Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 13

Gaunu soc tik uz vaika.Issiunciau pazyma vis tiek,tai gavau sian atsakyma,jog pagal pazyma ir soc isvadas as negaliu gauti soc stipendijos,siaubas doh.gif Na ka,reiks antram simestrui sau pasalpa susitvarkyti..o tai reiskia ir anstolius ir vif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vesta:6: 13 spalio 2011 - 13:36
QUOTE(vesta:6 @ 2011 10 13, 14:35)
Gaunu soc tik uz vaika.Issiunciau pazyma vis tiek,tai gavau sian atsakyma,jog pagal pazyma ir soc isvadas as negaliu gauti soc stipendijos,siaubas doh.gif Na ka,reiks antram simestrui sau pasalpa susitvarkyti..o tai reiskia ir anstolius ir vif doh.gif

man tas pats, nu nesąmonė, tipo aš ir vaikas ne šeima, jis mat atskirai pašalpą gauną doh.gif doh.gif tai jei atskirai jo tada mūsų abiejų pajamas ima doh.gif doh.gif NESĄMONĖ verysad.gif ir taip su pinigais striuka o čia dar taip sad.gif nusišaut tik norisi... o dar pakartotinio nebus verysad.gif verysad.gif ir išvis pačioje pabaigoje pranaša, negalėjo anksčiau kai dar laiko paskubint popierius turi, nes aš vat jau kreipiausi į teismą... man tik proceso sulaukti reikia, ir nespėju keliomis dienomis tik verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Oj sutinku su ravining,laikykis 4u.gif man panasiai..tik pas man alimentai priteisti,jus negaunu,o man DB paskutine ismoka Dave,sakes..
Bet tikrai nesamone,jei bent vaikas gauna soc,tai jau reiskia,kad sunkiai vercias mama..
Papildyta:
Klausykit,as nesuprantu..jei mama nori gauti pasalpa,o alimentai priteisti,,tai privalo nesti dokus is vif arba anstolio?
Atsakyti
Sveiki, gal kam teko susidurti ir galėtų paaiškinti, kaip dabar yra su socialinėmis išmokomis. Pora laukiasi vaiko, bet nėra susituokę ir kolkas nesiruošia. Gimus vaikui - jis gaus tėčio pavardę. Socialinis tikriausiai tada jau žiūrės į tečio pajamas ir jei jos bus nemažos - mamai pašalpa nebebus mokama, ar yra kitaip? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AngelinaJolie:) @ 2011 10 13, 18:28)
Sveiki, gal kam teko susidurti ir galėtų paaiškinti, kaip dabar yra su socialinėmis išmokomis. Pora laukiasi vaiko, bet nėra susituokę ir kolkas nesiruošia. Gimus vaikui - jis gaus tėčio pavardę. Socialinis tikriausiai tada jau žiūrės į tečio pajamas ir jei jos bus nemažos - mamai pašalpa nebebus mokama, ar yra kitaip? smile.gif

apie kokia pasalpa kalbat,jei apie socialine,jei ji rodis ir vyro pajamas,tai jai nemokes jei vienam zmogui virsis 350 lt ,nebent ji nesakis kad gyvena su vaiko tevu ir soc.pasalpa mokes tik vaikui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 13 spalio 2011 - 19:21
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 13, 20:20)
apie kokia pasalpa kalbat,jei apie socialine,jei ji rodis ir vyro pajamas,tai jai nemokes jei vienam zmogui virsis 350 lt ,nebent ji nesakis kad gyvena su vaiko tevu ir soc.pasalpa mokes tik vaikui.

Bet socialinė pašalpa vaikui tik 50 Lt, ar mane blogai informavo?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 13, 20:20)

Vaikas TURĖS tėvo pavardę, tai nori gyvenk su juo, nori - ne, bet tėvo pajamos turi būti priskaičiuojamos arba alimentai.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 13, 11:17)
Birza iskarto nemokes,moketi prades tik po tiek menesiu uz kiek jus gausit kompensacija.Socialine galima gauti,bet tik tada kai jusu pajamos nevirsis 350 lt zmogui,iseitines,kompensacijos iskaitomos i pajamas.

Suprantu kad birza nemokes. O kaip su socialine pasalpa? Sakykime sausio men gaunu 10000 iseitines, niekur nedirbu ir kreipiuosi i socialili skyriu. Tada ziures 3 menesiu pajamas ar tik menesio? Dabar gaunu uz vaikus, nes alimentai nepriteisti ir vaikas nelanko darzelio. O kai stovi birzoj gal tada gali vaikas lankyti darzeli? Ir pasalpa moketu man? Ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2011 10 13, 14:39)
man tas pats, nu nesąmonė, tipo aš ir vaikas ne šeima, jis mat atskirai pašalpą gauną doh.gif  doh.gif  tai jei atskirai jo tada mūsų abiejų pajamas ima doh.gif  doh.gif NESĄMONĖ verysad.gif  ir taip su pinigais striuka o čia dar taip sad.gif nusišaut tik norisi... o dar pakartotinio nebus verysad.gif  verysad.gif  ir išvis pačioje pabaigoje pranaša, negalėjo anksčiau kai dar laiko paskubint popierius turi, nes aš vat jau kreipiausi į teismą... man tik proceso sulaukti reikia, ir nespėju keliomis dienomis tik verysad.gif  verysad.gif

Mergaitės, aš gavau va tokį laišką

"Laba diena,

Valstybinis studijų fondas, patikrinęs duomenų bazėje jūsų paraiškoje pažymėtą 4.1 socialinį kriterijų, deja, negavo duomenų, kad jūs šiuo metu esate socialinis pašalpos gavėjas. Gali būti, kad jūsų pašalpa galiojo tik iki paraiškų teikimo, gali būti, kad jūs nesate pašalpos gavėjas, gali būti, kad jūs net nesikreipėte dėl socialinės pašalpos skyrimo pagal LR Piniginės socialinės paramos mažas pajamas gaunančioms šeimoms įstatymą, gali būti, kad socialinė pašalpa jums bus atnaujinta ar pratęsta artimiausiomis dienomis ir visi kiti atvejai.

Jeigu yra kitaip, turite teisę iki paraiškų teikimo pabaigos pateikti Fondui adresu A. Goštauto 12-407, 01108, Vilnius, popierinį dokumentą apie tai, kad jūs iš tikro esate pašalpos gavėjas ir pašalpa šiuo metu (paraiškų teikimo metu) yra galiojanti, arba už jus gauna kitas šeimos narys.

Be to, mes pakartotinai tikrinsime pašalpų duomenų bazėje po spalio 10 dienos. Jeigu ir tuo metu nebus duomenų, kad esate pašalpos gavėjas (-a) dokumentų teikimo metu, informuosime apie tai ir jūs turėsite per tris dienas nuo pranešimo gavimo pateikti popierinį dokumentą, įrodantį, kad jums paskirta socialinė pašalpa pagal LR Piniginės socialinės paramos mažas pajamas gaunančioms šeimoms įstatymą ir galioja dokumentų teikimo metu.

Pagarbiai,

Viktorija Vigėlienė"

Tai va, tas paryškintas teiginys, mano manymu, ir sako, kad jei vaikas gauna soc. pašalpą, tai reiškia ir šeima yra socialiai remtina.
Aš jau išsiunčiau tą popierinį dokumentą (pirmenybinis registruotas - 3,75 lt). Kolkas jokių daugiau žinių negavau, bet rytoj skambinsiuos.
Ir neduok die, jei pasakys, kad ne aš esu soc. remtina, pakelsiu vėjus, nes praėjusius semestrus gavau soc. stipendijas......
Papildyta:
QUOTE(Audryla @ 2011 10 13, 22:00)
Suprantu kad birza nemokes. O kaip su socialine pasalpa?  Sakykime sausio men gaunu 10000 iseitines, niekur nedirbu ir kreipiuosi i socialili skyriu. Tada ziures 3 menesiu pajamas ar tik menesio? Dabar gaunu uz vaikus, nes alimentai nepriteisti ir vaikas nelanko darzelio. O kai stovi birzoj gal tada gali vaikas lankyti darzeli? Ir pasalpa moketu man? Ar kaip?

Mano manymu, tai ta išeitinė yra tik vienkartinė išmoka ir socialiniam skyriuje pildant paraišką jūs nurodykit tik einamojo mėnesio pajamas, na pvz. jei išmoką gausite sausio mėn. tai į socialinį eikite vasarį ar kovą ir būtent to mėn pajamas ir nurodykit, tai tų 10000 jau nebebus (svarbiausia jūs su ten esančiom darbuotojom bendraukite draugiškai, tai jos irgi parodys daugiau supratingumo, o kas eina ant principo, tai ir lieka basos....). O į darželį vaikutį galėsite leisti ir kai būsite soc. remtina gausite už daržą kompensacijas (aš gaudavau visą 100% kompensaciją, bet tai buvo jau labai senai).
Papildyta:
QUOTE(AngelinaJolie:) @ 2011 10 13, 21:06)
Bet socialinė pašalpa vaikui tik 50 Lt, ar mane blogai informavo?

Čia ne socialinė, o vaiko pinigai (berods taip). Socialinė pašalpa nėra pastovus dydis, jis priklauso nuo jūsų pajamų, bet neviršija 315 lt vienam žmogui.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 10 13, 22:05)
Mergaitės, aš gavau va tokį laišką

"Laba diena,

Valstybinis studijų fondas, patikrinęs duomenų bazėje jūsų paraiškoje pažymėtą 4.1 socialinį kriterijų, deja, negavo duomenų, kad jūs šiuo metu esate socialinis pašalpos gavėjas. Gali būti, kad jūsų pašalpa galiojo tik iki paraiškų teikimo, gali būti, kad jūs nesate pašalpos gavėjas, gali būti, kad jūs net nesikreipėte dėl socialinės pašalpos skyrimo pagal LR Piniginės socialinės paramos mažas pajamas gaunančioms šeimoms įstatymą, gali būti, kad socialinė pašalpa jums bus atnaujinta ar pratęsta artimiausiomis dienomis ir visi kiti atvejai.

Jeigu yra kitaip, turite teisę iki paraiškų teikimo pabaigos pateikti Fondui adresu A. Goštauto 12-407, 01108, Vilnius, popierinį dokumentą apie tai, kad jūs iš tikro esate pašalpos gavėjas ir pašalpa šiuo metu (paraiškų teikimo metu) yra galiojanti, arba už jus gauna kitas šeimos narys.

Be to, mes pakartotinai tikrinsime pašalpų duomenų bazėje po spalio 10 dienos. Jeigu ir tuo metu nebus duomenų, kad esate pašalpos gavėjas (-a) dokumentų teikimo metu, informuosime apie tai ir jūs turėsite per tris dienas nuo pranešimo gavimo pateikti popierinį dokumentą, įrodantį, kad jums paskirta socialinė pašalpa pagal LR Piniginės socialinės paramos mažas pajamas gaunančioms šeimoms įstatymą ir galioja dokumentų teikimo metu.

Pagarbiai,

Viktorija Vigėlienė"

Tai va, tas paryškintas teiginys, mano manymu, ir sako, kad jei vaikas gauna soc. pašalpą, tai reiškia ir šeima yra socialiai remtina.
Aš jau išsiunčiau tą popierinį dokumentą (pirmenybinis registruotas - 3,75 lt). Kolkas jokių daugiau žinių negavau, bet rytoj skambinsiuos.
Ir neduok die, jei pasakys, kad ne aš esu soc. remtina, pakelsiu vėjus, nes praėjusius semestrus gavau soc. stipendijas......

negausi verysad.gif praeitais metai ir aš gavau, užpraeitais taip pat. Juk per aukštąsias mokyklas tvarkymas vyko, dabar tik tiesiogiai per juos, Jei gauni už vaiką, socialinė stipendija nepriklauso, dėja verysad.gif verysad.gif aš ir maniau, kaip tu, jei vaikas gauna, juk mes kartu esame šeima, bet dėja... Kalbėjau net šiandien su jų teisininke, visus įstatymus varčiausi, gaila, bet tiesa tokia verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2011 10 13, 22:16)
negausi verysad.gif  praeitais metai ir aš gavau, užpraeitais taip pat. Juk per aukštąsias mokyklas tvarkymas vyko, dabar tik tiesiogiai per juos, Jei gauni už vaiką, socialinė stipendija nepriklauso, dėja verysad.gif  verysad.gif aš ir maniau, kaip tu, jei vaikas gauna, juk mes kartu esame šeima, bet dėja... Kalbėjau net šiandien su jų teisininke, visus įstatymus varčiausi, gaila, bet tiesa tokia verysad.gif  verysad.gif

Tai nesuprantu - ką įstatymai pasikeitė nuo pernai?
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 10 13, 21:57)
Vaikas TURĖS tėvo pavardę, tai nori gyvenk su juo, nori - ne, bet tėvo pajamos turi būti priskaičiuojamos arba alimentai.

Tokiu atveju, jei tėtis gauna didesnį atlyginimą apie visas pašalpas galima pamiršti? Ir net už vaiką nebebus mokama nei kiek? 4u.gif Visiškas 0 Lt, jei nenoriu nei alimentų, nei gyvenimo kartu? smile.gif
Atsakyti