Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Isdykelle @ 2011 10 19, 13:56)
Puiku, džiaugiuosi už tave ir už gėlytę smile.gif Tik dabar kokį mėnesiuką netręšk, nes naujajame substrate yra trąšų smile.gif

ačiū, kad įspėjot biggrin.gif 4u.gif kaip tik galvojau, kada čia reiks šitą reikalą atlikt biggrin.gif
Atsakyti
Laba, gavau dovanu Miltonia wub.gif wub.gif , ar lengva ja priziureti. Gal susiduret?
Atsakyti
QUOTE(Dianule @ 2011 10 19, 16:47)
Laba, gavau dovanu Miltonia wub.gif  wub.gif , ar lengva ja priziureti. Gal susiduret?

tikrai nelengva, bet gal jums pasiseks smile.gif sudėtingiausia atitaikyti laistymą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 19 spalio 2011 - 16:00
Na tikuos susidraugausim bigsmile.gif skaitau, kad turi pastoviai but dregna, ar tiesa?
Atsakyti
orchidejas palyginus nesenai auginu, tai man idomu pasidare ka cia mano gelyte augina, nes i pumpura lyg ir nepanasu g.gif
user posted image
Atsakyti
sveikos 4u.gif
ruosiuosi pirkti naujas trasas, anksciau naudojau guano, jau baigesi. norisi aisku geriausiu ax.gif gal gali profes pasidalinti kuo tresia biggrin.gif
galvojau apie shultz bet radau tik tokiom granulem, skystu ju nebuna? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kerryy @ 2011 10 21, 16:43)
sveikos  4u.gif
ruosiuosi pirkti naujas trasas, anksciau naudojau guano, jau baigesi. norisi aisku geriausiu  ax.gif  gal gali profes pasidalinti kuo tresia  biggrin.gif
galvojau apie shultz bet radau tik tokiom granulem, skystu ju nebuna?  g.gif

Neteko matyti skystų smile.gif Aš tas "granules" naudoju mirksiukas.gif
Atsakyti
o sakykit kaip su tom trasom?ar jas karts nuo kartio geriau keisti (pvz kai pasibaigia vienos naudoti kitas ir pan) ar geriau vienas ir tas pacias (kurios tinkamiausios).
Atsakyti
QUOTE(Atropa belladonna @ 2011 10 18, 21:19)
Aš su jais taip pat kovoju... Jau senokai...  unsure.gif  Ir kol kas laimi jie, net ir chemikalas kažkoks iš "Žalios stotelės" nepadėjo  verysad.gif

O man padejo namines priemones, Amway indu ploviklis, dusas, cesnaku nuoviras..Kol kas gyvos ir vabalu nera g.gif
Dabar pradejo sildyti. Jei jos stovi virs radiatoriaus ant palange, kas kiek laiko duoti gerti? Radiatoriai karstoki ax.gif
Vasara as jas sustatydavau i bliuda ir pamerkdavau 1 k. per savaite, kas 2-3 "girdyma" gaudavo trasu. O dabar nesuprantu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAUBE: 22 spalio 2011 - 13:19
Aš tai vadovaujuosi ta pačia taisykle - kai pradžiūna substratas ir šaknys pasidaro pilkos, tada ir laistau. Dar vazonėlis pasidaro labai lengvas - tai faktas, kad viskas išdžiuvo ir reik laistyt. O tos, kurios ilsisi, dar savaitę padžiovinu.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Prižadėjau kažkada kad parodysiu kaip sekas mano šiai orchidėjai
user posted image
Keikio žiedą nuskyniau, buvau aprišus jį kiminais kad greičiau šaknis išleistų,o mama tik su vienu vargšu lapu buvo.
Keikį sodinau kai jau atrodė taip
user posted image
mama ir jos šaknys persodinant buvo tokios
user posted image
Dabar keikis jau toks ir leidžia žiedynkotį bigsmile.gif
user posted image
o mama nudžiovino paskutinį savo lapą ir iš kažkur giliai išaugo nauja bigsmile.gif tik to seno koto vis neprisiruošiu nukirpti, manau jai ir palengvėtų g.gif
user posted image
Keikis aišku jau beveik suaugusios orchidėjos dydžio, už mama daug didesnis biggrin.gif žodžiu viskas susitvarkė ir keikis auga ir mama gyva thumbup.gif

o dar parodau kokia gavo vyras jubiliejaus proga wub.gif o kvepia kaip wub.gif
user posted image
Prie jos rašo XXEssential Nelly Isler, gal galit patarti ka nors dėl jos auginimo blush2.gif kai nužydės aišku persodinti, nes vazonas visai mažulytis, o į kokia žemę?ir kokia specifika?ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagma: 24 spalio 2011 - 09:59
sveikos mergaitės 4u.gif
čia esu naujokė, orchidėjas be galo myliu, bet tik pradedu gilintis į jų auginimo meną.
Pavasario pabaigoje nusipirkau oncidiumą. Tokį didelį ir gražutį, bet... atsitiko nelaimė. Mano numylėtasis katinas kaip žinodamas apkramtė visus jo lapus. Kiek skaičiau nemačiau tokio dalyko. Lauksiu patarimo iš jūsų ax.gif Palikt ar pjaut?

Nelaimėlis:

http://img545.images...6/sdc10138n.jpg

o štai dabar dar leidžia žiedkotį:

http://img821.images...9/sdc10140z.jpg

o fotografuojant pamačiau, kad ir antras auga bigsmile.gif

http://img543.images...5/sdc10142o.jpg

Atsakyti