Įkraunama...
Įkraunama...

Montessori ugdymo metodas

QUOTE(Tik_Tiek @ 2011 12 21, 23:55)
na nieko as nedramatizuoju situacija butent toka kokia aprasiau. ir aukletoja cia ne prie ko. aukletoja man visia normali atrodo, bet jei sistema tokia, kad butent reikia sedeti delioti kazka ir nekalbeti, tai aukletoja nieko ir nepakeis. verkniukai ir toliau tylai sau verks, o mano vaikas taip ir nesupranta kodel niekas su juo nezaidzia ir visi tik sako MANO, MANO, MANO, nors mama namie moko dalintis ir nebuti savanaudziu.
problema dar ir tame, kad turiu galimybe vaika vesti i darzeli tik iki pietu miego o toki pypli ( dar neturim 2 metu ) ir nesinori palikt pietu miegot, kai galiu pasiimt. todel jis kitokio bendravimo tame darzelyje ir nemato tik sedejima ant kilimeliu, nesidalinima niekuo, nebedravima ... apskritai tas budas gal ir neblogas( moko susikaupt ir tt ) bet gal ne lopselyje ? gal ne taip ilgai ( 2 val ) ? gal pertraukas tarp to sedejimo ant kilimo reiktu daryt ? lopselinukui 2 valandas sedeti ir vienam kazka delioti manau smarkiai per ilgai.
ir dar ziauriai salta tam darzelyje termometras pakabintas suaugusio zmogaus akiu lygyje. nemaciau kad rodytu daugiau nei 19 laipsniu. grindys nesildomos, todel ten kur sedi vaikai kazin ar nors 18 laipsniu yra. siltas vanduo turetu buti bet nera ... tipo kartais buna, bet as dar nemaciau, kad begtu siltas. tualete salta nezmoniskai galima persalt vien ant puoduko besedint. kai vanduo saltas ranku nesiplauna tik antibakteriniu skysciu papurskia pries valgant ...
kazkaip kitaip as isivaizdavau darzeli. toks vaizdelis man gadina nervus. po keleto dienu tame darzelyje mes jau sergam, nes priedo prie to salcio ir visu kitu keistenybiu grupeje bent du sangliuoti vaikai yra visada ...

Tik tiek,
koks čia darželis? dėl šalčio, karšto vandens ir t.t. reikia kalbėt su savivaldybės švietimo skyriumi - prieš tai tikriausiai su direktore. neįsivaizduoju, kaip gali būti tokia situacija verysad.gif bet šitoje vietoje jūs tikrai turite kovoti už savo vaikų sąlygas.

dėl montesori - g.gif gal mažiukams vis tik tokia sistema gali būti per sudėtinga. nežinau g.gif mūsų darželyje priima tik nuo trijų, aš savo vaikį leidau realiai nuo 3,5 m. tai, žinoma, daug ką keičia... aš iš vis dvimetinuką darželyje sunkiai įsivaizduoju verysad.gif

dėl ligų - visur yra snargliuotų (čia atskira nesibaigianti tema verysad.gif ) ir visi vaikučiai, ypač mažesni, pradėję lankyti serga. laimei po kurio laiko atsparumas ligoms padidėja smile.gif

sunku kažką ir patarti: laisvų vietų Kauno lopšeliuose visai nėra verysad.gif , kiek žiūrėjau http://darzeliai.kau...o/laisvosvietos yra viena kita vieta tik darželinio amžiaus grupėse...
Atsakyti
QUOTE(rutax @ 2011 12 22, 10:25)
Tik tiek,
koks čia darželis? dėl šalčio, karšto vandens ir t.t. reikia kalbėt su savivaldybės švietimo skyriumi - prieš tai tikriausiai su direktore. neįsivaizduoju, kaip gali būti tokia situacija verysad.gif bet šitoje vietoje jūs tikrai turite kovoti už savo vaikų sąlygas.

dėl montesori -  g.gif gal mažiukams vis tik tokia sistema gali būti per sudėtinga. nežinau g.gif mūsų darželyje priima tik nuo trijų, aš savo vaikį leidau realiai nuo 3,5 m. tai, žinoma, daug ką keičia... aš iš vis dvimetinuką darželyje sunkiai įsivaizduoju verysad.gif

Cia Kauno Montesori darzelis Ziburelis. nezinau kaip kitose grupese, bet lopselinuku grupej salta. stebejausi kaip plonai kiti vaikai aprengti, gal tevai nezino kaip ten salta, o gal vaikai prie tokios temperaturos iprate nezinau,bet aukletojos prie mano akiu vaikus papildomai aprengdavo, jei kanors rasdavo ju spintelese. o karstas vanduo, aukletoja sake, kartais buna tik reikia labai ilgai laukti kol atbega siltas. bet kiek kartu laukem pries pietus rankas nusiplaut, tai taip ir neatbego doh.gif o tualete - prausykloj salta taip, kad atrodo jog i lauka eini ...

o montesori sistema gal ir nera bloga, bet lopselyje manau ankstokai taip grieztai ja taikyti. o musu atveju, kai einam i darzeli tik puse dienos ir pataikom tik i darba su montesori priemonem, tai negerai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tik_Tiek: 22 gruodžio 2011 - 09:46
Asmeniskai man Montessori sistema yra labai salta. Teko dirbti tokioje grupeje ir negaliu pasakyti ar ji tikrai tinka ne tik vieno ar kito amziaus vaikams, bet isviso musu saliai ir musu vaikams. Taip, kaip auksciau rasiusi mamyte sake, kad vaikai negali kartu zaisti, bendrauti, daro viska tik individualiai vieni. O graudziausia, kad vaiku niekas nenuramina kai jie verkia, nes sioje sistemoje vaikas turi ismokti nusiraminti pats. Kaip manote kiek laiko vaikui reikia nusiraminti paciam? Nepatikesite 2 h vaikutis verkia ir niekas, niekas jo neramina, ar tai priimtina? Sioje pedagogikoje galima izvelgti ir teigiamu dalyku, taciau ar tikrai norite, kad Jusu vaikas nepatirtu bendravimo ir vaikystes dziaugsmo? O kas jo laukia mokykloje, kai jisai kelis metus nebendraves su vaikais, nedalyvaves grupinese uzduotyse ir pan... o atejus i mokykla reikes buti kartu su visais. Vaikams suvaldyti galima naudoti disciplina ir taisykles neperzengencias vaiko prigimties - buti vaiku.
Atsakyti
QUOTE(aukletoja @ 2011 12 22, 15:09)
Asmeniskai man Montessori sistema yra labai salta. Teko dirbti tokioje grupeje ir negaliu pasakyti ar ji tikrai tinka ne tik vieno ar kito amziaus vaikams, bet isviso musu saliai ir musu vaikams. Taip, kaip auksciau rasiusi mamyte sake, kad vaikai negali kartu zaisti, bendrauti, daro viska tik individualiai vieni. O graudziausia, kad vaiku niekas nenuramina kai jie verkia, nes sioje sistemoje vaikas turi ismokti nusiraminti pats. Kaip manote kiek laiko vaikui reikia nusiraminti paciam? Nepatikesite 2 h vaikutis verkia ir niekas, niekas jo neramina, ar tai priimtina?  Sioje pedagogikoje galima izvelgti ir teigiamu dalyku, taciau ar tikrai norite, kad Jusu vaikas nepatirtu bendravimo ir vaikystes dziaugsmo? O kas jo laukia mokykloje, kai jisai kelis metus nebendraves su vaikais, nedalyvaves grupinese uzduotyse ir pan... o atejus i mokykla reikes buti kartu su visais. Vaikams suvaldyti galima naudoti disciplina ir taisykles neperzengencias vaiko prigimties -  buti vaiku.

o kad toki komentara buciau paskaicius, kai rinkausi darzeli, gyvenime nebuciau ten uzrasius pagrinde atsiliepimai buvo apie pliusus minusus, bet kas realiai ten viduje vyksta kokia tvarka neteko rast atsiliepimu. nors musu grupeje aukletoja priedavo pie verksniuku ir apramindavo. zverim reikia buti, kad ziureti kaip maziukas verkia ir nieko nedaryti pasikartosiu turbut,bet sakau man kalejimu atsiduoda tokia tvarka.
Atsakyti
QUOTE(Tik_Tiek @ 2011 12 08, 21:09)
pradejau leisti savo mazyli i montesori darzeli ir pirmos dienos mane suneramino. 

Si sistema tinka ne kiekvienam vaikui, o gal ne kiekvieniems tevams biggrin.gif
as savo sunu leidau nuo 3 metu. i ta darziuka i kuri leidau nuo 3 metu tik priima. Mazesniem ten manau nera kas veikt.
Mano vaikas pries tai lanke darziukus be sistemos. Mum ten nepatiko. Kai atejome i Montessory vedeja pasake-einam i grupe-lai vaikas pats pasirenka tinka jam si sistema ar ne. Vaikui, kuriam 1 d sunku bus sunku ir veliau. Mano sunui ir man labai patiko viskas nuo iki... smile.gif nesu pastebejus grupeje verkianciu. Speja vaikai ir vieni kitiema patrukdyt, padukt, pasistumdyt, patriuksmaut. Bet pati sistema ir visi darbeliai ipareigoja stengtis, pasitemti, susikaupti. Sunus sakydavo-as darzelyje dirbu smile.gif
jokiu narvu ten nera lotuliukas.gif
jei sistema netinka Jums nereiskia, kad ji bloga mirksiukas.gif
Jusu vaikas dar labai mazas, kad eitu i darzeli, bet jei nera kitos iseities...gaila man , kai tokius mazus reik darze palikt.

QUOTE(aukletoja @ 2011 12 22, 14:09)
Asmeniskai man Montessori sistema yra labai salta. Teko dirbti tokioje grupeje ir negaliu pasakyti ar ji tikrai tinka ne tik vieno ar kito amziaus vaikams, bet isviso musu saliai ir musu vaikams. Taip, kaip auksciau rasiusi mamyte sake, kad vaikai negali kartu zaisti, bendrauti, daro viska tik individualiai vieni. O graudziausia, kad vaiku niekas nenuramina kai jie verkia, nes sioje sistemoje vaikas turi ismokti nusiraminti pats. Kaip manote kiek laiko vaikui reikia nusiraminti paciam? Nepatikesite 2 h vaikutis verkia ir niekas, niekas jo neramina, ar tai priimtina?  Sioje pedagogikoje galima izvelgti ir teigiamu dalyku, taciau ar tikrai norite, kad Jusu vaikas nepatirtu bendravimo ir vaikystes dziaugsmo? O kas jo laukia mokykloje, kai jisai kelis metus nebendraves su vaikais, nedalyvaves grupinese uzduotyse ir pan... o atejus i mokykla reikes buti kartu su visais. Vaikams suvaldyti galima naudoti disciplina ir taisykles neperzengencias vaiko prigimties -  buti vaiku.

lotuliukas.gif
Atsakyti
ar tikrai norite, kad Jusu vaikas nepatirtu bendravimo ir vaikystes dziaugsmo? O kas jo laukia mokykloje, kai jisai kelis metus nebendraves su vaikais, nedalyvaves grupinese uzduotyse ir pan... o atejus i mokykla reikes buti kartu su visais. Vaikams suvaldyti galima naudoti disciplina ir taisykles neperzengencias vaiko prigimties -  buti vaiku.

gerbiama Aukletoja - jei tikrai esat aukletoja,
nesuprantu, kodėl rašot tokius keistus dalykus? "nepatirs vaikytės džiaugsmo"??? kelis metus "nebendraus su vaikais" būdamas darželyje??? na kaip jūs tai įsivaizduojate? kaip vaikai - t.y. dvidešimt grupėje esančių vaikų - lankantys darželį penkias dienas per savaitę tris metus nebendraus?

Mano vaikis lanko montesorinį darželį antrus metus, turi krūvą draugų, iš esmės tik dėl jų ir eina į darželį, tik dėl to, kad ten yra draugai, su kuriais žais smile.gif

Žinoma, nežais tą valandą-dvi kol "dirbama" su montesorinėmis priemonėmis, bet juk darželyje vaikas būna maždaug 8 val. Tai visą likusį laiką jie bendrauja, žaidžia, valgo, miega ir pan.

Dar kartą kartoju, nesu kažkokia užkietėjusi montesori sistemos fanė, bet myliu savo vaiką, rūpinuosi jo ugdymu, stebiu kas vyksta darželyje ir negaliu patylėti, kai rašomi tokie neįtikėtini dalykai.

Su šv. Kalėdom visas ir visus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutax: 26 gruodžio 2011 - 13:54
QUOTE(rutax @ 2011 12 26, 15:53)
nesuprantu, kodėl rašot tokius keistus dalykus? "nepatirs vaikytės džiaugsmo"??? kelis metus "nebendraus su vaikais" būdamas darželyje??? na kaip jūs tai įsivaizduojate? kaip vaikai - t.y. dvidešimt grupėje esančių vaikų - lankantys darželį penkias dienas per savaitę tris metus nebendraus?

Mano vaikis lanko montesorinį darželį antrus metus, turi krūvą draugų, iš esmės tik dėl jų ir eina į darželį, tik dėl to, kad ten yra draugai, su kuriais žais smile.gif

Žinoma, nežais tą valandą-dvi kol "dirbama" su montesorinėmis priemonėmis, bet juk darželyje vaikas būna maždaug 8 val. Tai visą likusį laiką jie bendrauja, žaidžia, valgo, miega ir pan.

Dar kartą kartoju, nesu kažkokia užkietėjusi montesori sistemos fanė, bet myliu savo vaiką, rūpinuosi jo ugdymu, stebiu kas vyksta darželyje ir negaliu patylėti, kai rašomi tokie neįtikėtini dalykai.

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rutax @ 2011 12 26, 15:53)

kokie neitiketini dalykai ? draudima bendrauti ir vienisus verkiancius vaikus maciau savo akim, kaip ir 19 neperzengiancia temperatura
Atsakyti
QUOTE(Tik_Tiek @ 2011 12 27, 20:56)
kokie neitiketini dalykai ? draudima bendrauti ir vienisus verkiancius vaikus maciau savo akim, kaip ir 19 neperzengiancia temperatura

Tik Tiek,

aš komentavau ne jūsų, o Auklėtojos žodžius verysad.gif ir sakiau, kad neįtikėtini dalykai yra tai, kad lankydamas darželį vaikas (cituoju Auklėtoją) bus "kelis metus nebendravęs su vaikais", "nepatirs bendravimo ir vaikystės džiaugsmo". Tai, kad porą val. per dieną vaikai skatinami užsiimti individulia veikla, mano nuomone, nelaikytina nebendravimu ištisus metus smile.gif ir, kažin, ar mažina vaiko vaikystės džiaugsmą verysad.gif
(čia gal vertėtų diskutuoti apie tai, kaip vaikystę gadina arba gerina patys darželiai / lopšeliai kaip tokie, ypač metukų - dviejų pypliukams, bet tai atskira tema)
na, o 19 laipsnių temperatūra niekaip nesusijusi su montesori arba nemontesori sistema. Nebent jūs galvojate, kad temperatūra nukrinta, nes, anot Auklėtojos, (vėlgi cituoju) "Montessori sistema yra labai šalta" g.gif
Atsakyti
[quote=darausra,2011 12 11, 13:56]
Bet ar prieš leisdamos vaikus i tokius darželius (taip pat tai liečia ir valdorfo pedagogiką) pasidomėjot kokiems vaikams ir dėl ko šie mokymo metodai buvo sukurti? g.gif Jei pasidomėjot ir vistiek leidžiat-nesuprantu, nebent jūsų vaikas yra kitoks nei kiti, sutrikus jo raida ar panašiai...Kažkaip labai jau gražiai pateikiama informacija apie šias metodikas ir tėvai mano kad gera daro savo vaikams.Bet...

P.S. Nepulkit už nuomonę kam šie metodai atrodo idealūs. Tiesiog aš mokiausi pedagogiką ir vaikų turinčių problemų integraciją į visuomenę.
[/q]

Na mano mergaitė tą darželį pabaigė. Ir ji tikrai nebuvo sutrikusios raidos ar protiškai atsilikusi. Tačiau sutinku, kad šie darželiai ypatingi. Čia yra skiriamas visas imanomas dėmesys vaikui, juo rūpinamasi ir t.t. Ir tikrai čia yra pateikiama graži informacija apie šias metodikas, nes taip ir yra biggrin.gif tėvai daro labai gerai, jeigu savo vaikus ten leidžia thumbup.gif

Nieko asmeniško lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(rutax @ 2011 12 26, 13:53)

Ir tave jau su praėjusiom mirksiukas.gif

Visiškai tau pritariu, mano manymu tie darželiai yra labai geri thumbup.gif
Ir tikrai keista, auklėtoja, jūs apie šiuos darželius rašote taip, lyg vaikai lankys konslagerį??? schmoll.gif
Mano mergaitė tame darželyje turėjo krūvas draugų,ir nuėjus į mokyklą nieko neįvyko, pritapo kaip ir visi kiti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rutax @ 2011 12 27, 22:14)
na, o 19 laipsnių temperatūra niekaip nesusijusi su montesori arba nemontesori sistema. Nebent jūs galvojate, kad temperatūra nukrinta, nes, anot Auklėtojos, (vėlgi cituoju) "Montessori sistema yra labai šalta" g.gif

temperatura zinoma ne prie ko, bet kai viska i kruva sudedi kazkaip minusu susidare nemazai.
Atsakyti

nu cia tai aprasyta visiska priesingybe musu lankomam montesori blink.gif kur kiekvienas vaikas ismyluotas apziuretas, pati net maciau savo akim kaip naujus vaikucius kurie dar sunkiai atsiskiria nuo mamyciu aukletojos ir auklyte nuo ranku nepaleidzia tiesiog, vedziojas visur. o darbas atskirai vyksta is tikro su specialiom priemonem, bet gal valanda trunka ar 45 min per diena, nezinau tiksliai bet toli grazu ne visa diena .. skiriasi sakyciau pats poziuris i vaika, jam tikrai daugiau demesio butent montesori, nei paprastam, nes turim patirties ir is paprasto darzo. aisku, gal kituose darzeliuose yra dirbama sausai pagal montesorines taisykles, tada gal ir gali kilti panasiu situaciju, bet siaip manau jei aukletojos mastancios, profesionalios ir zmogiskos nemanau kad taip turetu buti....
Atsakyti