Sveikos orchidėjų mylėtojos
Turiu orchidėją jau porą metų, bet tik dabar pradėjau domėtis ja ir jos problemomis (kad ir kaip bebūtų keista, bet tai pradėjau daryti vaikino paskatinta
). Ir, kai pradėjau ja domėtis, savaime iškilo ne vienas klausimas. Daug visko čia prisiskaičiau, bet atsakymų į sau rūpimus klausimus neradau, todėl Jūsų paprašysiu, jei galit ir žinot, padėkit man. Iš anksto dėkoju.
1) Prieš kelis mėnesius gavau trąšų orchidėjoms iš Vokietijos. Ten orchidėjų labai daug, jos žydi ištisus metus, tad aš net nedvejodama panaudojau trąšas ir savo orchidėjai. Praėjo gal kelios savaitės ir ant orchidėjos lapų atsirado spuogelių. Ar galėtų tai būti dėl panaudotų trąšų? Daugiau jų turbūt vertėtų nenaudoti?
2) Prieš kokį mėnesį orchidėja pradėjo auginti naujus lapelius. Tai vyksta jau ne pirmą kartą ir labai jais džiaugiuosi. Jų dabar jau tiek daug
Bet apačioje pradėjo augti lyg naujas augalas sakyčiau. Ar tai keikis? Jei taip, kada jį reikėtų persodinti?
3) Yra toks stiebelis neaiškus man. Šiaip spėčiau, kad tai kažkada jau nukirptas nužydėjęs žiedstiebis, bet nesu tikra.
4) Na ir dar vienas klausimas, į kurį jau lyg ir esu radus atsakymą, bet visgi pasitikslinsiu. Ar mano orchidėja tikrai yra FALENOPSIS (Phalaenopsis)? Pridedu dar nuotrauką su matomu žiedu, kad būtų galima atsakyti į šį klausimą.