Įkraunama...
Įkraunama...

Kur perkat daržoves vaikams?

Kiek skaičiau ir šiaip gydytojai sako, kad geriausia duoti savo darže išaugintas daržoves arba ekologiškas. Tik aš savo daržo neturiu, o ekologiškų parduotuvėse labai mažai ir jos dažnai labai brangios. Tai dalį perku Maximoj ekologiškas, kitas perku iš turgaus lietuviškas. Šiaip labai nepataria pirkti atvežtinių iš Vakarų Europos ar kitur, nes jie naudoja daug pesticidų. Pas mus ūkininkai juos naudoja daug rečiau ir mažiau.
Atsakyti
Paskaiciusi pakraupau (del slapimo naudojimo ir etc.). Itariu turetu daugeti tu ekologisku produktu, pvz Amerikoje yra netgi eko produktu supermarketai. kazkada ten nusipirkau brokoliu ir nenuploviau kruopsciai, tai sriuboj plaukiojo vabaleliai laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
TODEL IR EKO. SIAIP VABALELIU NEGAUTUM. PAZIUREKIT KOKIUS KATALOGINIUS KARTAIS GALIMA RASTI PARDUOTUVESE
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2005 02 07, 09:00)
Tai dalį perku Maximoj ekologiškas,

O kaip žinoti,kurios ten Maximoje ekologiškos o kurios ne? g.gif
Atsakyti
Mes irgi susidureme su ta pacia problema.Kol kas dar turim 1/3 cukinijos likuciu is mociutes darzo,taciau kai baigsim,net neismanau ka darysim.Siaip tai darzoviu koselei perkam morkytes,kalfijora,moliuga maximoj,Ekologisku produktu lentynoj.Tik va klausimas,ar kaina atitinka turini?! verysad.gif
Bet pvz.cukinijas randam atveztas is ispanijos.Kazkaip baisu pirkti,ka gali zinot,gal vaika nuo mazumes nuodyt pradesi? g.gif
Butu labai idomu isgirsti kt.mamyciu nuomone ir pasiulymus ta tema.
Siaip tai manau,cia dar taip sakant plati neistirta rinka verslui pletoti.Bet matyt nelabai pelninga....gaila deja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tibia @ 2005 02 28, 15:06)
Siaip tai darzoviu perkam maximoj,Ekologisku produktu lentynoj.

Tai Maximoj yra kažkokia speciali lentyna??Kaip aš niekad jos nematau?...
Atsakyti
tikrai yra tokia lentyna.Darzoviu skyriuje.Atrodo sveikas maistas ar kazkaip panasiai vadinasi.Is lt.produktu tai tik morkos,bulves ir burokeliai.Visa kita deja atvezta,bet raso ,kad irgi ekologiska.O kainos blink.gif Va pvz.pirkau kalafijora 1vnt.-12.99lt blink.gif g.gif Bet taip sakant ka darysi... rolleyes.gif
Atsakyti
o aš perku šaldytas daržoves,tik bulvės iš savo daržo ir cukinija. ax.gif
Atsakyti
O mes pabandem del ivairumo, Bebivitos moliugu tyrele, kuria padalinu i tris porcijas, o paskui isverdu morku su bulvem vandenyje su aliejum ir viska sumaisom, taip gaunasi triju dienu darzovines koses racionas thumbup.gif . Tokiu tyreliu yra ir kalafijoru, ir moliugai su obuoliai, ypac pastaroji tinka, kas jau verda ivairias mesytes, nuo obuolio mesa tiesiog buna sultingesne yess.gif
Atsakyti
QUOTE(Amazing @ 2005 02 28, 17:40)
Tai Maximoj yra kažkokia speciali lentyna??Kaip aš niekad jos nematau?...

Yra yra ta lentyna, šaldytuvo gale, kur vaisiai ir daržovės ta lentyna yra. Bet pasirinkimas ten nedidelis daržovių, ir kainos aukštos, bet produktai ekologiški. Dar ekologiškos bulvės, morkos, burokėliai dažnai būna padėti prie visų kitų bulvių, morkų, tik parašyta, kad ekologiški ir etiketė tokia žalia jų būna. Morkos, burokėliai dažnai būna lietuviški ir pigūs, o bulves pirkau, tai kilogramas 4Lt atrodo buvo, jos olandiškos.
Atsakyti
bulvės, morkos, kopūstai pas mus iš močiutės daržo biggrin.gif o kadangi mes dar tik pradedantys daržovienių valgytojai, tai nereikia sukti galvos kur pirkti g.gif
šią vasarą močiutei teks daržo dalį skirti anūkėlio daržovėms biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Aš kadangi nusprendžiau, kad į daržovių vidų neįlįsiu ir tyrimų neatliksiu, naudoju įvairias dažoves - šaldytas, iš turgaus, iš parduotuvės, kartais iš ekologiškų daržovių skyriaus, iš sodo - žodžiu nesigilinu per daug smile.gif . Nuo civilizacijos nepabėgsim juk.....
Atsakyti