o aš obuolių viduriuką išskuobiu tik kad nebūtų kiauras ir pripilu kokios nors raudonos spalvos žele, kai sustingsta supjaustau skiltelėmis ir skanu ir gražu, mes nuo vaikystės tuos obuoliukus vadiname- rojaus obuoliukai.
Aciu mergaites uz patarimus,bandysiu daryti,nes tikrai graziai atroti tie tirtukai ivairus
kokia gera ideja
QUOTE(AUSRELINA @ 2007 10 08, 11:08)
o aš obuolių viduriuką išskuobiu tik kad nebūtų kiauras ir pripilu kokios nors raudonos spalvos žele, kai sustingsta supjaustau skiltelėmis ir skanu ir gražu, mes nuo vaikystės tuos obuoliukus vadiname- rojaus obuoliukai.
kokia gera ideja
QUOTE(Edvinute @ 2007 10 08, 10:04)
nieks neisplauks, viskas bus gerai, labiau pasitikek savimi, as irgi neseniai pradejau zele tortukus daryt, dariau antra karta neseniai ir net is savo brangiojo gavau pagyrima
tiik nesusimaisyk, kaip as kad susimaisiau pirma karta susipirkau zelatina, tai ten rase, kad zelatina reikia istirpinti 1l vandens, tai as kaip durna taip ir padariau, tik kai jau taip padariau supratau, kad klaida buvo vienu zodziu, dar i ta zelatina reikejo man pilti 200g grietineles ir 200g kefyro, tai i zele pagal teorija vandens reikejo pilti tik 600g vandens tai va nepamirsk atminusuoti visu skysciu kuriuos pils i ta zelatina ir kai viska atminusuosi, tiek kiek liko, tiek ir pilk vandens i ta zelatina na gal suprasi, ka cia parasiau taip padrikai
tiik nesusimaisyk, kaip as kad susimaisiau pirma karta susipirkau zelatina, tai ten rase, kad zelatina reikia istirpinti 1l vandens, tai as kaip durna taip ir padariau, tik kai jau taip padariau supratau, kad klaida buvo vienu zodziu, dar i ta zelatina reikejo man pilti 200g grietineles ir 200g kefyro, tai i zele pagal teorija vandens reikejo pilti tik 600g vandens tai va nepamirsk atminusuoti visu skysciu kuriuos pils i ta zelatina ir kai viska atminusuosi, tiek kiek liko, tiek ir pilk vandens i ta zelatina na gal suprasi, ka cia parasiau taip padrikai
O jeigu norite torčiuko, o ne šaukštu kabinamos žele, tai vandens ir dar mažiau pilti reikia
QUOTE(laurindre @ 2007 10 08, 16:53)
O jeigu norite torčiuko, o ne šaukštu kabinamos žele, tai vandens ir dar mažiau pilti reikia
nebutinai, as pyliau vandens pagal instrukcija ir ir niekas man neisbego, tik palaikyt saldytuve reikia palaikyt 12h
ir as noriu pasirodyti savo torta
QUOTE(zebrova @ 2007 10 10, 09:27)
ir as noriu pasirodyti savo torta
fantastika..as nesuvokiu kaip jus taip padarot,kiek laiko reikia tokiam tortui padaryti?
Na žinot ka, peržiurejau sita tema ir žado netekau, noriu pagirti šių grožybių kūrėjas ir nerandu tinkamų žodžių, na SUPERINĖS Šeimininkės, mamos ir žmonos, man nors pusė tiek sugebėjimų ir fantazijos. Šeštadieni šwesium dukrytės gimtadieni, tai bandysiu ryt ka nors panašaus sukurt, prašau labai jūsų laikykit kumsčius kad kas nors išeitu ir netektu paskutinę minute lėkt į maximkę pirkti torto. Parašysiu kaip sekes gal dar ir nuotraukyte įkelsiu, tik nesijuokit. IŠ ANKSTO DĖKOJU LAIKIUSIOMS KUMSČIUS
Gaminu ir as sedevra savo tai jei gausis atsiusiu nuotrauka, bet nieko ypatingomnesitikekit tai mano pirmas zele tortas
kad tik iseitu
kad tik iseitu
Viskas iseis, tik nereikia jaudintis
[
Tortas Cortina darau dazniausiai vaiku baliams, ale kaip skanu suaugusiems
150 gr sausainiu, 50 gr sviesto arba geros kokybes margarine, 3 pak. Vanilinio cukraus, 1 pak. Citrinu zele, 1.8 l balto vyno arba vandens (ziurint vaikams ar tevams darot), 200 gr cukraus, 200 gr varskes arba balto surio. 4 valg. Saukstai citrinos sulciu, ½ l grietines (grietineles), 1 arbat saukst grietineles standiklio milteliu, citrinos skilteliu papuosimui.
Sausainius sumalkite. Trupinius isminkykite su sviestu, ir 1 pak. Vanilinio cukraus. Mase dekite I tortine ir isklokite lygiu sluoksniu.
Paruoskite citrinu zele ir jos milteliu ir vyno arba vandens. Mase atausinkite.
Varske pertryne per sieteli, issukite su 100 gr cukraus, likusiu vaniliniu cukrumi bei citrinu sultimis. I varskes krema po truputi supilkite pradejusia stingti zele mase.
Grietinele su likusia cukraus dalimi isplakite iki standumo. Siek tiek plaktos grietineles palikite papuosimui, kita dali sukreskite i pusiau sustingusi varskes krema. Viska gerai ismaisykite. Krema supilkite i tortine ant biskvito.
Grietinele skirta papuosimui, isplakite su grietineles standikliu ir sukreskite i konditerini svirksta (arba maiseli nukirptu kampu) ir papuoskite torta rozytemis, citrinos skiltelemis. Bet tinka ir sokoladiniai arba spalvoti burbuliukai, nes tortas gaunasi sviesus.
Aprasymas ilgas, bet darymas paprastas.
[/quote]
Mane visai sudomino šis receptas, bet suabejojau, negi tiek daug reikia vandens vienam žele pokeliui? Man rodos kažkas čia ne taip...
Tortas Cortina darau dazniausiai vaiku baliams, ale kaip skanu suaugusiems
150 gr sausainiu, 50 gr sviesto arba geros kokybes margarine, 3 pak. Vanilinio cukraus, 1 pak. Citrinu zele, 1.8 l balto vyno arba vandens (ziurint vaikams ar tevams darot), 200 gr cukraus, 200 gr varskes arba balto surio. 4 valg. Saukstai citrinos sulciu, ½ l grietines (grietineles), 1 arbat saukst grietineles standiklio milteliu, citrinos skilteliu papuosimui.
Sausainius sumalkite. Trupinius isminkykite su sviestu, ir 1 pak. Vanilinio cukraus. Mase dekite I tortine ir isklokite lygiu sluoksniu.
Paruoskite citrinu zele ir jos milteliu ir vyno arba vandens. Mase atausinkite.
Varske pertryne per sieteli, issukite su 100 gr cukraus, likusiu vaniliniu cukrumi bei citrinu sultimis. I varskes krema po truputi supilkite pradejusia stingti zele mase.
Grietinele su likusia cukraus dalimi isplakite iki standumo. Siek tiek plaktos grietineles palikite papuosimui, kita dali sukreskite i pusiau sustingusi varskes krema. Viska gerai ismaisykite. Krema supilkite i tortine ant biskvito.
Grietinele skirta papuosimui, isplakite su grietineles standikliu ir sukreskite i konditerini svirksta (arba maiseli nukirptu kampu) ir papuoskite torta rozytemis, citrinos skiltelemis. Bet tinka ir sokoladiniai arba spalvoti burbuliukai, nes tortas gaunasi sviesus.
Aprasymas ilgas, bet darymas paprastas.
[/quote]
Mane visai sudomino šis receptas, bet suabejojau, negi tiek daug reikia vandens vienam žele pokeliui? Man rodos kažkas čia ne taip...
QUOTE(Pupse @ 2007 06 16, 20:01)
Radau štai tokį receptuką su visais komentarais, ryt parašysiu ar gavosi man kas nors
1 litras grietines (perku 800 gr 30 proc riebumo ir pripilu vandens)
3 saukstai zelatinos
cukraus pagal skoni
3 pakeliai spalvotos ivairiu spalvu zele
0,5 citrinos
biskvitas (pirktas, o jei netingite- ir paciu keptas)
uogos -pagal sezona (ziema- apelsinai, mandarinai)
Is anksto paruosti spalvota zele, tortui jos reikes jau sustingusios;
saltu virintu vandeniu uzpilti zelatina (kad isbrinktu)
Grietine supilti i inda , plakant mikseriu iberti cukraus, ispausti citrinos.
Inda su zelatina istatyti i puoda su vandeniu, uzkaisti, kad si istirptu, bet
jokiu budu neuzvirtu. Vel plaklant mikseriu i grietine supilti istirpinta zelatina
ir dar siek tiek paplakti.
I kekso ar kitokia forma itiesti maiseli (bus maziau vargo torta is jos isimant).
Ipilti grietinines mases, primesti gabaleliais supjaustytos spalvotos zele ir biskvito,
uogu (skaniausia su braskemis ir avietemis) ir taip sluoksniuoti. Kai visi tie dalykai
atsiranda inde, deti i saldytuva. Reiketu, kad saldytuve tortelis pastovetu bent 12 val.
Tada isimti is formos ir mmmmmm. Viena vieninteli karta nesustingo, tai pridejau i ledaines ir vistiek suvaisinau
1 litras grietines (perku 800 gr 30 proc riebumo ir pripilu vandens)
3 saukstai zelatinos
cukraus pagal skoni
3 pakeliai spalvotos ivairiu spalvu zele
0,5 citrinos
biskvitas (pirktas, o jei netingite- ir paciu keptas)
uogos -pagal sezona (ziema- apelsinai, mandarinai)
Is anksto paruosti spalvota zele, tortui jos reikes jau sustingusios;
saltu virintu vandeniu uzpilti zelatina (kad isbrinktu)
Grietine supilti i inda , plakant mikseriu iberti cukraus, ispausti citrinos.
Inda su zelatina istatyti i puoda su vandeniu, uzkaisti, kad si istirptu, bet
jokiu budu neuzvirtu. Vel plaklant mikseriu i grietine supilti istirpinta zelatina
ir dar siek tiek paplakti.
I kekso ar kitokia forma itiesti maiseli (bus maziau vargo torta is jos isimant).
Ipilti grietinines mases, primesti gabaleliais supjaustytos spalvotos zele ir biskvito,
uogu (skaniausia su braskemis ir avietemis) ir taip sluoksniuoti. Kai visi tie dalykai
atsiranda inde, deti i saldytuva. Reiketu, kad saldytuve tortelis pastovetu bent 12 val.
Tada isimti is formos ir mmmmmm. Viena vieninteli karta nesustingo, tai pridejau i ledaines ir vistiek suvaisinau
Aš vietoj 1 ltr. grietinės šitam tortukui imu 1 ltr. šaltibarščių kefyro 7 proc. riebumo Žemaitijos pieno. Gaunasi ne toks kaloringas ir labai labai skanus...
QUOTE(gytenis @ 2007 07 27, 00:28)
Mergaites,gal galit kuri duoti nuoroda kur yra pauksciu pienas,visa tortu tema perziurejau,nerandu. O anksciau lyg buvau maciusi arba gal kuri galit savo imesti PAUKSCIU PIENO receptuka daug kartu isbandyta ir isgirta.Aciu.
as tai ne is cia istraukiau sita recepta,bet gal tiks...
Paukščių pienas"
10 kiaušinių
2 stiklinės cukraus
300 g sviesto
šaukštas miltų
stiklinė pieno
40 - 50 g želatinos
150 g vandens
Kiaušinio trynius suplakti su stikline cukraus. Indą su suplaktais tryniais įdėti į didesnį indą su vandieniu ir uždėti ant ugnies. Į trynius sudėti miltus ir pieną, maišant virti, kol pasidarys tiršta masė. Truputi ataišinti, įdedama sviesto, vanilino, gerai išmaišoma.
Kol trynių masė aušta, suplakami baltymai - būtinai iki standžių putų. Išbrinkinta želatina ant ugnies ištirpinama ir po truputi supilama į baltymus. Gerai išmaišoma. Po to supilama trynių masė ir vėl viskas gerai išmaišoma. Galima supilti į formas. Stingdoma šaldytuve.