Čia labai jau skanus želinis desertas kas mėgsta mascarponę
Mascarponės sūrio 0,5kg;
Jogurto 2,5% riebumo persikinio-abrikosinio (dedu pieno žveigzdžių) 1,2kg
Kondensuoto pieno su cukrumi 300g;
2 šaukštus su kaupu stambios želatinos.
Citrinos pusę (išspaust sultis)
Želatiną iš vakaro sumaišyti su 0,5kg jogurto ir palikti šaldytuve per naktį (aš palikau porai valandų). Sūri atsargiai sukti mikseriu (mažiausiu greičiu) pilant kondensuotą . Išbrinkintą želatiną truputį pakaitinti mikrobangėj ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir supilti į sūrio masę, taip pat mikseriu maišant, supilti citrinos sultis ir likusį jogurtą. Masę pilti į aliejum išteptą formą
Ir skanaus Man tai tiesiog burnoj tirpsta ir toks gaivus
QUOTE(Neeri @ 2005 11 15, 22:28)
Čia labai jau skanus želinis desertas kas mėgsta mascarponę
Mascarponės sūrio 0,5kg;
Jogurto 2,5% riebumo persikinio-abrikosinio (dedu pieno žveigzdžių) 1,2kg
Kondensuoto pieno su cukrumi 300g;
2 šaukštus su kaupu stambios želatinos.
Citrinos pusę (išspaust sultis)
Želatiną iš vakaro sumaišyti su 0,5kg jogurto ir palikti šaldytuve per naktį (aš palikau porai valandų). Sūri atsargiai sukti mikseriu (mažiausiu greičiu) pilant kondensuotą . Išbrinkintą želatiną truputį pakaitinti mikrobangėj ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir supilti į sūrio masę, taip pat mikseriu maišant, supilti citrinos sultis ir likusį jogurtą. Masę pilti į aliejum išteptą formą
Ir skanaus Man tai tiesiog burnoj tirpsta ir toks gaivus
Mascarponės sūrio 0,5kg;
Jogurto 2,5% riebumo persikinio-abrikosinio (dedu pieno žveigzdžių) 1,2kg
Kondensuoto pieno su cukrumi 300g;
2 šaukštus su kaupu stambios želatinos.
Citrinos pusę (išspaust sultis)
Želatiną iš vakaro sumaišyti su 0,5kg jogurto ir palikti šaldytuve per naktį (aš palikau porai valandų). Sūri atsargiai sukti mikseriu (mažiausiu greičiu) pilant kondensuotą . Išbrinkintą želatiną truputį pakaitinti mikrobangėj ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir supilti į sūrio masę, taip pat mikseriu maišant, supilti citrinos sultis ir likusį jogurtą. Masę pilti į aliejum išteptą formą
Ir skanaus Man tai tiesiog burnoj tirpsta ir toks gaivus
Sakes kaip skaniai atrodo
QUOTE(VILIMA @ 2006 07 08, 00:21)
Sakes kaip skaniai atrodo
Laaabai skanus Tikrai verta pabandyti
QUOTE(Neeri @ 2005 11 15, 22:28)
Čia labai jau skanus želinis desertas kas mėgsta mascarponę
Mascarponės sūrio 0,5kg;
Jogurto 2,5% riebumo persikinio-abrikosinio (dedu pieno žveigzdžių) 1,2kg
Kondensuoto pieno su cukrumi 300g;
2 šaukštus su kaupu stambios želatinos.
Citrinos pusę (išspaust sultis)
Želatiną iš vakaro sumaišyti su 0,5kg jogurto ir palikti šaldytuve per naktį (aš palikau porai valandų). Sūri atsargiai sukti mikseriu (mažiausiu greičiu) pilant kondensuotą . Išbrinkintą želatiną truputį pakaitinti mikrobangėj ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir supilti į sūrio masę, taip pat mikseriu maišant, supilti citrinos sultis ir likusį jogurtą. Masę pilti į aliejum išteptą formą
Ir skanaus Man tai tiesiog burnoj tirpsta ir toks gaivus
Mascarponės sūrio 0,5kg;
Jogurto 2,5% riebumo persikinio-abrikosinio (dedu pieno žveigzdžių) 1,2kg
Kondensuoto pieno su cukrumi 300g;
2 šaukštus su kaupu stambios želatinos.
Citrinos pusę (išspaust sultis)
Želatiną iš vakaro sumaišyti su 0,5kg jogurto ir palikti šaldytuve per naktį (aš palikau porai valandų). Sūri atsargiai sukti mikseriu (mažiausiu greičiu) pilant kondensuotą . Išbrinkintą želatiną truputį pakaitinti mikrobangėj ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir supilti į sūrio masę, taip pat mikseriu maišant, supilti citrinos sultis ir likusį jogurtą. Masę pilti į aliejum išteptą formą
Ir skanaus Man tai tiesiog burnoj tirpsta ir toks gaivus
Aš dėl želatinos nelabai supratau Ją vandenyje išbrinkinti ir pakaitinti? Ar su jogurtu?
Ir..gal yra foto kaip atrodo iš formos išimtas tas gėris?
QUOTE(Asta @ 2006 07 08, 14:02)
Aš dėl želatinos nelabai supratau Ją vandenyje išbrinkinti ir pakaitinti? Ar su jogurtu?
Ir..gal yra foto kaip atrodo iš formos išimtas tas gėris?
Ir..gal yra foto kaip atrodo iš formos išimtas tas gėris?
taigi aisku aiskiausiai parasyta kad is vakaro zelatina sumaisoma su jogurtu....
ir foto to gerio ideta ar tu nematai
As zelatina tirpinau vandenyje ir kiek maziau jogurto del to dejau(tiesiog uzmirsau is vakaro supilt i jogurta ) Skonis nuo to ne kiek nenukentejo
QUOTE(Jumi @ 2006 07 10, 08:21)
taigi aisku aiskiausiai parasyta kad is vakaro zelatina sumaisoma su jogurtu....
ir foto to gerio ideta ar tu nematai
As zelatina tirpinau vandenyje ir kiek maziau jogurto del to dejau(tiesiog uzmirsau is vakaro supilt i jogurta ) Skonis nuo to ne kiek nenukentejo
ir foto to gerio ideta ar tu nematai
As zelatina tirpinau vandenyje ir kiek maziau jogurto del to dejau(tiesiog uzmirsau is vakaro supilt i jogurta ) Skonis nuo to ne kiek nenukentejo
Foto jau matau
O kad sumaišoma su jogurtu iš vakaro matau, tik pasitikslinti norėjau. Nes jei sausą želatina sumaišysiu su jogurtu ir idėsiu į šaldytuvą, tai ji gi neištirps... Sorry, jei mano pamastymas "be ryšio", bet tiesiog desertus gan retai darau, tiair atrodo kartais sudėtinga gal dalykai tie,kurie lyg ir savaime suprantami turėtų būti...
labai reiketu tokio receptuko is uogu
dabar bandysiu aprasyti ko noriu
reikia recepto kur ant pyrago virsaus pilasi ar vysniu ar braskiu mase, ju toks skonis nei tai uogiene atrodo kad zalios, nei su zalatina nes nesustinge kaip zele, labai idomiai padaryta, o kai perpjauni pyraga tai virsutine mase(uogos) nenubega, ji tokia tasi. ar kas nors suprato ko as noriu
lauksiu pamastymu
Papildyta:
nu geras, parasiau kaip misle gavosi:)
dabar bandysiu aprasyti ko noriu
reikia recepto kur ant pyrago virsaus pilasi ar vysniu ar braskiu mase, ju toks skonis nei tai uogiene atrodo kad zalios, nei su zalatina nes nesustinge kaip zele, labai idomiai padaryta, o kai perpjauni pyraga tai virsutine mase(uogos) nenubega, ji tokia tasi. ar kas nors suprato ko as noriu
lauksiu pamastymu
Papildyta:
nu geras, parasiau kaip misle gavosi:)
QUOTE(koyoties @ 2006 07 10, 16:37)
labai reiketu tokio receptuko is uogu
dabar bandysiu aprasyti ko noriu
reikia recepto kur ant pyrago virsaus pilasi ar vysniu ar braskiu mase, ju toks skonis nei tai uogiene atrodo kad zalios, nei su zalatina nes nesustinge kaip zele, labai idomiai padaryta, o kai perpjauni pyraga tai virsutine mase(uogos) nenubega, ji tokia tasi. ar kas nors suprato ko as noriu
lauksiu pamastymu
Papildyta:
nu geras, parasiau kaip misle gavosi:)
dabar bandysiu aprasyti ko noriu
reikia recepto kur ant pyrago virsaus pilasi ar vysniu ar braskiu mase, ju toks skonis nei tai uogiene atrodo kad zalios, nei su zalatina nes nesustinge kaip zele, labai idomiai padaryta, o kai perpjauni pyraga tai virsutine mase(uogos) nenubega, ji tokia tasi. ar kas nors suprato ko as noriu
lauksiu pamastymu
Papildyta:
nu geras, parasiau kaip misle gavosi:)
O gal tai su kisieliumi?
QUOTE(koyoties @ 2006 07 10, 17:37)
labai reiketu tokio receptuko is uogu
dabar bandysiu aprasyti ko noriu
reikia recepto kur ant pyrago virsaus pilasi ar vysniu ar braskiu mase, ju toks skonis nei tai uogiene atrodo kad zalios, nei su zalatina nes nesustinge kaip zele, labai idomiai padaryta, o kai perpjauni pyraga tai virsutine mase(uogos) nenubega, ji tokia tasi. ar kas nors suprato ko as noriu
lauksiu pamastymu
Papildyta:
nu geras, parasiau kaip misle gavosi:)
dabar bandysiu aprasyti ko noriu
reikia recepto kur ant pyrago virsaus pilasi ar vysniu ar braskiu mase, ju toks skonis nei tai uogiene atrodo kad zalios, nei su zalatina nes nesustinge kaip zele, labai idomiai padaryta, o kai perpjauni pyraga tai virsutine mase(uogos) nenubega, ji tokia tasi. ar kas nors suprato ko as noriu
lauksiu pamastymu
Papildyta:
nu geras, parasiau kaip misle gavosi:)
gal su krakmolu ne kisieliaus konsistencijos, bet žymiai tirščiau
QUOTE(koyoties @ 2006 07 10, 15:37)
...nu geras, parasiau kaip misle gavosi:)
Kaip misle Pabandysiu ta misle atspeti.
Itariu, kad turi galvoje Vokietijoje labai paplitusi "vaisiu torta" (Obsttorte), visos tingines seimininkes ji labai megsta - nusiperka iskepta pagrinda, toki su pakilusiu krasteliu (ju buna is ivairios teslos, ivairios kokybes ir kainos), ant jo isdelioja uogas, (jei slapios, pries tai galima maltu migdolu sugerimui pabarstyt), tada uzvirina stikline vandens su 2 saukstais cukraus bei pokeliu "Tortenguss", uzvirina maisydamos, minutele palaukia, ir ta kose saukstu supylioja ant uogu. Palaukia, kol sustings - viskas. Kas megsta, uzsipurkscia plaktos grietineles (irgi gatavai paruostos). Tikra choziaikos lentiajkos svajone. Vaikai per baliuka irgi daznai sau pasidaro. Viso "torto" gamyba nevirsija 10 minuciu . Kai darau is kompoto, nuvarvinu uogas per reti , ir imu skystima, ne vandeni - tada cukraus deti nebereikia. Tas "gusas" buna pardavinejamas po 5 pokelius, jie didumo kaip vanilinis cukrus, kepimo milteliai ar sausos mieles. Buna bespalvis ir raudonas, buna jau su cukrum paruostas, buna is modifikuoto krakmolo, buna is karagenino (is dumbliu) ar is abieju misinio .Tikri vegetarai ji ir tevartoja. Jei paprasta krakmola imsi, gal ne visai tas pats gausis - anas tortas graziai blizga, buna standokas, nors senose anytos virimo knygose radau ir su paprastu krakmolu gaminama, kaip Asta rase - labai tirstu kisieliumi. Gal turetu buti to guso ir Lietuvoje. Pas mus jo buna ivairiausiu firmu, bet seniausia ir garsiausia doktor Oetker, paziurek kokioj Maximoj prie jo produktu, gal ir rastum.
Papildau ( SM buvo berasant uzluzusi) - cia Doktor Oetker , spustelek ant "Produkte", ten visi produktai yra, ir gusai, ir receptai, ka su jais daryti, arba irasyk virsuje desineje langely Tortenguss, spausk GO
Gal kas zinote kaip toki marga padaryti?