QUOTE(zuzla @ 2012 01 04, 12:35)
kokios orchidėjos?
falenopsiai sėkmingai auga ir ant rytinių palangių.
jei statyti po lempa, lempa turi būti speciali, o ne paprasta butinė.
falenopsiai sėkmingai auga ir ant rytinių palangių.
jei statyti po lempa, lempa turi būti speciali, o ne paprasta butinė.
QUOTE(Gabriell'e @ 2012 01 04, 12:36)
istrauka is vieno straipsnio: "Nors yra manančių, kad šiaurinių langų palangės augalams netinkamos, tačiau iš tiesų taip nėra. Ant šių nesaulėtų palangių kuo puikiausiai auga visas būrys kambarinių augalų. Jų tarpe netgi keletas, šiaip garsėjančių kaip šviesiamėgiai augalai, orchidėjų bei kaktusų rūšių. Jie ne tik sėkmingai auga, bet ir žydi.
Jei sumanėte šiaurinį langą papuošti orchidėja, rinkitės šešėlį toleruojančius raibuolę (Paphiopedilum) arba falenopsį (Phalaenopsis)."
Jei sumanėte šiaurinį langą papuošti orchidėja, rinkitės šešėlį toleruojančius raibuolę (Paphiopedilum) arba falenopsį (Phalaenopsis)."
aciu uz atsakymus
mano phalaenopsis, uzmirsau parasyti as vienam straipsny skaiciau, kad netinka siauriniai... kitam, kad tinka kiek zmoniu tiek nuomoniu... neva per mazai sviesos, per mazai maisto medziagu pasigamina ir neuztenka energijos ziedams krauti ir zydeti...
Papildyta:
QUOTE(liepa27 @ 2012 01 04, 12:37)
na,va,nepavyko is maximos pirktos orchidejos atgaivint,jauciu ir kitos nepavyks,neismeciau dar,bet... net lapai nupuvo. tokia grazi buvo,pirkau pakereta jos grozio,ne kainos ir saknis apziurejau.prisiekiau sau daugiau is maximos nepirkti,aisku kur brangesnes,tai ir sveikos matyt buna,o jei 20 ir maziau litu kainuoja,tai galima skaudziai apsigaut.jei kartais zinot parduotuvele ar siaip orchideju augintoja Kaune,turincia balta su violet plemais(dalmantinu berods vadinama) orchideja,brukstelkit i az
gaila gelyciu... is tikruju, labai apsigauti galima su maximinem... vis praeidavau, pasigrozedavau, bet pirkti nedrisdavau... kazin, is akropolio ermitazo nesupus man... zalia esu orchideju reikaluose, neskiriu normaliu saknu nuo papuvusiu...