Įkraunama...
Įkraunama...

Protingas namas ir įvairūs valdikliai

Planuojami bei kai kurie veikiantys sprendimai:

Na lauko apsvietima as sugalvojas jog suveiktu tam tikri sviestuvai atidarius vartelius ir uzgestu atidarius namo duris :)

Vartelius galesiu atrakinti paspaudes telefone mygtuka, tame paciame telefone matysiu ir kas prie varteliu stovi. Veidu atpazinimas jog varteliai atsidarytu automatiskai. 

Vartai atsidarys automatiskai likus 20-30m iki ju, signalizacija automatiskai nusiims.

Saulei svieciant sildymas stabdomas ir ijungiamas tik kai matomas temperaturos kritimas iki tam tikros ribos.

Atsiradus saules elektrinei (kazkada bus vistiek :)) arba ismaniems skaitliukams bus daroma integracija su NordPool birzos kainos sekimu ir bandymu apriboti el. sanaudas esant nepalankiam tarifui.

Tamburo bei garazo apsvietimo visiskas automatinis valdymas nuo duru atidarymo/uzdarymo bei judesio davikliu. 

Signalizacijos automatinis pridavimas/nuemimas - neprisiduos jeigu bus koks baliukas ar vakarelis. Prisiduoda automatiskai pasibaigus jam :)  

Esant gaisrui rekuperatoriaus paleidimas max greiciu jog istrauktu ora. (paduodamo oro variklis nedirba) 

Rekuperatoriaus greiciu valdymas pirklausomai nuo lauko oro temperaturu. 

Mediniu langu zaliuziu automatinis atsidarymas/uzdarymas pagal sviesa/tamsa. 

Pilno vidaus namo apsvietimo valdymui nematau poreikio, nes norint kazka protingiau padaryti reiketu buvio davikliu teisingo isdestymo. Pabandymui gal pazaisiu su Signalizacijos judesio davikliu, nes savo automatikoje visus daviklius matau kaip ant delno :) Gal kokiam wc (be langu) ir butu prasme. 

Kol kas tiek :) 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2021 01 12, 15:04)
<p>Su vartu atidarymu atsargiai, nes jei vagys atidarys tai ir signalizacija issijungs smile.gif cia reikia daugiau apsaugu truputi smile.gif </p>

Signalizaciją galima įjungti išjungti su komplektuojamu belaidžiu pulteliu, valdyti per mobilią aplikaciją, tad jei vartus pajungti per signalizacijos aparatinę dalį?

Kad ELDES signalizacija gali valdyti vartus tai 100%. Klausimas tik ar ELDES galima pajungti prie OpenHub`o. Ir iš vis ar apsimoka signalizaciją pajunginėti prie Open Habo? Nebus saugumo susilpnėjimo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 13 sausio 2021 - 03:28

Signalizaciją galima įjungti išjungti su komplektuojamu belaidžiu pulteliu, valdyti per mobilią aplikaciją, tad jei vartus pajungti per signalizacijos aparatinę dalį? Kad ELDES signalizacija gali valdyti vartus tai 100%. Klausimas tik ar ELDES galima pajungti prie OpenHub`o. Ir iš vis ar apsimoka signalizaciją pajunginėti prie Open Habo? Nebus saugumo susilpnėjimo?
Jeigu moki padaryti, kad nuemimas su kodu tada nebus jokiu bedu. Aisku apsimoka viska tureti centralizuotai, iskaitamt signalizacija. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 13 sausio 2021 - 17:38
Čia gerų minčių užmetei, mačiau kad daug laiko užims aiškintis, tai vakar nesigilinau.

QUOTE(vaikis_ @ 2021 01 13, 01:33)
Veidu atpazinimas jog varteliai atsidarytu automatiskai. 

Labai įdomus ir realiai tas funkcionalumas, prie kurio ankščiau ar vėliau bus judama. Vis tik baisiai įdomu, kaip tai planuoji realizuoti? Mano žiniomis, išbaigti sprendimai veidų atpažinimui kainuoja per brangiai, kad būtų įperkami bet kam užsinorėjusiam.

Atsiradus ... ismaniems skaitliukams bus daroma integracija su NordPool birzos kainos sekimu ir bandymu apriboti el. sanaudas esant nepalankiam tarifui.

Irgi labai patrauklus sprendimas, tuo labiau, kai jau matėm kad elektros kaina vinos dienos bėgyje gali keistis šimtus kartų. Aš čia bandžiau sugalvoti, kokias sąnaudas galėčiau sustabdyti brangiuoju metu, tai tesugalvojau tik ŠS kuriam galėčiau neleisti tuo laikotarpiu įsijungti. Panašu, kad apmąstęs šią sritį labiau, pasidalink įžvalgom.

Signalizacijos automatinis pridavimas/nuemimas - neprisiduos jeigu bus koks baliukas ar vakarelis. Prisiduoda automatiskai pasibaigus jam smile.gif

O čia man iš vis iš fantastikos srities. Kaip automatika supras, jog šiuo momentu vyksta baliukas ir kada jis baigėsi? Aš suprantu, kad tai galima rankomis nurodyti, bet kaip tai padaryti automatiškai, galva neišneša.

Esant gaisrui rekuperatoriaus paleidimas max greiciu jog istrauktu ora. (paduodamo oro variklis nedirba)

O čia tai įdomu. Su signalizacijų montuotojais kai bendravau, tai tik apie rekuperatoriaus sustabdymą ir jei yra sklendės tai ir jų uždarymą kalba ėjo. Kodėl manai, kad dar ir vakumą reikėtų bandyti padaryti. Didelio slėgių skirtumo vis tiek nepadarysi. Kam visa tai?

Pilno vidaus namo apsvietimo valdymui nematau poreikio, nes norint kazka protingiau padaryti reiketu buvio davikliu teisingo isdestymo.

Čia sakyčiau šiek tiek sudėtingiau, nes ir žmonių buvimas dar nieko nereiškia, nes vienu metu reikia intensyvesnio apšvietimo, kitu silpnesnio. Nors sekant TV įjungimą galima ir susilpninti apšvietimą, bet jei toje pat patalpoje yra knygą skaitantis, tai jam aišku norėsis intensyvesnio. Ne, nemanau, kad pavyktų automatizuoti vidaus apšvietimą, kad įtikti visiems namiškių poreikiams.

Nors vat čia, jei automatika išjungė, automatikai galėtų ir įjungti į prieš išjungiant buvusį būvį. Pagalvojau, kad čia gal sensorius reikėtų prie durų rankenų pajunginėti, tik atskirti vienos pusės durų rankeną nuo kitos pusės. Kaip tai padaryti nesugalvojau, gal kokią stiklo pluošto ta kvadratinę šerdį rankenas jungiančią panaudoti reikėtų. Šiuo atveju su skirtingų pusių durų rankenomis valdymas būtų tikslesnis, nei su judesio davikliais, tik ir vėl automatika turėtų suprasti, ar iš patalpų išėjo vienas žmogus, o kiti liko ar išėjo visi patalpose buvę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 13 sausio 2021 - 23:31
Perskiačiau ir iškart matau, kad absoliučiai nieko neišmanai apie šią sritį, tad net nežinau ar verta čia su tavimi kažką diskutuoti. Suprantu kad turi savo nuomonę, pagrystą ne žiniomis apie šią sritį, bet savo įsitikinimais, kurie su realybe nelabai ryšį turi.

QUOTE(cibulis @ 2021 01 12, 19:24)
OK, padiskutuokime. Kaip veiks nuo jungiklio? Juk jį ar taip, ar taip įjungi ar išjungi.

Tai tik vienas iš variantų. Tą pačią lemputę tu gali įjungti su junguku, su jusdesio davikliu, su balsine komanda. Išjung savo šviesą, kuri junginėjama jungtuku pasakęs komandą "išjungti svetainės šviesas". O protingo namo atveju, lemputė junginėjama jungtuku išsijungs ar įsijung ir po balsinės komandos. Ar kam balsinės komandos. Tu palikai visas šviesas ir nuėjai miegoti, o šviesos pačios po kurio laiko išsijungė visame name, kur nėra žmonių. Ir ne tik šviesos, bet ir visi burzgiantys, triukšmaujantys ar šeip be reikalo elektrą naudojantys prietaisai automatiškai išjungiami, kurių visų gyvenime neišjunginėsi rankomis.

Antras punktas turi tik vieną privalumą - nuo judesio

Ir vėl, nuo judesio protingo namo atveju, tai tik viena iš opcijų, vienos ar dešimties lempučių įjungimui. Ir dar, čia suveikus dviem judesio davikliams įjungiamos vienos švieos, o suveikus tiems patiems judesio davikliams tik kitu eiliškumu, jau kitos šviesos, ir visai nebūtinai kurioje patalpoje. Su „kvailu“ judesio davikliu, kad kitose patalpose judesio daviklis šviesą reguliuotų užsipypinsi laidus tampydamas.

Visi kiti punktai pertekliniai.

Čia tik tavo nuomonė. Kitiems atrodo, kad tavo noras turėti tokį šiltą namą yra perteklinis. Kiti mano, kad išlaidos ant tokio brangaus rekuperatoriaus kaip pas tave yra perteklinės, taip kad tai tik tavo nuomonė, kuri nelabai įdomi tiems, kas susirinko šioje temoje mintimis pasidalinti, nes tie kas čia bendrauja, jie nemano, kad tai yra pertekliniai sprendimai.

Pirmas punktas nereikalingas. Šiuolaikiniai siurbliai (ŠS) tai patys daro. Antrą irgi puikiai suvaldo pats siurblys. Bent jau mano. Visi nauji tai turi. Nereikalingas punktas.

Net neįsivaizduoji, koks valdymo tiklsumo ir valdymo galimybių padidėjimas būtų, pajungus prie protingo namo sistemos.

Aišku, tavo idėją šiek tiek pristabdytų gaisrą, bet jo nesustabdytų.

O vat čia jau ne iš protingo namo srities, bet tavo įsitikinimas klaidingas. Gaisrininkai teigia, kad svarbiausia ne užgesinti gaisrą, bet bent jau 5 min uždelsti gaisro įsiliepsnojimą, nuo dūmų daviklio suveikimo. Per tas 5 min atvažiuos gaisrininkai, ir viskas priklausys nuo to gaisro uždelsimo ar uždelsimo nebuvimo, gesins tavo namo pamatus, ar tik svylančią keptuvę ant kaitlentės.

Su antru punktu tavo srautų nebalansuojantis rekūpas sisitvarkys?

Jis jau maždaug metai kaip tvarkosi, taip kad ir toliau susitvarkys ;).

Man pakanka, kad galiu rekūpą valdyti telefonu iš bet kur.

Tai tu nuolatos sėdi prie telefono ir rekupą valdai? Ar ŠS? Žinoma kad ne, tame ir prikolas, kad įdiegus protingo namo sistemą galėsi pamiršti apie tavo telefone įdiegtas atskiras aplikacijas kiekvienam įrenginiui, galėsi viską valdyti iš vienos aplikacijos, bet aukščiausia nirvana yra tuomet, kai tau absoliučiai nieko valdyti nereikia. Jau 10 metų į telefoną nežiūrėjai, norėdamas valdyti kokį nors prietaisą, bet visi prietaisai valdomi tiksliau, optimaliau, greičiau nei tai sugebėtum padaryti pats.

Trečias apie nieką.

Tavo stebūklingas rekupas neturi valdymo galimybės per atskirus „Override“ kontaktus? biggrin.gif Jis tikrai stebūklingas smile.gif.

Ir ką tai duoda?

Ką tai duoda? Kad ryte atsikėlęs, nusileidęs užsimiegojusiomis akimis į pirmą aukštą neįlipsi į ~2cm gylio vandens potvynį kuris bus užtvindęs visą tavo namo pirmą aukštą, kai santechnikoje suluš koks nors, absoliučiai nejudinamas „krutas“ itališkas „Bugati“ firmos ventilis. Man tiek draudimo atstovas, kuris nuostolį mano name įvertino pakankamai nemažai sumelei, tiek santechnikai minėjo, kad šiai dienai tai labai „populiarus“ gedimas. O jei dar ir koks prailgintuvas ant žemės buvo numestas, tai dar ir kojų nepakratysi.

Papildyta:

Čia privalumas tik vienas - miegi iki 12 val., bet užuolaidas atitraukia 8 val. rytą.

Na va, ir pats jau pliusų įžvelgi smile.gif.

Dar manau, kad automatikai gražiai neatitrauktų ir neužtrauktų užuolaidas.

Atitraukia ir gana gražiai. Savo akimis mačiau kaip užuolaidos atitraukinėjamos, kai pagelbėjau pajunginėjant savo rekomenduotą Xiaomi protingo namo sistemą. Labai gražiai atidarinėja, ir užuolaidos ten irgi iš brangesnių, nei aš sau pirkau. Aišku, tamsto visus karnizus reikėtų keisti.

Su šunimi visiška utopija.

Apie šią utopiją papasakojo vienas signalizacijų montuotojas, per ELDES suorganizuotą signalizacijų montuotojų konferenciją, kai pranešėjas dalinosi patirtimi, apie įgyvendintus projektus pas įmantresnius užsakovus. Taip, kad kai kam tai utopija, o kai kam - realybė, kuria naudojasi jau ne vienerius metus ;)

Vietoj viso to geriau nusipirk grindų robotą

jau keli metai kaip turiu.

žolės pjovimui.

Žinok laužiausi, kai pirkau akumuliatorinę žoliapjovę. Kaina labai panaši abejais atvejais. Nusprendžiau, kad kol maži vaikai bėgioja po pievą, su akumuliatorine žoliapjove bus saugiau. Kas, kad ten visokių apsaugų yra, vaikai išradingi, žiūrėk dar ir be pirštų liks.

turi būti daromas gamykliškai už daug pinigų.

Šeip tai pas mane vos kelios detalės prie kurių prikišau nagus pritaikydamas savo poreikiams, pagrinde viskas gamykliška. Šeip tai suprantu apie ką turėjai omenyje. Taip yra ir tokie sprendimai. Minimalūs protingų namų elementai tau kainuos dešimtmis tūkstančių eurų. Ne, nemanau, kad tai teisingas sprendimas. Šiai dienai, tai kas taip diegiant būtų kainavę kelias dešimtis tūkstančių eurų aš susimontavau, su gamykliškais elementais už maždaug porą šimtų eurų.

Koks variantas teisingesnis. Tai tik nuo kliento skonio ir piniginės storio priklauso.

Čia tik tavo hobis ir žaidimas. Bevertis pinigų švaistymas.

Kiekvieną dieną tuo naudojuosi ir man tai teikia džiaugsmą. Nežinau, kaip ~200€ išlaidoms tai man tik džiaugsmą keliantis reikalas neskausmingas mano piniginei. Mano antroji pusė naudojasi kai kuriuo funkcionalumu, net nesuvokdama, jog tai realizuota protingo namo sistemos pagalba. Nesupranta, bet tai valdyti jei patinka, o realizuoti be protingo namo sistemos tai būtų kainavę gerokai brangiau ir sudėtingiau. Čia tarp kitko irgi nirvana. Tavo antra pusė paprašo kažką įgyvendinti, tu tai padarai. Ji nežino, kaip tai padarei, bet tai veikia ir patikėk, jei tai taip pat patinka, nors ji nieko nesupranta kas tai yra protingas namas smile.gif.

Nemanau, kad pavyks padaryti gerai ir ilgai veikiančią sistemą. Po mėnesio kito atjungsi, nes knis protą ir tavo įpročius.

Nenusikalbėk, jau virš dviejų metų veikia, o aš tik galvoju, ką ten dar automatizuoti smile.gif. Viskas super veikia, ir kuo tu ten daugiau lendi, tuo tai tave labiau veža.

Nemažai vandens nutekėjo kol jie pradėjo gerai dirbti ir kitų neakinti.

Tai nepirk iš pakampės. Aš pavyzdžiui sudiegęs afigenai gerai veikiančią Xiaomi protingo namo sistemą. Patikėk, jau du metai, tiksliai, kaip šveicariškas laikrodukas dirba ir jokių užuominų apie galimas problemas. Nors yra ir povandeninių srovių. Per du metus Xiaomi jau atnaujino produkcijos asortimentą, tad norint diegti daugiau reikės dar vieną naujos kartos ~30€ kainuojantį protingo namo gatavėjų pirkti, dirbantį su naujosios kartos davikliais ir valdikliais, ko aš nenoriu, todėl galvoju eiti vaikio pėdomis. Viskas veiktų ir su sena įranga ir valdytūsi iš vienos ir tos pačios aplikacijos, ir automatizuojant tarpusavį įranga derėtų, bet nenoriu be reikalo leisti ~30€.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 14 sausio 2021 - 00:40
QUOTE(mintas @ 2021 01 14, 01:43)
Perskiačiau ir iškart matau, kad absoliučiai nieko neišmanai apie šią sritį, tad net nežinau ar verta čia su tavimi kažką diskutuoti. Suprantu kad turi savo nuomonę, pagrystą ne žiniomis apie šią sritį, bet savo įsitikinimais, kurie su realybe nelabai ryšį turi.

Tokios reakcijos ir tikėjausi. Tokios visažinio mintiškos. Tipo tu nieko nerauki, o aš raukiu. Aš jau kietas. Bet tu neįsikirtai į mano mintį, pone Mintai. O ji labai paprasta: nesąmonės visi tie protingi namai. Vaikų žaidimai, bereikalingi pinigų švaistymai, nes viską ir dar protingiau gali padaryti pats žmogus. O dar paprasčiau sakant: man patinka vairuoti ir aš tikrai nenoriu, kad mano automobilį vairuotų robotas, nors tokie jau bandomi.

Tai tu lygiai taip pat - sulindęs į savo siauro pasaulio matricą ir tingi net elektros nueiti pažiūrėti, nes visą laiką tik sėdi ir lašinius augini, nes tau šalta +23 ir reikia +24. O tai tik parodo, kad sėdi, sėdi, sėdi ir sėdi. Tingi kažką daryti.

Galėčiau pripasakoti, kad šūdas yra tie atsidarantys varteliai, užsidegančios šviesos, pati prisiduodanti signalizacija ir t.t. Pvz., lipu iš antro aukšto laiptais ir užsidega šviesa, nors jos užtenka nuo pirmo aukšto. Jokia automatika tai nepadarys protingiau už mane. Jokia. Ir visas tas išmanus namas tik lašinių augintojams, tinginiams. Tai yra eilinė nesąmonė. Viena kita gera opcija yra, bet ne tiek, keik tu su vaikiu svaigstat savo robotikos pasaulyje.
Papildyta:
Tai tu nuolatos sėdi prie telefono ir rekupą valdai? Ar ŠS? Žinoma kad ne, tame ir prikolas, kad įdiegus protingo namo sistemą galėsi pamiršti apie tavo telefone įdiegtas atskiras aplikacijas kiekvienam įrenginiui, galėsi viską valdyti iš vienos aplikacijos, bet aukščiausia nirvana yra tuomet, kai tau absoliučiai nieko valdyti nereikia. Jau 10 metų į telefoną nežiūrėjai, norėdamas valdyti kokį nors prietaisą, bet visi prietaisai valdomi tiksliau, optimaliau, greičiau nei tai sugebėtum padaryti pats.

Nu nusišneki, pone profesoriau. Rekupą aš paleidžiu ir jis veikia. Nebent išeidamas iš namų įjungiu pirmą greitį. Tai dėl tokių nesąmonių reikia automatikos? Jis savaitėmis veikia ir aš jo neliečiu, nors man malonu rytą paimti telefoną ir pažiūrėti, ką pučia, kokia temperatūra laukia.

O ŠS visiškai nevaldau: pavasarį perjungiu vėsinimui, o rudenį šildymui. Štai ir visas darbas. Todėl aukščiausia nirvana yra tada, kai gali auginti lašinius...Tu tikriausiai apie tai.
Papildyta:
Nenusikalbėk, jau virš dviejų metų veikia, o aš tik galvoju, ką ten dar automatizuoti smile.gif. Viskas super veikia, ir kuo tu ten daugiau lendi, tuo tai tave labiau veža.

Veža kaip auginti lašinius? Tai kokios funkcijos šiuo metu tavo name veikia ir padeda auginti lašinius? Įvardink konkrečiai.

Beje, dar neįsimetei robotuko, kad kiemą nuo sniego nukastų, valgyti padarytų, kavos atneštų, šiukšles išneštų? Viskas vardan to lašinio.

O aš dabar savo kojomis po neišmanų namą iki virtuvės einu pasidarysiu kavos. Aš lašinio neauginu.

Papildyta:
O vat čia jau ne iš protingo namo srities, bet tavo įsitikinimas klaidingas.

Nenusikalbėk

O aš sakau, kad tu nusišneki. Tai ką dabar daryti? Gal geriau lašinius auginti. Šalčiai ateina, visgi šiokia tokia nauda.
Papildyta:
aukščiausia nirvana yra tuomet, kai tau absoliučiai nieko valdyti nereikia

O tada užsimanysi, kad laiškų nereikėtų peržiūrėti kompe ar telefonu, norėsi, kad juos atvaizduotų ant akinių stiklo. Tada užsimanysi, kad televizorius pats įsijungtų. Bet ne - jis bus tavo mintyse. Tu tiesiog jį žiūrėsi kaip dabar žiūri į vaizdą pro langą. Jis bus visur, kur pasisuksi, kol tu mintimis jo neišjungsi. Tada vos priėjus prie klozeto, dirbtinės rankos numaus kelnes, pakels pimpalą ir sutvarkys reikalą, o tu galėsi galvoti, ką čia dar automatizuoti. Ir galiausiai tapsi tik minti. Nieko neliks. Liks tik mintis - viskas bus tik galvoje. Bet ir galvos neliks, nes bus tik mintis ir ji viską valdys. Mintis nuo Minto? Ar kaip? Ką tu, žmogau, rukai? Negi nori tokiame sintetiniame pasaulyje gyventi? Technologijos gerai, bet nepersvaik dėl jų.
Atsakyti

Automatika nera blogai jeigu ji su protu daroma.

Atsakant i Minto klausimus, automatika supras apie baliuka jeigu turesi ta pati judesio davikli ar kelis juos. Pagal ju buvi galima daug sprendimu padaryti :)

Kas liecia veidu atpazinima, yra jau ir opensource sprendimu siuo klausimu. Galima ir tuo paciu NFC ar Bluetooth, ar RFID padaryti blogiausiu atveju jog varteliai atsidarytu. Galima ir jeigu prisijugia i WIFI, priklausomai ar jis iki varteliu traukia. Yra tu variantu jog netraukti telefono is kisenes ir maigyti aplikaciju mygtukus.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2021 01 14, 11:34)
Ir visas tas išmanus namas tik lašinių augintojams, tinginiams. Tai yra eilinė nesąmonė.

Visas progresas nukreiptas, kaip palengvinti žmogui gyvenimą: Eskavatorius, kad rankomis nekasti, ratas, kad kojomis nebėgioti.

Ką galiu psakyti, pasitaiko žmonių, Kuriems televizorius be pultelio patinka labiau nei su pulteliu, todėl pultelį įmeta į stalčių ir kanalus perjunginėti vaikšto senu tarybiniu metodu, spasdami mygtukus ant paties televizoriaus. Kam tas pultelis, juk nuėjęs prie televizoriaus kanalus perjungti mažiau lašinius užauginsi, sportuoji gi.

Taip, mes skirtingi. Man namie labiau patinka tinginiauti, o sportu užsiimu į sporto salę nuėjęs.

Ir kabanas šiame forume buvo, jis irgi kitos nuomonės buvo, jam labai patiko malkas skaldyti, todėl energiškai efektyvaus namo jis nieku gyvu nei statė, nei kitiems rekomendavo.

Ir iš vis Cibuli. Ką tu čia darai. Akivaizdžiai tema tau ne prie širdies, tai čia pamatei mane, ir sakai, kur kitur jei ne čia patrolinsi? Seniai nesiginčijai, sakai adrenalino šiek tiek užsikelsi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 15 sausio 2021 - 01:11
QUOTE(vaikis_ @ 2021 01 14, 13:21)
Pagal ju buvi galima daug sprendimu padaryti smile.gif

Man dar toli iki tavo idėjų. Pasufleravai, bet vis tiek, jei pats automatikos algoritmą šiam funkcionalumui rašyčiau, šio algoritmo niekaip neparašyčiau.

Kas liecia veidu atpazinima, yra jau ir opensource sprendimu siuo klausimu.

Veidų atpažinimas perspektyvesnė technologija nei variantas su WiFi ar bluetooth. Taip, gerai, kai telefono iš kišenės traukti nereikia, bet dar geriau, kai jokio telefono iš vis nereikia. Bet kas dėl opensource softo, ar jis jau pakankamai tobulas, tinkamas panaudojimui?

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2021 01 15, 01:47)
Visas progresas nukreiptas, kaip palengvinti žmogui gyvenimą: Eskavatorius, kad rankomis nekasti, ratas, kad kojomis nebėgioti.

Ką galiu psakyti, pasitaiko žmonių, Kuriems televizorius be pultelio patinka labiau nei su pulteliu, todėl pultelį įmeta į stalčių ir kanalus perjunginėti vaikšto senu tarybiniu metodu, spasdami mygtukus ant paties televizoriaus. Kam tas pultelis, juk nuėjęs prie televizoriaus kanalus perjungti mažiau lašinius užauginsi, sportuoji gi.

Taip, mes skirtingi. Man namie labiau patinka tinginiauti, o sportu užsiimu į sporto salę nuėjęs.

Ir kabanas šiame forume buvo, jis irgi kitos nuomonės buvo, jam labai patiko malkas skaldyti, todėl energiškai efektyvaus namo jis nieku gyvu nei statė, nei kitiems rekomendavo.

Ir iš vis Cibuli. Ką tu čia darai. Akivaizdžiai tema tau ne prie širdies, tai čia pamatei mane, ir sakai, kur kitur jei ne čia patrolinsi? Seniai nesiginčijai, sakai adrenalino šiek tiek užsikelsi?

Aš ne prieš progresą. Aš už jį ir visomis naujovėmis proto ribose domiuosi: telefonų, mašinų, muzikos ir t.t. Netgi nemanau, kad išmanus namas yra nesąmonė. Anaiptol. Aš tik apie tam tikras opcijas kalbėjau, kad jos perteklinės ir bereikalingos. Pvz., dėl šunų valjero ir pan. Juo labiau, kad pasakiau savo abejones, tai gal pats kažkiek susimatei, o ne puolei kurti absurdiškų idėjų, kad tik kurtum.

Man optimalios protingo namo sistemos yra tokios: užuolaidų valdymas, dalinis lauko ir vidaus šviesų valdymas, galbūt kiemo vartų. Gal dar kokios, bet dabar nesugalvoju.

Mano name pusę langų su užuolaidomis, kita pusė - medinės -žaliuzes. Dabar jų valdymui turėčiau bėgelius, būgną perdaryti, pirkti naujus. Papildomos ir manau nemažos išlaidos. Šviesos valdymas būtų įdomus, bet susidėjau nepigius "Vilmos" jungiklius su stiklo apdaila. Tai negi jų reikėjo nedėti, dabar neliesti, kad viską valdytų automatika? Apie tai reikia iš anksto galvoti, o ne per daryti. Su kiemo automatika gal ir galima būtų pažaisti.

Rekuperatorių, ŠS, signalizaciją ir taip valdau per programėles nuotoliniu būdu. Man tokio valdymo užtenka, juo labiau, kad ne dažnai ten kažką reikia daryti.

Žodžiu, aš tik pasakiau savo nuomonę ir manau, kad labai korektiškai. Bet po tavo "nesąmonės, nusišneki, nieko nesuprnati" parašiau šiek tiek aštriau. Taigi, žmogau, ramiau žvelk į gyvenimą. Mano kritika ar pamąstymai gal bet 20 proc. naudos duos, bet negi tu man ačiū pasakysi. Verčiau sniegu užmėtysi ir varveklį įsmeigsi.

Beje, taip ir nesupratau, kokiomis išmaniojo namo funkcijos dabar naudojiesi? Kaip jos veikia? Papasakok.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 sausio 2021 - 17:42
Sveiki,
Ar kas naudoja SATEL integra centralę?
Statausi namą ir nusprendžiau automatiką ant jos pakabinti. Kol kas žaidžiu patiesęs viską ant stalo, bet jei yra kas susidūrė prašyčiau kelių patarimų.
Atsakyti
QUOTE(rupertas @ 2021 02 13, 09:36)
Sveiki,
Ar kas naudoja SATEL integra centralę?

Aš naudoju ELSIS centralę. Iš pat pradžių protingo namo valdymą planavau permesti ant jos, bet vėliau supratau, kad PGM išėjimų su visais praplėtimo moduliais ženkliai per mažai rimtesniam automatizavimui.
Atsakyti