tvarkai ar iš esmės pažeidžia sutuoktinių nepilnamečių vaikų ar vieno sutuoktinio teises ir teisėtus interesus, teismas sutarties netvirtina, o bylą dėl santuokos nutraukimo sustabdo, kol sutuoktiniai sudarys naują sutartį. Jeigu per šešis mėnesius nuo bylos sustabdymo dienos sutuoktiniai neįvykdo teismo nurodymų dėl sutarties turinio, teismas prašymą palieka nenagrinėtą.
Papildyta:
Ir dar merginos noriu pasiklausti
Bute esame registruoti tryse. Vyras su mumis negyvena, nežinau ką daryti išregistruoti jį ar ne, nes reiks tvarkytis kompensacijas už šildymą, vandenį. Ar jo buvimas dokumentuose turi tam įtakos?