o jums kai ant želatinos užpilat karšta skystį T.y. sultis ar vandenį į gumulą viena tokį nesusimeta? Nes aš kai užpilu karštu vandeniu tai tik želatina pagadinu ir nieko man neišeina ji net neištirpsta kiek bemaišytum kiek belauktum. Todėl ir darau su šaltu vandeniu Parašykit kas daugiau yra bande ir žino
P.S. Želatina turėjau omeneje be skoniu ta tokia paprasta kur deda i šaltiena o jūs ką turit omenyje tą tokią jau su skoniais kur parašyta karštu vandeniu užpilat ir stingdyt ir želė gaunas?
As matot lietuviskos niekada neperku, ji man nepatinka. O kai perku lenkishka Dr.Oetker, tai butent taip, kaip rashiau, ir darau: uzpilu verdanciu vandeniu ir maishau. Gaunasi super.
O mano desertas buna toks (darau i tupperware zele forma):
Želė-grietinėlės dvisluoksnis skanėstas
1 pakelis želė (vyshniu ar bet koki kitoki, gereusia dr.Oetker)
200 g 35 % riebumo grietinėlės arba tiek pat 40 % grietinės (dvaro)
200 g kefyro
1 pakelis dr.Oetker želatinos
citrinos sultys
6 šaukštai cukraus
konservuoti vaisiai
Paruošti žele pagal nurodymus ant pakuotės ir palikti užstingti. Tuo tarpu ištirpdyti želatiną, grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžios masės, įpilti šaukštą citrinos sulčių, kefyrą, želatiną ir gerai viską išmaišyti. Tada supilti ant užstingusios želė. Serviruoti su konservuotais persikais ar kitais vaisiais.
O mano desertas buna toks (darau i tupperware zele forma):
Želė-grietinėlės dvisluoksnis skanėstas
1 pakelis želė (vyshniu ar bet koki kitoki, gereusia dr.Oetker)
200 g 35 % riebumo grietinėlės arba tiek pat 40 % grietinės (dvaro)
200 g kefyro
1 pakelis dr.Oetker želatinos
citrinos sultys
6 šaukštai cukraus
konservuoti vaisiai
Paruošti žele pagal nurodymus ant pakuotės ir palikti užstingti. Tuo tarpu ištirpdyti želatiną, grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžios masės, įpilti šaukštą citrinos sulčių, kefyrą, želatiną ir gerai viską išmaišyti. Tada supilti ant užstingusios želė. Serviruoti su konservuotais persikais ar kitais vaisiais.
As zelatina pilu i salta virinta vandeni ir palieku isbrinkti,po to kisu i mikrobange maximum 1 min.,rezultatas garantuotas,jokiu fiasko
QUOTE (madrid @ 2004 06 16, 02:29) |
o as darau zele ish kefyro, pieno arba jogurto. 1l.dedu 3 valg saukshtus zelatinos. dar galima vaisiu (kiviu - ne), ir kartais biskvitiniu sausainiu pridedu gabaliuku - labai skanu ir gaivu p.s. dar pridesiu. kadangi as tupperware darbuojuos, tai pasistengiau ishverst tokia super knyga, kur 150 receptu su zele, ale nzn ar cia det ar ne. nu gal po truputuka ir sudesiu. bet tiktai dar ne shianakt |
Dek kuo daugiau Zele mano megstamiausias desertas
QUOTE (JurgitaM @ 2004 06 17, 09:09) |
[/QUOTE] Dek kuo daugiau Zele mano megstamiausias desertas |
Specialiai Tau JurgitaM !!!
kakavine zele
reikia: 1.3l pieno
4valg saukshtai kakavos milteliu
1stikline cukraus
2 kiausiniai
30g zeletinos
gaminti: piena uzvirinti.ishplakti kiausinius su cukrumi, ideti kakavos ir truputi karshto pieno. viska sumaishytii. gauta misini supilti i piena, sudeti ishbrinkinta zelatina. viska ishmaishyti ir atausinti. misini pilti i firma ir deti saldytuva kad atsaltu. serviruoti su plakta grietinele ir uogiene.
p.s. as dar sokolado patarkuoju, kai darau ziedo formos.
p.p.s. sutariam, kasdien po viena recepta, ok? ir man ne per daug ir jum kasdien smagu
kiek kartu jau bandziau- nesigauna, jei kas darot, parasykit tikra recepta, nes man zele labai ilgai stingsta, ojei dedu i kamera, tai susala i leda ir snipst........
As darau labai paprastai:
Apatinis sluoksnis varskes: 1.5-2 pok. varskes,
1 ind. grietines( 200g),
1 stikl. cukraus,
3 arb. saukst. zelatinos, uzpilami 1stikl.verdancio
vandens, kad isbrinktu
galima ideti razinu( pries tai nuplikius verdanciu vandeniu, kad kiek pabrinktu)
Vidurinis grietines sluoksnis: 3 arb. saukst. zelatinos, uzpilami 1stikl.verdancio
vandens, kad isbrinktu
1 stikl. cukraus
1 indelis grietines
vanilinio cukraus
citrinos rugsties del skonio
galima ideti kokiu vaisiu(pvz. braskiu)- bet nebutinai
Virsutinis sluoksnis zele: 3 arb. saukst. zelatinos, uzpilami 1stikl.verdancio
vandens, kad isbrinktu
3- 4 stikl. kompoto.
Arba galima si sluoksni daryti is pokelio.
Skanaus.Galima fantazuoti paciai.
Apatinis sluoksnis varskes: 1.5-2 pok. varskes,
1 ind. grietines( 200g),
1 stikl. cukraus,
3 arb. saukst. zelatinos, uzpilami 1stikl.verdancio
vandens, kad isbrinktu
galima ideti razinu( pries tai nuplikius verdanciu vandeniu, kad kiek pabrinktu)
Vidurinis grietines sluoksnis: 3 arb. saukst. zelatinos, uzpilami 1stikl.verdancio
vandens, kad isbrinktu
1 stikl. cukraus
1 indelis grietines
vanilinio cukraus
citrinos rugsties del skonio
galima ideti kokiu vaisiu(pvz. braskiu)- bet nebutinai
Virsutinis sluoksnis zele: 3 arb. saukst. zelatinos, uzpilami 1stikl.verdancio
vandens, kad isbrinktu
3- 4 stikl. kompoto.
Arba galima si sluoksni daryti is pokelio.
Skanaus.Galima fantazuoti paciai.
jolitav ,radau,ko ieskojau... Labai aciu uz torto sluoksnius..
QUOTE (Vidulė @ 2004 06 23, 21:28) |
http://www.supermama...?showtopic=7310 |
kur turi nuvesti sitas adresas? jis neatsidaro
super temele :)skaiciau skaiciau, tada is vieno recepto pasiskolinau viena sluoksni, is kito kita ir padariau trisluoksni zele deserta:)
aciu visoms uz receptukus:)
aciu visoms uz receptukus:)
madrid, tai koks likimas tu kitu 150 zele desertu? Butu labai super jei dar nors kelis receptukus idetum.