Idomu dalyka teko regeti vienam zurnale. Zodziu reikia isskobti apelsina, bet stengtis pro kuo mazesne skyle. I vidu pripilti zele. Geriausia savos gamybos ir deti daugiau zelatinos, kadangi gali nesustengti kaip reikia. O pirktine zele gautus per skysta. Bent taip raso. Ir tada palaukti, kol apelsine ta zele sustengta, po to apelsina supjaustyti Zinokit atrodo kaip "normalus" apelsinas, tik kad vietoj apelsino minkstimo zele
QUOTE(G_inte @ 2007 08 01, 23:14)
Idomu dalyka teko regeti vienam zurnale. Zodziu reikia isskobti apelsina, bet stengtis pro kuo mazesne skyle. I vidu pripilti zele. Geriausia savos gamybos ir deti daugiau zelatinos, kadangi gali nesustengti kaip reikia. O pirktine zele gautus per skysta. Bent taip raso. Ir tada palaukti, kol apelsine ta zele sustengta, po to apelsina supjaustyti Zinokit atrodo kaip "normalus" apelsinas, tik kad vietoj apelsino minkstimo zele
aga, mes darem toki, tik nereikia to apelsino pro maza skylute lukstenti. O mes darem is greifukto, perpjovem per puse, graziai isemem minkstima ir pylem zele, tiesa darem is pakelio, bet pylem maziau vandens - del visa ko
Ir dar reiktu pasistengti nulupti kiek imanoma ta balta zieve.. nes ji truputi kartumo turi
Nusipirkau tokia silikonine forma zele tortams, neisejo... ,nesigavo graziai isimt
QUOTE(ciotki @ 2007 10 01, 00:13)
Nusipirkau tokia silikonine forma zele tortams, neisejo... ,nesigavo graziai isimt
geriausia man tai ta aliumine forma.. mano mama turi silikonine, tai jai irgi ne visad iseina graziai istraukt.. o as va dariau su aliumine, tai isslydo liuksiskai
QUOTE(Edvinute @ 2007 10 01, 08:22)
geriausia man tai ta aliumine forma.. mano mama turi silikonine, tai jai irgi ne visad iseina graziai istraukt.. o as va dariau su aliumine, tai isslydo liuksiskai
aš visad patepu aliejum frmą ir tada jokių problemų,tiesiog iškrenta
QUOTE(G_inte @ 2007 08 01, 23:14)
Idomu dalyka teko regeti vienam zurnale. Zodziu reikia isskobti apelsina, bet stengtis pro kuo mazesne skyle. I vidu pripilti zele. Geriausia savos gamybos ir deti daugiau zelatinos, kadangi gali nesustengti kaip reikia. O pirktine zele gautus per skysta. Bent taip raso. Ir tada palaukti, kol apelsine ta zele sustengta, po to apelsina supjaustyti Zinokit atrodo kaip "normalus" apelsinas, tik kad vietoj apelsino minkstimo zele
ta pati galima daryti ir su nedideliu melionu, tuos isskobtus meliono gabaliukus supjaustai smulkiais kvadratukais , sumaisai su zele, kai sustingsta, supjaustai riekemis.
Sveikos..
esu laaabai prasta kulinare saldumynu srityje,nes dazniau pasinaudoju "gatavais" gal galit man padeti?
buvo rasyta kad (cia apie tortukus su zele) dedamas jogurtas? tai kaip?pvz sluoksnis zele,uzsala,o tada paprastas jogurtas????? ar i ji zelatinos dedama,na kaip ten vyksta viskas?
aciu uz atsakymus
esu laaabai prasta kulinare saldumynu srityje,nes dazniau pasinaudoju "gatavais" gal galit man padeti?
buvo rasyta kad (cia apie tortukus su zele) dedamas jogurtas? tai kaip?pvz sluoksnis zele,uzsala,o tada paprastas jogurtas????? ar i ji zelatinos dedama,na kaip ten vyksta viskas?
aciu uz atsakymus
QUOTE(Agniuke* @ 2007 10 07, 14:44)
Sveikos..
esu laaabai prasta kulinare saldumynu srityje,nes dazniau pasinaudoju "gatavais" gal galit man padeti?
buvo rasyta kad (cia apie tortukus su zele) dedamas jogurtas? tai kaip?pvz sluoksnis zele,uzsala,o tada paprastas jogurtas????? ar i ji zelatinos dedama,na kaip ten vyksta viskas?
aciu uz atsakymus
esu laaabai prasta kulinare saldumynu srityje,nes dazniau pasinaudoju "gatavais" gal galit man padeti?
buvo rasyta kad (cia apie tortukus su zele) dedamas jogurtas? tai kaip?pvz sluoksnis zele,uzsala,o tada paprastas jogurtas????? ar i ji zelatinos dedama,na kaip ten vyksta viskas?
aciu uz atsakymus
Jei taip padarysi viskas išplauks
Želatina reikia ištirpinti nedideliame kiekyje vandens, o tada praušusią supilti į jogurtą ir išmaišyti dėti į šaldytuvą sustingti ir skanaus
QUOTE(laurindre @ 2007 10 07, 14:59)
Jei taip padarysi viskas išplauks
Želatina reikia ištirpinti nedideliame kiekyje vandens, o tada praušusią supilti į jogurtą ir išmaišyti dėti į šaldytuvą sustingti ir skanaus
Želatina reikia ištirpinti nedideliame kiekyje vandens, o tada praušusią supilti į jogurtą ir išmaišyti dėti į šaldytuvą sustingti ir skanaus
aciu,tai vat ir galvojau kad kazkas "ny to" niu reiks kada nors pabandyti,nors manau man vis tiek isplauks
QUOTE(Agniuke* @ 2007 10 07, 15:04)
aciu,tai vat ir galvojau kad kazkas "ny to" niu reiks kada nors pabandyti,nors manau man vis tiek isplauks
Jei darysi pagal instrukcijas ant pakelio, tikrai neišplauks, dar gali skysčio mažiau pilti, tada tikrai gerai sustings.
QUOTE(Agniuke* @ 2007 10 07, 16:04)
aciu,tai vat ir galvojau kad kazkas "ny to" niu reiks kada nors pabandyti,nors manau man vis tiek isplauks
nieks neisplauks, viskas bus gerai, labiau pasitikek savimi, as irgi neseniai pradejau zele tortukus daryt, dariau antra karta neseniai ir net is savo brangiojo gavau pagyrima
tiik nesusimaisyk, kaip as kad susimaisiau pirma karta susipirkau zelatina, tai ten rase, kad zelatina reikia istirpinti 1l vandens, tai as kaip durna taip ir padariau, tik kai jau taip padariau supratau, kad klaida buvo vienu zodziu, dar i ta zelatina reikejo man pilti 200g grietineles ir 200g kefyro, tai i zele pagal teorija vandens reikejo pilti tik 600g vandens tai va nepamirsk atminusuoti visu skysciu kuriuos pils i ta zelatina ir kai viska atminusuosi, tiek kiek liko, tiek ir pilk vandens i ta zelatina na gal suprasi, ka cia parasiau taip padrikai