Įkraunama...
Įkraunama...

Montessori ugdymo metodas

aš pasakysiu taip ,jei auklėtojos geros tai visos metodikos puikiausiai tinka visiem vaikam, bet jei ne tai nė geriausios metodikos nepadės- ir pas tokias auklėtojas vaikai labai nenori eit smile.gif
Atsakyti
mano dukterecia katik pradejo lankyti montessori darzeli, tai kol kas patenkinta grysta namo, ziuresim kaip toliau bus.
Atsakyti
teisingai pasakyta apie aukletojas
Atsakyti
Ryt vedu savo mažutę į montesori metodu pagrystą pamokėlę, tai nusprendžiau pasiskaityti ko tikėtis.Žinot, jau abejoju dėl savo sprendimo doh.gif
Ji pas mane hiperaktyvi ir apie ramumą net kalbos nėra, o aš ir nenoriu jos pakeisti. Aš sudarau tą būrelį, kad ji save išreikštu, bendrautų ir pan.
Jau teko dalyvauti šokių pamokėlėje (ne pagal montesori), tai ji suardė visą tvarką, aš net šoką gavau, kaip kiti vaikai tokio pat amžiaus ramiai žiūri į žaislus ir jų nenori imti, laikosi tvarkos ir pan. Tai dabar suprantu, kad jie ir montesori greičiausiai lanko ax.gif
Net nežinau ko ryt tikėtis g.gif
Atsakyti
Nu mes šiandien buvom monteori pamokėlėje ir man labai patiko, visai nesutampa su tuo ką sakėte schmoll.gif
Ten kaip tik neverčia sėdėt vienoj vietoj ir kažko mokintis, patys vaikai sau šmirinėja po kambarį ir renkas su kuo užsiimti o mes tik padedam supažindinti kas kaip veikia ir pan. Nėra ten jokio susikoncentravimo į save ar pan. Ir dar kodėl jūs sakote, kad montesori lankantiems vaikams sunku paskui kitur prisitaikyti????? Ar aš kažko nesuprantu g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaida L @ 2007 11 24, 21:45)
Ir dar kodėl jūs sakote, kad montesori lankantiems vaikams sunku paskui kitur prisitaikyti????? Ar aš kažko nesuprantu  g.gif

Idomu kas taip sako, ar tos kuriu vaikai is Montesori darzelio sunkiai adaptavosi mokykloje, ar tos, kurios kazkur kazka girdejo ir pacios nesupranta ka sako.
Pazistu viena seima, kurios vaikas pereidamas is pradines Montesori i paprastos mokyklos penkta klase turejo "problemu" Mokykla visa beda verte Montesori. Tevai buvo pasimetime. Pakeitus mokykla prolemos neliko. Isvada: senos tarkos dirbancios mokyklose nemegsta savarankisku, intelektualiu, zinanciu ko nori vaiku Jiems geriau kai visi "pilki", jokiu papildomu klausimu, jokiu reikalavimu...
Atsakyti
QUOTE(Akva @ 2007 11 24, 23:43)
Idomu kas taip sako, ar tos kuriu vaikai is Montesori darzelio sunkiai adaptavosi mokykloje, ar tos, kurios kazkur kazka girdejo ir pacios nesupranta ka sako.
Pazistu viena seima, kurios vaikas pereidamas is pradines Montesori i paprastos mokyklos penkta klase turejo "problemu" Mokykla visa beda verte Montesori. Tevai buvo pasimetime. Pakeitus mokykla prolemos neliko. Isvada: senos tarkos dirbancios mokyklose nemegsta savarankisku, intelektualiu, zinanciu ko nori vaiku Jiems geriau kai visi "pilki", jokiu papildomu klausimu, jokiu reikalavimu...

Aš ir nesuprantu ko ten sunkiai adaptuotis g.gif
Atsakyti
Turbūt ne tik nuo auklėtojų ar mokytojų, bet ir nuo paties vaiko charakterio priklauso ar jam toks auklėjimas tiks ir patiks.
Atsakyti
Mano du draugai dirba mokytojais, tai kiek teko klausyt, visgi būna šiokių tokių bėdų. Dažniausia bėda su montesoriukais yra tokia, kad jie elgiasi laisvai, vidury pamokos eina kur nori, ima sėdėti ant žemės, apsigalvoja ir nedaro to, ka tuo metu daro visi vaikai- pvz.: jis tuo metu nenori piešti, ir nepiešia; paskui jį pradeda panašiai elgtis kiti- o tada tik spėk gaudyt, nes visiems pradėjus daryt ką nori, gaunasi visiškas "bardakas".
Šiokia tokia disciplina reikalinga, norint suvaldyt nemažą grupę vaikų, o jie įpratę elgtis taip, kaip patogu jiems asmeniškai. Tačiau iš patirties sakė, kad jie ilgainiui "persiauklėja" pagal kitus vaikus.
Atsakyti
QUOTE(medituk @ 2007 12 01, 19:03)
Mano du draugai dirba mokytojais, tai kiek teko klausyt, visgi būna šiokių tokių bėdų. Dažniausia bėda su montesoriukais yra tokia, kad jie elgiasi laisvai, vidury pamokos eina kur nori, ima sėdėti ant žemės, apsigalvoja ir nedaro to, ka tuo metu daro visi vaikai- pvz.: jis tuo metu nenori piešti, ir nepiešia; paskui jį pradeda panašiai elgtis kiti- o tada tik spėk gaudyt, nes visiems pradėjus daryt ką nori, gaunasi visiškas "bardakas".
Šiokia tokia disciplina reikalinga, norint suvaldyt nemažą grupę vaikų, o jie įpratę elgtis taip, kaip patogu jiems asmeniškai. Tačiau iš patirties sakė, kad jie ilgainiui  "persiauklėja" pagal kitus vaikus.

Nu kad bent jau mūsų grupėje, tai pirmiausia susirinkus visi sėdasi ant pagalvėlių ir mokomės gyvunėlių garsų, paskui aišku bėga žaisti, bet ir tai kai vaikas išsirenka su kuo užsiimti, mokytoja bando kuo ilgiau išlaikyti dėmesį vaiko ties užsiėmimu, o gale pamokėlės vėl visi ant pagalvėlių ir mokinasi arba užpūsti žvakutę ar vatą nupūsti nuo delno nu ir pan. Tikrai yra disciplina, lavinimas. Mano dukrytė tikrai ne iš tų kuriai labai pavadovausi, bet mokytoja sugeba sudominti, prieiti prie jos taip, kad ši net nesuvokia jog iš jos reikalaujama ir kuo toliau tuo daugiau laikosi paliepimų ir pan.
Tad mamos nesibaiminkit nieko ten nėra tokio išskirtinio, svarbiausia nepersistengti (kaip ir viską gyvenime) thumbup.gif
Atsakyti
Na adaptacija manau priklauso nuo vaiko. Kaip jau rasete visos, kad tie pilki vaikai negali visada islikti pilkais. ateis laikas kai jie prabils. O montesori sistema man patinka. kiek apie ja girdejau (draugai veda jau i mokykla vaika), o mano dar tik i darzeli, tai sia sistema patenkintos... smile.gif
Atsakyti
planuoju vest savaji nuo rudens i darzeli.... jam bus 3,5 m. rudeni... anksciau nieko nelankeme, jis pas mus naminukas ax.gif bet ne maminukas lotuliukas.gif
siaip labai aktyvus, nori bendraut su vaikais, isvis jam mazi vaikai tai viskas, pamato, net dreba... ax.gif taciau, kai pazaidzia kiek laiko, tai pradeda mustis... ar jam demesio truksta, ar dar kazko g.gif jauciu, kad butinai turiu vest i darza, kad issikrautu, taciau svarstau ar rinktis Montesorri, ar tokiems vaikams tinka... g.gif gal geriau i paprasta?
Papildyta:
norejau dar pasakyt, kad jam labai reikia disciplinos, nes iprato namie daryt ka nori ir kada nori... tai vat ir truputi bijau, kad Montesorri isvis bus atsiputes ax.gif nesusisnekesiu su juo blush2.gif
Atsakyti