QUOTE(Tik_Tiek @ 2011 12 08, 21:09)
pradejau leisti savo mazyli i montesori darzeli ir pirmos dienos mane suneramino.
Tik Tiek, jūsų aprašyta situacija skamba tiesiog košmariškai

, bet gal jūs tiesiog pernelyg dramatizuojate situaciją

:
Kaip man atrodo: tai, ką jūs matote neatitinka jūsų lūkesčių. jūs ir taip išgyvenate (o kuri mama neišgyvena?) dėl to kad leidžiate savo mažą džiaugsmą į darželį, o matote ten ne tai, ką norėtumėte matyti. norėtumėte matyti linksmai žaidžiančius, lakstančius, besijuokiančius vaikus, o randate tyliai kažkaip keistai susodintus, kažką vienus sau veikiančius ne itin linksmus mažylius

.
man kažkaip sunku patikėti, kad ten viskas yra taip blogai - nebent tikrai labai prastos auklėtojos. mano dičkis lanko montesorinį darželį ir rytais (pabrėžiu, ne visą dieną, o rytais), maždaug 9 - 11 val. vyksta tokie užsiėmimai, kurių metu vaikai dirba su montesorinėmis lavinamosiomis priemonėmis (arba žaislais, ar dar kuo nors) individualiai susėdę ant kilimėlių. tuo metu tikrai prašoma vaikų susikaupti, sukurti tylą, netrukdyti vienas kitam. man asmeniškai tokie užsiėmimai (pati prasėdėjau su vaiku kol priprato vos ne porą savaičių, tai labai gerai mačiau viską) nesukūrė jokių neigiamų asociacijų: priešingai stebėjausi kaip auklėtojos sugeba suburti tokiam darbui net ir itin judrius vaikus ir kokių gražių jos pasiekia rezultatų. verkiantys vaikai (o jų visada būna, ypač pradžioje metų) visada būdavo taip nuraminami, kad man pasidarė daug ramiau galvojant apie tai, kas bus kai maniškis liks vienas
likusią dienos dalį tuose darželiuose vyksta įprasta veikla: einama į lauką (porą kartų per dieną), kur žaidžiama ir siautėjama iki valios, žaidžiama grupėje, vyksta užsiėmimai (dailės, muzikos, keramikos), vaikai valgo, eina pietų miegelio ir t.t. ir pan.
Realiai ta montesorinė veikla, kuri jus taip išgasdino vyksta porą val. nebent pas jus būtų kažkas kitaip, tuomet - nežinau.
Forume vyksta nemažai diskusijų pasisakančių už ir prieš šitą sistemą. Aš nesu kažkokia ypatinga jos gerbėja, bet savo vaiko buvimu, jo ugdymo kokybe šitame darželyje esu labai ir labai patenkita. dar kartą pabrėžiu, viskas priklauso nuo auklėtojų. pati sistema nėra taikoma taip kategoriškai, kad būtų galima jos išsigąsti.
pamėginkit pažiūrėti į visą situaciją kažkokiu kitokiu kampu, gal pavyks ją pamatyti kitoje šviesoje. o gal tikrai viskas jums netiks

(vis tiek darau prielaidą, kad problema - jei yra - slypi auklėtojose). bet kuriuo atveju, siūlau nebijoti pačios sistemos kaip tokios
Sėkmės