QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 10 13, 22:21)
Tai nesuprantu - ką įstatymai pasikeitė nuo pernai?
Nepasikeitė, tiesiok kai ne jie tvarkė, negalėjo pažiūrėt, bet dabar kadangi jie asmeniškai tvarko tai ir pažiūriu visus išsamiai.
Įstatymas yra toks pagal kurį punktą mūsų prašymų socialinei stipendijai gauti nepriima.
Jei šeima nėra sudariusi teismo patvirtintos sutarties dėl vaiko materialinio išlaikymo arba dėl išlaikymo ir tėvystės nustatymo nesikreipė arba kreipėsi į teismą, bet tėvystė nebuvo nustatyta ir (ar)išlaikymas nebuvo priteistas, ši šeima turi teisę gauti kompensacijas, o socialinę pašalpą turi teisę gauti tik vaikas (vaikai).
O vsf paaiškino, kad turi būti pas asmuo kreipiantis dėl socialinės stipendijos pašalpos gavėjęs(arba abu vaikas ir mama kartu) o ne tik vaikas.
QUOTE(vesta:6 @ 2011 10 13, 22:26)
Lelijabalta1 gausi panasu atsakyma.As pirmadieni,10 d,issiunciau is soc lapa,kad as esu gaveja,kad paskirta uz vaika ir pan,na ir nieko nesigavo vistiek..nors ir labai nelogiskai skamba,bet nezinau,gal reiks pasiskambint,taciau kazin ar ka pasieksiu..
kaži, tik tvarkytis greičiau...
O tu juk rašei, kad tvarkeisi, yra priteisti? kodėl tau tuomet neskiria soc pašalpos, ar ten vėl popierizmai prasideda? Jei nesunku papasakok
Papildyta:
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 10 13, 22:31)
Mergaitės, tai tokiu atveju reikia susimesti visom ir kuri raštingesnė rašyti laišką socialinės apsaugos ir darbo ministerijai - tegu išaiškina, kas yra ta socialiai remtina šeima? Juk rašant paraišką yra punktas
"4.1.
Esu iš nepasiturinčios šeimos ar vienas gyvenantis asmuo,
turintis teisę gauti arba gaunantis socialinę pašalpą pagal Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymą"......
TAI AŠ IR MANO VAIKAI IR ESAME NEPASITURINTI ŠEIMA.....
MAN REGIS VSF KAŽKĄ ČIA PERDEDA.
Paryškinau, ką man jų teisininkė, pabrėžė... tai reiškia asmeniškai gauti, ne už vaiką, o už save... BEPROTIZMAS!!!!