Rasma, o kaip tikrina tuos vaisius? Is siuntos paima bet koki obuoli ir tikrina?
Atsimenu, mano dede tarybiniais metais Kaliningrade augindavo kopustus. Tai jie visus normaliai tresdavo, o tikrinimams atskira lysve - be trasu, be nieko...
Rasma, o ar tikrina parduotuvinius vaisius is viso? Ir kas, ar patys prekybininkai, ar tiekejai, ar treti asmenys, pvz. VET ar SAN tarnybos?
O kaip su skandalu IKI tinkle, kur importuoti saldieji pipirai, buve prekyboje, keturis kartus virsino leistina nitratu norma? Juk juos nusipirko ir suvalge nemazai zmoniu, turbut ir vaiku...
Aciu Rasma, kad mes tave turim ir dekojam, kad pateiki objektyvia ir tikimes, nesaliska informacija.
O kaip su skandalu IKI tinkle, kur importuoti saldieji pipirai, buve prekyboje, keturis kartus virsino leistina nitratu norma? Juk juos nusipirko ir suvalge nemazai zmoniu, turbut ir vaiku...
Aciu Rasma, kad mes tave turim ir dekojam, kad pateiki objektyvia ir tikimes, nesaliska informacija.
Rasma, o kaip tikrina tuos vaisius? Is siuntos paima bet koki obuoli ir tikrina?
Atsimenu, mano dede tarybiniais metais Kaliningrade augindavo kopustus. Tai jie visus normaliai tresdavo, o tikrinimams atskira lysve - be trasu, be nieko...
Taip, paima atsitiktinai parinktą obuoliukų dėžę (yra nurodytas atitinkamas bandinio kiekis), paima tam tikrą obuoliukų skaičių , ir tada jau su lydraščiu veža tirti. Nenoriu čia smulkintis, bet taip turėtų būti. kaip yra ir nesąžiningų tikrintojų, taip yra ir nesąžininngų augintojų. Lietuvoje daug kas uždrausta, bet deja būna tų draudimų ir nepaisoma.
Drauge mano uzsienyje dirbdama skindavo zalius pomidorus,o tik paskui svirksdavo kiti slapima,kad prinoktu jie.Nebevalgo nuo to laiko pomidoru ji isvis.
As pati labai ziauriai buvau apsinuodijus nuo Kauno Urmo bazej pirktu pomidoru.Tada mes apsinuodijom 6 zmones.O as pati likus porai savaiciu iki vestuviu vos koju nepakraciau.Dvi savaites nei valgiau,nei geriau,tik laselines mama per dienas lasindavo.O mano busimasis vyras-per dienas,naktis budedavo salia,ir labai bijojo,kad gali taip ir "neisteketi" laiku.Gerai,kad mama medike,o tai i ligonone nevaziavau,nes iskart butu pagulde i infekcine ir tada jau sudie mano vestuvems butu buve.Kiek suprato mama,tai galejo buti dizinterija.Sirgau ziauriai:vemimai,viduriavimai,labai auksta temperatura.Is lovos vos islipt pajegiau,maniskis vesdavo net iki wc.Baisu,brr...Ir nuo to apsinuodijimo,labai virskinimas sutriko,jau du metai tas pats,matyt kokia bloga bakterija uzsiliko organizme.
Dabar Urmo bazej nebeperkam visa seima jokio maisto.
As pati labai ziauriai buvau apsinuodijus nuo Kauno Urmo bazej pirktu pomidoru.Tada mes apsinuodijom 6 zmones.O as pati likus porai savaiciu iki vestuviu vos koju nepakraciau.Dvi savaites nei valgiau,nei geriau,tik laselines mama per dienas lasindavo.O mano busimasis vyras-per dienas,naktis budedavo salia,ir labai bijojo,kad gali taip ir "neisteketi" laiku.Gerai,kad mama medike,o tai i ligonone nevaziavau,nes iskart butu pagulde i infekcine ir tada jau sudie mano vestuvems butu buve.Kiek suprato mama,tai galejo buti dizinterija.Sirgau ziauriai:vemimai,viduriavimai,labai auksta temperatura.Is lovos vos islipt pajegiau,maniskis vesdavo net iki wc.Baisu,brr...Ir nuo to apsinuodijimo,labai virskinimas sutriko,jau du metai tas pats,matyt kokia bloga bakterija uzsiliko organizme.
Dabar Urmo bazej nebeperkam visa seima jokio maisto.
Girdejau tokiu atveju ne viena ir nuo parduotuvej pirkto maisto. Ypac vasaros metu ir kurortuose, pvz. Nidoje. Tai kaip tada paaiskinti ta prekybininku atsakomybe ir tikrinimus? Isivaizduokit, jei tokio maisto gautu kudikelis! Ar padetu jam laselines?!
vat as irgi galvoju, ar reikiamoj vietoj yra tikrinama. aisku, reikia patikrinti, kas ivaziuoja. bet, Rasma, gal tu zinai, kaip tikrinamos sandeliavimo salygos jau ivezus, ar tikrinama tai, kas ant prekystalio? jei taip, tai kodel neskelbiama garsiai? dabar tai ispudis toks, kad isaiskeja tik tie atvejai, kai ivezama netikusi produkcija ir kai daug zmoniu apsinuodija. tarsi nebutu sandeliavimo ir prekystaliu kontroles... tai yra ji ar ne ??? ??? ???
tikekimes, kad laikui einant tie tikrinimai tik tobules. bet su kontrole kartu tobuleja ir zulikai >
as irgi pasimetusi, ka pirkti vaikui... po Rasmos patarimu perku tik parduotuvej, bet ir ten man tiek daug abejoniu kyla...
o gal mums cia jau ne Rasmos pagalbos, o psichologo pagalbos reiktu... ;D ;D ;D
tikekimes, kad laikui einant tie tikrinimai tik tobules. bet su kontrole kartu tobuleja ir zulikai >

as irgi pasimetusi, ka pirkti vaikui... po Rasmos patarimu perku tik parduotuvej, bet ir ten man tiek daug abejoniu kyla...
o gal mums cia jau ne Rasmos pagalbos, o psichologo pagalbos reiktu... ;D ;D ;D
beje, kur Kaune buna Mazeikiu pienines produktu ??? Gal gi kas zino... niekur nemaciau... o cia tokia reklama sitam puslapy padaryta, kad labai uzsimaniau ;D ;D ;D
QUOTE |
beje, kur Kaune buna Mazeikiu pienines produktu ??? |
Mes Mazeikiu pienines varskes visokias ir piena perkam "Taupyk" (vienintele salia esanti parduotuve ;) ). Gal sakau i visas tas "Taupyk" Mazeikiai veza ???
> Rasma
noriu patarimo: sakyk, ar verta tiketi isvardinta sudetimi ant produkto, kai ten visai neminimi jokie konservantai ir jokie kiti E? Pvz Uncle Ben's padazai (atrodo lietuviu Masterfoods gamybos), importiniai tepamieji suriai ("President'), Heinz padazai. Kai kuriu galiojimo laikas palyginus trumpas - 1-2 men. Ar tikrai jie be konservantu?
Ir dar. Kokius ledus pirktum savo mazei? ;) Kurie naturaliausi? Baisiai jau nepatogu tas etiketes parduotuvese skaityti, ledo neisvysniosi.. Ar Mazekiu pienine ledus gamina?
Iskart dekinga uz patarimus ;)
noriu patarimo: sakyk, ar verta tiketi isvardinta sudetimi ant produkto, kai ten visai neminimi jokie konservantai ir jokie kiti E? Pvz Uncle Ben's padazai (atrodo lietuviu Masterfoods gamybos), importiniai tepamieji suriai ("President'), Heinz padazai. Kai kuriu galiojimo laikas palyginus trumpas - 1-2 men. Ar tikrai jie be konservantu?
Ir dar. Kokius ledus pirktum savo mazei? ;) Kurie naturaliausi? Baisiai jau nepatogu tas etiketes parduotuvese skaityti, ledo neisvysniosi.. Ar Mazekiu pienine ledus gamina?
Iskart dekinga uz patarimus ;)

Ir dar noriu papildyti pasisakymą, kad kokybės atžvilgiu yra geresni pomidorų padažai, ketčupai stiklinėje taroje (stiklainėliuose, buteliuose), nes tokiu atveju išsiverčiama su mažiau papildomų sudėtinių dalių, kurios nebūtinai būna labai vertingos
o "Heinz" aš mėgstu
;D ;D