Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Persodinsiu į smulkų substratą. Neturiu aš patirties su kiminais, o mažylis, matau, kad plaukioja toj drėgmėj, perlaistytas smile.gif
Atsakyti
Pas mane su miniukais yra taip:
vienas auga vien tik kiminuose. Į vazoniuką 3 - 4cm gylyn įkištas medinis pagaliukas. Jį ištraukus tikrinu drėgmę. Jei sausas - laikas palieti, jei dar drėgnas - nieko nedarau.
Kiti - susmulkintame substrate, persijotam, kad nebūtų durpių, ir įmaišyta truputis kiminų, nes namie sausas oras ir laabai greit viskas išdžiūva tokiam mažam vazonėlyje.

Gal kam pravers 4u.gif
Atsakyti
http://www.orchidejo...ndex.php?lang=1

Atsakyti
Prieš 5 min. savo falenopsiui nukirpau žiedstiebį verysad.gif Jis turėjo labai mažai šaknų, nes daug išpuvo, pradėjo lapai raukšlėtis, o žiedstiebis buvo jau nemažas, bet deja... Gal kada nors kitą kartą leisiu žydėti. verysad.gif (Jei tik sužydės...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Isdykelle: 07 lapkričio 2011 - 15:20
Laba diena,

Lietuvos orchidėjininkų draugija tęsia seminarus apie orchidėjų auginimą. Lapkričio mėnesį susitinkame Kaune wub.gif

Išsamesnė informacija: www.orchids.lt 4u.gif

Iki susitikimų bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Mano vienas falenopsis po persodinimo dar nė karto nebuvo laistytas, bet šiandien žiūriu, kad šaknys toliau juoduoja ir vėl yra pelėsio pūkelių. Gi jau tikrai drėgmės ne per daug, kas dabar netiko g.gif Vėl trauksiu lauk, vėl karpysiu šaknis ir tada į naują substratą ar galima į tą patį (prieš nepilną savaitę persodintas)?
Atsakyti
ikkuna, labai daug streso suteiksite augalui taip dažnai persodinėdama. Jei ją purškiat, nebepurkškit ir pastatykit arčiau radiatorių, kad pradžiūtų. Man irgi buvo užsidėjęs pelėsiuko pūkelis, tai tiesiog kurį laiką nepurškaliojau. Dingo.
Atsakyti
Sveikos orchidėjų mylėtojos ir augintojos!
Mane labai neramina vienas klausimas apie mano baltąjį Phalenopsi. Ji aš nusipirkau beveik prieš 2 metus ( manau gal jau ir daugiau ), peržydėjo, ir netyčia stiebą nulaužė katinas. smile.gif . Iki šio laiko orchidėja neleidžia jokio stiebo, tik šaknys labai gražias ir žalias. Labai įdomu kame problema, ar ji daugiau man ir nebežydės? verysad.gif Stiebas nulūžo prie pat lapų taigi nėra tu "miegančių akučių". g.gif

Atsakyti
QUOTE(M@rgo @ 2011 11 08, 13:27)
Sveikos orchidėjų mylėtojos ir augintojos!

žydės,ateis laikas ir pražys smile.gif nenorėk,kad ištisai žydėtų,reikia ir sustiprėti augalui.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 11 08, 14:14)
žydės,ateis laikas ir pražys smile.gif nenorėk,kad ištisai žydėtų,reikia ir sustiprėti augalui.

Dėkoju, kad nuraminot, lauksiu pirmu žiedelių. blush2.gif smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Vasara prisipirkau orchideju, nuzydejo ir dabar isaugino ziebstiebius, krauna ziedus. Per kiek laiko prazysta? Kokia prieziura?
Atsakyti
QUOTE(GAUBE @ 2011 11 08, 13:43)
Sveikos,
Vasara prisipirkau orchideju, nuzydejo ir dabar isaugino ziebstiebius, krauna ziedus. Per kiek laiko prazysta? Kokia prieziura?

pirmas puslapis, dažniausiai užduodami klausimai
Atsakyti