Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai ir viskas, kas joje svarbu

QUOTE(Jovė @ 2011 10 20, 17:08)
Samčiui, mentelei ar šaukštui naudoju panašų į šį daiktą
http://www.senukai.l...id=000050904739

drinks_cheers.gif Nepamainomas daiktas virtuvėje thumbup.gif Pirkau Thomas Philips parduotuvėj.
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2011 10 21, 11:47)
drinks_cheers.gif Nepamainomas daiktas virtuvėje  thumbup.gif Pirkau Thomas Philips parduotuvėj.

Kokia jo kaina ,jei ne paslaptis? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2011 10 21, 13:40)
Kokia jo kaina ,jei ne paslaptis? biggrin.gif

10 - 11 lt, tiksliai nepamenu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lėlytė @ 2011 10 21, 08:21)
Sveikos merginos,

reik jūsų patarimo, norim įsirengti virtuvę, man kaip ir labiau patinka modernumas, todėl medžio atsisakiau. Mūsų virtuvė bus balta su žalva spalva, tik va klausimas iškilo dėl tam tikrų dalykų. Jūs labai daug diskutuojat, bet manau man pagelbėsit:

1. Durelės - noriu blizgaus paviršiaus ne matinio, kas patvaresnis, ilgaamžiškesnis. Nes yra variantai, kai dažyta plokštė, mdf, ir dažytas stiklas, egger ir dar visokių, nelabai gaudausi tose plokštėse ir laminatuose  blush2.gif
2. Akmens masės stalviršis - šviesus ar tamsus, bijau dėl dėmių priežūros ir įbrėžimų, sako galima restauruot, gal domėjts ar labai brangu
3. Sistemos - Blum, Hettich, gal dar yra kokių, kurios ???


sveika, pirma, ir iš medžio galima pagaminti gana modernią virtuvę mirksiukas.gif
pvz:
user posted image
arba
user posted image

o dėl kitų fasadų tipų - neįmanoma pasakyti pagal blizgumą kas patvaresnis, nes gali būti ir blizgios, ir matinės įvairios medžiagos, taip pat daug kas priklauso, kaip tuos fasadus prižiūrėsit.. MDF tiek matinis, tiek blizgus valosi puikiai, su drėgnu skudurėliu, o blizgus ir su stiklų valikliu puikiausiai nusivalo, tik ant blizgaus labiau matosi pirštų antspaudai. Taip pat nepatarčiau matinio MDF daryti tamsios spalvos, ypač rudo, juodo, nes atrodo, kaip plastmasinis, o tamsus blizgus atrodo labai gerai, taip pat ir visos ryškios spalvos. MDF yra pats didžiausias spalvinis pasirinkimas, pagal NCS paletę - daugiau kaip 3000 spalvų. Galima rinktis ir paprastą laimnuotą plokštę, jos taip pat būna blizgių atspalvių, bet nedaug, didžiausias pasirinkimas yra medžio dekoro. Plokštė, dar kitaip LMDP, yra praktiška, atsparesnė nei MDF mechaniniams poveikiams, tačiau ji turi kantelį - briauną, kuri matosi, ir ne visiems tai patinka. LMDP yra beveik 100 kartų pigesnė nei MDF, paprastai virtuvėje skirtumas tarp LMDP ir MDF būna apie 800-1200 lt, žiūrint, kokio dydžio virtuvė. Stiklas taip pat gerai valosi, dažytas stiklas gražiai žiūrisi ant siauro aliuminio profilio rėmelio, fasadas atrodo beveik berėmis, tačiau reikia turėti omenyje, kad paprastas stiklas, net jei ir dažytas, priduoda fasadui šiek tiek žalsvo atspalvio, bet jei virtuvę planuojate su žalia spalva, tai gal ir derės.. Egger - tai LMDP gamintojo pavadinimas, jei rinktis LMDP, tai siūlyčiau fasadams rinktis kokybiškesnę, gražesnę Egger, Termopalo, o korpusui galima ir pigesnę, yra kokybiškų ir lenkiškų - Kronopol, Kronospan, Pfleiderer ir t.t. taip šiek tiek sutaupysite.

Dėl akmens masės - gerai atrodo ir šviesus, ir tamsus, gal tamsesnis ar vidutinis praktiškesnis, ne taip matosi kiekvienas trupinėlis, bet realiai pagalvojus, juk vistiek nepaliekame nešvaraus stalviršio, todėl ir baltas ar šviesus, prižiūrint, atrodys gražiai. Akmens masė nuo natūralaus akmens skiriasi tuo, kad yra beporė, t.y., į ją neįsigeria nešvarumai, spalvoti skysčiai, tuo tarpu į natūralų akmenį gali įsigerti, ypač į marmurą, todėl iš marmuro nerekomenduojama daryti virtuvinių stalviršių. Taip pat akmens masės stalviršius galima tolygiai suleisti, nušlifuoti ir nesimato sudūrimų, o natūralaus akmens į vieną masę nesulydysi smile.gif be to, į akmens masės stalviršį galima įleisti plautuvę taip, kad nesimatys jokios briaunos..
pvz.:
user posted image

Bet yra ir puikių laminuotų HPL stalviršių, tai gera pigesnė alternatyva. Vidutiniškai pardavimo kaina gali būti akmens masės nuo 600 lt/m (bėginis) iki 1300 lt/m, priklausomai nuo spalvos, o HPL stalviršis apie 60-150 lt/m, priklausomai nuo gamintojo.

dėl furnitūros - Blum ir Hettich yra analogiški produktai, vienas austiškas, kitas vokiškas, kokybe ta pati, pas mus gal geriau išreklamuota Blum produkcija. Bet tikrai nesigalėsite pasirinkę nei viena, nei kita.
tai tiek 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Lillita @ 2011 10 21, 15:22)
....
dėl furnitūros - Blum ir Hettich yra analogiški produktai, vienas austriškas, kitas vokiškas, kokybė ta pati, pas mus gal geriau išreklamuota Blum produkcija. Bet tikrai nesigalėsite pasirinkę nei viena, nei kita.
tai tiek  4u.gif


thumbup.gif drinks_cheers.gif

va tik dėl Blum ir Hettich... Hettich, manau, truputį brangesnė furnitūra, dėl to mažiau paplitusi. Aš nenuvertinu nei vienų, nei kitų. Blum turi labai gerus viršutinių spintelių durelių pakėlimo mechanizmus, o stalčiams visada naudoju Hettich bėgelius.

Atsakyti
4u.gif Sveikutes 4u.gif
Pribrendau laikui ir as atkeliavau i sia tema. ax.gif
Kolkas dar tik ziurinejuosi iv virtuviu baldu eskizus, foto internete, bei Jusu ikeltas foto.
Kolkas man patiko tokiu spalvu derinys: tamsiai sokoladinse spalvos plokste neblizganti, baltas arba nebutinai baltas, bet sviesus stalvirsis ir rankeneles aliuminio spalvos.
Sioje temoje buvo ikelta kazkas panasaus, man patiko, tik neiseina foto dabar ikelti, o cituoti visu paklodziu nenoriu.

Taigi, gal ir tamsi virtuve tokia, kokia apibudinau, bet kai visa gyvenima pragyvenau grynai baltoje virtuveje, nebesinori man baltos, ne uz ka. schmoll.gif doh.gif tiesiog nebegera man nuo tu baltos spalvos baldu.

Na skonis gincytinas dalykas, kas vienam grazu kitam ne, tai atejau ne su klausimu grazu Jums ar ne toks mano aprasytas variantas (bet zinoma, kuri netingi pakomentuoti, mielai isklausysiu nuomone, kritika mirksiukas.gif ), bet noriu uzduoti man labai svarbu klausima, pas Jus virtuveje roletai ant langu ar uzuolaidos? Jei uzuolaidos, tai kokios tik dienines, ar gal ir naktines?

Gyvename tokioje vietoje, kur kaimynams is ju namo viskas matosi, todel as noriu roletu ir tik roletu, o MB nori uzuolaidu dieniniu, apie roletus nenori nieko girdeti.
Nezinau kodel, bet man sirdis lik roletu linksta labai labai.


Kaip Jusu manymu patogiau, praktiskiau, graziau ir pan...? O gal galima virtuveje roleta prikabinti ir dar uzuolaidas dienines...? ar taip nedaroma...?
Siame forume viena dalyve buvo ikelusi virtuves foto, kur maciau ant lango ir roletas ir uzuolaidele - asmeniskai man grazu.

Veliau, manau dar atkeliausiu su klausimais del spinteliu stalciu dydziu ir pan... 4u.gif

Atsakyti
Pasistojo klausimas.
Spinteliu apatinius stalcius daryti su metaliniais sonais ar "kiaurais" (Blumai)?
Atsakyti
QUOTE
Pasistojo klausimas.
Spinteliu apatinius stalcius daryti su metaliniais sonais ar "kiaurais" (Blumai)?

Priklausomai, ką ten dėsi. Pas mane yra ir tokių, ir tokių. Produktams kuriuos laikau pakuotėse, arba induose gerai ir kiauri šonai. Bet pas mane Hettich.
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

Kas daretes baldus, apatines spinteles be rankeneliu, su pushais.. Kaip padaryti imontuojamos indaploves dureles? Tenka deti rankenele?
Atsakyti
Laba 4u.gif
Jau pradejau rimciau bendrauti su virtuvininkais ax.gif dvi firmos padare projektus (kol kas netikslus, nes matavimu vietoje neatliko, braize pagal namo projekto duomenis, nes viena siena virtuveje dar nebuvo pastatyta). kainos tokios nemazos...siandien dar dviem zmonem issiunciau uzklausima, ziuresiu ka pasiulys ax.gif
Bet klausimas iskilo toks...buvau jau apsisprendus daryti pusiau blizgu MDF. Taciau siandien pabendravus su vienu virtuves baldu meistru, mane gana rimtai atkalbinejo...jis turi klientus, kurie primigtynai norejo pusiau blizgaus, padare..po 5 metu nuvaziaves pas juos "vaizdeliu" buvo labai nusivyles... g.gif pavirsius atrodo nelygiai, negraziai g.gif 100 kartu atseit geriau atrodo arba matinis arba blizgus pavirsius..
Ir dar - sake, kad infrezuojamos, be aliuminio rankeneles irgi nera gerai g.gif atseit labai nusidevi ir matosi, nes intensyvus lietimasis prie ju ir pastovus braizymas nagais atidarinejant g.gif
Gal kas pakomentuotu siuos du klausimelius blush2.gif buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE
Ir dar - sake, kad infrezuojamos, be aliuminio rankeneles irgi nera gerai

Aš šiaip irgi esu rankenėlių šalininkė. Na bent virtuvėj. Būna dabar labai visokių modelių ir mažai krentančių į akis. ax.gif
Nes prieš akis pastoviai šmėžuoja numozotas vienos spintelės kampas. (ten durelės "tipo nematomos" be rankenėlių) Tik nuvalau, ir vėl doh.gif Atrodo kad ten net "traukia" visokius pirštų anspaudus. Varysiu visus rankas plaut prieš spintelę atidarant. biggrin.gif
Atsakyti
Kaip manot, kiek kainuoja stalviršio apšvietimas LED juostele?
Atsiųstame pasiūlyme rašo: "apšvietimas LED perimetru- 780lt" - spintelių ilgis, po kuriom bus apšvietimas, 180 cm.

Kiek žiūriu, tai randu, kad Led juostelės metras apie 40lt kainuoja. Gal aš netokią žiūriu?smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joana Agota: 26 spalio 2011 - 14:25