QUOTE(Tik_Tiek @ 2011 12 21, 23:55)
na nieko as nedramatizuoju situacija butent toka kokia aprasiau. ir aukletoja cia ne prie ko. aukletoja man visia normali atrodo, bet jei sistema tokia, kad butent reikia sedeti delioti kazka ir nekalbeti, tai aukletoja nieko ir nepakeis. verkniukai ir toliau tylai sau verks, o mano vaikas taip ir nesupranta kodel niekas su juo nezaidzia ir visi tik sako MANO, MANO, MANO, nors mama namie moko dalintis ir nebuti savanaudziu.
problema dar ir tame, kad turiu galimybe vaika vesti i darzeli tik iki pietu miego o toki pypli ( dar neturim 2 metu ) ir nesinori palikt pietu miegot, kai galiu pasiimt. todel jis kitokio bendravimo tame darzelyje ir nemato tik sedejima ant kilimeliu, nesidalinima niekuo, nebedravima ... apskritai tas budas gal ir neblogas( moko susikaupt ir tt ) bet gal ne lopselyje ? gal ne taip ilgai ( 2 val ) ? gal pertraukas tarp to sedejimo ant kilimo reiktu daryt ? lopselinukui 2 valandas sedeti ir vienam kazka delioti manau smarkiai per ilgai.
ir dar ziauriai salta tam darzelyje termometras pakabintas suaugusio zmogaus akiu lygyje. nemaciau kad rodytu daugiau nei 19 laipsniu. grindys nesildomos, todel ten kur sedi vaikai kazin ar nors 18 laipsniu yra. siltas vanduo turetu buti bet nera ... tipo kartais buna, bet as dar nemaciau, kad begtu siltas. tualete salta nezmoniskai galima persalt vien ant puoduko besedint. kai vanduo saltas ranku nesiplauna tik antibakteriniu skysciu papurskia pries valgant ...
kazkaip kitaip as isivaizdavau darzeli. toks vaizdelis man gadina nervus. po keleto dienu tame darzelyje mes jau sergam, nes priedo prie to salcio ir visu kitu keistenybiu grupeje bent du sangliuoti vaikai yra visada ...
problema dar ir tame, kad turiu galimybe vaika vesti i darzeli tik iki pietu miego o toki pypli ( dar neturim 2 metu ) ir nesinori palikt pietu miegot, kai galiu pasiimt. todel jis kitokio bendravimo tame darzelyje ir nemato tik sedejima ant kilimeliu, nesidalinima niekuo, nebedravima ... apskritai tas budas gal ir neblogas( moko susikaupt ir tt ) bet gal ne lopselyje ? gal ne taip ilgai ( 2 val ) ? gal pertraukas tarp to sedejimo ant kilimo reiktu daryt ? lopselinukui 2 valandas sedeti ir vienam kazka delioti manau smarkiai per ilgai.
ir dar ziauriai salta tam darzelyje termometras pakabintas suaugusio zmogaus akiu lygyje. nemaciau kad rodytu daugiau nei 19 laipsniu. grindys nesildomos, todel ten kur sedi vaikai kazin ar nors 18 laipsniu yra. siltas vanduo turetu buti bet nera ... tipo kartais buna, bet as dar nemaciau, kad begtu siltas. tualete salta nezmoniskai galima persalt vien ant puoduko besedint. kai vanduo saltas ranku nesiplauna tik antibakteriniu skysciu papurskia pries valgant ...
kazkaip kitaip as isivaizdavau darzeli. toks vaizdelis man gadina nervus. po keleto dienu tame darzelyje mes jau sergam, nes priedo prie to salcio ir visu kitu keistenybiu grupeje bent du sangliuoti vaikai yra visada ...
Tik tiek,
koks čia darželis? dėl šalčio, karšto vandens ir t.t. reikia kalbėt su savivaldybės švietimo skyriumi - prieš tai tikriausiai su direktore. neįsivaizduoju, kaip gali būti tokia situacija bet šitoje vietoje jūs tikrai turite kovoti už savo vaikų sąlygas.
dėl montesori - gal mažiukams vis tik tokia sistema gali būti per sudėtinga. nežinau mūsų darželyje priima tik nuo trijų, aš savo vaikį leidau realiai nuo 3,5 m. tai, žinoma, daug ką keičia... aš iš vis dvimetinuką darželyje sunkiai įsivaizduoju
dėl ligų - visur yra snargliuotų (čia atskira nesibaigianti tema ) ir visi vaikučiai, ypač mažesni, pradėję lankyti serga. laimei po kurio laiko atsparumas ligoms padidėja
sunku kažką ir patarti: laisvų vietų Kauno lopšeliuose visai nėra , kiek žiūrėjau http://darzeliai.kau...o/laisvosvietos yra viena kita vieta tik darželinio amžiaus grupėse...