Perskiačiau ir iškart matau, kad absoliučiai nieko neišmanai apie šią sritį, tad net nežinau ar verta čia su tavimi kažką diskutuoti. Suprantu kad turi savo nuomonę, pagrystą ne žiniomis apie šią sritį, bet savo įsitikinimais, kurie su realybe nelabai ryšį turi.
QUOTE(cibulis @ 2021 01 12, 19:24)
OK, padiskutuokime. Kaip veiks nuo jungiklio? Juk jį ar taip, ar taip įjungi ar išjungi.
Tai tik vienas iš variantų. Tą pačią lemputę tu gali įjungti su junguku, su jusdesio davikliu, su balsine komanda. Išjung savo šviesą, kuri junginėjama jungtuku pasakęs komandą "išjungti svetainės šviesas". O protingo namo atveju, lemputė junginėjama jungtuku išsijungs ar įsijung ir po balsinės komandos. Ar kam balsinės komandos. Tu palikai visas šviesas ir nuėjai miegoti, o šviesos pačios po kurio laiko išsijungė visame name, kur nėra žmonių. Ir ne tik šviesos, bet ir visi burzgiantys, triukšmaujantys ar šeip be reikalo elektrą naudojantys prietaisai automatiškai išjungiami, kurių visų gyvenime neišjunginėsi rankomis.
Antras punktas turi tik vieną privalumą - nuo judesio
Ir vėl, nuo judesio protingo namo atveju, tai tik viena iš opcijų, vienos ar dešimties lempučių įjungimui. Ir dar, čia suveikus dviem judesio davikliams įjungiamos vienos švieos, o suveikus tiems patiems judesio davikliams tik kitu eiliškumu, jau kitos šviesos, ir visai nebūtinai kurioje patalpoje. Su kvailu judesio davikliu, kad kitose patalpose judesio daviklis šviesą reguliuotų užsipypinsi laidus tampydamas.
Visi kiti punktai pertekliniai.
Čia tik tavo nuomonė. Kitiems atrodo, kad tavo noras turėti tokį šiltą namą yra perteklinis. Kiti mano, kad išlaidos ant tokio brangaus rekuperatoriaus kaip pas tave yra perteklinės, taip kad tai tik tavo nuomonė, kuri nelabai įdomi tiems, kas susirinko šioje temoje mintimis pasidalinti, nes tie kas čia bendrauja, jie nemano, kad tai yra pertekliniai sprendimai.
Pirmas punktas nereikalingas. Šiuolaikiniai siurbliai (ŠS) tai patys daro. Antrą irgi puikiai suvaldo pats siurblys. Bent jau mano. Visi nauji tai turi. Nereikalingas punktas.
Net neįsivaizduoji, koks valdymo tiklsumo ir valdymo galimybių padidėjimas būtų, pajungus prie protingo namo sistemos.
Aišku, tavo idėją šiek tiek pristabdytų gaisrą, bet jo nesustabdytų.
O vat čia jau ne iš protingo namo srities, bet tavo įsitikinimas klaidingas. Gaisrininkai teigia, kad svarbiausia ne užgesinti gaisrą, bet bent jau 5 min uždelsti gaisro įsiliepsnojimą, nuo dūmų daviklio suveikimo. Per tas 5 min atvažiuos gaisrininkai, ir viskas priklausys nuo to gaisro uždelsimo ar uždelsimo nebuvimo, gesins tavo namo pamatus, ar tik svylančią keptuvę ant kaitlentės.
Su antru punktu tavo srautų nebalansuojantis rekūpas sisitvarkys?
Jis jau maždaug metai kaip tvarkosi, taip kad ir toliau susitvarkys ;).
Man pakanka, kad galiu rekūpą valdyti telefonu iš bet kur.
Tai tu nuolatos sėdi prie telefono ir rekupą valdai? Ar ŠS? Žinoma kad ne, tame ir prikolas, kad įdiegus protingo namo sistemą galėsi pamiršti apie tavo telefone įdiegtas atskiras aplikacijas kiekvienam įrenginiui, galėsi viską valdyti iš vienos aplikacijos, bet aukščiausia nirvana yra tuomet, kai tau absoliučiai nieko valdyti nereikia. Jau 10 metų į telefoną nežiūrėjai, norėdamas valdyti kokį nors prietaisą, bet visi prietaisai valdomi tiksliau, optimaliau, greičiau nei tai sugebėtum padaryti pats.
Trečias apie nieką.
Tavo stebūklingas rekupas neturi valdymo galimybės per atskirus Override kontaktus?
Jis tikrai stebūklingas
.
Ir ką tai duoda?
Ką tai duoda? Kad ryte atsikėlęs, nusileidęs užsimiegojusiomis akimis į pirmą aukštą neįlipsi į ~2cm gylio vandens potvynį kuris bus užtvindęs visą tavo namo pirmą aukštą, kai santechnikoje suluš koks nors, absoliučiai nejudinamas krutas itališkas Bugati firmos ventilis. Man tiek draudimo atstovas, kuris nuostolį mano name įvertino pakankamai nemažai sumelei, tiek santechnikai minėjo, kad šiai dienai tai labai populiarus gedimas. O jei dar ir koks prailgintuvas ant žemės buvo numestas, tai dar ir kojų nepakratysi.
Papildyta:
Čia privalumas tik vienas - miegi iki 12 val., bet užuolaidas atitraukia 8 val. rytą.
Na va, ir pats jau pliusų įžvelgi
.
Dar manau, kad automatikai gražiai neatitrauktų ir neužtrauktų užuolaidas.
Atitraukia ir gana gražiai. Savo akimis mačiau kaip užuolaidos atitraukinėjamos, kai pagelbėjau pajunginėjant savo rekomenduotą Xiaomi protingo namo sistemą. Labai gražiai atidarinėja, ir užuolaidos ten irgi iš brangesnių, nei aš sau pirkau. Aišku, tamsto visus karnizus reikėtų keisti.
Su šunimi visiška utopija.
Apie šią utopiją papasakojo vienas signalizacijų montuotojas, per ELDES suorganizuotą signalizacijų montuotojų konferenciją, kai pranešėjas dalinosi patirtimi, apie įgyvendintus projektus pas įmantresnius užsakovus. Taip, kad kai kam tai utopija, o kai kam - realybė, kuria naudojasi jau ne vienerius metus ;)
Vietoj viso to geriau nusipirk grindų robotą
jau keli metai kaip turiu.
žolės pjovimui.
Žinok laužiausi, kai pirkau akumuliatorinę žoliapjovę. Kaina labai panaši abejais atvejais. Nusprendžiau, kad kol maži vaikai bėgioja po pievą, su akumuliatorine žoliapjove bus saugiau. Kas, kad ten visokių apsaugų yra, vaikai išradingi, žiūrėk dar ir be pirštų liks.
turi būti daromas gamykliškai už daug pinigų.
Šeip tai pas mane vos kelios detalės prie kurių prikišau nagus pritaikydamas savo poreikiams, pagrinde viskas gamykliška. Šeip tai suprantu apie ką turėjai omenyje. Taip yra ir tokie sprendimai. Minimalūs protingų namų elementai tau kainuos dešimtmis tūkstančių eurų. Ne, nemanau, kad tai teisingas sprendimas. Šiai dienai, tai kas taip diegiant būtų kainavę kelias dešimtis tūkstančių eurų aš susimontavau, su gamykliškais elementais už maždaug porą šimtų eurų.
Koks variantas teisingesnis. Tai tik nuo kliento skonio ir piniginės storio priklauso.
Čia tik tavo hobis ir žaidimas. Bevertis pinigų švaistymas.
Kiekvieną dieną tuo naudojuosi ir man tai teikia džiaugsmą. Nežinau, kaip ~200 išlaidoms tai man tik džiaugsmą keliantis reikalas neskausmingas mano piniginei. Mano antroji pusė naudojasi kai kuriuo funkcionalumu, net nesuvokdama, jog tai realizuota protingo namo sistemos pagalba. Nesupranta, bet tai valdyti jei patinka, o realizuoti be protingo namo sistemos tai būtų kainavę gerokai brangiau ir sudėtingiau. Čia tarp kitko irgi nirvana. Tavo antra pusė paprašo kažką įgyvendinti, tu tai padarai. Ji nežino, kaip tai padarei, bet tai veikia ir patikėk, jei tai taip pat patinka, nors ji nieko nesupranta kas tai yra protingas namas
.
Nemanau, kad pavyks padaryti gerai ir ilgai veikiančią sistemą. Po mėnesio kito atjungsi, nes knis protą ir tavo įpročius.
Nenusikalbėk, jau virš dviejų metų veikia, o aš tik galvoju, ką ten dar automatizuoti
. Viskas super veikia, ir kuo tu ten daugiau lendi, tuo tai tave labiau veža.
Nemažai vandens nutekėjo kol jie pradėjo gerai dirbti ir kitų neakinti.
Tai nepirk iš pakampės. Aš pavyzdžiui sudiegęs afigenai gerai veikiančią Xiaomi protingo namo sistemą. Patikėk, jau du metai, tiksliai, kaip šveicariškas laikrodukas dirba ir jokių užuominų apie galimas problemas. Nors yra ir povandeninių srovių. Per du metus Xiaomi jau atnaujino produkcijos asortimentą, tad norint diegti daugiau reikės dar vieną naujos kartos ~30 kainuojantį protingo namo gatavėjų pirkti, dirbantį su naujosios kartos davikliais ir valdikliais, ko aš nenoriu, todėl galvoju eiti vaikio pėdomis. Viskas veiktų ir su sena įranga ir valdytūsi iš vienos ir tos pačios aplikacijos, ir automatizuojant tarpusavį įranga derėtų, bet nenoriu be reikalo leisti ~30.