Įkraunama...
Įkraunama...

želė, želė tortai ir desertai

QUOTE(Neeri @ 2005 08 12, 14:37)
O kartais visai skanu ir pirktinė  ax.gif O dar jei įdomiai pateiki, tai ir be jokių priedų greit susivalgo  tongue.gif

O jus galit man pasakyt kaip isimt ta zele, kad kaip torciukas iseitu g.gif na man gabalais iskrenta is formos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vivjana @ 2007 02 15, 10:17)
O jus galit man pasakyt kaip isimt ta zele, kad kaip torciukas iseitu  g.gif na man gabalais iskrenta is formos  blush2.gif


Formą reikėtų aliejumi patepti arba palaikyti prieš išimant šiltame vandenyje. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 02 15, 11:43)
Formą reikėtų aliejumi patepti arba palaikyti prieš išimant šiltame vandenyje. 4u.gif

o tai ir pilt zele mase i aliejuota indeli ir saldyt blink.gif g.gif veu gi ar jie ten nesusimaiso ir buna skanu blush2.gif nu as labai noriu ismokt toki zelini torta sluoksniuota kur dedi dedi, po to apverti ir yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vivjana @ 2007 02 15, 15:11)
o tai ir pilt zele mase i aliejuota indeli  ir saldyt blink.gif  g.gif veu gi ar jie ten nesusimaiso ir buna skanu  blush2.gif nu as labai noriu ismokt toki zelini torta sluoksniuota kur dedi dedi, po to apverti ir yra  ax.gif


Jei žadi sluoksniuotą daryti, tai gal geriau netepk aliejumi, nes truputi susimaišo su skysta žele, gal bandyk tada prieš išimant įkišti į šiltą vandenį. arba tiesio išėmusi iš šaldytuvo palikyk kambario temperatūroje ir tik tada versk. 4u.gif
Aš tai dariau gabaliukais ir ištepiau su aliejum, o paskui nusausinau popierine servetėle, kad kuo mažiau aliejaus liktų, nes iš žele žiedo sunkonai išsiima be aliejaus. g.gif
Atsakyti
aciu aciuks.gif
ainu istrauksiu zeliukus is saldytuvo ir paliksiu kambari smile.gif jei nepavyks tai nepavyks, kita karta su aliejum reiks bandyt unsure.gif pirma mazais kiekiais. Bet tose nuotrarukose taip graziai atrodo ax.gif pardei kazkada pirkau irgi grazus buvo ax.gif
Atsakyti
Oi, panos, nepykit, bet įsikyšiu. Dėl žėlė išėmimo iš formos:
mano nuomone, aliejaus vis tiek reiktų vengti. Kaip bebūtų jis duoda specifinį prieskonį. Žėlė labai gerai išsiima, kai viskas daroma teisingai smile.gif
Visų pirma, jeigu darome vaisių žėlę, kurį reiktų išversti, apačią reikia sutvirtinti. T.y. darant paskutinį sluoksnį dedame daug supjaustytų vaisių, kad susidarytų lyg pagalvėlė, kuri po to bus bus pagrindu.
atrodo šitaip:
user posted image
Lėkštę, ant kurios žadame išversti žėlė reiktų suvilgyti vandeniu. Tai daroma tam, kad galima būtų žėlė išversti tiesiai į centrą, o ne ant krašto. Jeigu kreivai išsivers, tai ant suvilgytos lėkštės žėlę galima bus pastumti.
Pripilti į didelį dubenį (praustuvą) labai šilto vandens, tokio, kad ranka vos kentėtų. Jeigu bus labai karšta, tai žėlė iš karto smarkiai aptirps, jeigu bus per šaltas vanduo, tai tada laikysite-laikysite ir nieko neišversite. Labai svarbus momentas - pirštais žėlę reikia lengvai apspausti nuo formos kraštų. Jeigu yra žiedo forma, tai tada apspausti ir nuo vidurinės dalies kraštų. Tada formą įdėti trumpam į karštą vandenį ir palaikyti apie pusę minutės. Tada išimti ir lengvai pakratyti. Jeigu jaučiasi, kad žėlė pradėjo judėji, tada formą uždengti lekšte ir apversti.
rezultate bus taip:
user posted image
Jeigu paliksi žėlę kambaryje, tai žėlė tiesiog lygiai suminkštės, visur o ne tik aptirps prie kraštų. Tada bus didesnė galimybė to, kad žėlė nueis gabalais.
Labai svarbu ne tik išėmimas, bet gabalais gali išsiimti žėlė, jeigu žėlę mes laikysime šaldiklyje, jeigu gaminant buvo įdėta mažai želatinos. Todėl būtina laikytis nurodytų želatinos kiekių. smile.gif Siūlyčiau taip pat vengti stingdyti žėlę šaldiklyje, net trumpam. Šaldiklyje žėlė gali susikristalizuoti, net nematant akiai, o išėmus sugrius būtent tose vietose. Bus kaip peiliu supjaustyta.

laurindre
atrodo, pamiršau tau atsakyti pas save. Tokias širdutes nebūtna daryti formelėse. Nes iš tikrųjų yra labai sunku jas tokias plonas išimti. Tai daroma kiek kitaip - ant padėklo pilamas plonas žėlė sluoksnis, ir tada formelėmis išspaudžiami bet kokie raštai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 15 vasario 2007 - 16:57
Pagaliau kiek atsakymu gavau thumbup.gif nes man cia buvo misliu misle doh.gif oi reiks kada bandyt ne sveciam o sau, nes jei nepavyks tai vistiek saukstais suvalgysim irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2007 02 15, 16:26)
laurindre
atrodo, pamiršau tau atsakyti pas save. Tokias širdutes nebūtna daryti formelėse. Nes iš tikrųjų yra labai sunku jas tokias plonas išimti. Tai daroma kiek kitaip - ant padėklo pilamas plonas žėlė sluoksnis,  ir tada formelėmis išspaudžiami bet kokie raštai. smile.gif


Tai kad aš ne formelėse ir dariau, o ant žele žiedo dangtelio. Užpyliau truputį - apie 0,5 cm. Kai sušalo su formele išspaudžiau. thumbup.gif
QUOTE(vivjana @ 2007 02 15, 17:50)
Pagaliau kiek atsakymu gavau  thumbup.gif nes man cia buvo misliu misle  doh.gif oi reiks kada bandyt ne sveciam o sau, nes jei nepavyks tai vistiek saukstais suvalgysim irnesakyk.gif


O gal tu per mažą koncentraciją darai. Ant pakelio užrašyta 0,5 litro. Tai šitas variantas tinka tik jei valgai šaukštais, jei darai tortą, reikia pilti mažiau vandens, nes kitaip jis ištįžta. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 02 15, 18:48)
Tai kad aš ne formelėse ir dariau, o ant žele žiedo dangtelio. Užpyliau truputį - apie 0,5 cm. Kai sušalo su formele išspaudžiau.  thumbup.gif
O gal tu per mažą koncentraciją darai. Ant pakelio užrašyta 0,5 litro. Tai šitas variantas tinka tik jei valgai šaukštais, jei darai tortą, reikia pilti mažiau vandens, nes kitaip jis ištįžta. doh.gif

va dar vienas patarimas 4u.gif turetu gautis super tortas. Siandien pamirkiau vandeny formeles, tai iskrito, bet kadangi buvo skirta valgyt saukstais, tai biski apgriuves buvo biggrin.gif
Atsakyti
man viskas graziai issijame, tik snukutis kazkodel liko prilipes ir susibjaurojo.. verysad.gif
Atsakyti
paprastas receptukas, bet labai skanu, ypač vasarą thumbup.gif
ŽELE - KEFYRO TORATAS SU VAISIAIS AR UOGOM

REIKĖS:
3 pakelių želė po 92 gr(vyšnių, braškių, aviečių-pasirinktinai)
šiam desertui man labiausiai tinka želė Dr. Oetker
0,5l virinto karšto vandens
1 l šaltibarščių kefyro
konservuotų persikų arba uogų (mėlynės, žemuogės, braškės, vyšnios)

Į užvirintą ir šiek tiek atvėsusį vandenį supilti visus tris pakelius želė (aš kartais pamaišau rūšis, pvz. dedu 2 žemuogių ir vieną vyšnių ar braškų pakelį. Pastaba. Šiam desretui tinka tik raudonos uogos ).
Gerai išmaišyti (geriausiai su mediniu šauktšu) kol želė ištirps.Į šiek tiek atvėsusią masę supilti vieną litrą šaltibarščių kefyro ir gerai išmaišyti su šaukštu (tik nemaišykite su mikseriu ar blenderiu).
Į indelius, kuriuose šaldysite šį desertą sudėkite supjaustytus konservuotus perikus, jei neturite persikų galite dėti įvairias uogas. Aš pridedu braškių, vyšnių, jei turiu dar ir mėlynių (žiemai būnu prisišaldžiusi, bet dėti reikia jas atšildžius, bet nepatižusiasI paruoštus indėlius supilti masę (želė+kefyras) ir uždengus plėvele (kad neprisigertų kvapų iš šaldytuvo) įdėti į šaldytuva. Po poros valandų jau galite valgyti thumbup.gif
Man ir mano šeimai labai patinka bigsmile.gif
Su uogom atrodo taip
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliene: 21 vasario 2007 - 10:56
jei kas neaišku rašykite i AŽ
Atsakyti