Įkraunama...
Įkraunama...

Montessori ugdymo metodas

O as, mielos mamos, visom keturiom tik uz montessori! Man teko 3m dukra vest i paprasta grupe, po to pervedziau i montessorine, tai vaiko nuotaika ir tobulejimas skiriasi kaip diena ir naktis. Gal cia del to, kad pataikem pas labai geras aukletojas, o ir grupe draugiska, todel jai taip prilipo ta metodika. Netiesa, kad tokia grupe netinka aktiviems vaikams,nes musu grupeje yra hiperaktyvus vaikas, lanko jau 2metus ir puikiai adaptavosi.
Apie pati metoda jau daug prirasyta ir siaip internete galima rasti nemazai info, bet man tai labai smagu del savo dukros. Isivaizduokit, sedam namie prie pietu stalo, o dukra ramiausiai nueina, pasiema is spinteles peili ir pati graziai susipjausto blyna. Vos is koto neisgriuvau, o ji man ramiai sako: mane aukletoja ismoke. Kita karta radau ja vonioj rusiuojant daiktus pagal dydi ir skaiciuojant iki 10. Ai, sako, mane drauge ismoke skaiciuot. Aisku, namie irgi nemazai su ja uzsimineju, bet smagu kai ateinu pasiimt vaiko (palieku tik iki pietu) ir randu ja ne su pigiom barbem zaidziancia (su jom ir namie gali pazaist kai mamyte uzsiemus rolleyes.gif ) o atsisedusia ant zemes su kitais vaikais ir net issiziojus klausancia kaip aukletoja pasakoja ir vaizduoja kaip zeme ir kitos planetos sukasi aplink saule. Nu nezinau kaip jai seksis adaptuotis mokykloje, bet kad savo grupe ir aukletojas ji dievina tai faktas. Gaila tik vieno, kad tenka daryti nemazas pertraukas del ligu (nuo ju net montessori neapsaugo g.gif ). Tai kai buna namie, vis apie darza zyzia... Dar labai daug gero galeciau prirasyt apie ta grupe, bet ka jau cia...
Labiausiai tai dekoju aukletojom ir labai sauniai direktorei 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JO/NE @ 2007 02 27, 22:27)
O as, mielos mamos, visom keturiom tik uz montessori! Man teko 3m dukra vest i paprasta grupe, po to pervedziau i montessorine, tai vaiko nuotaika ir tobulejimas skiriasi kaip diena ir naktis. Gal cia del to, kad pataikem pas labai geras aukletojas, o ir grupe draugiska, todel jai taip prilipo ta metodika. Netiesa, kad tokia grupe netinka aktiviems vaikams,nes musu grupeje yra hiperaktyvus vaikas, lanko jau 2metus ir puikiai adaptavosi.
Apie pati metoda jau daug prirasyta ir siaip internete galima rasti nemazai info, bet man tai labai smagu del savo dukros. Isivaizduokit, sedam namie prie pietu stalo, o dukra ramiausiai nueina, pasiema is spinteles peili ir pati graziai susipjausto blyna. Vos is koto neisgriuvau, o ji man ramiai sako: mane aukletoja ismoke. Kita karta radau ja vonioj rusiuojant daiktus pagal dydi ir skaiciuojant iki 10. Ai, sako, mane drauge ismoke skaiciuot. Aisku, namie irgi nemazai su ja uzsimineju, bet smagu kai ateinu pasiimt vaiko (palieku tik iki pietu) ir randu ja ne su pigiom barbem zaidziancia (su jom ir namie gali pazaist kai mamyte uzsiemus rolleyes.gif ) o atsisedusia ant zemes su kitais vaikais ir net issiziojus klausancia kaip aukletoja pasakoja ir vaizduoja kaip zeme ir kitos planetos sukasi aplink saule. Nu nezinau kaip jai seksis adaptuotis mokykloje, bet kad savo grupe ir aukletojas ji dievina tai faktas. Gaila tik vieno, kad tenka daryti nemazas pertraukas del ligu (nuo ju net montessori neapsaugo g.gif ). Tai kai buna namie, vis apie darza zyzia... Dar labai daug gero galeciau prirasyt apie ta grupe, bet ka jau cia...
Labiausiai tai dekoju aukletojom ir labai sauniai direktorei 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Sveika,
norėčiau sužinoti apie koki konkrečiai darželį čia taip gražiai papasakojai. Aš irgi labai galvoju kur leisti savo dukrytę, o tavo pasakojimas man labai patiko
Atsakyti
Linalex, cia as taip garbinu Kauno I-maji darzeli. Jis yra centre, Griunvaldo g-veje. Labai mazas, ten tik 2 grupes, bet labai saunus. Liudna tik, kad ramybe drumscia netoli vykstancios Akropolio statybos, bet ka jau padarysi... Sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
Kur Pasilaiciuose (Vilniuje) yra darzeliai+pradinė mokyklėlė (iki 4 klasės), kuriuose yra montesori metodas?
Kokios kainos tokiuose darželiuose, ar skiriasi nuo valstybinių?
Atsakyti
Kainos tai tikrai nesiskiria. Kaip ir visur kainuoja apie 110 Lt/men.
Atsakyti
Ačiū tau JO/NE už atsakymą, bet negaliu pasinaudoti tokia gera rekomendacija, nes gyvenu Vilniuje.
O dėl kainų - prie pat mūsų namų yra montesori darželis (Jovaro g.), toks gražus visas, senoviniame pastete, bet kainos čia 650 lt menesiui, ir nesvarbu, ar serga tavo vaikas ar ne... Sakyčiau "truputį" skiriasi nuo paprasto darželio.
Atsakyti
Kazkada ziurejau laida supermamos, kaip tik pasakojo apie tokius darzelius su Montesori programa. Neatsimenu kokio butent ten darzelio vedeja kalbejo (jauna moteris), bet labai gerai atsimenu kainas, kad sake, niekuo nesiskiria nuo valstybiniu darzeliu, t.y. virs 100 Lt (tiksliai nepamenu). Taip kaip is tiesu yra?
Atsakyti
Negaliu patarti Montesorines mokyklas LT, kadangi as gyvenu JAV. geriausias patarimas butu, nueiti pati auklem is anksto nepranesus, ir pamatyti savom akim. As labai gerus atsiliepimus girdejau is seses ir kolegu darbe, tai pasiskaiciau apie ju metodika ir nors visiskai nepritariau, susidomejau pati nueiji ir savo akim pamatyti. Su 19 men. suneliu nuejome 11:30 pries pietus. Isviso vaiku buvo 31 viename kambaryje (!!!). as paklausiau vedejos ar cia jie laikomi viename kambaryje , sako "Jo" bet viena aukle po 7 vaikus priziuri". vaizdas tai lyg gyvuleliai lakstytu po zoo-soda, o tos aukles nutuke sedejo visos grupelej. man iejus ir mane pastebejus, jos atsistojo ir bande atrodyti uzsieme. vedeja pasake kad "mes dabar ruosiames pietum"...gal del to nei vienas vaikas jokiu zaislu neuzsieme o tik labste, kambaryje tikrai daug triuksmo!

kodel as nesutinku metodika?
--Ta laisve vaikui duodama per dideliais kiekiais. Nera jokios rutinos, ar dienos strukturos. Kaip vaikas prades eiti i pirma klase ir tures skirtingas klases ir namu darbus, ar gales tada pasakyti:"dabar nenoriu uzsiimti matematika o noriu piesti?" Mano manymu, reikia vaika ugdyti nuo mazens kad diena turi tam tikrus uzsiemimus ir rutinas, butent tam tikru laiku. Mano drauges mergaite lanko Montesorine ir nors mama taip giria man mergaites gaila kadangi pas jie tiesiog atsiliepe "demesio stokos sutrikimas" (angliskai "attention deficit disorder"). Namie ji laksto griebia ta, numeta ana...jokio susikaupimo. O mama sako kad "Montesorinej ji gauna laisve pasirinkti ka nori veikti"
--Antra, vaikas ziurima kaip individuali asmenybe kuri suaugusiuos gali vadinti vardu o ne "aukletoja, pavarde, ar panasiai). Man tai nepriimta kad sunelis grizes namo sakytu: "Ei Sandra! siandien susidraugavau su nauju draugu"...as reikalauju "pagarbos is visu jaunesniu vaikuciu, tai kad jie vardu mane vadintu...nepriimta man neskaitant jokiu metodikos.
Atsakyti
Tai cia tie brangieji darzeliai yra privatus, ne valstybiniai. As net nezinau ar Kaune yra tokiu privaciu. Nu uz tokia kaina tai ten vaikutis oho turetu kaip buti priziuretas, gi kaina kaip aukle samdyti g.gif . Nezinau, mes bent jau labai patenkinti ir valdisku smile.gif
Atsakyti
Oi, AVEDA, ne ne ne. Jau ten kur jus uzejot tai tam darzely betvarke. Kai maniske pradejo lankyti darziuka, as 2men.uzeidavau jos pasiimti vis kitu laiku. Ir NIEKADA neradau aukletoju nieko nedaranciu ir vaiku be uzsiemimo slankiojanciu. Dienotvarke taip pat yra, ir net labai aiskiai apibrezta. Tik, kad pamokeliu metu vaikuciai pasirenka ko tuo metu nori mokytis. Nu kas cia nenormalaus ir ka cia reikia lyginti su mokykla? Imkim vaika kuris nelanko darzelio ir auga namuose pvz iki pirmos klases. Tai aukle ar mama neliepia kasdien tuo pat metu mokytis skaiciuoti, po to piesti ir sportuoti. Nesako vaikui: "brangusis, jau 10.00val. prasau eiti lieti akvarele." Vaikas namuose pasirenka ar tuo metu karpyti nori, ar su zaislais zaisti, ar mamai padeti grindis plauti. O ateina laikas eiti i mokykla ir pripranta jie prie tu pamoku tvarkarasciu.
Na o ta mergaite su demesio sutrikimu gal tiesiog tokia yra, ne montesori sistema ja tokia padare. Negi dabar visi 'montesoriniai' nedemesingi? Maniske 3m mergaite net labai gerai ir gan ilgam susikoncentruoja i uzduotis...
Atsakyti
Gal kas veda savo 1 metuku vaikucius i toki darzeli? tai parasykite kur ir kiek mokate? Ar patenkinti?
Atsakyti
QUOTE(svetelis @ 2007 05 08, 14:11)
Gal kas veda savo 1 metuku vaikucius i toki darzeli? tai parasykite kur ir kiek mokate? Ar patenkinti?

Montessori metodika taikoma tik vaikams nuo 3m, nes skaitoma, kad tada vaikutis būna pakankamai subrendęs, pakankamai išlavėjusi jo motorika ir t.t. Šiaip pagal ši auklėjima vaikas iki 3m turi augti namuose. Na bet ne visada tokias galimybes turime g.gif . Gal netyčia ir pavyktų rasti kokią lopšelinę grupę kur bent iš dalies būtų bandoma ją pritaikyti g.gif. Jei pavyks rasti, pasigirkite, papasakokite kaip tai taikoma tokiems pypliukams 4u.gif
Atsakyti