1 pakelis citrinų žele
1 pakelis braškių žele
15 gr želatinos
200 gr. varškes ( aš dėjau separuotą)
200 gr. natūralaus jogurto
100 gr. cukraus
1 puodelis rabarbarų
10 braškių
Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.Atskiruose induose pasiruošiame citrinu ir braškiu žele. Pakelį tirpiname 300 ml karšto vandens, gerai išmaišome, kad ištirptų želatinos grūdeliai ir paliekame atvėsti.
Pasiruošiame rabarbarus, nulupame, supjaustome griežinėliais. Užviriname apie 100 ml vandens sudedame rabarbarus, supilame cukrų, paverdame, kol rabarbarai išverda. Truputį atvėsiname, dedame varškę ir jogurtą, gerai išmaišome (galima blenderyje).
Formuojame tortą pagal savo skonį ir fantaziją. Kadangi aš dariau Tupperware žele žiede, pradėjau nuo viršaus. Užpyliau sluoksnelį citrinų žele, į ją sudėjau braškių puseles, atšaldžiau, kol pradėjo stingti. Supyliau likusią citrinų žele. Jai sustingus, užpyliau sluoksnelį baltos masės. Jai sustingus, pyliau braškių žele, balta mase ir vel braškių žele.
Tarpuose viska reikia sustingdinti, žinoma.
Gavosi labai gaivus vasarinis tortas.
Skanaus.
Gal ir nelabai tikslus skaiciai, dejau mazdaug is akies