Įkraunama...
Įkraunama...

želė, želė tortai ir desertai

Man idomu tiesiog pasidare... Gal kurios esate bande padaryti siuos grozius ir kituose induose, nebutinai tam ziede ? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nosiukas @ 2008 09 22, 21:22)
Man idomu tiesiog pasidare... Gal kurios esate  bande padaryti siuos grozius ir kituose induose, nebutinai tam ziede ? g.gif  4u.gif

aš labai laukiu žiedo, tada ir aš galėsiu pasinerti į grožio karalystę blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Vijurka @ 2008 09 16, 15:17)
Labai seniai jau domiuosi želė žiedu. Gal kuri galėtų pasakyt, kokia jo kaina, perkant per platintojus? ax.gif

mano bendradarbė platina, pas ją užsisakiau uz 53 litus, tai dabar laukiu kada gausiu bigsmile.gif
Atsakyti
Na tai aisku , kad galima , daryk i kokia nori forma , moline , plasmasine , metaline , svarbu ,kad butu grazi torto forma . Juos galima daryti ir keturkampius , ir ovalus , ir trikampius , cia tiesiog reikia fantazijos mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 23, 00:24)
Na tai aisku , kad galima , daryk i kokia nori forma , moline , plasmasine , metaline , svarbu ,kad butu grazi torto forma . Juos galima daryti ir keturkampius , ir ovalus , ir trikampius , cia tiesiog reikia fantazijos  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

Na tai bandysiu apsisarvuot kantrybe ir sluoksniuoti zele smile.gif jau daugeli metu darau paprasta tortuka zele su jogurtu ar grietine, isverciu is indo ir skanu wink.gif bet jau norisi kazko prasmatnesnio biggrin.gif , taigi atsizvelgdama i jusu pastabas, komentarus bandysiu ir as kakza isgauti wink.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 10 11, 18:56)
Grietinėlės ir sulčių želė
user posted image
user posted image

kitas variantas
user posted image
user posted image

recepto tikslaus nežinau kaip duoti...
Principai yra tokie - išmatuojamas formos turis, tada pasiimama norimų vaisių, tiek žele, kiek reikia pagal turį, ji paruošiama, kaip parašyta ant pakelio ir žaidžiama, dėliojant vaisius (negalima dėti šviežių kivių, ananasų, trintų juodųjų serbentų, nes jie savo sudėtyje turi fermentų, tirpdinančių gyvulinės kilmės želatiną), užpilinėjant ir šaldant sluoksnius. Į paskutinį sluoksnį reikia sudėti daugiau vaisių, kad gautųsi kažkas panašaus į pagalvėlę, nes išversta želė stovės būtent ant jos. Šiaip aš dažniausiai darau želę iš sulčių ir želatinos, nors naudoju ir želę pakeliuose (pvz. apelsinų, citrinų t.p.)
be proto grazu ir ko gero skanu wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Dėl plastmasinių formų suabejočiau- labai sunkiai iš jų išsiima- jei tai nėra specialios formos želė gamybai. Neseniai bandžiau daryti plastmasinėse- iš plonų vienkartinių visokių indų, išimti visai įmanoma, o vat jei naudoji storesnio plastiko dubenį, ar pan.- tikrai neišeis įmerkus į karštą vendenį taip lengvai išimti, kaip iš tai daroma iš metalinės.

Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2008 09 25, 13:49)
be proto grazu ir ko gero skanu  wub.gif  thumbup.gif

o kažin kas ten per gėlytės an tų tortų, kur foto įkėlėte g.gif labai jau gražiai atrodo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2008 09 25, 17:22)
o kažin kas ten per gėlytės an tų tortų, kur foto įkėlėte  g.gif  labai jau gražiai atrodo  wub.gif

Ten iš obuolių išpjaustyta,formelėmis,o lapeliai rankomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebra: 25 rugsėjo 2008 - 16:54
Cia tikrai is obuoliuku , bet galima ir is pieniskos zele , tik ji turi buti standesne ( as tik is jos darau ) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2008 09 25, 16:53)
Ten iš obuolių išpjaustyta,formelėmis,o lapeliai rankomis.

o kokios čia formlės, kur būna jų pirkti? man labai gražu smile.gif
Atsakyti
Na nezinau is kur tos formeles pas siu tortu savininke , bet as tokias pries 15 metu turguje pas toki senuka pirkau , jis tuo uzsiiminedavo , darydavo visokes formeles thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , nezinau , gal ir dabar yra g.gif
Cia Kaune , aleksoto turguje buvo .
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2008 09 25, 21:54)
o kokios čia formlės, kur būna jų pirkti? man labai gražu  smile.gif

Tikrai,kaip sakė cipsiukas nebėr tokių formelių pirkt.Aš ir kelias turiu nuo senų laikų pirktas.Nors reiktų pažiūrėt turguj pas diedukus biggrin.gif
Atsakyti