Ačiukas už receptuką ,man niekada nesigauna biskvitai . O kad kreivas , tai nesvarbu , bet užtat naminis Jaučiu skanus buvo....
Grietinėlės ir sulčių želė
kitas variantas
recepto tikslaus nežinau kaip duoti...
Principai yra tokie - išmatuojamas formos turis, tada pasiimama norimų vaisių, tiek žele, kiek reikia pagal turį, ji paruošiama, kaip parašyta ant pakelio ir žaidžiama, dėliojant vaisius (negalima dėti šviežių kivių, ananasų, trintų juodųjų serbentų, nes jie savo sudėtyje turi fermentų, tirpdinančių gyvulinės kilmės želatiną), užpilinėjant ir šaldant sluoksnius. Į paskutinį sluoksnį reikia sudėti daugiau vaisių, kad gautųsi kažkas panašaus į pagalvėlę, nes išversta želė stovės būtent ant jos. Šiaip aš dažniausiai darau želę iš sulčių ir želatinos, nors naudoju ir želę pakeliuose (pvz. apelsinų, citrinų t.p.)
kitas variantas
recepto tikslaus nežinau kaip duoti...
Principai yra tokie - išmatuojamas formos turis, tada pasiimama norimų vaisių, tiek žele, kiek reikia pagal turį, ji paruošiama, kaip parašyta ant pakelio ir žaidžiama, dėliojant vaisius (negalima dėti šviežių kivių, ananasų, trintų juodųjų serbentų, nes jie savo sudėtyje turi fermentų, tirpdinančių gyvulinės kilmės želatiną), užpilinėjant ir šaldant sluoksnius. Į paskutinį sluoksnį reikia sudėti daugiau vaisių, kad gautųsi kažkas panašaus į pagalvėlę, nes išversta želė stovės būtent ant jos. Šiaip aš dažniausiai darau želę iš sulčių ir želatinos, nors naudoju ir želę pakeliuose (pvz. apelsinų, citrinų t.p.)
QUOTE(Glacee @ 2006 10 11, 17:56)
Grietinėlės ir sulčių želė
kitas variantas
recepto tikslaus nežinau kaip duoti...
Principai yra tokie - išmatuojamas formos turis, tada pasiimama norimų vaisių, tiek žele, kiek reikia pagal turį, ji paruošiama, kaip parašyta ant pakelio ir žaidžiama, dėliojant vaisius (negalima dėti šviežių kivių, ananasų, trintų juodųjų serbentų, nes jie savo sudėtyje turi fermentų, tirpdinančių gyvulinės kilmės želatiną), užpilinėjant ir šaldant sluoksnius. Į paskutinį sluoksnį reikia sudėti daugiau vaisių, kad gautųsi kažkas panašaus į pagalvėlę, nes išversta želė stovės būtent ant jos. Šiaip aš dažniausiai darau želę iš sulčių ir želatinos, nors naudoju ir želę pakeliuose (pvz. apelsinų, citrinų t.p.)
kitas variantas
recepto tikslaus nežinau kaip duoti...
Principai yra tokie - išmatuojamas formos turis, tada pasiimama norimų vaisių, tiek žele, kiek reikia pagal turį, ji paruošiama, kaip parašyta ant pakelio ir žaidžiama, dėliojant vaisius (negalima dėti šviežių kivių, ananasų, trintų juodųjų serbentų, nes jie savo sudėtyje turi fermentų, tirpdinančių gyvulinės kilmės želatiną), užpilinėjant ir šaldant sluoksnius. Į paskutinį sluoksnį reikia sudėti daugiau vaisių, kad gautųsi kažkas panašaus į pagalvėlę, nes išversta želė stovės būtent ant jos. Šiaip aš dažniausiai darau želę iš sulčių ir želatinos, nors naudoju ir želę pakeliuose (pvz. apelsinų, citrinų t.p.)
oho, nerealiai atrodo mano mama panasiai darydavo, reikes ir man kada pameginti
dianute
labai-labai ačiū!!!!
Ir tikrai siūlau pameginti ne toks velnias baisus, kaip atrodo ))
labai-labai ačiū!!!!
Ir tikrai siūlau pameginti ne toks velnias baisus, kaip atrodo ))
Tai gal kas parašys grietinėlės žele receptą
Papildyta:
Nerealu noriu tokio : o jei tą baltą daryt su jogurtu kokiu pvz nūna toks citininis jogurtas man labai skanus manau sumaišius su žele ir įdėjus žele gabaliuku turėtų būt ką manot
Papildyta:
QUOTE(raselle @ 2006 07 11, 11:03)
Nerealu noriu tokio : o jei tą baltą daryt su jogurtu kokiu pvz nūna toks citininis jogurtas man labai skanus manau sumaišius su žele ir įdėjus žele gabaliuku turėtų būt ką manot
Jei nori liesesnio (dietinio) tada tikrai tiks jogurtas, man irgi labiausiai patinka bananinis su citrina , o jei nori geresnio skonio tai truputi ilgesnis procesas. Ištirpini želatiną, tada pili grietinėlę ir verdi kartu su želatina, kad gerai viskas ištirptų, dedi cukraus pagal skonį, tik jokiu būdu neužvirinti. Kai viskas gerai ištirpsta nuimi nuo ugnies ir padedi, kad atvėstų, bet kad dar nebūtų pradėjusi stingti. Dedi grietinės ir truputį citrinos rūgšties arba, manau, tiktų citrinos sultys. O dabar jau galima naudoti, t.y. supilti į tinkmą formą.
Proporcijų nelabai atsimenu, nes jau seniai tokią ir dariau, dabar dažniausiai darau su jogurtu. O į jo sluoksnį dedu Kuršėnų vyniotinio, man jis čia labai tinka.
gaunasi gaivu, ne per riebu. Net vyrams patinka
Ir mano mėgstamiausia būtent su spalvotais kvadračiukais. Kitą kartą būtinai nufotografuosiu.
Proporcijų nelabai atsimenu, nes jau seniai tokią ir dariau, dabar dažniausiai darau su jogurtu. O į jo sluoksnį dedu Kuršėnų vyniotinio, man jis čia labai tinka.
gaunasi gaivu, ne per riebu. Net vyrams patinka
Ir mano mėgstamiausia būtent su spalvotais kvadračiukais. Kitą kartą būtinai nufotografuosiu.
''Roželės'' su mėlynėmis
1 pakelis aviečių arba vyšnių želė,
0,5 l mėlynių,
200 g grietinėlės,
4 šaukštai cukraus,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
mėtų lapelių papuošimui.
Želė pakelį ištirpiname 1 stiklinėje verdančio vandens, supilame į plokščią skardelę ir paliekame sustingti. Mėlynes nuplauname ir sumaišome su 2 šaukštais cukraus bei vaniliniu cukrumi. Į desertinius indelius dedame mėlynių.
1 pakelis aviečių arba vyšnių želė,
0,5 l mėlynių,
200 g grietinėlės,
4 šaukštai cukraus,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
mėtų lapelių papuošimui.
Želė pakelį ištirpiname 1 stiklinėje verdančio vandens, supilame į plokščią skardelę ir paliekame sustingti. Mėlynes nuplauname ir sumaišome su 2 šaukštais cukraus bei vaniliniu cukrumi. Į desertinius indelius dedame mėlynių.
Želė putėsiai
Reikia 1 pokelio bet kokios želė ir 0,5 l vandens ir mikserio...
Pagal instrukciją ištirpinam želė vandenyje ir paliekam atvėsti, tada dedam į šaldymo kamerą keletui minučių (kokiom 3 - 4min.), neleidžiam sušalti ir visiškai sustingti. Išėmusios iš šaldiklio (želė turi būti apstingus, bet ne visiškai sustingus), imam mikserį ir plakam tą želė iki standžių putų. Tada viską supilam į formą ir dedam į šaldytuvą, kad iki galo sustingtų. Skanaus
Reikia 1 pokelio bet kokios želė ir 0,5 l vandens ir mikserio...
Pagal instrukciją ištirpinam želė vandenyje ir paliekam atvėsti, tada dedam į šaldymo kamerą keletui minučių (kokiom 3 - 4min.), neleidžiam sušalti ir visiškai sustingti. Išėmusios iš šaldiklio (želė turi būti apstingus, bet ne visiškai sustingus), imam mikserį ir plakam tą želė iki standžių putų. Tada viską supilam į formą ir dedam į šaldytuvą, kad iki galo sustingtų. Skanaus
kuom istepti forma, kad zele nepriliptu smarkiai.. nusipirkau meskiuko forma, noriu zele pasidaryti, nesigavo atlupti graziai, nors ir silikonine, gal zinot kuom patept kad lengviau atliptu? reikia man meskiuko labai
QUOTE(Zuiqtis @ 2007 02 14, 16:26)
kuom istepti forma, kad zele nepriliptu smarkiai.. nusipirkau meskiuko forma, noriu zele pasidaryti, nesigavo atlupti graziai, nors ir silikonine, gal zinot kuom patept kad lengviau atliptu? reikia man meskiuko labai
Aliejum, geriau, kad kuo mažiau kvapo būtų , arba padarius šiltam vandeny palaikyti, tada lengviau išsivers.
Papildyta:
Valentinui
Dar vienas su zele gabaleliais
http://public.fotki....i/pb181007.html
http://public.fotki....i/pb181006.html
http://public.fotki....i/pb181007.html
http://public.fotki....i/pb181006.html
Man šitie patinka, nes labai greitai pasidaro, aš tik į apačią dedu kuršėnų vyniotinį, man jis gerą skonį duoda