Sveikos merginos. Dažnai paskaitinėju šį skyrelį, randu naudingos info. Dabar iškilo toki klausimai, noriu viską geriau susiplanuoti.
Šiuo metu esu vaiko priežiūros atostogose, kol jam sueis 3 metai. Viena auginu 2 vaikus, vienas vaikas nelanko darželio, alimentai nepriteisti, todėl kreipiausi i soc rūpybą dėl pašalpos. Pašalpą dabar gaunu.
Sausio men vaikui sueis 3 metai, turečiau grįžti į darbą, bet darbo nebėra (įmonės reorganizacija ir t.t.). Aš tikiuosi kad man išmokės išeitinę pašalpą. Na sakykime man pasiūlo prastesnes pareigas, aš atsisakau, tada gali išmokėti išeitinę ar ne? Išeitinę turėčiau gauti nemažą, nes stažas ir pan.
Ką man tada daryti? Stoti į darbo biržą? Bet ar birža mokės iš karto, juk as busiu išeitine gavusi? Sakykime išeitinė už 9 menesius, tai aš tada 9 mėn nieko ir negausiu?
Čia skaitydama supratau kad galima stovėti darbo biržoje ir gauti socialinę pašalpą, bet kaip tada ta išeitinė bus traktuojama kaip turtas? Kaip pajamos?
Nezinau ar aiskiai as cia parasiau, aisku dar laiko yra, bet jau pradedu mastyti kaip cia protingiau padarius.
Labai butu aciu jei kas nepatingetu ir atsakytų.
Birza iskarto nemokes,moketi prades tik po tiek menesiu uz kiek jus gausit kompensacija.Socialine galima gauti,bet tik tada kai jusu pajamos nevirsis 350 lt zmogui,iseitines,kompensacijos iskaitomos i pajamas.