ačiū visoms už patarimus
QUOTE(*Aušrė* @ 2008 02 12, 23:35)
Aš jau prisipirkau, galėsiu nudžiuginti dažniau žele tortu
Paskubėkit , nesnauskit, nes daug kas perka ir ne po vieną
Paskubėkit , nesnauskit, nes daug kas perka ir ne po vieną
Ir aš jau prisipirkau tiksliau, vyras pripirko, nes aš sergu dabar
Jau žinau, kas bus desertui sekmadienį
QUOTE(kniaumiau @ 2008 02 13, 17:11)
Ir aš jau prisipirkau tiksliau, vyras pripirko, nes aš sergu dabar
Jau žinau, kas bus desertui sekmadienį
Jau žinau, kas bus desertui sekmadienį
Štai kuo baigėsi tos nuolaidos
Sekmadienio nesulaukėm
aš ir prisipirkau, bet nėr kada išbandyt ta prasme nėr nuotaikos...
Aš irgi nusipirkau porą pakelių tos želė, kur Maximoj akcija dabar (pirmą kartą šitokią pirkau, nes visada perku kitokias). Visos čia taip išgyrėt, o aš, vakar padariau tos želė ir jau skonis Man jis toks sintetinis. Beje, dariau iš žemuogių skonio želė. Na, labai nepatiko. Daugiau niekada nepirksiu šios firmos. Nusivyliau. O perku visada Optimos linija(nei vienu skoniu nenusivylėm),Vilniaus Maisto(ypatingai patinka obuolių skonio),Geroves firmos želė. Čia bent jau skonis mums priimtinesnis, ne toks dirbtinas jaučiasi
QUOTE(LABUSKA @ 2008 02 15, 16:24)
Aš irgi nusipirkau porą pakelių tos želė, kur Maximoj akcija dabar (pirmą kartą šitokią pirkau, nes visada perku kitokias). Visos čia taip išgyrėt, o aš, vakar padariau tos želė ir jau skonis Man jis toks sintetinis. Beje, dariau iš žemuogių skonio želė. Na, labai nepatiko. Daugiau niekada nepirksiu šios firmos. Nusivyliau. O perku visada Optimos linija(nei vienu skoniu nenusivylėm),Vilniaus Maisto(ypatingai patinka obuolių skonio),Geroves firmos želė. Čia bent jau skonis mums priimtinesnis, ne toks dirbtinas jaučiasi
na matyt skonio reikalas nes man skanesniu uz sias nera ir tos visos lietuviskos zele ne taip graziai sustingsta
Papildyta:
QUOTE(Dziolina @ 2008 02 09, 00:23)
labas mamas ir as parasysiu torto recepta, zinokit labai skabus ir lengvas.JUODOJI SLYVAbaltas biskvitas,500g.,grietineles ir grietines,5-6saukstai cukraus,vanilino,1 citrinos zievele nutarkuota,cit,sultys,dziovytu slyvu,2 bananai,migdoliniai riesutai,uogiene,kaupinas saukstas zalatino. PARUOSIMAS:biskvita padalyti I keturias dalis,isplakti grietinele su grietine,cukrum,vanile,zievelem,cit rugstim pagal skoni.biskvita susirupuoti migdolu esencija,viena sluoksni deti idaro,pabarstyti uogienes,riesutu,pripjaustyti bananu.kitas sluoksnis viskas tas pats tik su dziovytom slyvom,iR T.T.jeigu nepatinka slyvos galite deti braskes.
o biskvita galite issikepti:
6 kiausiniai
6 saukstai cukraus,vanilino.
6 saukstai miltu(EKSTROS)
o biskvita galite issikepti:
6 kiausiniai
6 saukstai cukraus,vanilino.
6 saukstai miltu(EKSTROS)
o kur zelatina deti
QUOTE(innguta @ 2008 02 09, 22:17)
ji tepa forma aliejumi trupuciu, sorry Laukine kad uz tave atsakiau super tavo torciukas
as irgi pilu jogurta i karsta zele, nieko neatsitinka, viskas puikiai gaunasi
as irgi pilu jogurta i karsta zele, nieko neatsitinka, viskas puikiai gaunasi
as irgi i karsta zele pilu
o čia mano želė širdelė prie šeštadienio pietų (tik nelabai gražiai iš formos išėmiau)
http://public.fotki....evrai/zele.html
http://public.fotki....evrai/zele.html
šiąnakt paskaičiavau, kad pas mane želės pakelių yra ant 8 litrų pirkt perku, bet padaryt kartais taip tingiu, bet ruošiuosi...
Artėja Velykos- man želė- velykinis patiekalas, nes spalvingas, primena margučius, pavasarį... Tik va man kažkaip tie želė tortai ir kiti gaminiai vis nesėkmingai kažkaip gaunasi- dažniausiai tai suyra imant iš formos (nors dedu ir į šiltą vandenį, ir naudoju dr. Oetker želė, ir stipresnės koncntracijos darau nei nurodyta, ir t.t.), nesustingsta arba stingsta labai lėtai (šaldytuve, ir net be vaisių) ir t.t.
Bet sudėtingiausias klausimas man sluoksniuotos želė gamyba...
1. Noriu paklausti tų, kurios daro iš daug plonų sluoksniukų- ar jūs pradžioje užsiplikote/išsiverdate visą reikiamą kiekį želė visų spalvų sluoksniams, ir įpylę vieną sluoksnį dedate į šaldytuvą, o likusią želė paliekate ant stalo kambary, kol anas sustingsta? - ar ta palikta ant stalo želė nesustingsta kol susluoksniuojate visą tortą? - ar jūs kiekvienam sluoksniui verdate želę atskirai (tipo, kai vienas sluoksnis sustingsta, tada imatės virti antrą sluoksnį, ir taip po kiekvieno sluoksnio vis verdate?)..
Nu šito aš niekaip nesuprantu, ir dar pastebėjau, kad man neišsiima iš formos tada, kai visi sluoksniai skirtingo kietumo/tankumo gaunasi- mat aš bandžiau kiekvieną sluoksnį virti atskirai, o ne iškart išsivirti visą kiekį visiems sluoksniams, tai man gaudavosi labai skirtingo kietumo tie sluoksniai, ir būtent tos vietos, kurios būdavo minkštesnės- apirdavo išimant, nors koncentraciją darydavau dvigubai ar trigubai stipresnę nei ant pakelio nurodyta.. (dar čia gal ir dėl to, kad skirtingų firmų želė naudojau)..
2. Tai va dar norėjau paklausti, ar jums gaunasi vienodo kietumo tie sluoksniai, ir kaip nutaikyti taip tiksliai santykį, kad gautųsi panašaus kietumo?- atrodo santykį vandens ir želė vienodą dedau, o vis tiek vienas sluoksnis gaunasi tvirtesnis, o kitas labai minkštas, ir tas minkštasis apyra išimant..
3. Ir dar klausimėlis- kaip papuošti želė patiekalą vaisiais, kad tie vaisiai būtų gražiai išdėlioti? nes šiaip jie plūduriuoja želės paviršiuje ir plaukioja laisvai kaip jiems patinka, todėl neišeina iš jų sukomponuoti kokio vaizdelio ar kompozicijos pagal planą- gaunasi chaotiškai išsimėtę.., o plūduriuojanti dalis pajuosta, ypač bananų (ir net jei tai ne paviršiuje, valgant kartais matosi kad pajuodėlių pridėta, ir atrodo nešviežia )- o pardėje jie taip gražiai būna sukomponuoti, sąmoningai, su idėja išpuošti, kartais net šonai tortų kažkokiu būdu dekoratyviai, ne bet kaip vaisių ornamentais apdėti Kiba juos su kuo priklijuoja, kad nenuplauktų kur nereikia Galiausiai jeigu želė tortą gaminame žemyn "galva"- t.y. ta dalis, kuri sudarys gražųjį, dekoratyvųjį paviršių, būna formos dugnas, tai norint ką gražaus iš vaisių paviršiniame sluoksnyje sukmponuoti, reikia dirbti nematant kaip atrodys torto viršus, o tik iš intuicijos ar maždaug įsivaizduojant, ir vaisius ar iš jų išpjautas gėles dedant į formą žiedais žemyn Bet kaip tai padaryti gražiai, dirbant , galima sakyti aklai? Gal yra kokių gudrybių, arba gal stiklinę formą naudori reikia - kad dugnas persimatytų? - na aš nežinau, kaip meistrės daro- ar jos tiek įgudusios, kad ir aklai padaro gražių kompozicijų?
Bet sudėtingiausias klausimas man sluoksniuotos želė gamyba...
1. Noriu paklausti tų, kurios daro iš daug plonų sluoksniukų- ar jūs pradžioje užsiplikote/išsiverdate visą reikiamą kiekį želė visų spalvų sluoksniams, ir įpylę vieną sluoksnį dedate į šaldytuvą, o likusią želė paliekate ant stalo kambary, kol anas sustingsta? - ar ta palikta ant stalo želė nesustingsta kol susluoksniuojate visą tortą? - ar jūs kiekvienam sluoksniui verdate želę atskirai (tipo, kai vienas sluoksnis sustingsta, tada imatės virti antrą sluoksnį, ir taip po kiekvieno sluoksnio vis verdate?)..
Nu šito aš niekaip nesuprantu, ir dar pastebėjau, kad man neišsiima iš formos tada, kai visi sluoksniai skirtingo kietumo/tankumo gaunasi- mat aš bandžiau kiekvieną sluoksnį virti atskirai, o ne iškart išsivirti visą kiekį visiems sluoksniams, tai man gaudavosi labai skirtingo kietumo tie sluoksniai, ir būtent tos vietos, kurios būdavo minkštesnės- apirdavo išimant, nors koncentraciją darydavau dvigubai ar trigubai stipresnę nei ant pakelio nurodyta.. (dar čia gal ir dėl to, kad skirtingų firmų želė naudojau)..
2. Tai va dar norėjau paklausti, ar jums gaunasi vienodo kietumo tie sluoksniai, ir kaip nutaikyti taip tiksliai santykį, kad gautųsi panašaus kietumo?- atrodo santykį vandens ir želė vienodą dedau, o vis tiek vienas sluoksnis gaunasi tvirtesnis, o kitas labai minkštas, ir tas minkštasis apyra išimant..
3. Ir dar klausimėlis- kaip papuošti želė patiekalą vaisiais, kad tie vaisiai būtų gražiai išdėlioti? nes šiaip jie plūduriuoja želės paviršiuje ir plaukioja laisvai kaip jiems patinka, todėl neišeina iš jų sukomponuoti kokio vaizdelio ar kompozicijos pagal planą- gaunasi chaotiškai išsimėtę.., o plūduriuojanti dalis pajuosta, ypač bananų (ir net jei tai ne paviršiuje, valgant kartais matosi kad pajuodėlių pridėta, ir atrodo nešviežia )- o pardėje jie taip gražiai būna sukomponuoti, sąmoningai, su idėja išpuošti, kartais net šonai tortų kažkokiu būdu dekoratyviai, ne bet kaip vaisių ornamentais apdėti Kiba juos su kuo priklijuoja, kad nenuplauktų kur nereikia Galiausiai jeigu želė tortą gaminame žemyn "galva"- t.y. ta dalis, kuri sudarys gražųjį, dekoratyvųjį paviršių, būna formos dugnas, tai norint ką gražaus iš vaisių paviršiniame sluoksnyje sukmponuoti, reikia dirbti nematant kaip atrodys torto viršus, o tik iš intuicijos ar maždaug įsivaizduojant, ir vaisius ar iš jų išpjautas gėles dedant į formą žiedais žemyn Bet kaip tai padaryti gražiai, dirbant , galima sakyti aklai? Gal yra kokių gudrybių, arba gal stiklinę formą naudori reikia - kad dugnas persimatytų? - na aš nežinau, kaip meistrės daro- ar jos tiek įgudusios, kad ir aklai padaro gražių kompozicijų?
Tai gal jau per daug stiprią koncentraciją pasidarai Aš pilu madaug 300 ml vietoj 500 ml.Nes jei per daug kietas ir valgyti neskanu.
Del sluoksnių priklauso, kiek ir kokie tie sluoksniai. Jei nori daug ir smulkių sluoksnių, tai praktiškai darai visus kartu. Ištiesų tai tikrai sudėtinga, nes ir kambario temperatūroje jis greitai stingsta. Kartais aš juos laikau garų vonelėje.
Vaisiniai papuošimai irgi žaidimas Aš darau taip - užpilu mažą sluoksnį žele. Palaukiu, kol jis pradeda stingti, tada išdelioju vaisius ir užpilu labai mažu sluoksneliu, kai jau jis pradeda stingti, užpilu vel mažu sluoksneliu.Nes jei supilsi viską, jie visi išplauks, kas sau Taip ir žaidi
Jei nori padaryti gražų žele tortą, tikrai reikia daug darbo įdėti ir kantrybės daug reikia. Netiesa, kad žele tortai greitai pasidaro Aš su jais pražaidžiu gerą pusdienį
Del sluoksnių priklauso, kiek ir kokie tie sluoksniai. Jei nori daug ir smulkių sluoksnių, tai praktiškai darai visus kartu. Ištiesų tai tikrai sudėtinga, nes ir kambario temperatūroje jis greitai stingsta. Kartais aš juos laikau garų vonelėje.
Vaisiniai papuošimai irgi žaidimas Aš darau taip - užpilu mažą sluoksnį žele. Palaukiu, kol jis pradeda stingti, tada išdelioju vaisius ir užpilu labai mažu sluoksneliu, kai jau jis pradeda stingti, užpilu vel mažu sluoksneliu.Nes jei supilsi viską, jie visi išplauks, kas sau Taip ir žaidi
Jei nori padaryti gražų žele tortą, tikrai reikia daug darbo įdėti ir kantrybės daug reikia. Netiesa, kad žele tortai greitai pasidaro Aš su jais pražaidžiu gerą pusdienį
QUOTE(laurindre @ 2008 03 05, 20:26)
Tai gal jau per daug stiprią koncentraciją pasidarai Aš pilu madaug 300 ml vietoj 500 ml.Nes jei per daug kietas ir valgyti neskanu.
Del sluoksnių priklauso, kiek ir kokie tie sluoksniai. Jei nori daug ir smulkių sluoksnių, tai praktiškai darai visus kartu. Ištiesų tai tikrai sudėtinga, nes ir kambario temperatūroje jis greitai stingsta. Kartais aš juos laikau garų vonelėje.
Vaisiniai papuošimai irgi žaidimas Aš darau taip - užpilu mažą sluoksnį žele. Palaukiu, kol jis pradeda stingti, tada išdelioju vaisius ir užpilu labai mažu sluoksneliu, kai jau jis pradeda stingti, užpilu vel mažu sluoksneliu.Nes jei supilsi viską, jie visi išplauks, kas sau Taip ir žaidi
Jei nori padaryti gražų žele tortą, tikrai reikia daug darbo įdėti ir kantrybės daug reikia. Netiesa, kad žele tortai greitai pasidaro Aš su jais pražaidžiu gerą pusdienį
Del sluoksnių priklauso, kiek ir kokie tie sluoksniai. Jei nori daug ir smulkių sluoksnių, tai praktiškai darai visus kartu. Ištiesų tai tikrai sudėtinga, nes ir kambario temperatūroje jis greitai stingsta. Kartais aš juos laikau garų vonelėje.
Vaisiniai papuošimai irgi žaidimas Aš darau taip - užpilu mažą sluoksnį žele. Palaukiu, kol jis pradeda stingti, tada išdelioju vaisius ir užpilu labai mažu sluoksneliu, kai jau jis pradeda stingti, užpilu vel mažu sluoksneliu.Nes jei supilsi viską, jie visi išplauks, kas sau Taip ir žaidi
Jei nori padaryti gražų žele tortą, tikrai reikia daug darbo įdėti ir kantrybės daug reikia. Netiesa, kad žele tortai greitai pasidaro Aš su jais pražaidžiu gerą pusdienį
Ačiū už atsakymą
Nu man kažkaip arba kantrybės pritrūksta laukti kol vienas sluoksnis sustings, ir užvanoju kitą per anksti, arba kažką dar ne taip padarau, arba nuperku kažką nekokybiško (iš ingridientų). Be visos dienos sluoksniuotas tortas matyt niekaip Matyt vis tik reikia užplikyti vis naują želė bent kas trys sluoksniai, nes kitaip gi tikrai likusis sustings- arba daryti labai labai plonais sluoksniais
...
Įtariu kad su sluoksniuotos želė gaminimu reikia derinti kokį nors darbą- pavyzdžiui sutvarkau kelis tekstus, kol stingsta vienas sluoksnis, paskui užpilu kitą- ir einu tvarkyti kelių kitų tekstų, ir t.t. Pasirinkti, matyt reikia tokį darbą tą dieną daryti, kurį galima derinti su želė darymu, nes taip, tai kai darai tą -želė tortą- tai toks nei paleistas nei pagautas žmogelis jautiesi, per tuos laukimus, stingimus, paskui laukimus kol atauš naujas sluoksnis, ir kol jį galima pilti, paskui kol jis stings ir t.t.- ir dar nepražiopsot reikia, kad nesustingtų kur kokiam bliūde šalia padėta Tuomet taip išeina, kad labai smulkiais sluoksniukais daug lengviau padaryti tortą- prisidarai du nemažus bliūdus skirtingų spalvų želė, llaikai juos vonelėje su karštu vandeniu įstatytus, o į formą pili vieną ant kito tokius visai milimetrinio storio , kokių keturių milimetrų, sluoksniukus, kurie tuoj pat sustingsta, ir tuoj pili kitą ... Nors nė velnią bjie nesustingsta taip greit Man labai prailgsta visad, o dar buvo pasitaikę kažkokios želė, kur iš viso nesustingo, nors vandens dėjau labai ir labai mažai- gal kad želė kokių metų senumo buvo
Kažin ar užteks kantrybės- Norėčiau velykoms želinių mergučių sluoksniuotų smulkiai- bet ir tiems aš netrivoju, įgrįsta laukti, lėtai stingsta, nors tu ką... Toks jausmas, kad vienam plonam sluoksniukui į kiaušinį reikia kelių valandų, ar bent valandos
O jei želė ne dr. Oetker- tai iš viso rezultato iš želė nelauk
Joo.. grožis reikalauja aukų -matyt bus gera proga pradėti ugdyti valią Pravers gyvenime...- valia- ir želė tortai, žinoma