Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 13

QUOTE(laurakormanskiene @ 2011 10 18, 10:25)
na nesupykite, bet manau, kad jus neisiskaitete i tai, ka paryskinote. mano supratimu, socialiai remtina turi buti visa seima, t.y., socialine pasalpa turi buti paskirta visiems seimos nariams, o ne pvz tik vaikui. nezinau ar aiskiai parasiau, bet manau, kad jus jau nieko nepesite verysad.gif

Tai ką aš paryškinau - tai cituoja studijų fondas, tačiau tikrasis LR Vyriausybės nutarime yra sakoma kitaip, ten nėra išskirta, kad soc. pašalpą turi gauti visi šeimos nariai. Tai, kad soc. pašalpą turi gauti visi šeimos nariai, kaip įtariu, prisigalvojo pats VSF. Va todėl man ir nesueina galai.
Va čia tas LR Vyriausybės nutarimas 1801 http://www.viko.lt/u.../2010041627.pdf

Tai galvokim draugiškai, ar VSF tikrai taip jau sąžiningai neskiria stipendijų?
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 10 18, 20:19)
Tai ką aš paryškinau - tai cituoja studijų fondas, tačiau tikrasis LR Vyriausybės nutarime yra sakoma kitaip, ten nėra išskirta, kad soc. pašalpą turi gauti visi šeimos nariai. Tai, kad soc. pašalpą turi gauti visi šeimos nariai, kaip įtariu, prisigalvojo pats VSF. Va todėl man ir nesueina galai.

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=390234

4.1. yra iš nepasiturinčių šeimų ar vieni gyvenantys asmenys, turintys teisę gauti arba gaunantys socialinę pašalpą pagal Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymą;
na man tai cia labai aiskiai parasyta, kad asmuo prasantis socialines stipendijos turi teise gauti arba gauna socialine pasalpa asmeniskai.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 10 18, 20:19)

na matai, man jų teisininkė rėžė būtent tai:
yra iš nepasiturinčių šeimų ar vieni gyvenantys asmenys, turintys teisę gauti arba gaunantys socialinę pašalpą pagal Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymą;

Čia pagal ją reiškia asmeniškai gauti, o ne už vaiką.. man irgi labai gaila, ir pikta, ginčijausi apie valandą laiko, telefonu doh.gif ji įsikalusi tą patį... Bet jei turi sveikatos eik, aš tai savo nervų dar gailiu, nors laiškus su užklausomis į tam tikras institucijas rašinėju mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kuri zinot, jei kreipiuosi lapkricio menesi del kompensaciju uz sildyma (kiek zinau pajamas turi imt vieno menesio, nes per paskutinius tris menesius pajamu rusis kito, is vaiko aiginimo atostogu tiesiai i darbo dirza), tai kurio menesio pajamas turi imt, ar spalio ar lapkricio g.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 10 18, 21:30)

na man tai cia labai aiskiai parasyta, kad asmuo prasantis socialines stipendijos turi teise gauti arba gauna socialine pasalpa asmeniskai.

Na man irgi labai aiškiai, bet, prie punktų daugiau nėra niekur išdėstyta smulkiau apie tai, kad asmeniškai, taigi kabliukas yra, nes tarkim apie kitus smulkinasi. Visgi nėra konkretumo, galima tą sakiny suprasti įvairiai, todėl manau ir aš, kad galima pasiginčyti.. o jie ir šiaip man užsiminė, kad labai trūksta lėšų, tai vėlgi kabinėjasi prie nieko gal? o ar turi tikrai tam teisę, norėsiu išgirsti iš tų institucijų kuriems jie yra pavaldūs.

Papildyta:
QUOTE(Laurita84 @ 2011 10 18, 21:43)
Gal kuri zinot, jei kreipiuosi lapkricio menesi del kompensaciju uz sildyma (kiek zinau pajamas turi imt vieno menesio, nes per paskutinius tris menesius pajamu rusis kito, is vaiko aiginimo atostogu tiesiai i darbo dirza), tai kurio menesio pajamas turi imt, ar spalio ar lapkricio g.gif

man dabar keitėsi, tvarka, nes šiame mėnesyje tam tikrų pajamų nebegausiu, todėl skaičiavo šio mėnesio, tvarkiausi irgi ši mėnesį, tai yra sausį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2011 10 18, 21:49)
Na man irgi labai aiškiai, bet, prie punktų daugiau nėra niekur išdėstyta smulkiau apie tai, kad asmeniškai, taigi kabliukas yra, nes tarkim apie kitus smulkinasi. Visgi nėra konkretumo, galima tą sakiny suprasti įvairiai, todėl manau ir aš, kad galima pasiginčyti.. o jie ir šiaip man užsiminė, kad labai trūksta lėšų, tai vėlgi kabinėjasi prie nieko gal? o ar turi tikrai tam teisę, norėsiu išgirsti iš tų institucijų kuriems jie yra pavaldūs.

Nettle, man rodos mes tik dviese šį reikalą suprantame savaip drinks_cheers.gif
Įdomu, kam rašei. Aš rytoj nusiteikusi ieškoti teisinės pagalbos - tegu man durnai ir išaiškina doh.gif
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2011 10 18, 21:30)
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=390234

4.1. yra iš nepasiturinčių šeimų ar vieni gyvenantys asmenys, turintys teisę gauti arba gaunantys socialinę pašalpą pagal Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymą;

Jūs paryškinot tik teiginį, kuris sako, kad pašalpą gauna būtent asmuo GYVENANTIS VIENAS, bet aš gi turiu šeimą. Iš socialinio pateiktoje pažymoje aiškiai parašyta, kad soc. pašalpa yra paskirta šeimai! O aš ir esu tos nepasiturinčios šeimos dalis. Niekur įstatyme neradau žodžių, kur sakytų, kad soc. pašalpą privalo gauti būtent pats studentas...visur kalbama apie šeimą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 18 spalio 2011 - 22:04
QUOTE(vikosiuks @ 2011 10 16, 16:57)
ar jau yra tokiu, kurioms soc. stipendiju prasymai su uzrasu "priimta", o ne "tikrinama"?

mano vis dar "tikrinama". Prašymą pildžiau rugsėjo 28 d.
Atsakyti
sveiki
noriu pasiteirauti del pasalpu...vyksta skyrybos su vyru...darbe pranese ,kad nuo sausio nuims uz valyma...dirbu bibliotekininke + 0,25 etato turiu valytojos...nuemus uz valyma begausiu kokius 800 lt.su vyru esam sutare kad butas lieka man ir as atsisakau alimentu.sakykit ar priklausys kokios soc,pasalpos man? nes man su dukra jau neiseis 525 vienam asmeniui?
gal bent butu kazkokia lengvata darzeliui?? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2011 10 20, 09:27)
sveiki
noriu pasiteirauti del pasalpu...vyksta skyrybos su vyru...darbe pranese ,kad nuo sausio nuims uz valyma...dirbu bibliotekininke + 0,25 etato turiu valytojos...nuemus uz valyma begausiu kokius 800 lt.su vyru esam sutare kad butas lieka man ir as atsisakau alimentu.sakykit ar priklausys kokios soc,pasalpos man? nes man su dukra jau neiseis 525 vienam asmeniui?
gal bent butu kazkokia lengvata darzeliui?? ax.gif

galit del maisto paketu kreiptis,del kompensaciju uz siluma,na jeigu darzeli yra tokia lengvata,tai ir ja galesit gauti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 20, 09:29)
galit del maisto paketu kreiptis,del kompensaciju uz siluma,na jeigu darzeli yra tokia lengvata,tai ir ja galesit gauti.

zinau tik tiek kad yra dalis tevu kurie moka puse kainos uz darzeli,kita dalis isvis nemokamai veda i darzeli...aisku galeciau nueit pas soc.darbuotoja....bet..gyvenu kaime,skiriames su vyru taikiai,niekam nezinant...nenoriu jokiu ''pletku''
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2011 10 20, 09:48)
zinau tik tiek kad yra dalis tevu kurie moka puse kainos uz darzeli,kita dalis isvis nemokamai veda i darzeli...aisku galeciau nueit pas soc.darbuotoja....bet..gyvenu kaime,skiriames su vyru taikiai,niekam nezinant...nenoriu jokiu ''pletku''

vat darzeli suzinokit del puse kainos,nes visai nemoka soc.remtini.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 20, 09:49)
vat darzeli suzinokit del puse kainos,nes visai nemoka soc.remtini.

aciu
Atsakyti