Vienu metu buvau irgi užsidegęs protingu namu, šviesų valdymu ir t.t. žaisti. Paskui kažkaip praėjo, nes kaip supratau, vienintelis šito pritaikymas yra pirmą pusmetį porą kartų prieš draugus pasirodyti.
Vienu metu buvau irgi užsidegęs protingu namu, šviesų valdymu ir t.t. žaisti. Paskui kažkaip praėjo, nes kaip supratau, vienintelis šito pritaikymas yra pirmą pusmetį porą kartų prieš draugus pasirodyti.
su šildymo ar šildymo/vėsinimo valdymu internetu tas pats...
Jeigu tu žinai kad sąnaudos bus kažkokios ir tų jų nepakeisi (nebent šalsi), tai valdyk nevaldęs savo šildymo įrenginio (iš pc ar telefono) - niekas nepasikeis
Praktika sako, kad po mėnesio, bendradarbiams jau nebeįdomu žiūreti
Sanaudos dar neviskas, problema jog reikia "kariauti" su kvailom silumos siurblio logikom ir vedinimo irengini galiu lanksciau valdyti. T.y. nustatyneti greicius pagal tam tikras temperaturas, pvz pridavus signalizacijai sumazinti iki minimalaus greicio ir t.t. Bent dabar esu kazkiek "suporaves" silumos siurbli su rekuperatoriumi. Nieko neruguliuoju, viskas veikia "automatu".
Iš signalizacijos pultelio gavus signalą rekupas mažina galią?
Šiaip gerą mintį pametėjot - imituoti kambario termostato signalą su signalizacijos pridavimu. T.y. pridavei signalizaciją ir katilas 'sumažina norimą temperatūros reikšmę patalpai'
Būtų iš dalies išvengta dieninių/naktinių temp. kaitaliojimų šventinėms dienoms
Iš signalizacijos pultelio gavus signalą rekupas mažina galią?
Šiaip gerą mintį pametėjot - imituoti kambario termostato signalą su signalizacijos pridavimu. T.y. pridavei signalizaciją ir katilas 'sumažina norimą temperatūros reikšmę patalpai'
Būtų iš dalies išvengta dieninių/naktinių temp. kaitaliojimų šventinėms dienoms
Suveikia Paradox signalizacijos PGM ir taip as pasigaunu signala jog reikia rekupa mazinti iki min. greicio.
Norėtūsi, bet kaip sakoma: Įsigijau naują įrenginį ir paprastai jį paleidi "metodom naučnovo tykanije", jei nepasileidžia - RTFM.
Problema ta, kad avietei RTFM labai jau daug , o jei skaitai ir vis tiek nieko nesupranti.
Norėtūsi, bet kaip sakoma: Įsigijau naują įrenginį ir paprastai jį paleidi "metodom naučnovo tykanije", jei nepasileidžia - RTFM.
Problema ta, kad avietei RTFM labai jau daug , o jei skaitai ir vis tiek nieko nesupranti.
Tai instaliuoji Openhab 2 i aviete, pilnas Youtube su how-to. Eini i openhab puslapi ir ziuri pavyzdzius, jei kas neaisku ju forume gali gauti daug pagalbos.
O kodėl Openhab? Aš pusmetį home assistant naudoju (Intel NUC kompe), patenkintas. Valdau rekupą (komforvent su C6) priklausomai nuo hue temperatūrų daviklių, CO2 kiekio (Neatatmo) ir ar kas nors namie (presence detection pagal wifi prisijungusiu įrenginius, motion detection, netatmo garso sensorių, tikiuos sugalvosiu kaip Eldes signalizaciją pasijungt), Philips Hue apšvietimą, TV/Audio ir t.t.
Pas mane Eldes, tai ten PGM galima užprogramuoti, kad suveikinėtų kai signalizacija įjungiama/išjungiama. Iškart atkrenta poreikis žiūrėti, ar kas nors yra pagal WiFi. Nors jei pagal WiFi signalo atsiradimą/dingimą norima signalizaciją išjungti/įjungti, tada šiek tiek sudėtingiau.
O kodėl Openhab? Aš pusmetį home assistant naudoju (Intel NUC kompe), patenkintas. Valdau rekupą (komforvent su C6) priklausomai nuo hue temperatūrų daviklių, CO2 kiekio (Neatatmo) ir ar kas nors namie (presence detection pagal wifi prisijungusiu įrenginius, motion detection, netatmo garso sensorių, tikiuos sugalvosiu kaip Eldes signalizaciją pasijungt), Philips Hue apšvietimą, TV/Audio ir t.t.
Todel kad daug pluginu ir dar "gyvas" produktas.