Rijama, 10 Spa 2011 - 19:16, parašė:
Rijama, 10 Spa 2011 - 19:16, parašė: ![]()
Ar zinot kad su cezariu negalima sestis? Steneti? Kad labai skauda, kad lipti is lovos reikia keturiomis, buna jog randas supuliuoja. vaistus nuo skausmo dazniausiai siulo 4 dienas, siulus isima po 7-8 dienu. Jautri vieta pusmeti ir islieka randas, kurio matomumas/nematomumas priklauso nuo gydytojo sugebejimo susiuti dailiai.
florete, 11 Spa 2011 - 16:23, parašė:
florete, 11 Spa 2011 - 16:23, parašė: ![]()
Po cezario operacijos sedausi jau po 4 valandu. Tik pabudusia po narkozes perkele i paprasta palata ir teko ne tik kad sestis bet ir keltis i tualeta kelis kartus per diena. Is lovos tikrai nelipau keturiomis
dariau taip kaip man patogiau buvo. Vaistu nuo skausmo gavau tik karta, kitus kartus atsisakiau, nes neskauda taip labai kad reiketu ju. Siulus iseme sesta diena. Jautri pjuvio vieta buvo tol kol pilnai uzgijo -apie menesi. Randas zinoma liko, bet man jis nemaiso
ryte1, 14 Spa 2011 - 16:50, parašė:
ryte1, 14 Spa 2011 - 16:50, parašė: ![]()
Malonu girdet kad esu ne vienintele, kuriai labiau norisi CP
po sitiekos NG gyneju pradejau jaustis kaip nelb normali, kad man labiau priimtinesne cezario operacija
Jau pastebejau kad yra nusistovejusi nuomone kad tikra moteris busima mama turi gimdyt naturaliai be jokiu nuskausminamuju ir dziaugtis kad gali gimdyt pati ir nesvarbu kad skausmas gali but nezmoniskas. Taip man tikrai lb svarbu kad mano mazylis gimtu sveikutis, cia kas be ko yra pirmoje vietoje bet negi esu nekokia moteris ir motina jei noriu maziau kentet gimdymo metu ir ar neturiu teises pasirinkti sau priimtino budo gimdyti?
![]()
Mane, 06 Spa 2011 - 13:46, parašė:
Mane, 06 Spa 2011 - 13:46, parašė: ![]()
Gimdant pirmą vaikutį prireikė CP - kliniškai siauras dubuo. Prasikankinau be nuskausminamųjų pilnai visą stūmimą, ir niekaip vaikelis nesileido.
Laukiantis antro gydytoja vis tikino, kad galėsiu gimdyti pati, nors aš nebuvau nusistačius nei už, nei prieš, nei dėl natūralaus gimdymo, nei dėl CP.
Suėjus 40sav. nuvažiavau į Mažylį ir po gydytojų apžiūros buvo nuspręsta daryti CP (kaklelis atsivėręs nepilnai 2cm, vaikelio toniukai nelabai patiko, praėjo tik 2m. po pirmo gimdymo). Tačiau kai vyko konsiliumas, gydytojų nuomonės išsiskyrė ir klausė, ar nenorėčiau pabandyti pati pagimdyti. Sutarėme, kad nuleis vandenis ir žiūrės, kaip vyksta gimdymo veikla, o jei prireiks, visada spės padaryti operaciją. Po vandenų nuleidimo po 3 val. suleido skatinamuosius ir dar po 2 val. be nuskausminamųjų (tik prašiausi į burbulinę vonią) ir be jokių plyšimų, kirpimų laikiau savo mažylį ant krūtinės, o vaikelis buvo dar net šiek tiek didesnis nei pirmasis. O apie savijautą po gimdymo tai net nėra ką lyginti, kai galėjau juoktis, sukinėtis lovoj (kas po CP skausminga, nes tempiasi randas), sėdėti; žodžiu visi laukė, kada pranešiu, kaip CP praėjo, o čia gavos vos ne kaip pokštas - sakau, gi pati pagimdžiau
__AUTHOR__ parašė
__AUTHOR__ parašė