Gal atsiras galinciu man padeti...
nezinau ka su ja daryti,tiksliau kaip... ismesti dar gailiu, ten virsuje isleido augliuka ir sakyciau yra saknys, jei taip,man ji atskirti ir pasodinti? Zodziu nezinau nuo ko pradeti, kaip pagelbeti augaliukui.... Busiu labai dekinga atsakiusioms
QUOTE(vavuum @ 2011 12 29, 14:17)
Gal atsiras galinciu man padeti...
nezinau ka su ja daryti,tiksliau kaip... ismesti dar gailiu, ten virsuje isleido augliuka ir sakyciau yra saknys, jei taip,man ji atskirti ir pasodinti? Zodziu nezinau nuo ko pradeti, kaip pagelbeti augaliukui.... Busiu labai dekinga atsakiusioms
atskirti ir sodinti dar anksti, per trumpos šaknys. kiek ten keikių? du, trys?
siūlau palikti iki pavasario arba aktyvaus augimo, tada gražiai nupjauti su motininio augalo dalele ir sodinti į substratą
Labai aciu
QUOTE(zuzla @ 2011 12 29, 16:24)
atskirti ir sodinti dar anksti, per trumpos šaknys. kiek ten keikių? du, trys?
siūlau palikti iki pavasario arba aktyvaus augimo, tada gražiai nupjauti su motininio augalo dalele ir sodinti į substratą
Labas vakaras
Ikisu nosi pas Jus, nes tik cia tikiuosi gauti naudingos info - nukrito mano Phalaenopsis aphrodite visi lapai tokia grazi buvo, tvirta ir oplia, po daugiau nei pusmecio, eme ir nukrito visi...saknys zalios ,grazios, virsunele tik, kur buvo lapai liko sausa kazkokia, gal patartumet - ka daryt? gal dar ne viskas prarasta
Ikisu nosi pas Jus, nes tik cia tikiuosi gauti naudingos info - nukrito mano Phalaenopsis aphrodite visi lapai tokia grazi buvo, tvirta ir oplia, po daugiau nei pusmecio, eme ir nukrito visi...saknys zalios ,grazios, virsunele tik, kur buvo lapai liko sausa kazkokia, gal patartumet - ka daryt? gal dar ne viskas prarasta
O aš tai pasiskųsti noriu savo falenopsiu Nusipirkau gėliuką su žiedstiebiu su šešiom šakom, o kai parėjau namo, žiūriu dar du žiedstiebiai prasikalę (labai džiaugiausi ). Stovėjo jie tokio pačio dydžio porą mėnesių ir šast žiūriu dar trečias prasikalė. O tas auga kaip pasiutęs salotinis toks, o tie du toliau stovi vietoje, net nejuda ir dar patamsėjo. Kažin kas gausis iš jų ateity? taip ir stovės du spiriukai išlindę iš šono?
QUOTE(Isdykelle @ 2012 01 02, 14:15)
O aš tai pasiskųsti noriu savo falenopsiu Nusipirkau gėliuką su žiedstiebiu su šešiom šakom, o kai parėjau namo, žiūriu dar du žiedstiebiai prasikalę (labai džiaugiausi ). Stovėjo jie tokio pačio dydžio porą mėnesių ir šast žiūriu dar trečias prasikalė. O tas auga kaip pasiutęs salotinis toks, o tie du toliau stovi vietoje, net nejuda ir dar patamsėjo. Kažin kas gausis iš jų ateity? taip ir stovės du spiriukai išlindę iš šono?
manau jau is ju nieko nebeuzaugs.
QUOTE(Isdykelle @ 2012 01 02, 15:15)
pas mane vienam buvo išlindęs gal pusės centimetro žiedkočio galiukas, ir taip prabuvo gal metus , dabar prabudo ir jau apie 10 cm . turiu yra vilties tik tas patamsėjimas kelia abejonių
QUOTE(rrine @ 2012 01 02, 20:51)
pas mane vienam buvo išlindęs gal pusės centimetro žiedkočio galiukas, ir taip prabuvo gal metus , dabar prabudo ir jau apie 10 cm . turiu yra vilties tik tas patamsėjimas kelia abejonių
pas mane ir buvo islindes,sedejo sedejo,pradejo juodoti ir nudziuvo visiskai,bet kitoje puseje isleido ir viskas gerai,greit zydes
sveikos neradau atsakymo duotuose saltiniuose, todel kreipiuosi i jus
skaiciau, kad orchidejoms siauriniai langai yra pats blogiausias variantas. beda ta, kad kitokiu nera... patarkit, ka daryti? gal tiktu po lempa pastatyti augala?
skaiciau, kad orchidejoms siauriniai langai yra pats blogiausias variantas. beda ta, kad kitokiu nera... patarkit, ka daryti? gal tiktu po lempa pastatyti augala?
QUOTE(Eddii @ 2012 01 04, 11:26)
kokios orchidėjos?
falenopsiai sėkmingai auga ir ant rytinių palangių.
jei statyti po lempa, lempa turi būti speciali, o ne paprasta butinė.
QUOTE(Eddii @ 2012 01 04, 12:26)
sveikos neradau atsakymo duotuose saltiniuose, todel kreipiuosi i jus
istrauka is vieno straipsnio: "Nors yra manančių, kad šiaurinių langų palangės augalams netinkamos, tačiau iš tiesų taip nėra. Ant šių nesaulėtų palangių kuo puikiausiai auga visas būrys kambarinių augalų. Jų tarpe netgi keletas, šiaip garsėjančių kaip šviesiamėgiai augalai, orchidėjų bei kaktusų rūšių. Jie ne tik sėkmingai auga, bet ir žydi.
Jei sumanėte šiaurinį langą papuošti orchidėja, rinkitės šešėlį toleruojančius raibuolę (Paphiopedilum) arba falenopsį (Phalaenopsis)."
na,va,nepavyko is maximos pirktos orchidejos atgaivint,jauciu ir kitos nepavyks,neismeciau dar,bet... net lapai nupuvo. tokia grazi buvo,pirkau pakereta jos grozio,ne kainos ir saknis apziurejau.prisiekiau sau daugiau is maximos nepirkti,aisku kur brangesnes,tai ir sveikos matyt buna,o jei 20 ir maziau litu kainuoja,tai galima skaudziai apsigaut.jei kartais zinot parduotuvele ar siaip orchideju augintoja Kaune,turincia balta su violet plemais(dalmantinu berods vadinama) orchideja,brukstelkit i az