Įkraunama...
Įkraunama...

Montessori ugdymo metodas

ar daug tokiu pavyzdziu, kad sunku paskui adaptuotis iprastoj ugdymo istaigoje? siaip idomu.

na bet siaip ar taip, manau gera pradzia labai svarbu. t.y. darzelis, net ir jei nera testinumo.

o patiems taikyt namie tokia metodika, tiksliau kazka atsirinkus is jos, zinoma, kad galima 4u.gif yra daug internetiniu puslapiu, per paieska imanoma rasti, kur mamos apraso savo patirtis namuose ugdant vaikucius pagal tam tikras alternatyvias metodikas (montessori, valdorfo).
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2012 09 05, 01:21)
ar daug tokiu pavyzdziu, kad sunku paskui adaptuotis iprastoj ugdymo istaigoje? siaip idomu.

is kur apskritai tokia nuomone, as niekaip nesuprantu doh.gif vaikai lygiai taip pat kaip ir normaliam darze zaidzia ir visai nesvarbu, is kur ateini, ar is montesorio, ar is paprastos metodikos darzelio, mokykloje yra nauja tvarka prie kurios turi priprasti visi vaikai. As labiau linkus sakyti, kad kaip tik is montesorio lengviau turetu buti, nes jie jau yra iprate mokytis.

Maniske siuo metu yra paruosiamuke montesori klaseje. ten netaiko jau principo: pasirink, ka nori veikti, o duoda 5 uzdavinius ir leidzia pasirinkti, kuri darys pirma, kuri paskui, bet turi atlikti viska. Skirtumas tarp paprastos mokyklos ir montesori yra tik toks, kad maniske jau ipusejus pirmos klases programa.
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2012 09 05, 02:21)

10 metu dirbau su vaikais,burelis buvo,pagrinde vaikai is eiliniu darzeliu buvo ir dalis is montesorio darzelio ir paskui mokyklinukai jau buvo,tai galiu pasakyt kad skirtumas tarp vaiku bendravimo,klausymo,elgesio,susikaupimo,mokymosi...tikrai buvo ir aisku tie kurie is montesorio zingsniu i prieki eidavo visad,man iskart jausdavosi bendravime kokia istaiga vaikas lanke,nesakau kad kiti is paprasto darzelio buvo buki ar kitaip,tikrai ne,saunus vaikai,bet jie visai kitokie biggrin.gif

augo uzaugo tie mano dainoreliai,po pradines perejo i geras mokyklas,po kuriu baiginejo geriausias Klaipedoj gimnazijas,kai kas tebesimoko,kai kas studijuoja,o kai kas jau ir studijas baige ir kiek zinau,kiek teko girdet,butent is montesorio visi baiginejo aukstais balais thumbup.gif Zinoma pirmunu buvo ir is eiliniu darzeliu,mokyklu thumbup.gif vaikai juk skirtingi mirksiukas.gif

As auginu 4 vaikus ir jau pirmam gimus,pasakiau kad kiek as ju beturesiu visi jie lankys montessori darzeli biggrin.gif du jau baige ji,dabar mokyklinukai jau,viena dar eina,ketvirta laukia 3 metu biggrin.gif

kodel nepasirinkom mokyklos montessori? nes LAnkom vokieciu vadinama mokykla,vien tik del to kad ten tik pradine,o as norejau kad vaikas pradetu pirma ir baigtu 12 tam paciam pastate ax.gif jei montessori butu turejus tolimesnes klases,tikrai butume eje ten thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Bonifacija @ 2012 08 14, 21:26)
mano dukra yra lankiusi daug ivairiu darzeliu. Paskutinius 1,5 metu tai buvo montesori. Jai dar tik sukako penki metai, o ji jau tiek daug zino..

todel kad ten atejes vaikas iskart pradeda mokytis thumbup.gif

QUOTE(Tomawru @ 2012 08 21, 13:41)
o sakykit ar galima paciai namuose ta montesori programa uzsiiti?

jei turi pakankamai priemoniu,ziniu ir noro,o dar geriau kantrybes,kodel gi ne? nepamaisys mirksiukas.gif

QUOTE(lepunele @ 2012 09 04, 22:39)

tai blogai kad nezaizia su vaikais,

dar ir kaip zaidzia,darbelius po kelis dar,bendravimas ten yra superinis thumbup.gif
Atsakyti
Vilniuje, kiek žinau, tai tik darželis ir yra. Net pradinės nėra dirbančios pagal šią sistemą. Ar aš klystu? smile.gif
Atsakyti
darzelis ir yra paciu pradiu pradzia,kur prasideda kelias i mokslo ir ziniu sali,bet jau monessori darzelyje,kaip jau sakiau ten nuo 3 metu vaikai jau mokosi,raides,skaityti,skaicius,skaiciuoti,painti ne tik veliavas,salis bet ir kudo dalis,organus...zodziu labai daug,visko nesurasysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amžina studentė @ 2012 09 06, 12:07)
Vilniuje, kiek žinau, tai tik darželis ir yra. Net pradinės nėra dirbančios pagal šią sistemą. Ar aš klystu?  smile.gif

yra pradine vilniuje. tik vat butent cia reiktu testinumo - pradeti nuo darzelio, nes jau 7 metu vaikas sunkiai adaptuosis tarp montesori vaiku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2012 09 06, 16:30)
yra pradine vilniuje. tik vat butent cia reiktu testinumo - pradeti nuo darzelio, nes jau 7 metu vaikas sunkiai adaptuosis tarp montesori vaiku  ax.gif

bet priima ir be testinumo,jei yra vietu,jei ner,tada aisku nikaip,nebent jis vunderkindas biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2012 09 06, 15:33)
bet priima ir be testinumo,jei yra vietu,jei ner,tada aisku nikaip,nebent jis vunderkindas biggrin.gif  mirksiukas.gif

taip, priima, bet jau 7 metu vaikui butu sunkiau adaptuotis man rodos g.gif nezinau, kokio lygio yra LT pradines, cia montesori bent metais i prieki eina.
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2012 09 06, 17:04)
taip, priima, bet jau 7 metu vaikui butu sunkiau adaptuotis man rodos  g.gif  nezinau, kokio lygio yra LT pradines, cia montesori bent metais i prieki eina.

normaliai zinok,aisku visokiu vaiku buna,buna kad ir iseina koks iprates su zaislais darzelyje metytis,per galvas dauzytis doh.gif biggrin.gif
nu kiek as lyginau saviski su jo drauge,kuri lanko montessori mokykla,bu vienmeciai,tai eina lygiai,plius minus,nes pas mus vookieciu kalbos kas diena yra +anglu,tai lietuviu kartais vejames biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2012 09 06, 16:14)
nu kiek as lyginau saviski su jo drauge,kuri lanko montessori mokykla,bu vienmeciai,tai eina lygiai,plius minus,nes pas mus vookieciu kalbos kas diena yra +anglu,tai lietuviu kartais vejames biggrin.gif

tai koks yra montesori ir paprastos pradines mokyklos skirtumas?
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2012 09 06, 16:30)
yra pradine vilniuje. tik vat butent cia reiktu testinumo - pradeti nuo darzelio, nes jau 7 metu vaikas sunkiai adaptuosis tarp montesori vaiku  ax.gif

Pala, kur? Aš prieš 3-4 mėn. užsimušdama ieškojau ir neradau. Man visagalis netas išmetė, kad ten kur Čiurlionio g., tik darželis belikęs g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amžina studentė @ 2012 09 06, 19:01)
Pala, kur? Aš prieš 3-4 mėn. užsimušdama ieškojau ir neradau. Man visagalis netas išmetė, kad ten kur Čiurlionio g., tik darželis belikęs  g.gif

o koks darzelis ciurlionio g? gal galima daugiau info?

cia pradine mokykla yra:
http://www.montessor...?...=3&Itemid=5

montesorio asociacija taip pat skelbia, kad jie turi pradine:
http://www.montesori...t/istaigos.html
Atsakyti