noreciau paklausti,gal kuri zino kad ir savos gamybos vyniotini is jogurto ir zeles?
QUOTE(simre @ 2008 07 11, 09:34)
einu ir as zele torta daryt
QUOTE(simre @ 2008 07 11, 10:34)
receptas kur?
QUOTE(brashke77 @ 2008 07 12, 09:36)
receptas kur?
Elementariai - spalvotas sluoksnis Dr. Otker želė iš pokelių, tik vandens 2 stiklinės vietoj pusės litro. Vienam sluoksny (viršutiniame) sudėjau vyšnias, kitam - vaisiai iš vaisių "kompoto" - kur būna skardinėse. Sunaudojau tik vieną pokelį želė.
Baltas sluoksnis - litras jogurto iš mašelio + maišelis plakamos grietinėlės+40g želatinos (du Dr. Otker pokeliai)+iš akies vandens želatinai ištirpinti+cukraus pagal skonį. Grietinėlę išplakiau, dada sumaišiau su jogurtu, įbėriau cukrų ir pabaigoj supyliau ištirpintą ir jau pravėsusią želatiną. Dar paplakiau viską ir viskas.
Po to jau kaip kam fantazija leidžia sluoksniuot reikia. Aš supilu sluoksnį, kišu keliom minutėm į šaldiklį, kai jau manau, kad formą šiek tiek laiko, bet dar dreba, pilu kitą sluoksnį ir t.t..
P.S. Iš sunaudotų produktų gavosi tas žiedas ir dar viena kekso formelę užpildžiau.
Nu ir aš paeksperimentavau- tik kad fotoaparatas iškeliavo atostogauti, tai su telefonu tenka fotkinti- ir spalvos neadekvačios (ten kur raudonos dalys, buvo tamsiai raudona želė - o gavosi ir visos spalvos taip):
Aš sumąsčiau daryti želė želėje- pasidariau sluoksniuotų nedidelių želė pyragėlių, ir juos įšaldžiau į želė tortuką Smagu taip kurti, nes fantazijai nėra ribų, ir galima sugalvoti labai įdomių, netradicinių vaizdelių
Aš sumąsčiau daryti želė želėje- pasidariau sluoksniuotų nedidelių želė pyragėlių, ir juos įšaldžiau į želė tortuką Smagu taip kurti, nes fantazijai nėra ribų, ir galima sugalvoti labai įdomių, netradicinių vaizdelių
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 07 13, 17:42)
Nu ir aš paeksperimentavau- tik kad fotoaparatas iškeliavo atostogauti, tai su telefonu tenka fotkinti- ir spalvos neadekvačios (ten kur raudonos dalys, buvo tamsiai raudona želė - o gavosi ir visos spalvos taip):
Aš sumąsčiau daryti želė želėje- pasidariau sluoksniuotų nedidelių želė pyragėlių, ir juos įšaldžiau į želė tortuką Smagu taip kurti, nes fantazijai nėra ribų, ir galima sugalvoti labai įdomių, netradicinių vaizdelių
Aš sumąsčiau daryti želė želėje- pasidariau sluoksniuotų nedidelių želė pyragėlių, ir juos įšaldžiau į želė tortuką Smagu taip kurti, nes fantazijai nėra ribų, ir galima sugalvoti labai įdomių, netradicinių vaizdelių
šaunuolė
super idėja, tikrai šaunuolė
gaminiai is zele man patys paciausi, labai juos megstu. tik va man nesiseka niekaip issimti ju is formu, kaip jus mergaites tai padarote jei indas pvz metalinis, plastasinis? kai kurios raset, kad pakaitinat karstam vandenyje, bet ar taip graziai ir issima
Aš išimu irgi merkdama indą su želė į karšto vandens vonelę- želė aptirpsta tose vietose kur buvo prilipusi prie indo sienų, ir iščiuožia pati. Prieš merkiant į vandenį, reikia su pirštais atsargiai atlipinti želė pakraščius nuo indo kraštų. Kad želė atsiklijavo nuo kraštų dažniausiai matosi iš to, kad iš jos pakraščių pradeda truputį sunktis ištirpusios želė skystis, arba jei forma apvali, tortas, pajudinus indą ima sukinėtis apie savo ašį.
Beje, ką tik išimtą tokiu būdu želė tuoj pat labai trumpam įdedu į šaldymo kamerą- nes paviršius būna toks klampus, ir jei prie želė, ką tik ištrauktos tokiu būdu, prisiliesi gali likti pirštų antspaudai, neblizgus paviršius, ir pan. tai aš įdedu kelioms minutėms į kamerą, kad aptirpęs paviršius vėl visiškai sukietėtų ir būtų lygus ir blizgantis:rolleyes:
Beje, ką tik išimtą tokiu būdu želė tuoj pat labai trumpam įdedu į šaldymo kamerą- nes paviršius būna toks klampus, ir jei prie želė, ką tik ištrauktos tokiu būdu, prisiliesi gali likti pirštų antspaudai, neblizgus paviršius, ir pan. tai aš įdedu kelioms minutėms į kamerą, kad aptirpęs paviršius vėl visiškai sukietėtų ir būtų lygus ir blizgantis:rolleyes:
aciu mergaites uz patarimus, reikes butinai isbadyti, prisiziurejusi jusu grozybiu ri as susipyliau sioki toki skanumeli siandien