Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Kažkokie stebuklai doh.gif negi sunku postą prieš paskaityti?
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 11 24, 12:41)
Kažkokie stebuklai doh.gif negi sunku postą prieš paskaityti?

aha smile.gif ir dažniausiai užduodamų klausimų nuorodą atsiversti pirmame puslapyje..
Atsakyti
QUOTE(Kristulia86 @ 2011 11 24, 13:14)
sveikos,
padariau kelias foto, kad vaizdziai matytusi mano problema.nesuprantu, orchideja sumete pmpuriukus, tiek laukiau kol prazys, o jie eme ir suvyto, sudziuvo...augalas pats auga gerai, naujas saknis, nauja stieba leidzia, kur mano problema, ka ne taip darau...
prasau patarkit...

Gali būti kelios priežastys, bet realiausia, kad kambario oras per sausas. Patikrinkite substratą, gal perlietas - priklauso, ar kambaryje šilta ir sausa, ar drėgna - gal substratas nespėja išdžiūti ir šaknys pūti pradėjo. Tikrinkite, ar nėra skersvėjų. Taip pat gali būti nuo staigaus temperatūros ar kito režimo pasikeitimo. Pvz., iš balkono įnešus į kambarį mažai šviesos ir mažesnė aplinkos drėgmė...
Atsakyti
Ir man leiskite trumpą postą apie šias gėles brūkštelt. smile.gif
Turiu aš šiu gelelių (tiksliau turėjau) kokius 20 vnt, kai kurioms jau apie 8 metus. Tai va priežiūra buvo mano tokia: mirkymas vonioje apie 2 val. visas kartu sustačius 2X i mėnesį. Vieną kartelį su trąšom kitą be. Nieko nepersodindavau. Na ir nutariau pasiskaityti "protingos" literatūros apie orchidėjų priežiūrą, ir persodinau, ir su virintu vandenėliu mirkinau. Tai žinote liko pas mane jų jau nebe 20 vnt, o 8 vienetai. Gal ir persodinti negerai persodinau(priemones geliu persodinimui naudojau l. geros kokybės), bet 8 metus žydėjusi, nuostabiai, orchidėja būtų ir toliau žydėjusi, jei nebūčiau jos persodinusi ir su virintu vandeniu mirkiusi + plius dar pelesiu prisiveisė. Taigi siūlau daryti savo išvadas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eliktra: 25 lapkričio 2011 - 15:17
Pelėsiai šaip nuo drėgmės atsiranda, tai turbūt nereikia laikytis laistymo režimo griežto. Bent jau aš nepasakyčiau, kaip laistau. Tikrai retai, bet matau, kad gėlėm to užtenka. Ir turbūt ne viena pasakys, kad nereikia taip ilgai dusint šaknų, užtenka 15 - 20 min pamirkyt vandeny.
Gal tikrai įtakos turėjo persodinimas, o gal kas užpuolęs gėles buvo, tik jūs to nepastebėjot?
Atsakyti
QUOTE(Eliktra @ 2011 11 25, 16:12)
persodinimui naudojau l. geros kokybės), bet 8 metus žydėjusi, nuostabiai, orchidėja būtų ir toliau žydėjusi, jei nebūčiau jos persodinusi ir su virintu vandeniu mirkiusi + plius dar pelesiu prisiveisė.  Taigi siūlau daryti savo išvadas.

Taip, tikrai taip. Kiekvienas augintojas savaip interpretuoja savo gėlių auginimą, nes sąlygos ne pas visus vienodos.
Rašot, kad naudojot "l. geros kokybės" priemones, tai gal geros kokybės buvo durpės? lotuliukas.gif O gal persodindama pažeidėt šaknis, gal persodinot netinkamu metu, gal koks grybelis įsimetė? Priežaščių gali būti begalės. Bet tikrai virintads vanduo tam įtakos neturėjo. O ir pelėsis atsiranda nuo drėgmės pertekliaus. Ir tai nereiškia, kad persodinta gėlė daugiau niekada nebežydės. Gal jai prireikė poilsio? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Orfeja @ 2011 11 25, 17:24)
Taip, tikrai taip. Kiekvienas augintojas savaip interpretuoja savo gėlių auginimą, nes sąlygos ne pas visus vienodos.
Rašot, kad naudojot "l. geros kokybės" priemones, tai gal geros kokybės buvo durpės?  lotuliukas.gif  O gal persodindama pažeidėt šaknis, gal persodinot netinkamu metu, gal koks grybelis įsimetė? Priežaščių gali būti begalės. Bet tikrai virintads vanduo tam įtakos neturėjo. O ir pelėsis atsiranda nuo drėgmės pertekliaus. Ir tai nereiškia, kad persodinta gėlė daugiau niekada nebežydės. Gal jai prireikė poilsio?  4u.gif

Į durpes orchidejų niekas nesodina, kaušele tu. doh.gif Su mano laistymo daznumu orchidejos pas mane gyvavo ir kuo puikiausiai žydėjo 6 metus(ir nesiveisė joks pelėsis), kol as nesugalvojau kad galbūt jas reikėtų persodinti. Gal ir nemokėjau persodinti, tačiau be persodinimo būtų išlikę pas mane jų daugiau, va ką aš norėjau pasakyti.
P.S. Man tavo komentarų "Gal, gal" čia visai nereikia, tiesiog noriu perspėti, kad jei persodinimas nepavyks, gali prarasti savo gėlytes.
Atsakyti
Eliktra, lb užjaučiu dėl praradimų console.gif

Svarbu į kokį substratą sodinate, ar vazonėlis tinkamo dydžio, gera šaknų aeracija.
Aš žieves pavirinu ir išdžiovinu, o patį augalą, prieš tai pamirkytą, sodinu į sausas žieves.
Pelėsiukas atsiranda nuo blogos ventiliacijos ir perliejus silpnu kalio permanganato tirpalu, išnyksta.
Normalu, kad persodinus dažniausiai kurį laiką nežydi.
Merginos, jei substratas nesukritęs, šaknys gražios, augalas gražus ir sveikas, nebūtina skubėti su persodinimais.
Atsakyti
QUOTE(Eliktra @ 2011 11 26, 08:26)
Į durpes orchidejų niekas nesodina, kaušele tu. doh.gif

Oho, koks žodynas išlavintas lotuliukas.gif Puikiai žinau, kur jos sodinamos. Pati auginu remdamasi forumuose esnačiais patarimais ir užsienietiškais tinklapiais. Puikiai auga thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orfeja: 26 lapkričio 2011 - 16:51
Labas vakaras,gal patarsit kaip man gydyti orchideja,atsirado kazkokie vabaliukai ant ziedu,jie suvyto,nuskabiau as juos,bet pastebejau ju ir ant lapu ir ant naujai besprgstanciu ziedu,purskiau spec.purskalu nuo kenkeju,bet nepadeda jis man...
Atsakyti
Ieškojau atsakymo internete, bet gaila neradau... Gal kas žinot, kokio amžiaus falenopsiai pradeda žydėti?
Atsakyti
QUOTE(Isdykelle @ 2011 11 29, 16:40)
Ieškojau atsakymo internete, bet gaila neradau... Gal kas žinot, kokio amžiaus falenopsiai pradeda žydėti?

Sveika. Mamos phalikas augino keikį, tai jis sukrovė žiedus. Atsargiai nupjovėm, pasodinom, o jis toliau žydi thumbup.gif . Dabar žiedai jau nuvyto, tačiau ant to pačio žiedstiebio pradėjo leisti naujus pumpurus smile.gif . Taigi žydi nuo "vaikiško" amžiaus wub.gif
Atsakyti